Ufa – Omsk 0:1 (po pr.)
po prodl.
Salavat Julajev Ufa
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:0, 0:1) Stav série: 2:4
Avangard Omsk
Pondělí 08.04.2019, 16:00 • Ufa Arena, Ufa • Play-off KHL • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Avangard tedy postupuje do série o Gagarinův pohár, já se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělní noci. Na početnou příště! (20:33:46)
     
    Hosté dnes na ledě Ufa Areny zvítězili naprosto zaslouženě, jejich soupeř až na pár světlých pasáží celé utkání tahal za kratší konec lana. Nad vodou jej držel jen Juha Metsola, který si svými výkony nejen v dnešním zápase řekl o nominaci do finské reprezentace. Vždyť za svá záda pustil až sedmdesátou střelu...
     
    Téměř dvě utkání dlouhá šestá bitva mezi Omskem a Ufou končí ve sto desáté minutě, Avangard díky poněkud šťastné trefě Bondareva postupuje do finále! O jeho soupeři se rozhodne zítra.
     
    Československá stopa
    Do utkání nezasáhl ani jeden český či slovenský hráč.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 36 – 70
    Zblokované střely: 34 – 20
    Vhazování: 50 – 46
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/2
     
    Konec zápasu.
    109:17 Alexej BONDAREV - 0:1
     
    109:17
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Omsk se stává prvním finalistou letošního play-off! Hrdinou pekelně dlouhého šestého duelu se stává ALEXEJ BONDAREV, jehož rána z velké vzdálenosti se štěstím doskákala za bezmocného Metsolu! Domácí gólman okamžitě padl k zemi, jeho fenomenální výkon vyšel vniveč... Asistence: Kirill Semjonov.
     
    108:56
    Narvaná hala se dožaduje rozhodující "šajby", Ufa se na chvilku dostala před Bobkova. Ohrozit omskou klec ale už nedokázala.
     
    107:44
    Ufa se osvobodila, Avangard ale rychle vylovil kotouč z vlastního pásma a bleskově se vrátil do útočné třetiny ledové plochy. S čím příjdou hosté tentokrát?
     
    106:32
    Zernov krouží po domácím pásmu a hledá někoho, komu by kotouč mohl předat. Avangard se opět usadil před Metsolou a snaží se něco vymyslet.
     
    105:57
    Bobkov schoval puk pod rukavici, na konci sto šesté minuty tak uvidíme vhazování před klecí Omsku. V tomto bodě už by si zasloužily vyhrát oba celky.
     
    105:06
    V Ufě je čtvrt na dvanáct, ochozy haly jsou však stále zaplněné do posledního místa. Nikdo si nechce nechat ujít rozhodnutí tohoto dlouhého dramatu...
     
    104:43
    Kotouč se dostal na hůl volného Fransona, jehož rána z prostoru mezi kruhem a modrou trefila Metsolu do hrudníku. Gólman následně kotouč přikryl lapačkou.
     
    103:34
    Larsen přišpendlil Talbota na mantinel a za domácí klecí s ním bojuje o pryž. Do tahanice se zapojili i další hráči, uvidíme, jak to dopadne.
     
    103:05
    Odpískáno první zakázané uvolnění šesté třetiny, kterého se dopustil omský Avangard. Dáme si krátkou pauzu, pak se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    102:22
    Stas zkusil štěstí z pravého prostoru pro vhazování, ani tentokrát ale Metsola nepustil kotouč za své záda. Ufa míří do protiútoku.
     
    101:40
    Hraje se před Metsolou, domácí gólman musí být ve střehu. Snad si pořádně opočinul – jestli ne, mohl by být prodloužení velmi rychlý konec.
     
    100:35
    Jeden z hostujících obránců drží kotouč za svou klecí. Uvidíme, co Omsk vymyslí. Dočkáme se rychlého rozhodnutí, nebo si ještě chvilku počkáme?
     
    100:01
    Začalo třetí prodloužení.
     
    Třetí prodloužení začne přibližně ve 20:07.
     
    Ani po sto minutách není rozhodnuto, brankářský souboj mezi Bobkovem a Metsolou se přelije do třetího nastavení. Nutno podotknout, že podstatně více práce má druhý jmenovaný gólman, který v prostředku druhého prodloužení udržel svůj tým ve hře několika hodně těžkými zákroky.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 33 – 63
    Zblokované střely: 32 – 19
    Vhazování: 48 – 39
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/2
     
    100:00
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    99:07
    Teď svůj brankářský um vystavil zase Igor Bobkov, neskutečná podívaná v Ufě pokračuje dál. Vypadá to, že si dáme šestou třetinu...
     
    98:28
    Metsola na ledě Ufa Areny naprosto neskutečně čaruje, zastavil už šedesátou třetí (!) ránu Omsku. Jestli dnes Salavat vyhraje, bude to jen kvůli němu.
     
    97:59
    Od gólu chyběly doslova a do písmene milimetry, Metsola se natáhl a skákající kotouč zastavil holí těsně před brankovou čárou! Neskutečné!
     
    97:15
    Stålberg projel obranou Ufy jako nůž máslem a z bezprostřední blízkosti brankoviště zakončil, ani on však o vítězi dnešního duelu nerozhodl.
     
    96:10
    Jeden z hostů vyhodil kotouč za domácí klec a odjel střídat, na puk se tak dostávají hráči Salavatu. Uvidíme, jestli se jim povede prorazit dopředu.
     
    95:42
    U mantinelu před Metsolovou klecí se bojuje o kotouč, tahanice už začíná být pěkně dlouhá. Rozhodčí ale stále nepřerušují, nechávají věcem volný průběh.
     
    94:45
    Ufa se dostala do přečíslení dva na jednoho, zakončující Kemppainen ale vyhořel na neuvěřitelném zákroku Igora Bobkova!
     
    94:19
    Před branku Ufy najížděl Michejev, Metsola se tak raději rozhodl schovat kotouč pod svou rukavici. Do konce druhého prodloužení zbývá pět a půl minuty.
     
    93:23
    Omsk se usadil v soupeřově pásmu a rozjíždí kombinaci, dění na ledě připomíná přesilovku. Z tribun se ozývá čím dál tím hlasitější pískot.
     
    92:38
    Salavat pronikl dopředu, Kugryšev slabou střelou z kruhu minul soupeřovu klec. Domácí začínají chytat druhý dech, hra se postupně vyrovnává.
     
    91:54
    Stále se hraje jen na jednu branku, Bobkov se musí nudit. Už několik minut nemusel vůbec zasahovat, zatímco gólman Ufy je neustále pod palbou.
     
    91:36
    Obrana Ufy se začíná sesypávat jako domeček z karet, Metsola toho začíná mít už moc! Tenhle nápor domácí dlouho nevydrží!
     
    90:21
    Neuvěřitelný Metsola! Teď zastavil nejen nebezpečnou střelu z kruhu, ale poradil si i se třemi dorážkami! Klobouk dolů, smekám!
     
    89:29
    Šumakov projel před brankoviště a zakončil, Metsola se může těšit z dalšího úspěšného zákroku. Na svém kontě už jich musí mít kolem šedesáti.
     
    88:42
    Dnešní zápas je už delší než sobotní bitva, pátý duel rozhodl v osmadevadesáté minutě Kemppainen. Kdo se stane hrdinou dnešního střetnutí?
     
    88:04
    Talbot vyzkoušel pozornost domácího gólmana propagační střelou z prostoru pro vhazování, Metsola nepřipustil trapas a ránu s přehledem zastavil.
     
    87:37
    Zernovu modrou čáru přejel moc pozdě, čárový rozhodčí nachytal Avangard v ofsajdu. Z druhého prodloužení už uběhlo přes sedm a půl minuty.
     
    86:43
    Semjonov si najel na kruh a prudkou ranou zasáhl finského gólmana přímo do masky, sudí okamžitě přerušil. Brankář Ufy se snaží z bomby oklepat.
     
    85:55
    Medveděv sebral vyhozený kotouč za svou klecí a nyní čeká, až se na led dostane čerstvá lajna hostujících hráčů. Uvidíme, co Omsk potom vymyslí.
     
    85:03
    Salavat chtěl vyrazit dopředu, jeho výpad byl ale zneškodněn už ve středním pásmu. Avangard se chopil kotouče a vrátil ze zpět do útočného pásma.
     
    84:25
    Zernov prokličkoval skrz soupeřovou obranou a vybídl ke střele Talbota, který trefil jen připraveného Metsolu. Hra bude po krátké pauze pokračovat.
     
    83:48
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se momentálně nedaří udržet před soupeřovou svatyní.
     
    82:57
    Jeden z hostů chtěl Metsolu překvapit střelou takřka okamžitě po vyhraném vyhazování, jenže jeho prudké ráně chyběla notná dávka přesnosti.
     
    81:53
    Z ochozů se nese pískot, rozhodčí nyní odpískali zakázané uvolnění Salavatu. Za chvilku si tak střihneme vhazování po levici Juhy Metsoly.
     
    80:33
    Garejev udržel kotouč v pásmu a rychle jej nahodil na klec, Bobkov ovšem nemusel zasahovat. Kotouč se totiž zastavil kdesi v hloučku hráčů před brankou.
     
    80:01
    Začalo druhé prodloužení.
     
    Druhé prodloužení začne přibližně v 19:18.
     
    První prodloužení nabídlo relativně vyrovnanou podívanou, ani jeden z gólmanů však stále nehodlá povolit. Čekání na rozhodující gól tak stále není u konce, stejně jako v sobotu jdeme i tentokrát do druhého nastavení... kdo zvítězí?
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 29 – 48
    Zblokované střely: 25 – 17
    Vhazování: 41 – 29
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/2
     
    80:00
    Prodloužení skončilo.
     
    79:49
    Omark pálil z mezikruží, kotouč zaplul přímo do nastavené rukavice Igora Bobkova. Přerušuje se pouze jedenáct sekund před koncem prvního prodloužení.
     
    78:50
    Minuta do konce, Omsk zavřel soupeře do jeho obranného pásma. Salavat z posledních sil aktivně brání a hatí hostující pokusy o rozhodnutí duelu.
     
    77:50
    Semjonov se uvolnil na kruhu, z ostrého úhlu zasáhl Metsolovu vyrážečku. Následný protiútok Ufy se obešel bez střeleckého pokusu, Bobkov mohl být v klidu.
     
    76:50
    Bobkov se teď musel hodně otáčet, aby všechny střely Ufy pochytal. Salavat zapnul motory a snažil se rozhodnout už teď, ovšem neúspěšně.
     
    76:07
    Do konce prvního prodloužení chybí už jen kolem čtyř minut, stejně jako v sobotu tak dost možná uvidíme i druhé nastavení. Ochozy Ufa Areny jsou stále plné.
     
    75:44
    Bobkov po Sergejevově ráně udržel kotouč ve svém náručí, opět se přerušuje. Po dlouhé době se bude vhazovat zase před omskou klecí.
     
    74:58
    Sledujeme trochu slabší pasáž hry, bojuje se hlavně ve středním pásmu. Střelu na kteroukoliv branku jsme snad od konce oslabení zatím neviděli.
     
    73:44
    Jaremčuk našel volného Zernova, jehož rána z voleje skončila v rukavici připraveného Metsoly. Oslabení Ufy bude za krátkou chvíli u konce.
     
    73:07
    Avangardu snahu nelze upřít, Salavat ovšem skvěle brání a nepouští svého soka do zakončení. Z přesilovky zbývá ještě kolem čtyřiceti sekund.
     
    72:23
    Širokov se chvilku s pukem pohyboval v prostoru pro vhazování, nakonec se jej rozhodl poslat na modrou Fransonovi. Následná střela z první trefila vyrážečku.
     
    71:48
    Rozhodčí podruhé v zápase trestá Ufu za hru v šesti, Omsk si tak zahraje přesilovku. Na trestnou lavici už usedl domácí kapitán Linus Omark (UFA).
     
    70:53
    První prodloužení se přelilo do své druhé poloviny, ani jeden tým nemá k rozhodnutí nějak blízko. Vážnějších šancí je na ledě k vidění naprosté minimum.
     
    69:45
    U mantinelu ve středním pásmu se bojovalo o kotouč, po chvilce si jej odvezl jeden z hráčů Avangardu. Omsk se pak neúspěšně pokusil protlačit do útoku.
     
    68:39
    Stålberg se po pravém křídle protáhl na kruh a svůj nadějný výpad zakončil nepřesnou střelou. Metsola si tak mohl oddechnout, tohle mohlo být nepříjemné.
     
    67:53
    Hraje se nahoru dolu, ani jeden celek momentálně na ledě nemá jasnou převahu. Oba celky vynikají v obranné činnosti a nenechávají soupeře vystřelit.
     
    66:58
    Domácí hráč rozehrál kotouč podél mantinelu, jako první se k němu ovšem dostal Franson. Avangard se tak po zaváhání Salavatu usazuje v útočném pásmu.
     
    65:52
    Kemppainen chtěl Bobkova zaskočit ranou z vysokého úhlu, do dráhy projektilu se ale obětavě postavil Semjonov. Gólman tak nebyl nucen zasahovat.
     
    64:24
    Hosté se dostali do ofsajdu, uvidíme buly před modrou Salavatu. Sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, které chybí větší šance.
     
    63:20
    Hraje se hlavně před Metsolou, domácím se nedaří propracovat ven z vlastního obranného pásma. Teď se na vteřinu vysvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    62:40
    Z kruhu zahrozil jeden z domácích, jehož ránu Bobkov hravě lapil do rukavice. Následně se rozhodl kotouč podržet, a na chvilku tak přerušil průběh hry.
     
    61:38
    Metsola si připsal první zákrok v prodloužení, slabší ránu Fransona z modré čáry vykopl před sebe. Avangard se stále drží před soupeřovou klecí.
     
    60:41
    Avangard teď trápí lajna Kemppainen-Hartikainen-Omark, která si přivlastnila kotouč a ani za nic jej nechce vydat soupeři. Bobkov musí být ve střehu.
     
    60:08
    Omští jestřábi osm sekund po úvodním buly posílají kotouč na icing, po kratičké pauze tak uvidíme vhazování po pravé straně jejich brankoviště.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 18:28.
     
    Avangard měl v závěrečných minutách základní hrací doby několik velmi slušných šancí, které se mu ani tentokrát ovšem nepodařilo přetavit v rozhodující branku. Potřetí v sérii tak uvidíme prodloužení, ve kterém už gól padnout bude muset.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 21 – 36
    Zblokované střely: 19 – 11
    Vhazování: 29 – 20
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Na strážci domácí svatyně si v závěrečných sekundách základní hrací doby vylámali zuby Šumakov s Medveděvem, i tentokrát půjdeme do prodloužení.
     
    58:56
    Pokud Ufa nakonec postoupí do finále, klub by měl Metsolovy před halou postavit sochu v nadživotní velikosti. Neskutečné, co finský gólman předvádí...
     
    58:02
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, hra se momentálně pohybuje hlavně ve středním pásmu. Avangard se snaží znovu probít za modrou čáru.
     
    57:14
    Děsivá rána Codyho Fransona z prostoru pro vhazování vymetla lapačku finského gólmana, ani tentokrát tedy Ufa Arena neviděla branku – stále 0:0.
     
    56:43
    Bobkov předvedl další dva zákroky a udržel bezbrankový stav. Hra se nyní opět přelévá na druhý konec ledové plochy, Metsola musí zase zpozornět.
     
    55:54
    Buly před Metsolou vyhrál Michejev, Omsk se drží v útočném pásmu. Domácí jej však stáhli k mantinelu a nenechávají mu moc prostoru pro manévrování.
     
    54:38
    Předevčírem muselo čtvrtý duel mezi Ufou a Omskem rozseknout až druhé prodloužení a ani teď to nevypadá, že by se mělo rozhodnout v šedesáti minutách.
     
    54:07
    Omark si po vyhraném vhazování obkroužil Bobkovovu klecí a zakončil přesně do náručí hostujícího gólmana. Jdeme do další komerční přestávky.
     
    52:43
    Jestli dnes Salavat vyhraje, bude to hlavně kvůli neuvěřitelným zákrokům Metsoly. Jestřábi jsou dnes jasně lepší, stále se jim na něj ale nedaří najít recept.
     
    51:51
    Jeden z hostů chtěl zahrozit od modré, zakončení mu však nesedlo. Metsola nemusel zasahovat, pryž jen orazítkovala plexisklo za jeho klecí.
     
    50:52
    Avangard vyhodil kotouč ven z vlastního pásma, zakázané uvolnění to tentokrát ovšem nebude. Puk dojel Sergejev, který jej nyní drží za svou klecí.
     
    49:49
    Omsk kuje pikle před Metsolou. Už několikrát se mu podařilo vystřelit, všechny projektily ale zatím tři tyče domácí svatyně minuly. Sledujeme pořádné drama.
     
    48:52
    Krátkou kombinaci Ufy zakončoval z hranice útočného pásma Sergejev, Bobkov si na své konto připsal další zákrok. Celkem jich má už devatenáct.
     
    48:05
    Hra se konečně trochu otevřela, na druhém konci ledové plochy se teď do střelecké příležitosti dostal Kugryšev. Bekhendem z kruhu namířil do Bobkova.
     
    47:18
    Širokov zakončoval z hranice brankoviště, o chvilku později pak na sebe ranou od modré upoutal pozornost Jemelin. Domácí jsou znovu pod tlakem.
     
    46:46
    Z pravého kruhu zkusil štěstí Michejev, ani tentokrát však na skvělého strážce soupeřovy klece nevyzrál. Metsola v této sérii podává neskutečné výkony.
     
    46:23
    Rozjetý Semjonov chtěl Metsolu zaskočit nenápadnou střelou, finský gólman však projektilu do cesty nastavil lapačku. Hra je přerušena, jdeme do reklamní pauzy.
     
    45:46
    V rohu za Bobkovem se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik hráčů z obou výběrů. Uvidíme, na čí holi nakonec pryž chumel opustí.
     
    45:08
    Ufa přesilovku nezvládá, z ochozů na led prší čím dál tím hlasitější pískot. Avangard zatím oslabení zvládá na jedničku, domácí působí bezzubě.
     
    44:07
    Ve vlastním oslabení se do úniku dostal Ilja Michejev! Projel až před Metsolu, který jeho slabší zakončení vykryl betonem.
     
    43:14
    Majorov si už podruhé v dnešním utkání vynutil faul, tentokrát jej podrazil Arťom Manukjan (OMS). Salavat si tak střihne další přesilovou hru.
     
    Dnešní utkání sleduje 8 070 diváků, je vyprodáno!
     
    42:24
    Hartikainen se pokusil zpoza klece uklidit puk mezi Bobkovův beton a pravou tyč, jenže hostující gólman drobnou škvíru ve své brance včas zacpal.
     
    41:39
    Burmistrov se dostal až před brankoviště, v naprosto ideální pozici ale netrefil poskakující kotouč! Bobkov si tak mohl oddechnout.
     
    40:56
    Ufa rozbila mírný nápor svého soupeře a vydala se dopředu, připravení hosté jí však zastavili už na modré čáře. Sledujeme hodně defenzivní bitvu.
     
    40:23
    Třiadvacet sekund po úvodním buly třetí části se poprvé přerušuje, nepřesná přihrávka jednoho z Omských dojela až na zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:40.
     
    Druhá perioda byla zajímavá. Prvních deset minut se neslo ve znamení Avangardu, který válcoval svého soupeře a zasypával jeho klec střelami. Ufa se však poté zničehonic probrala a okamžitě Bobkovovi začala pořádně znepříjemňovat život. Ani jeden tým se však neprosadil, a na první branku utkání tak stále čekáme.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 12 – 25
    Zblokované střely: 15 – 9
    Vhazování: 18 – 14
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Hostující borec se uvolnil na modré a nahodil kotouč na klec, od boku jednoho z domácích se pryž následně odrazila do rohu kluziště.
     
    38:58
    Odpískáno postavení mimo hru, kterého se dopustili hráči Ufy. Minutu a dvě sekundy před koncem druhé periody se tak bude vhazovat před omskou modrou.
     
    37:53
    Omark nepříjemně operoval před brankou Igora Bobkova, hostující defenzívě se nedaří severskou první lajnu Ufy zkrotit. Gólman to teď nemá jednoduché.
     
    37:14
    Ťuk, ťuk, ťuk! Po ose Omark – Hartikainen se kotouč dostal na hůl Kemppainena, který ale z hranice brankoviště přestřelil klec!
     
    36:25
    Avangard se poprvé dostal ke kotouči a okamžitě vyhodil, domácí se pro pryž musí vrátit až za vlastní branku. Uvidíme, jak rychle se jim jí podaří vylovit.
     
    35:49
    Zákrok Denise Zernova (OMS) na Maxima Majorova byl rozhodčím posouzen jako vysoká hůl, Salavat si tak poprvé v zápase vyzkouší přesilovku.
     
    35:35
    Hartikainen přenechal kotouč Kemppainenovi, který jej pár vteřin na to poslal dopředu. Následný atak Ufy byl však soupeřem zastaven už ve středním pásmu.
     
    34:50
    Avangard vyhodil na icing, po krátké pauze se tak bude vhazovat po pravé straně jeho klece. Z druhé třetiny ještě zbývá odehrát něco přes pět minut.
     
    33:50
    Jestřábi opět kontrolují hru, velmi rychle svého soka zkrotili a nepouští jej ven z jeho obranného pásma. Momentálně mají jednoznačně více ze hry.
     
    32:56
    Krátkou kombinaci Avangardu zakončoval Šumakov, který si vyjel před branku a pokusil se pryž za Metsolu procpat. Na finského gólmana ale nevyzrál.
     
    32:15
    Hra se po nějaké době vrátila zpět před Metsolu, který si před chvilkou musel poradit s nepříjemným zakončením Maxima Talbota z hranice brankoviště.
     
    31:10
    Už tři minuty se nepřerušovalo, hosté jsou nyní pod velkým tlakem. Salavat po ospalém vstupu do třetiny vystrčil drápy a nenechává Omsku ani chvilku klidu.
     
    30:13
    Podpora domácích fanoušků je ohlušující, Ufa je pevně usazena před Bobkovem a pořádně trápí omskou obranu. Ta to teď nemá vůbec jednoduché.
     
    29:44
    Tkačov projel soupeřovou obranou jako nůž máslem a z hranice brankoviště zakončil, gólman byl však ve střehu i tentokrát!
     
    28:30
    Salavat se konečně probral, Bobkov teď musí být ve střehu. Nejdříve likvidoval Rybinův pokus z prostoru pro vhazování, následně zastavil i dorážku.
     
    27:44
    Omark měl na hokejce první gól utkání, Bobkov ale jeho ránu z kruhu vyrazil špičkou vyrážečky! Chyběly jen milimetry, skvělý zákrok!
     
    26:15
    Jemelin zkusil štěstí od modré, ale neuspěl. Po Metsolově zásahu se pryž odrazila do rohu kluziště, kde si jí na své hole opět vzali hráči hostujícího celku.
     
    25:04
    Omsk velmi rychle zneškodnil výpad soupeře a vrátil se zpět do útoku, tentokrát se tam ale moc dlouho neudržel. Hra se začíná postupně vyrovnávat.
     
    24:08
    Zernov se protáhl do útocného pásma a předal kotouč Širokovovi, následovala krátká kombinace. Zakončoval Michejev, který z kruhu trefil jen Metsolu.
     
    23:06
    Úvod druhé třetiny patří, stejně jako většina prvního dějství, Omsku. Ten se sice nyní dopustil icingu, nad svým sokem si nicméně udržuje výraznou převahu.
     
    22:19
    Šumakov se propracoval až do bezprostřední blízkosti brankoviště, odkud se rozhodl zakončit. Metsola ránu hravě zneškodnil a udržel bezbrankový stav.
     
    21:23
    Franson omylem poslal kotouč Omarkovi, který jej vyvezl ven z obranného pásma. Ve střední třetině si jej však vybojovali zpět hráči Avangardu.
     
    20:23
    Avangard neztrácí čas. Okamžitě po vyhraném vhazování se přesunul před Metsolu a přitápí pod kotlem, obrana Ufy má hned v úvodu plné ruce práce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:52.
     
    Ufa vstoupila do utkání aktivněji a snažila se rychle otevřít skóre, jenže pečlivá defenzíva Omsku jí nepustila do větších šancí. Avangard následně během první přesilovky s domácími rychle srovnal krok a po většinu periody si na ledě udržoval mírnou převahu, kterou přetavil v celkem šestnáct střeleckých pokusů. Ani jeden z nich však za výborného Metsolu neprošel, a po prvním dějství je tak stav bezbrankový.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 2 – 16
    Zblokované střely: 9 – 4
    Vhazování: 9 – 10
    Trestné minuty: 2 – 0
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Domácí drží puk za svou klecí a snaží se něco vymyslet, na delší úvahy ale už není čas. Měli by jej co nejdříve rozehrát, pokud chtějí Bobkova ještě potrápit.
     
    18:55
    Po rychlém výpadu Ufy zasahoval zase Bobkov, na následný protiútok Metsola odpověděl dalším skvělým zákrokem. Vypadá to, že gól v první třetině neuvidíme.
     
    17:33
    Metsola si nyní poradil se střelou z kruhu, a jeho štít je tak stále čistý. Omští se stále drží před brankou Ufy a snaží se soupeře do přestávky vyprovodit gólem.
     
    16:43
    Průběh hry nyní na chvíli zastavil odpískaný ofsajd, kterého se dopustili hokejisté Avangardu. Do konce první třetiny zbývá něco málo přes tři minuty.
     
    15:21
    Bitvu o kotouč u hostující střídačky vyhrál Omsk, který prorazil za modrou čáru. Soupeř jej ovšem nepouští dál od mantinelů, a Bobkov je tak bez práce.
     
    14:25
    Obrany obou semifinalistů pracují na sto procent a soupeře velmi rychle vyhání z pásma. Hraje se nahoru dolu, kotouč mění majitele dost často.
     
    13:10
    První třetina má spád, přerušuje se naprosto minimálně. Před Bobkovem nyní řádí severská první lajna Ufy, která se snaží dostat do lepší šance.
     
    12:45
    Michejev nabil na modrou čáru Jemelinovi, který ani vteřinu neváhal a okamžitě vypálil na klec. Prudká rána zaplula kamsi do Metsolovy výstroje.
     
    11:49
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, omští hráči nyní zakládají další útočnou akci z vlastního pásma. Uvidíme, co Hartleyho svěřenci vymyslí.
     
    10:36
    Avangard se usadil v útoku a kuje pikle, domácí brankář musí mít oči na stopkách. Obrana Ufy sice pracuje na sto procent, soupeře se jí ale nedaří odzbrojit.
     
    09:05
    Kadějkin operuje s pukem za hostující klecí, nedaří se mu setřást jednoho z neodbytných bránících protihráčů. Ten se jej snaží co nejdříve odzbrojit.
     
    08:20
    Domácí se přeci jen na chvilku před Igora Bobkova protlačili a dokonce i ohrozili jeho klec, na první branku zápasu však stále čekáme.
     
    07:17
    Hokejisty Salavatu trápí přechod do útočného pásma, momentálně nejsou schopni najít sebedrobnější škvírku v připravené omské defenzívě.
     
    06:40
    Denis Zernov se v rohu dostal ke kotouči, obkroužil Metsolovu klec a zakončil. Domácí brankář si následně do statistik připsal další úspěšný zákrok.
     
    06:12
    Finský gólman se rozhodl před dorážejícími protihráči schovat kotouč pod rukavici, čímž na chvilku přerušil průběh hry. Právě probíhá první komerční pauza.
     
    05:34
    Omsk sice přesilovku nevyužil, srovnal však díky ní s domácím výběrem krok. Sledujeme vyrovnanou podívanou, přičemž častěji jsou vepředu právě hosté.
     
    05:09
    Avangard vyhrál vhazování před Metsolou, ke kotouči se velmi rychle dostal Ville Pokka. Jeho následná střela z prostoru mezi kruhem a modrou neuspěla.
     
    04:29
    Hosté toho v první přesilovce zatím moc nepředvedli, Metsola dosud musel zasahovat jen jednou, a to hned v jejím úvodu. Ufa oslabení zvládá na výbornou.
     
    03:35
    Žarkov se dostal na kotouč a zavezl jej až do útočného pásma, čímž z omské přesilovky ukrojil několik cenných vteřin. Avangard se snaží vrátit zpět do útoku.
     
    02:50
    Salavat špatně střídal, sudí udělují první trest. Domácí dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů, které odpyká útočník Vladimir Tkačov (UFA).
     
    02:12
    Hartikainen na poslední chvíli předal kotouč Kemppainenovi, na kterého se okamžitě pověsil jeden z protihráčů. Omští pečlivě a důsledně brání.
     
    01:21
    Častěji jsou v úvodních sekundách na puku domácí hráči, kteří se však kvůli pevné omské defenzívě nedostávají do lepších střeleckých příležitostí.
     
    00:26
    Philip Larsen zavezl kotouč za vlastní klec a čeká, až jeho spoluhráči dostřídají. Salavat se následně pokusí poprvé v zápase prorazit před Bobkova.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zazněla ruská hymna, jdeme na věc! Sudí už svolává první lajny k úvodnímu buly, na kterém se proti sobě postaví Desharnais a Kemppainen.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, hokejisté Omsku už jsou na ledě. Jejich soupeři se k nim za chvilku připojí, začneme s menším zpožděním.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Sergejev, Arzamascev, Garejev, Koledov, Sergijenko, Jelizarov – Kemppainen, Omark (C), Hartikainen – Kugryšev, Tkačov, Burmistrov – Majorov, Žarkov (A), Kadějkin (A) – Gimatov, Rybin, Chochrjakov – Skorikov.

    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, Jemelin (A), Franson, Pivcakin, Bondarev, Čudinov, Medveděv (C) – Desharnais, Stålberg, Talbot – Zernov, Širokov (A), Michejev – Manukjan, Fisenko, Stas – Košelev, Šumakov, Semjonov – Jaremčuk.

    Rozhodčí: Beljajev, Sidorenko – Zacharenkov, Sadovnikov.
    Omark v sobotu srovnal laserově přesnou střelou do růžku.

     
    SESTAVY Z POSLEDNÍHO DUELU

    Salavat Julajev Ufa: Metsola – Larsen, Sergejev, Garejev, Arzamascev, Koledov, Sergijenko, Jelizarov – Hartikainen, Omark, Kemppainen – Kugryšev, Burmistrov, Tkačov – Soloduchin, Kadějkin, Žarkov – Rybin, Chochrjakov, Gimatov – Skorikov.

    Avangard Omsk: Bobkov – Pokka, Jemelin, Franson, Pivcakin, Čudinov, Bondarev, Medveděv – Talbot, Desharnais, Stålberg – Michejev, Zernov, Širokov – Košelev, Semjonov, Šumakov – Manukjan, Stas, Fisenko – Jaremčuk.
     
    STAV SÉRIE: UFA – OMSK 2:3

    Série odstartovala předminulou sobotu na ledě Omsku, přičemž v prvním utkání se z výhry radovali domácí. Na těsný úspěch 4:3 po prodloužení navázali o dva dny později další výhrou, ovšem tentokrát už rozhodli v základní hrací době. V odvětě zvítězili 5:1.

    1 – 29. 3.: Omsk – Ufa 4:3pp
    Branky:
    11. Beck, 22. Pokka, 53. Stålberg, 65. Šumakov – 21. Arzamascev, 33. Chochrjakov, 47. Kemppainen.

    2 – 31. 3.: Omsk – Ufa 4:1
    Branky
    : 34. Širokov, 47. Beck, 56. Semjonov, 60. Jemelin – 44. Tkačov.

    Za stavu 2:0 se tak série přesunula na led Ufy, která hned ve třetím zápase nepohrdla výhodou domácí půdy a po přesvědčivé výhře 5:1 snížila stav semifinále. Čtvrtý duel pro ní však už tak veselý nebyl – Avangard jej totiž urval výsledkem 4:2 a zařídil si dva mečboly, přičemž ten první mohl proměnit už tento víkend.

    3 – 2. 4.: Ufa – Omsk 5:1
    Branky:
    11. Sergejev, 15. Kemppainen, 20. Hartikainen, 59. Majorov, 60. Chochrjakov – 38. Zernov.

    4 – 4. 4.: Ufa – Omsk 2:4
    Branky:
    28. Hartikainen, 31. Chochrjakov – 22. Šumakov, 24. Michejev, 38. Michejev, 59. Zernov.

    Téměř vyprodaná Jurij Ljapkin Arena v Balašiše v sobotu sledovala napínavou pátou bitvu, o jejímž vítězi muselo nakonec rozhodnout až druhé prodloužení. V základní hrací době totiž utkání skončilo 2:2 a první nastavení branku nepřineslo. Dlouhé, dramatické střetnutí nakonec rozsekl až Joonas Kemppainen v 89. minutě, a zařídil tak hostům vítězství 3:2.

    5 – 6. 4.: Omsk – Ufa 2:3pp
    Branky:
    12. Šumakov, 37. Talbot – 3. Burmistrov, 49. Omark, 89. Kemppainen.
     
    Krásné pondělní odpoledne! Semifinálová série mezi Omskem a Ufou dospěla do šestého utkání, přičemž dnešní duel může být také posledním – Avangard se totiž bude snažit proměnit druhý mečbol.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 110. Bondarev (K. Semjonov)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Ar. Sergejev, Arzamascev, S. Garejev, Koledov, Sergijenko, Jelizarov – Kemppainen, Omark (C), Hartikainen – Kugryšev, Tkačov, Burmistrov – M. Majorov, V. Žarkov (A), Kadějkin (A) – Gimatov, Rybin, Chochrjakov – Skorikov.
    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, Jemelin (A), Franson, Pivcakin, Bondarev, Čudinov, J. Medveděv (C) – Desharnais, Stålberg, Talbot – Zernov, Širokov (A), I. Michejev – Manukjan, Fisenko, Stas – Košelev, Šumakov, K. Semjonov – Jaremčuk.

    Rozhodčí: Beljajev, Sidorenko – Zacharenkov, Sadovnikov.

    Diváci: 8 070 (vyprodáno)
    Ufa 2 4 Omsk
    #1 Pátek 29.03.2019 • 17:30
    Omsk - Ufa 4:3 po prodl.
    #2 Neděle 31.03.2019 • 16:05
    Omsk - Ufa 4:1
    #3 Úterý 02.04.2019 • 16:00
    Ufa - Omsk 5:1
    #4 Čtvrtek 04.04.2019 • 16:00
    Ufa - Omsk 2:4
    #5 Sobota 06.04.2019 • 16:00
    Omsk - Ufa 2:3 po prodl.
    #6 Pondělí 08.04.2019 • 16:00
    Ufa - Omsk 0:1 po prodl.
    bahis siteleri