Čína – Austrálie 2:3 (kon.) | Španělsko – Chorvatsko 3:4 (1:2 po s.n.) | Belgie – Srbsko 3:6 (kon.)
konec
Belgie
3:6 (1:2, 0:2, 2:2)
Srbsko
Sobota 13.04.2019, 20:00 • Ledena dvorana Pionir, Bělehrad • Mistrovství světa - II. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Příjemný večer! Předposlední hrací den letošního turnaje Divize IIA uzavřou domácí Srbové, kteří se na ledě bělehradské haly Pionir poperou o body s Belgií.
     
    BELGIE
    5. místo v tabulce
    3 Z, 0-1-0-2, 8:12, 2 body

    Belgičané jsou stabilním účastníkem turnajů Divize IIA, do které postoupili v roce 2012. Od té doby se jim sice hned dvakrát povedlo vybojovat stříbro, letos to ovšem na medaile nevypadá – svěřenci Mika Kolodziejczyka totiž po těsném vítězství nad Austrálií dvakrát padli po základní hrací době, a se dvěma body na kontě se tak krčí na pátém místě, horší je zatím jen Čína.

    9. 4.: Belgie – Austrálie 4:3pp.
    10. 4.: Belgie – Španělsko 2:4
    12. 4.: Belgie – Chorvatsko 2:5

    Sestava z posledního utkání
    Peeters – Paulus, Distate, Neven, de Schepper, van Looy, Delmarche, van Espen – Verelst, Kolodziejczyk B., de Croock – Dhondt, James, Swennen – Kolodziejczyk A., Coolen, Auger – Tambeur, Balhan.
     
    Belgii na turnaji reprezentuje také dvacetiletý obránce Cédric Delmarche, který letos působil v druholigové Bílině. V třetí nejvyšší české soutěži odehrál celkem 36 zápasů s bilancí 1+0.
     
    SRBSKO
    3. místo v tabulce
    3 Z, 2-0-0-1, 11:9, 6 bodů

    Srbové jsou zapleteni do tuhého boje o postup, na první Austrálii ztrácí jen jeden bod. V kontaktu s čelem tabulky jsou i díky včerejší neuvěřitelné výhře nad Čínou – v průběhu závěrečných deseti minut obrátili stav utkání z 2:5 za 6:5, a prodloužili tak čekání asijského celku na první body. Uvidíme, jestli se domácím dnes povede na tenhle husarský kousek navázat a Belgii přetlačit.

    9. 4.: Srbsko – Chorvatsko 3:1
    10. 4.: Srbsko – Austrálie 2:3
    12. 4.: Srbsko – Čína 6:5

    Sestava z posledního utkání
    Ranković (37. – 41. Mitić) – Bosković, Ilić, Podunavac, Anić, Luković, Crnogorac, Novaković – Djumić, Dragović, Kerezović – Brkusanin, Sretović, Sabados – Popravka, Kastel, Vucurević – Zwick, Dragutinović, Lestarić – Barackov.
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Peeters (van der Weyde) – Paulus, Distate, Neven, de Schepper, van Looy, Delmarche, van Espen – Verelst, Kolodziejczyk B., Coolen – Swennen, de Croock, Kolodziejczyk A. – Auger, James, Dhondt – Balhan, Tambeur. Hlavní trenér: Mike Kolodziejczyk.

    Srbsko: Ranković (Mitić) – Novaković, Ilić, Bosković, Crnogorać, Podunavać, Anić, Luković – Djumić, Dragović, Kerezović – Brkusanin, Sretović, Popravka – Lestarić, Kastel, Vucurević – Zwick, Dragutinović, Sabados – Baraćkov. Hlavní trenér: Alexandre Dandenault.

    Rozhodčí: Griškevičs (LAT) – Beresford, Kavanagh (oba GBR)..
     
    Oba celky už jsou na ledě, za malou chvilku začínáme. Belgičani zvolili červenou kombinaci, zatímco domácí Srbové nastoupí v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Srbové jsou v úvodu utkání aktivnějším týmem a snaží se protlačit před Peeterse, belgická obrana je ale v pozoru a drží svého soka na uzdě.
     
    00:54
    Belgičané vyhazují na zakázané uvolnění, po krátké pauze se tak bude vhazovat po pravé ruce Woutera Peeterse. Domácí mají více ze hry.
     
    01:39
    De Croock si vzal kotouč na svou hůl a zpoza vlastní klece vyrazil dopředu, jeho výpad ovšem protihráči zastavili už ve středním pásmu. Srbové v útoku.
     
    02:30
    Odpískán další icing, tentokrát se jej dopustilo Srbsko. Hra se pomalu ale jistě začíná vyrovnávat, Belgie se na ledě bělehradské haly rozkoukává.
     
    03:13
    A další zakázané uvolnění, vhazovat se tentokrát bude před belgickou svatyní. Hru obou celků doprovází nepřesnosti, ani jeden tým nepůsobí sebejistě.
     
    04:01
    Stefan Ilić napřáhl z modré čáry, nemířil ale úplně přesně a prudkou ranou trefil jen mantinel za Peetersovou svatyní. Srbsko se usadilo v útoku.
     
    04:40
    Srbsko právě střelilo branku!
    Domácí svého soupeře dostali pod mírný nápor, který v páté minutě přetavují v úvodní trefu zápasu! Za bezmocného Peeterse odražený kotouč doklepl MIRKO DJUMIĆ – 0:1! Bez asistence.
    04:40 DJUMIĆ - 0:1
     
    05:43
    Srbové mají šanci svůj čerstvý náskok navýšit, zahrají si první přesilovku. Za sekání je na dvě minuty vyloučen útočník Oliver de Croock (BEL).
     
    06:49
    Domácí kují pikle před Peetersem, jsou pevně usazeni v útočném pásmu a kombinují. Série přihrávek však ještě střeleckým pokusem nevyvrcholila.
     
    07:52
    Srbsko právě střelilo branku!
    Domácí nevyužitá přesilovka vůbec nemusí mrzet, těsně po jejím uplynutí se totiž prosazují! Po spolupráci s Djumićem se z bezprostřední blízkosti klece prosadil STEFAN BOSKOVIĆ – 0:2! Asistence: Mirko Djumić.
    07:52 Stefan BOSKOVIĆ - 0:2
     
    08:13
    Hru v početní výhodě si nyní vyzkouší zase Belgičané. Na dvě minuty totiž na trestnou lavici odjíždí Lazar Lestarić (SRB), který byl vykázán za vysokou hůl.
     
    08:55
    Belgie právě vstřelila branku!
    Kontaktní gól je na světě, ani Ranković utkání neopustí s čistým kontem. Přesilovku v trefu přetavil BEN COOLEN, a snížil tak domácí náskok jen na jediný gól. Asistence: Sam Verelst.
    08:55 Ben COOLEN - 1:2
     
    09:57
    Alec James se ve vlastním pásmu dostal na puk a po chvilce jej rozehrál dopředu, trefil ovšem jen srbskou brusli, od které se kotouč odrazil do hlediště.
     
    10:39
    Průběh hry nyní přerušuje belgický ofsajd, po přestávce tak uvidíme vhazování u srbské modré čáry. Sledujeme relativně vyrovnanou podívanou.
     
    11:26
    Vyrovnat chtěl Kristof van Looy, který se obkroužil kolem klece a zakončil. Slabší ranou rozvlnil jen boční síť branky Asrenijeho Rankoviće.
     
    12:12
    Jeden z hostujících borců střelou z kruhu jen těsně minul srbskou klec. Belgie začíná mít o něco málo více ze hry, misky vah se překlápí na její stranu.
     
    13:16
    Stejným způsobem jako před chvilkou van Looy teď na druhém konci ledové plochy zakončoval Novaković, který trefil jen připraveného gólmana Belgie.
     
    14:20
    Bosković prokličkoval belgickou obranou a dostal se do útočného pásma, odkud ale soupeř Srby zase velmi rychle vyštípal. Peeters byl bez práce.
     
    15:02
    V rohu za Rankovićovou brankou se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik hráčů z obou celků. Uvidíme, kdo si puk nakonec odveze.
     
    15:44
    Sledujeme hodně fyzickou bitvu, ani jeden tým nenechává soupeři nic zadarmo. Peeters teď pro jistotu neposedný kotouč schoval pod rukavici.
     
    16:48
    Míříme do závěrečných minut první třetiny, více ze hry momentálně mají hokejisté Srbska. Ti jsou pevně usazeni před Peetersem a snaží se ho překvapit.
     
    17:53
    Stefan Ilić nahodil kotouč za soupeřovu klec a odjel střídat, ke kotouči se tak dostali Belgičané. Jejich následný útok skončil skvělým zákrokem Rankoviće.
     
    18:43
    Hra se v závěru první třetiny přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se nyní nedaří se pořádně usadit v soupeřově pásmu.
     
    19:15
    Belgičané první třetinu zakončí přesilovkou, Marko Dragović (SRB) je vykázán na lavici hanby. Za nedovolené bránění schytal menší trest.
     
    19:54
    Rychlou kombinaci zakončoval z levého kruhu Lukas Tambeur, jehož prudkou ránu hbitý Ranković vyrazil do ochranné sítě nad brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí, v Bělehradu platí stav 2:1 pro domácí. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž místy měli mírnou převahu právě Srbové. Uvidíme, jakou podívanou nám nabídne druhé dějství.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Belgičané do druhé dvacetiminutovky vstoupili hodně aktivně, Ranković si už na své konto připsal první dva zákroky. Srbům se nedaří dostat do hry.
     
    21:34
    Pavel Popravka se chtěl protlačit dopředu, připravený belgický obránce mu ale plány velmi rychle zmařil. Hosté mají na ledě znatelnou převahu.
     
    22:11
    Po souboji před Peetersem kotouč ujel přes celé kluziště až na icing, po krátké pauze se tak hra aspoň na moment vrátí zpět do belgického pásma.
     
    22:29
    Srbsko právě střelilo branku!
    V úvodu sice Srbové tahali za kratší konec lana, bleskově ale se svým sokem srovnali krok, a ve třiadvacáté minutě odskakují do dvougólového trháku! Třetí kotouč za Peeterse dostal MARKO SRETOVIĆ – 1:3! Asistence: Mirko Brkusanin.
    22:29 SRETOVIĆ - 1:3
     
    23:31
    Po dalším Peetersově zákroku se branka vychýlila ze své pozice, se stejnou klecí byly problémy v odpoledním utkání Austrálie s Čínou. Na ledě už je údržbář.
     
    23:31
    Pořád se nehraje, opravy stále nejsou u konce. Pětice Srbů se baví v hloučku na levém kruhu, belgická lajna krouží kolem vychýlené klece.
     
    23:31
    Srbové už se přesunuli ke střídačce, Belgičané stále jezdí sem a tam po svém pásmu. Rozhodčí se snaží klec upevnit, snad už budeme brzo pokračovat.
     
    23:31
    Branka už, zdá se, konečně drží na svém místě, hra bude za chvilku pokračovat! Vhazovat se bude po pravé straně Peetersovy klece.
     
    24:04
    Ale to snad ne! Svatyně se při nejbližší příležitosti opět pohnula, Peeters už si frustrovaně stěžuje jednomu z rozhodčích. Tohle bude ještě dlouhý večer...
     
    24:09
    Uvidíme další srbskou přesilovku, na trestnou lavici putuje Rino Dhondt (BEL). Ten je vyloučen za zdržování hry poté, co vyhodil kotouč mimo led.
     
    24:48
    Poměr sil na ledě se vyrovná, Aleksa Luković (SRB) nedovoleným bráněním předčasně ukončuje domácí početní výhodu. Bude se hrát ve čtyři proti čtyřem.
     
    26:19
    Hra se přesouvá z jedné strany kluziště na druhou, ani jeden celek momentálně nemá více ze hry. Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou.
     
    26:51
    Ranković si po zneškodnění rány z kruhu připisuje na své konto další úspěšný zákrok, po krátké přestávce uvidíme vhazování před jeho klecí.
     
    27:53
    Viktor Kastel se za svou klecí chopil kotouče a obratem jej rozehrál dopředu, Srbové se nyní po delší době snaží opět usadit před Peetersem.
     
    28:43
    Trochu krkolomná individuální akce Mirka Djumiće skončila nepřesnou střelou z mezikruží, domácí forvard nezvládl zamířil kvůli dvěma dotěrným obráncům.
     
    29:30
    Famózní zákrok z dílny Woutera Peeterse, který se natáhl přes celé brankoviště, aby vykryl nebezpečnou ránu soupeře! Krása!
     
    29:30
    Po přerušení je z kluziště na dvě minuty vykázán Toon de Schepper (BEL), který si jede na lavici hanby zchladit hlavu po hákování. Přesilovka pro Srby.
     
    30:23
    Belgický gólman teď musí být pořád ve střehu, Srbové se drží před jeho klecí a kují pikle. Rozhodně neprožívá bezstarostné chvíle, obrana mu moc nepomáhá.
     
    31:14
    Pavel Popravka (SRB) je vyloučen za hákování, srbský celek se tak dvě minuty bude muset obejít bez křídelníka druhé lajny. Uvidíme, jak si s tím poradí.
     
    32:57
    Belgičané se na pár sekund protlačili před Rankoviće, domácí je ale takřka okamžitě poslali zase za modrou čáru. Hostům teď jejich tažení nevychází.
     
    33:26
    Další vyloučení, tentokrát se otevírají dvířka zase belgické trestné lavice. Přesilovku soupeři nadělil Rino Dhondt (BEL), jenž je vyloučen za podrážení.
     
    33:42
    Srbsko právě střelilo branku!
    Domácí bleskově využívají přesilovou hru a vedou už o tři branky! Peeterse po rychlé souhře s Popravkou překonal MARKO BRKUSANIN – 1:4! Pro Belgii se druhá třetina vyvíjí hodně mizerně... Asistence: Pavel Popravka.
    33:42 BRKUSANIN - 1:4
     
    34:52
    Belgičané byli opět pod tlakem, po nějaké době se jim však před chvilkou podařilo konečně dostat ke kotouči. Okamžitě jej vyhodili až za Rankovićovu klec.
     
    35:43
    Srbové mají na ledě jednoznačně více ze hry, Belgičany čtvrtý gól zdánlivě položil na lopatky. Teď se zmůžou jen na odrážení srbských výpadů.
     
    36:49
    Na zadní hranici kruhu se uvolnil Brkusanin, který si chtěl na svou pažbu udělat další zářez. Tentokrát se ale Peeters už nachytat nenechal.
     
    37:46
    Srbové se dostali do ofsajdu, hra je tak na chvilku přerušena. Do konce druhé periody už chybí jen něco málo přes dvě minuty.
     
    38:40
    Ranković rozehrál vyhozený kotouč na Popravku, který jej zavezl na pravý kruh. Následným zakončením trefil jen výstroj hbitého strážce belgické klece.
     
    39:24
    Hosté půl minuty před koncem prostředního dějství posílají pryž na icing, vhazovat se tak bude před jejich brankovištěm. Zvládnou Srbové ještě zahrozit?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství zápasu v Bělehradu jednoznačně patřilo Srbům, kteří Peeterse pořádně potrápili. Překonat se jim ho podařilo hned dvakrát, a do kabiny tak oba celky odchází za stavu 4:1 pro domácí.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Dvaadvacet sekund po úvodním buly se poprvé přerušuje, čárový rozhodčí nachytal Belgičany v ofsajdu. Jeden z nich se při přejezdu modré trochu unáhlil.
     
    41:10
    Srbsko právě střelilo branku!
    Tak tohle už bude pro Belgii nejspíše smrtící rána, minutu po startu třetí třetiny prohrávají už o čtyři góly! Popravkova střela se od Peeterse odrazila přímo na hůl MARKA SRETOVIĆE, který pryž jen jednoduše doklepl do prázdné klece! Asistence: Pavel Popravka.
    41:10 Marko SRETOVIĆ - 1:5
     
    42:23
    Hosté ovšem ještě nehodlají skládat zbraně, teď se pokusili před Rankovićem něco vymyslet. Pečlivá domácí obrana je však nepustila do větší šance.
     
    43:21
    Domácí dostávají šanci svůj pohodlný ještě zvýšit, jelikož Kristof van Looy (BEL) míří na trestnou lavici za krosček. Srby tak čeká další početní výhoda.
     
    44:23
    Belgie právě vstřelila branku!
    Místo další srbské branky ovšem tentokrát musí kotouč ze své klece lovit zase Ranković! Hosté se ve vlastním oslabení dostali do přečíslení dva na jednoho, které přesnou střelou zakončil BRYAN KOLODZIEJCZYK. Asistence: Jordan Paulus.
    44:23 Kolodziejczyk B. - 2:5
     
    45:06
    Seříznou belgičtí hokejisté náskok svého soupeře jen na dvě branky? Za sekání putuje na trestnou lavici Pavel Popravka (SRB), oba celky budou hrát ve čtyřech.
     
    45:28
    Stefan Ilić (SRB) jde do sprch, za naprosto zbytečný ostrý faul kolenem dostává pětiminutový trest a "osobák" do konce utkání. Srby čekají těžké chvíle...
     
    45:45
    Belgie právě vstřelila branku!
    Tak tohle bude ještě zajímavé, Belgičané v přesilovce snižují na 3:5! Ranković nestačil na zakončení FRANKA NEVENA z bezprostřední blízkosti brankoviště, třetí třetina bude ještě pěkně dramatická. Asistence: Bryan Kolodziejczyk.
    45:45 NEVEN - 3:5
     
    46:58
    Hosté zatím dlouhé oslabení zvládají relativně slušně, belgičané se zatím do příliš velkých šancí nedostali. Už dvakrát se museli pro kotouč vracet do svého pásma.
     
    48:13
    Michael Distate sbírá kotouč za svou klecí a po chvilce vyráží dopředu, uvidíme, co Belgičané před Rankovićem vymyslí tentokrát.
     
    48:57
    Srbové už poněkolikáté vyhazují, za což je ochozy odměnily hlasitým potleskem. Hostům se snaží, ale stále se jim nedaří soupeře nějak zaskočit.
     
    49:59
    Jordan Paulus chtěl Rankoviće překvapit prudkou ranou od modré čáry, kterou však zblokoval jeden z bránících protihráčů. Publikum je ve varu.
     
    50:57
    Domácí už jsou několik sekund v plném počtu, okamžitě po konci dlouhého oslabení se přesunuli před Peeterse. Ohrozit jeho klec se jim zatím nepodařilo.
     
    51:58
    Podunavać drží puk za srbskou klecí, jeho spoluhráči střídají. Domácí následně pokusí opět vrátit před svatyni Woutera Peeterse.
     
    52:55
    Misky vah se překlopily na stranu Srbů, kteří jsou pevně usazení v útočném pásmu a snaží se obnovit svůj vysoký náskok. Dvougólové vedení jim nestačí.
     
    54:17
    Pomalu ale jistě míříme do závěrečné fáze základní hrací doby, Belgičané teď vyhodili kotouč z vlastního pásma až na zakázané uvolnění.
     
    54:56
    Po souboji u mantinelu míří na dvě minuty na trestnou Jordan Paulus (BEL), jehož zákrok byl rozhodčím posouzen jako vysoká hůl.
     
    55:41
    Krátkou kombinaci chtěl střelou z kruhu zakončit Mirko Djumić, kterému ale v tu nejhorší možnou chvíli kotouč ujel z hokejky. Peeters tak mohl zůstat v klidu.
     
    55:56
    Peetersova branka se opět vychýlila ze své pozice, tentokrát si jí však podle mě gólman Belgie posunul úmyslně. Rozhodčí ale vylučovat nebudou.
     
    56:05
    Pozor, Belgičané půjdou do tří! Trest za sekání dostává obránce Toon de Schepper (BEL), který se na lavici hanby dnes odebírá už podruhé.
     
    56:32
    Belgičané si dále kopou vlastní hrob, opět se vylučuje. Paulusovi a de Schepperovi jede za zdržování hry dělat společnost Frank Neven (BEL).
     
    57:06
    Srbsko právě střelilo branku!
    Je rozhodnuto, tři body si z dnešního utkání do tabulky připíše Srbsko! Přesilovou hru v šestý gól prudkou ranou přetavil STEFAN BOSKOVIĆ – 3:6! Asistence: Mirko Brkusanin, Aleksa Luković.
    57:06 BOSKOVIĆ - 3:6
     
    58:16
    Hala mohla slavit další gól, jenže Kastel se v naprosto ideální pozici rozhodl místo střely přihrát. Puk poslal do míst, kde nikdo nebyl.
     
    59:38
    Dvaadvacet sekund před koncem základní hrací doby si Ranković na své konto připisuje dost možná poslední zákrok v dnešním zápase, buly před srbskou klecí.
     
    Konec zápasu.
     
    Dohráno! Srbsko potvrdilo roli favorita a po velmi slušném výkonu porazilo Belgii 6:3, což znamená, že jeho naděje na postup do Divize IB stále žijí! Domácí dnes zvítězili naprosto zaslouženě – až na krátký zkrat na začátku třetí části si nad svým sokem udržovali převahu a nepouštěli ho do větších šancí, hosté toho na ledě haly Pionir moc nepředvedli.
     
    Tabulka po čtvrtém hracím dni
    1. Austrálie – 3-0-1-0, 13:8, 10 bodů
    -------------------------------------------------------
    2. Srbsko – 3-0-0-1, 17:12, 9 bodů
    3. Chorvatsko – 2-1-0-1, 17:8, 8 bodů
    4. Španělsko – 2-0-1-1, 12:13, 7 bodů
    5. Belgie – 0-1-0-3, 11:18, 2 body
    -------------------------------------------------------
    6. Čína – 0-0-0-4, 10:21, 0 bodů
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou někdy příště! (22:31:15)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 9. Coolen (Verelst), 45. Kolodziejczyk B. (Paulus), 46. Neven (Kolodziejczyk B.) – 5. Djumić, 8. Bosković (Djumić), 23. Sretović (Brkusanin), 34. Brkusanin (Popravka), 42. Sretović (Popravka), 58. Bosković (Brkusanin, Luković)


    Belgie: Peeters (van der Weyde) – Paulus, Distate, Neven, de Schepper, van Looy, Delmarche, van Espen – Verelst, Kolodziejczyk B., Coolen – Swennen, de Croock, Kolodziejczyk A. – Auger, James, Dhondt – Balhan, Tambeur. Hlavní trenér: Mike Kolodziejczyk.
    Srbsko: Ranković (Mitić) – Novaković, Ilić, Bosković, Crnogorać, Podunavać, Anić, Luković – Djumić, Dragović, Kerezović – Brkusanin, Sretović, Popravka – Lestarić, Kastel, Vucurević – Zwick, Dragutinović, Sabados – Baraćkov. Hlavní trenér: Alexandre Dandenault.

    Rozhodčí: Griškevičs (LAT) – Beresford, Kavanagh (oba GBR).
    bahis siteleri