Plzeň – Hr. Králové 5:1 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 3:1 (kon.) | Letohrad – Pardubice 1:4 (kon.)
Kert Park Praha – Kovo Praha 4:1 (kon.)
konec
HBC Kladno
3:1 (3:0, 0:0, 0:1) Stav série: 1:0
Elba DDM Ústí nad Labem
Sobota 06.04.2019, 16:00 • Městská hokejbalová hala, Kladno • Coalsoft play-off Extraligy • Čtvrtfinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím vás u prvního čtvrtfinálového klání CROSSDOCK Extraligy mezi domácími HBC ALPIQ Kladno a hostům Elba DDM Ústí nad Labem. Přeji příjemné hokejbalové počtení.
     
    Do čtvrtfinálových bojů vstupuje jako favorit kladenský tým. Alpiq zakončil základní část CROSSDOCK Extraligy na druhém místě se ziskem 49 bodů a šestibodovým náskokem na třetí Plzeň, stejně bodů však Kladenští ztrácejí na první Kert Park Praha.
     
    Ústečanům patřilo po základní části sedmé místo. Na to navíc proklouzli jen velmi těsně, neboť mají s 29 body jen tříbodový náskok na poslední postupující KOVO Prahu a zároveň první nepostupující Karvinou.
     
    Oba vzájemné zápasy základní části se nesly v duchu vyplenění domácího prostředí hosty. V prvním duelu, hraném na ústeckém hřišti, dokázal Alpiq zvítězit v poměru 3:1. Jinak však již vypadalo druhé vzájemné utkání, odehrané na Kladně. Vyrovnané klání rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž byla úspěšnější Elba a zvítězila tudíž 3:2.

    3.11.2018: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC ALPIQ Kladno 1:3
    Branky a nahrávky:
    9. Vacek (Smolík, Soukup) – 10. Schnaubelt (Eitler), 35. Šíma, 39. Procházka (Schnaubelt).

    30.3.2019: HBC ALPIQ Kladno – Elba DDM Ústí nad Labem 2:3 sn.
    Branky a nahrávky:
    16. Eitler (Barnošák), 23. Špaček (Pliml) – 6. Tomáš (Červinka), 40. Červinka (Balcar), sn. Langthaler
     
    Úvodní sestavy:

    HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Pospíšil, Pliml, Soukup, Hrabár, Dědič, Haisman, Novák – Hnízdil, Štěpánek, Špaček (C), Pražák, Barnošák, Eitler, Schnaulbelt, Procházka, Kohout, Šícha, Prokop.

    Elba DDM Ústí nad Labem: Banda (Rechtorik) – Haken, Michajiličenko, Poláček, Smolík, Švanda, Sedláček, Kváš – Balcar, Bím, Červinka, Grus, Langthaler, Růžička, Soukup (C), Stupka, Tomáš, Čejka.

    Rozhodčí: Tomáš Zbořil, Jiří Volkán.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly první třetiny získali hráči Alpiqu, kteří se s míčkem na holi ihned přesunuli do útočného pásma. V první chvíli však Bandu neprověřili a na malý moment se museli vrátit zpět do pásma středního.
     
    00:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Neuběhla ani minuta utkání a máme tu první gól dnešního utkání! Po povedené kombinaci na modré tvrdě napřáhl JIŘÍ HRABÁR, jehož nekompromisní dělovka posílá Alpiq do vedení. Asistence: Ondřej Pražák.
     
    01:34
    Kladenští pokračují i nadále v tlaku na ústeckou branku. Obrana Elby je ale drží dosti daleko od samotného prostoru brankoviště.
     
    02:17
    Výpad směrem do útočného pásma podnikli i hráči Elby. Martina Stupku ale v rohu zastavil Jan Pospíšil, který posléze nasměroval svůj tým zpět před Zdeňka Bandu.
     
    03:13
    Od modré čáry nahodil míček na branku František Pliml. Jeho střela ale zaškobrtla o nohu některého z ústeckých hráčů, což pomohlo Elbě k zisku míčku pro sebe.
     
    03:45
    Jiří Tomáš si nejdříve poradil s Jiřím Hrabárem. Později však již nestačil na Daniela Hnízdila, díky čemuž zůstali Kladenští stále v útočném pásmu.
     
    05:04
    Jaroslav Haken se postavil k rozehrávce od vlastní branky. Sice v tu chvíli byli hráči ústeckého týmu před brankou osamoceni, velmi brzy se sem seběhli Kladenští, čímž znemožnili Elbě v pokračování průniku.
     
    05:59
    Tvrdou střelu od modré zkusil Jan Pospíšil. Míček se ale pouze odrazil o mantinel a dostal se na hole Elby.
     
    06:44
    Po chvilce se ale k němu opět dostali Kladenští, a to konkrétně Ondřej Pražák, který rozehrál díky kolmici po modré čáře dělící útočné pásmo Ústí.
     
    07:15
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Jiří Hrabár – 2 min., držení hole).
     
    07:27
    Elba rozehrává od vlastní branky. Lukáš Soukup s rozehrávkou středem pole sice chvilku otálel, přesto nakonec nasměroval svůj tým do útočného pásma. Byť tedy ne na příliš dlouho.
     
    08:22
    I během přesilovky musel Zdeněk Banda lapit tvrdou střeli, kterou ho prověřil Petr Švanda.
     
    08:38
    Martin Špaček se pokoušel povedenou kolmicí najít před brankou Ondřeje Pražáka. Na Pražáka ale byl kotouč příliš rychlý a projel mu pod hokejkou.
     
    09:15
    Domácí v plném počtu.
     
    09:15
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Michal Smolík – 2 min., podražení).
     
    09:24
    Alpiq zahájil svou úvodní přesilovku velice aktivně a sérií krátkých přihrávek se pokouší o překonání Bandy.
     
    10:05
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Petr Michajiličenko – 2 min., zdržování hry).
     
    10:35
    Alpiq si nadále vytváří řadu útočných příležitostí na dostřel ústecké branky.
     
    11:05
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A následně též přesilovku využívají! Po dlouhé kombinaci se chopil míčku FRANTIŠEK PLIML, který trochu se štěstím poslal míček do Bandovy svatyně a vrátil čtvrtého ústeckého hráče na hrací plochu. Asistence: Jan Pospíšil, Ondřej Pražák.
     
    11:59
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Vzápětí Alpiq opět využívá přesilovou hru! Po samostatném výpadu uklidil míček přesně k pravé tyči Bandovy branky DOMINIK BARNOŠÁK. Asistence: Jiří Hrabár
     
    11:59
    Hosté v plném počtu.
     
    13:00
    Alpiq se nadále drží v útočném pásmu a snaží se o vstřelení dalšího gólu. Obrana Elby ale nyní plní své úkoly na jedničku.
     
    13:15
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Petr Michajiličenko – 2 min., vysoká hůl).
     
    13:25
    Další přesilovka přináší pokračování kladenského tlaku v útočném pásmu. Obrana Elby ale nyní dělá maximum, aby udržela Kladenské daleko od vlastní branky.
     
    14:43
    Po dlouhém tlaku Alpiqu na ústeckou branku zaúřadoval Vojtěch Červinka, který vysokým obloukem vyhodil míček na opačný konec hrací plochy.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina prvního čtvrtfinálového klání je u konce. Alpiq si od počátku držel dosti výraznou převahu, kterou zúročil hned třemi vstřelenými góly.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:08
    I úvodní buly druhé třetiny připadlo kladenským hráčům. Alpiq se ale při své prvním průniku dostal hned do ofsajdu.
     
    15:14
    Hosté v plném počtu.
     
    15:35
    I po vyrovnání sil se hráči Kladna natlačili do útočného pásma.
     
    15:46
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Ondřej Poláček – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:51
    Toto oslabení zatím Elba brání velmi dobře. Alpiq se musel stáhnout až k vlastní brance a od ní teprve rozehrát směrem k Bandovi.
     
    16:25
    Znovu to byl Jan Jirotka, který zastavil za svou brankou míček po ústeckém výhozu přes všechny tři čáry. Kladenští se ovšem posléze usadili v útočném pásmu, byť se ke střele nedostali.
     
    17:37
    Ústečané velmi účinně bránili tuto přesilovku a nepustili během ní ani v jednom případě Kladno ke střele.
     
    17:46
    Hosté v plném počtu.
     
    17:59
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Petr Michajiličenko – 2 min., krosček).
     
    18:03
    Kladenští se opět drží v útočném pásmu. Od modré čáry se dostal ke střele Haisman, což ovšem obrana Elby včas srazila.
     
    18:15
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Jan Langthaler – 2 min., zdržování hry).
     
    18:36
    Lukáš Soukup se nepříjemně svíjel na zemi. Nakonec však dokázal odejít po svých, za což si vysloužil potlesk tribun kladenského stadionu.
     
    19:05
    Přihrávku od Radka Soukupa nastřelil z pravé strany na branku Dominik Barnošák. Zdeněk Banda ale zůstal připraven a míček zachytil.
     
    19:55
    Dělovku Radka Soukupa od modré přesně lapil Banda. Střela však byla o něco tvrdší než předpokládal a chvíli se z ní ústecký gólman zotavoval.
     
    19:59
    Ústí pokračuje ve čtyřech.
     
    20:15
    Hosté v plném počtu.
     
    20:43
    I po vyrovnání početních sil je Alpiq nadále v útočném pásmu a z různých úhlů se pokouší o překonání gólmana Bandy, leč neúspěšně.
     
    21:05
    Probití se středem v podání Ondřeje Poláčka vzalo dosti rychle za své. Již ve středním pásmu se musel obránce Elby poprat s násobnou přesilou kladenských hokejbalistů, na kterou nedokázal vyzrát.
     
    21:52
    I přes pád nasměroval Ondřej Pražák míček přes Petra Švandu k soupeřově brance. Kladnu se tak otevřela další příležitost k usazení se před Bandou.
     
    23:02
    Vyhozením míčku na zakázané uvolnění na čas zmírnili Ústečané tlak na svou branku.
     
    23:22
    Michal Dědič tvrdě bojuje o míček v útočném pásmu. Tentokrát však na soupeře nevyzrál a naopak Elba se dostala do protiútoku.
     
    24:18
    Kladno rozehrává od vlastní branky. Při rychlém výpadu Langthalera ale nakonec Jiří Hrabár zvolil křižnou střelu ze středního pásma přímo na ústeckou branku.
     
    24:56
    Další snaha Alpiqu o rozehrávku od vlastní branky je o něco více blokovaná, přesto se nakonec hokejbalisté Kladna do útočného pásma dostali. Musí v něm však čelit tvrdé obranné hře Ústí.
     
    26:07
    Zadovkou se pokusil prověřit Bandu Martin Kohout. Jeho střela ale postrádala jakýkoliv důraz, čímž jí ústecký gólman bez větších potíží vyrazil svými betony.
     
    26:51
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Miroslav Kváš – 2 min., držení protihráče).
     
    26:54
    V přesilovce pokračuje tvrdý boj o míček poblíž ústecké branky. Tentokrát z něj vyšli vítězně domácí, kteří se zformovali na modré čáře a zahájili další ostřelování Bandovy svatyně.
     
    27:55
    Nakonec si ovšem ústecká obrana počínala úspěšně a vyhodila míček až na druhý konec hřiště. Kladno tak rozehrává od vlastní branky.
     
    28:27
    Velmi brzy se Alpiq probil zpět před Zdeňka Bandu. Ten však nyní proti střele z mezikruží předvedl výstavní zákrok a míček lapil.
     
    28:51
    Hosté v plném počtu.
     
    28:53
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Ondřej Čejka – 2 min., sekání).
     
    29:01
    Pokračující přesilovka drží Alpiq stále v útočném pásmu. Kladenští hokejbalisté se stále staví ke střelám z mnoha stran, pod různou intenzitou. Narážejí však na připraveného Bandu.
     
    29:51
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Milan Schnaubelt – 2 min., hrubost).
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla o poznání vyrovnanější hru. Alpiq se během ní výrazněji dostával do šancí až v závěru třetiny, ovšem náražel zde na vzrůstající tvrdost ústecké obrany. Díky tomu je stav po druhé třetině stále 3:0.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:05
    Z úvodního buly závěrečné periody vyšli jako vítězové hostující hráči, kteří se na malou chvíli dostali do útočného pásma, byť záhy museli bránit svůj předbrankový prostor.
     
    30:53
    Hosté v plném počtu.
     
    31:31
    Svou přesilovku zahájila Elba rozehrávkou od vlastní branky. Záhy navíc zamkla soupeře na úrovni obranné třetiny.
     
    31:51
    Domácí v plném počtu.
     
    Dnešní utkání sleduje 140 diváků.
     
    32:10
    Kladno pozvolna rozehrávalo od své branky. To se záhy změnilo v rychlou kolmici dopředu na Radima Štěpánka, který s míčkem na holi obkroužil ústeckou branku.
     
    33:02
    Alpiq pokračuje v napadání ústecké branky. Po sérii rychlých přihrávek ale Banda precizně zasáhl a udržel svůj tým bez obdržení další branky.
     
    33:31
    Tvrdý boj o míček se rozhořel za ústeckou brankou. Vítězně z něj vyběhl Petr Švanda, ovšem i on záhy o míček přišel, byť tedy o malý kousek dále.
     
    34:01
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Elba snižuje nepříznivý stav! Poté, co Petr Šícha nedokázal převzít míček, který se odrazil o jeho rameno, se Ústečané dostali do šance. Tu po sérii krátkých, rychlých přihrávek zakončil z těsné blízkosti brankoviště VOJTĚCH ČERVINKA. Asistence: Martin Stupka, Jiří Tomáš.
     
    35:24
    Přesto si tlak vytvořili opět kladenští hokejbalisté, proti kterým ústecká obrana opět zahájila těžký obranný vzdor.
     
    36:01
    O další trefu se dělovkou od modré pokusil Patrik Balcar. Jeho střela se ale odrazila pouze o nohy před ním stojícího obránce Alpiqu, díky čemuž se domácí dostali do protiútoku.
     
    36:55
    Z kladenského sevření ale po křídle rychle vyběhl Martin Stupka, který se pokusil o přenesení těžiště hry před Jirotku. Dokud držel míček, byl v tom úspěšný, následně se však Kladno dostalo opět na opačnou stranu hrací plochy.
     
    38:17
    Elba nezvládla svůj další průnik do útočného pásma. Ústečanům sjel míček trochu dříve než by potřebovali. Ten si tím pádem ukořistil pro sebe Michal Dědič, byť tedy musí stále spíše bránit než podnikat výpadovou akci.
     
    39:35
    Oddechový čas pro domácí.
     
    39:37
    Ihned po vhazování ze středu hřiště vypálil Jan Pospíšil. Zdeněk Banda ovšem, i přes zakrytý výhled, míček vyrazil betony a Elba se velmi důrazně přenesla, se řadou soubojů po cestě, do útočného pásma.
     
    40:48
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Miloslav Kváš – 2 min., napadení).
     
    40:53
    Počátkem další přesilové hry vynesli Kladenští hru do středního pásma, kde vytvořili útočný oblouk pro pokračování akci.
     
    41:09
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (Zdeněk Banda – 10 minut osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Patrik Balcar.
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem (2 minuty pro hráčskou lavici – zdržování hry). Trest odpyká Petr Michajiličenko.
     
    41:23
    Hra pět na tři přenesla opět Kladno do útočného pásma. Elba se ovšem velmi srdnatě brání a blokuje jakoukoliv kladenskou střelu.
     
    42:19
    Do dalšího zakončení se dostal Jan Pospíšil. I jeho střelu od modré čáry ale Banda bez obtíží lapil. Ostřelování jeho branky ale pokračuje i nadále.
     
    42:48
    Elba pokračuje ve čtyřech hráčích.
     
    43:09
    Hosté v plném počtu.
     
    43:26
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Milan Schnaubelt – 2 min., krosček).
     
    43:26
    Oddechový čas pro hosty.
     
    43:30
    Elba nastoupila do hry bez gólmana!
     
    43:45
    Díky tomu zahájila masivní ostřelování kladenské branky. Jan Jirotka si ovšem s tvrdým zakončením dokázal poradit.
     
    44:08
    Ústečané se snaží o tuhý boj o míček v útočném pásmu i nadále. Díky tomu se záhy dostali do přesilovkového čtverce, z něhož vyčkávají na příležitost pro střelu na Jirotku.
     
    44:48
    V posledních vteřinách se hra přesouvá na opačnou stranu, kde se navíc díky icingu vhazovalo.
     
    Konec zápasu.
     
    Na Kladně je dobojováno! Třetí třetinu zvládla o něco lépe Elba, která navíc snížila vývoj skóre na konečných 3:1. Nic se však nezměnilo na tom, že první vítězství série bere domácí Alpiq.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Přeji vám hezký zbytek sobotního večera.
     
    Utkání pohledem obou trenérů:

    Drahomír Kadlec (HBC ALPIQ Kladno): Dostali jsme se do vedení v sérii 1:0, ovšem zítra se hraje znovu. O vítězi rozhodla první třetina, ve které jsme vstřelili tři góly. Poté jsme však polevili a už se do hry nevrátili, což mi trochu vadí.

    Jaroslav Pavlík (Elba DDM Ústí nad Labem): Jednoznačně o utkání rozhodla první třetina a vstup do něj. Domácí do toho šli nabuzení, kdežto my jsme se sem přijeli spíše jen odpočívat. Navíc pokud hrajete osm až deset oslabení, nemůžete vyhrát. Všechno vyplývalo z rychlosti pohybu, Kladno hrálo ve větší rychlosti, hrálo jednodušeji, chtělo víc zápas vyhrát a podle toho to taky dopadlo. (18:02:34)

    Vít Trubička


    Hledáme zpravodaje pro tým Elba DDM Ústí nad Labem. Více informací na info@onlajny.com Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 1. Hrabár (Pražák), 12. Pliml (Pospíšil, Pražák), 12. Barnošák (Hrabár) – 35. Červinka (Stupka, Tomáš)


    HBC Kladno: Jirotka (Hájek) – Pospíšil, Pliml, Soukup, Hrabár, Dědič, Haisman, Novák – Hnízdil, Štěpánek, Špaček (C), Pražák, Barnošák, Eitler, Schnaulbelt, Procházka, Kohout, Šícha, Prokop.
    Elba DDM Ústí nad Labem: Banda (Rechtorik) – Haken, Michajiličenko, Poláček, Smolík, Švanda, Sedláček, Kváš – Balcar, Bím, Červinka, Grus, Langthaler, Růžička, Soukup (C), Stupka, Tomáš, Čejka.

    Rozhodčí: Tomáš Zbořil, Jiří Volkán

    Diváci: 140
    Kladno 3 0 Ústí n/L
    #1 Sobota 06.04.2019 • 16:00
    Kladno - Ústí n/L 3:1
    #2 Neděle 07.04.2019 • 11:00
    Kladno - Ústí n/L 5:4 po prodl.
    #3 Sobota 13.04.2019 • 18:00
    Ústí n/L - Kladno 1:5
    bahis siteleri