Švýcarsko – Česko 0:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Česko
Čtvrtek 11.04.2019, 18:00Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Česká hokejová reprezentace hráčů do 17 let si vyzkouší druhý zápas v rámci turnaje pěti zemí v Basileji, kde se pokusí napravit zaváhání z reprezentační akce v Tranås, kde Češi skončili beznadějně poslední. Česká reprezentace si v úvodním zápase poradila s Ruskem, přičemž se náš celek dostal do dvoubrankového vedení, načež soupeř dokázal vyrovnat. Další dvě branky opět přidalo Česko, jenž nakonec zvítězilo poměrem 4:2.
     
    1. zápas turnaje

    Česko – Rusko 4:2
    Branky a nahrávky:
    5. Chlubna (Cikhart, Gut), 15. Matěj (Ivan), 45. Baláž (Gut, Malát), 60. Ivan (Chlubna) – 23. Achunov (Averšin, Kuzmin), 45. Didkovskij (Jarulin)
     
    V dnešním utkání se zaměříme na souboj mezi Českem a Švýcarskem, přičemž do role favorita je stavěna naše reprezentace, jenž si v posledních vzájemných zápasech počíná svědomitě. Češi totiž vyhráli posledních jedenáct vzájemných soubojů, ten poslední se uskutečnil v září loňského kalendářního roku, přičemž Česko bralo vítězství poměrem 5:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Rötheli (Wyss) – Meider, Guignard, van Allmen, Streule, Gehringer, Maurer (A), Cadonau – Lindemann (A), Bärtschi, Allenspach – Robin, Bougro, Biasca – Wenger (C), Lekic, Graf – Zaugg, Ritzmann, Fahrni

    Česko: Čajan (Maláč) – Vacík, Baláž, Hampl, Hrádek, Kovář, Naar, Kremláček – Gut (C), Malát, Chlubna (A) – Macháček, Matěj, Ivan – Stehlík, Cikhart, Handl – Malý, Adamec, Vrhel

    Rozhodčí: Hürlimann, Tscherrig – Betschart (všichni Švýcarsko), Stalder (Švédsko(.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyznělo lépe pro naší reprezentaci, konkrétněji se dokázal prosadit Chlubna. První útočná akce končí za brankou soupeře.
     
    01:03
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Dario Allenspach – 2 min., hákování).
     
    01:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    První branka tohoto zápasu padla skutečně hodně rychle! Krátkou kombinaci rozjel TOMÁŠ CHLUBNA, který si sjel pro přihrávku k pravému kruhu, načež zamířil přesně k bližší brankové konstrukci, přičemž brankář Rötheli reagoval příliš pozdě.
    Asistence: Michal Gut.
    01:18 CHLUBNA - 0:1
     
    02:10
    Před malým momentem kroužil ve vlastním pásmu obránce Hampl, který poté mířil na hokejku protihráče. Do palebné pozice se dostal Bärtschi, jenž pálil kousek vedle.
     
    03:03
    U pravého mantinelu bojoval o puk Matěj, který nakonec přetahovanou nedokázal zvítězit. Posléze jsme sledovali další souboje, jenž tentokráte vyzněly pro Česko.
     
    04:01
    S pukem si zahrál také brankář Čajan, který rozehrál na jistotu do strany na Hrádka. Jeho prudká přihrávka nenašla kýženého adresáta, hrát tak může druhá formace soupeře.
     
    05:06
    Individuálním způsobem to zkoušel Cikhart, který se sice proháčkoval kolem protihráče, avšak jeho celku byl odpískán ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    06:02
    Na opačné straně to nebezpečným pokusem od modré čáry zkoušel obránce Maurer, který pálil do lapačky Čajana, jenž byl donucen k přerušení hry.
     
    07:01
    Hodně nebezpečným pokusem to nyní zkoušel domácí Allenspach, který pálil od přední konstrukce. Čajan byl dezorientovaný, hrací předmět přeci jenom záhadně vykopl. Aby toho nebylo málo, tak český brankář vyrazil puk pouze před sebe, kde Robin selhal v dorážce.
     
    08:03
    Na opačné straně to zkoušel forvard Matěj, jehož střela se snesla daleko od branky. Česko se na malý moment usadilo v třetině, další pokus od Ivana skončil na holi soupeře.
     
    08:40
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Mike Zaugg – 2 min., hákování).
     
    09:15
    Česko opět vyhrálo důležité vhazování, avšak zpětná přihrávka směřovala až za branku Čajana. O vyvezení hrací předmětu se v tut o chvíli stará Gut.
     
    09:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tu druhá využitá přesilová hra naší reprezentace! Po vhazování se k puku dostal jeden z hráčů Švýcarska, který rozehrávkou našel pouze PAVLA MATĚJE, jenž střelou pod břevno překonal domácí brankáře Röthleina. Česká republika si tak vytváří dvoubrankové vedení!
    Bez asistence.
    09:55 MATĚJ - 0:2
     
    10:02
    Hezká přihrávka napříč útočným pásem opět směřovala na Chlubna, který zakončoval z podobné pozice. Ještě před samotnou střelou bylo pískáno, a sice z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    11:35
    Směrem dopředu to zkoušel domácí Lindemann, který ale přihrával mimo dosah všech spoluhráčů. Posléze se před brankáře natlačil Chlubna, jenž ale neuspěl.
     
    12:27
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Olivier Guignard – 2 min., držení).
     
    13:02
    Meier ihned po vhazování vyhodil puk až na druhou stranu hrací plochy, kde si s ním zahrál brankář Čajan. Česko se dostalo zpět do pásma, přičemž do betonu brankáře pálil Baláž.
     
    14:10
    Jako první se k volnému puku dostal Zaugg, který přihrával zpět podél mantinelu. Domácí měli velké problémy s rozehrávkou, avšak soupeř nikterak nezahrozil.
     
    15:05
    Mezi kruhy si sjel český forvard Malý, který trefil pouze masku brankáře, od které se puk odrazil do ochranné sítě. Hra musela být přerušena, na vhazování se staví Vrhel.
     
    17:10
    Gut zkoušel nahazovat od modré čáry, avšak trefil pouze protihráče. Domácí podnikli rychlý protiútok, jenomže Lekic nedokázal prohodit puk na zcela osamoceného kapitána Wengera.
     
    18:06
    Až nyní se Švýcarsko dostalo k souvislejší práci s míčem, avšak obránce Zaugg trefil prvního protihráče před sebou. Posléze se k puku dostal tentýž hráč, avšak po jeho přihrávce neuspěl Meier.
     
    19:10
    Hodně odvážným způsobem to zkoušel Stehlík, který se drze probíjel mezi kruhy, avšak na poslední chvíli ho odzbrojil protihráč. Rötheli si po delší době připsal zákrok, po kterém puk zalehl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla hned dva přesné zásahy. Česko mělo od úvodních minut velkou územní převahu, přičemž první branka padla po přesilové hře. Posléze se začalo projevovat také Švýcarsko, jenž několikrát prověřilo brankáře Čajana, avšak k vyrovnání nedošlo. Naopak to byli právě Češi, kteří se prostřednictvím další přesilové hry dostali do dvoubrankového vedení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny vyšlo lépe hostující celek, který ihned založil úvodní akci. Přihrávka směřovala podél mantinelu, načež přistála na hokejku Meiera.
     
    21:03
    Bärtschi ještě zadovkou hledal svého kolegu Lindemanna, který pro změnu zkoušel přihrávka před branku, kde nebyl nikdo z kolegů. Aby toho nebylo málo, tak do nohy protihráče pálil Robin.
     
    22:10
    Zatím sledujeme relativně pohlednou podívanou, přičemž si to k levému kruhu namířil Cikhart, který poté ještě nabíjel na modrou čáru, odkud Kovář pálil pouze do protihráče.
     
    23:02
    Na druhé straně se podél mantinelu prodíral Zaugg, který se prodral až do zakončení, jenž dost možná skončilo na brankové konstrukci. Švýcarsko je nyní výrazně aktivnější.
     
    24:05
    Přetahovanou o puk lépe zvládlo Česko, přičemž Kremláček pouze nahazoval za branku soupeře. Švýcaři se pustili do ataku, který skončil zakázaným uvolněním.
     
    25:03
    Chlubnovi se podařilo převzít prudkou přihrávku, načež jeho střela nebyla zrovna povedená. Rychlý protiútok zakončoval Robin, jehož bekhendové zakončení směřovalo do hrudi brankáře.
     
    26:02
    Včas se za vlastní branku dostal obránce Hampl, který rozehrával na jistotu do bezpečnějšího prostoru. Následující akce skončila pouze u Gehringera, jenž nezvládl rozehrávku.
     
    27:08
    Nyní přišla na řadu trochu neurovnanější pasáž utkání, která nenabízí nic moc zajímavého. Česko se sice drží v blízkosti branky Rötheliho, avšak ten zatím zasahovat nemusel.
     
    28:03
    Až krátce poté to od modré čáry zkoušel Kremláček, který vyprášil beton brankáře. Rötheli byl připraven i potom, tentokráte se mu podařilo puk zachytit do lapačky.
     
    29:10
    Přes pravé křídlo si to namířil hostující Ivan, který se dostal mimo střelecký úhel. Rötheli musel přeci jenom zasahovat, v tuto chvíli se o vyvezení touše stará obránce Streule.
     
    30:22
    Do rozhozené obrany se zkoušel prodrat domácí Lindemann, který obkroužil branku, načež přihrával do tandemu na Meiera, jehož ránu si brankář Čajan dokázal pohlídat.
     
    31:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka naší reprezentace! Švýcarsko propadlo ve středním pásmu, na jediného obránce se tak řítila dvojice protihráčů, přičemž přihrávka před brankáře směřovala na MICHALA GUTA, který se štěstím překonal brankáře.
    Asistence: Tomáš Chlubna, Sebastian Malát.
    31:37 GUT - 0:3
     
    32:05
    Na opačné straně si do zajímavé pozice pro zakončení sjel Baláž, který střelou zápěstím o kousek minul branku. Delší dobu se nepřerušovalo, oba celky jsou celkem unavené.
     
    33:04
    Až nyní sudí pískl do své píšťalky, naše reprezentace se totiž provinila ofsajdem. Po vhazování ve středním pásmu, se k puku dostal hostující Hampl, jenž rozehrával za pomoci mantinelu.
     
    34:03
    Rötheli měl další práci, neboť zasahoval proti tvrdé ráně z mezikruží. K ní si dokázal sjet Kovář, jehož zakončení směřovalo do vyrážečky švýcarského brankáře.
     
    36:05
    Za obranou číhal Stehlík, který mohl uhánět sám na brankáře. Zradilo ho nepovedené zpracování, po kterém se Česko provinilo dalším icingem. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    37:03
    Hned nadvakrát se pokoušel zakončit domácí Fahrni, který ani jednou nepropálil blok protihráčů. Aby toho nebylo málo, tak nahození od Ritzmanna skončilo na noze protihráče.
     
    38:01
    Dobrý obranný zákrok předvedl Kovář, který v souboji proti jedinému protihráči zasahoval čistě. Následně se domácím nepodařilo překonat modrou čáru – další ofsajd.
     
    39:08
    Hodně prostoru měl na zakončení obránce Naar, který i přesto trefil clonícího soupeře. Od modré čáry ro zkoušel také Baláž, jehož dělovka prosvištěla kousek vedle šibenice.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která byla poněkud svižnější. Hned v samotném úvodu jsme sledovali hokej nahoru a dolu, přičemž jsme byli svědky řady slušných střeleckých možností. Stále ale platilo, že směrem dopředu byla aktivnější Česká republika, jenž se nakonec dostala ke třetí brance. Švýcarsko se postupem času čím dál více pouze bránilo, jeho soupeř tak má vítězství na dosah.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro Česko, které i tentokráte zkoušelo zaútočit po levém křídle, avšak Gut našel pouze hokejku protihráče.
     
    41:05
    Středem hrací plochy si to namířil právě Gut, který nejprve přejel opačnou modrou čáru, načež mu puk ujel od hokejky. Ani rozehrávka Švýcarska nebyla zrovna povedená.
     
    41:55
    Vyloučení v týmu Česko (Tobiáš Handl – 2 min., sekání).
     
    42:01
    Čajan zastavil touš za vlastní brankou, načež ho konstruktivně rozehrál na vedle stojícího Hampla. Druhá formace Česka se dostala do pásma, avšak Švýcarsko bylo mnohem důraznější.
     
    43:10
    Čajan nyní předvedl velice dobrý zákrok, neboť se natahoval ke své vzdálenější konstrukci, kde se mu podařilo zastavit puk. Následně vyzrál na zakončení v podání Grafa.
     
    44:03
    Nahozením na teč to ještě zkoušel domácí von Allmen, který mířil kousek vedle branky. Záhy to vypadalo, že Ivan pojede sám na brankáře, avšak Rötheli byl u puku jako první.
     
    45:08
    Na červené čáře číhal český forvard Malát, který na puk nakonec nedosáhl. Naše reprezentace se musela bránit dalšímu ataku, který nic světoborného nepřinesl.
     
    46:02
    Nyní nesledujeme zrovna pohlednou podívanou, neboť hlavní sudí často pískají do své píšťalky. Druhá formace Česka se provinila ofsajdem, vhazování vyznělo lépe pro Matěje, načež se až před brankáře natáhl Ivan, jenž bekhendem neuspěl.
     
    47:05
    Meier zkoušel ve vzduchu odehrát touš, což se mu sice podařilo, avšak našel pouze čepel protihráče. Záhy si k pravému kruhu sjel domácí Fahrni, jenž rozvlnil pouze boční síť.
     
    48:02
    Jakousi nabídkou na teč to ještě zamýšlel Graf, který ani přesto nenašel hokejku protihráče. Švýcarsko má nyní více ze hry, další střelecký pokus blokoval Vacík
     
    49:09
    Drzým výpadem po levém křídle to zkoušel Bougro, který se natlačil až k zadnímu hrazení, kde přišel o touš. Záhy se nepovedenou přihrávkou prezentoval obránce Streule.
     
    49:44
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Maximilian Streule – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Robin Lekic – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Česko (Lukáš Stehlík – 2 min., sekání).
     
    51:20
    Ačkoliv Česko hraje klasickou početní přesilovku, tak jsme se dočkali pouze jednoho ze střeleckého pokusu. Na křižnou přihrávku si sjel Ivan, který z úhlu úplně minul branku.
     
    52:03
    Tentýž hráč se i posléze dostal do palebné pozice, avšak v tomto případě trefil jediného protihráče před sebou. Přesilová hra je dávno u konce, Česká republika ale stále okupuje útočnou zónu.
     
    53:01
    Adamec byl u zadního mantinelu hodně důrazný, počínal si v rámci pravidel. Menší přetahovanou u švýcarské střídačky dobře vyřešil Lindemann, který se daleko s pukem nedostal.
     
    54:10
    Neskutečný Čajan! Český brankář předvedl několik senzačních zákroků, přičemž snad třikrát zasahoval proti Robinovi, jenž ani v jednom případě nezasunul touš za brankáře.
     
    55:05
    Posléze si o přihrávku řekl obránce Maurer, kterého spoluhráči ignorovali. Místo toho se na druhou stranu dostával Malát, jehož přihrávka na Chlubnu byla příliš razantní.
     
    55:45
    Nepříjemný projektil vypustil ze své hokejky Handl, přičemž domácímu brankáři vypadl puk z lapačky. Důraz českých hráčů přinesl strkanici, po které by se mělo vylučovat.
     
    55:45
    Vyloučení v týmu Česko (Tobiáš Handl – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Rémy von Allmen – 2 min., hrubost).
     
    56:36
    Nahozením na branku to zkoušel obránce Meier, který i přesto mířil do hrudníku brankáře. Hlavní sudí tentokráte krátkou strkanici hodně rychle ukončil.
     
    57:10
    U levého kruhu měl dostatek času na zakončení Robin, jehož ránu srazil protihráč pouze do ochranné sítě. Hra je opět přerušena, vhazovat se bude opět u levého kruhu.
     
    59:22
    Pomalu a jistě se nám blíží koncovka tohoto zápasu, o vítězi je už delší dobu rozhodnuto. Česko nyní tráví čas v útočném pásmu, k ničemu vážnějšímu to zatím nevede. Navíc to vypadá, že si brankář Čajan připíše čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Česka, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. V poslední periodě jsme žádnou branku neviděli, avšak oba celky si vytvořily několik vyložených šancí, avšak ani jedna neskončila na místě určení. Pochvalu si zaslouží český brankář Čajan, který dnes chytal velice dobře, častokrát vychytal protihráče. Česká reprezentace tak zvládla další zápas turnaje, v tom prvním vyzrála na nevyzpytatelné Rusko, které prohrálo poměrem 2:4. (19:59:03)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Chlubna (Gut), 10. Matěj, 32. Gut (Chlubna, Malát)


    Švýcarsko: Rötheli (Wyss) – Meider, Guignard, van Allmen, Streule, Gehringer, Maurer (A), Cadonau – Lindemann (A), Bärtschi, Allenspach – Robin, Bougro, Biasca – Wenger (C), Lekic, Graf – Zaugg, Ritzmann, Fahrni
    Česko: Čajan (Maláč) – Vacík, Baláž, Hampl, Hrádek, Kovář, Naar, Kremláček – Gut (C), Malát, Chlubna (A) – Macháček, Matěj, Ivan – Stehlík, Cikhart, Handl – Malý, Adamec, Vrhel

    Rozhodčí: Hürlimann, Tscherrig – Betschart (všichni Švýcarsko), Stalder (Švédsko(
    bahis siteleri