Standard – Genk 1:3 (kon.)
konec
Standard Lutych
1:3 (0:1)
KRC Genk
Pátek 19.04.2019, 20:30 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek svátečního večera. (22:25:57)
     
    Druhý poločas už nabídl zajímavou podívanou a padly v něm tři branky. Ovšem troufnu si říci, že se hrálo vyrovnané utkání v němž předvedl Genk větší kvalitu při zakončení. Standard si sice vypracoval několik střel, ale míč za Dannyho Vukoviće poslal jen jednou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hostující útočník Mbwana Samatta napadal soupeře s balonem a málem ho o míč obral. Hráč v modrém dresu donutil soupeře k odkopnutí míče do zámezí, Genk bude vhazovat.
     
    90+1
    Răzvan Marin odmítl soupeře a pustil si míč do šestnáctky. Jeho následný pokus pak zamířil jen vedle pravé tyče, Danny Vuković zasahovat nemusel.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    88
    Z levé strany odcentroval Mahdí Carcela-González, jehož centr mířil na spoluhráče. Ovšem obránce vyhrál hlavičkový souboj a zažehnal nebezpečí.
     
    87
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Dieumerci Ndongala.
     
    87
    Na zeleným pažitu zůstal ležet Leandro Trossard, jenž potřeboval lékařskou pomoc. Hostující kapitán pro dnešek dohrál, jelikož bude vystřídán.
     
    86
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Ruslan Malinovskyj, přichází Dries Wouters.
     
    84
    Ovšem Genk je u balonu a kombinuje na útočné polovině. Je jasné, že hráči v modrých dresech už se nikam nepoženou.
     
    83
    Standard Lutych je po vstřelené brance polit živou vodou, ovšem času už moc nezbývá. Ještě jeden gól by pomohl velmi zajímavé koncovce zápasu.
    81. Răzvan MARIN - 1:3
     
    81
    Standard právě vstřelil branku!
    Elegantní patička, střela a gól! RĂZVAN MARIN převzal míč po patičce od spoluhráče a poslal balon nekompromisní střelou do pravého spodního rohu branky.
    79. Leandro TROSSARD - 0:3
     
    79
    Genk právě vstřelil branku!
    Krásná akce končí další brankou KRC! Junya Ito u postranní čáry naznačil centr, ale viděl nabíhajícího spoluhráče, a tak mu posunul míč do šestnáctky. Bryan Heynen zvedl hlavu a našel před brankou osamoceného LEANDRA TROSSARDA, jenž už měl snadnou pozici k zakončení.
    78. Leandro Trossard (GNK)
     
    78
    Z dobrých pětadvaceti metrů se do míče opřel Leandro Trossard, jehož pokus zastavilo až břevno! Akce pokračovala dál a hostující kapitán vyslal technický pokus z hranice vápna, ovšem nepřesný.
     
    77
    Rohové kopy na domácí straně dál přibývají. Ovšem zakončení proti soupeřově brance jsme se ani tentokrát nedočkali.
     
    75
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Paul-José M'Poku, přichází Merveille Bokadi.
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Alen Halilović, přichází Maxime Lestienne.
     
    74
    Junya Ito opět operoval na hranici šestnáctky, japonský hráč se skvěle uvolnil, ale z levé strany pokutového území branku minul.
     
    71
    Standard rozehrával další rohový kop, ovšem centr zamířil do zadní části šestnáctky, kde opět nebyl nikdo z domácích borců.
     
    70
    Domácí hráč se už chtěl odhodlat k centru od postranní čáry, ovšem zvedl hlavu a zjistil, že před brankou nefiguruje nikdo v červeném.
     
    69
    Z levé strany pokutového území poslal střílenou přihrávku před branku Constantinos Laifis. Ovšem místo spoluhráče našel jen vracející se ho obránce.
     
    67
    Těžko říct, zda Mahdí Carcela-González zamýšlel střelu nebo přihrávku před branku. Ovšem míč z jeho kopačky skončil u hostujícího gólmana.
     
    66
    Obrázek hry je v posledních minutách stále stejný. Hostující celek kombinuje na polovině soupeře, naopak Lutych čeká na rychlé protiútoky.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Joakim Maehle (KRC Genk). Hostujíc hráč do souboje vletěl skluzem a zezadu nešetrně sestřelil soupeře.
     
    65
    Zdá se, že oba hráči budou moci pokračovat ve hře. Genk se po spuštění hry vydal do útoku, ale jeho kombinace byla rychle zastavena.
     
    63
    Mahdí Carcela-González a Bryan Heynen zůstávají ležet na zeleném pažitu. Hůře to vypadá s hostujícím hráčem, jenž potřebuje lékařskou pomoc.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Alen Halilović (Standard Lutych), který zezadu podrazil pronikajícího soupeře.
     
    61
    Z pravé strany se o centr pokusil Moussa Djenepo, jehož snažení bylo sražené na rohový kop. Centr od praporku zamířil na hranici malého vápna, odkud byl odvrácen.
     
    60
    Japonský fotbalista Junya Ito je na balonu velmi silný, tentokrát vybídl spoluhráče ke střele. Ovšem jeho pokus z jedné mířil jen vysoko nad bránu.
     
    58
    Leandro Trossard si narazil míč se spoluhráčem, jenž mu jej vrátil obloučkem. Hostující kapitán si balon zasekl, ale balonu se zmocnil jen soupeř.
     
    57
    Genk stále kombinuje, tentokrát na útočné polovině, kde vybojoval další faul. Ovšem míč byl opět rozehrán do kombinace.
     
    56
    Centr ze strany zamířil do zadní části branky, kde se zjevil také Guillermo Ochoa. Domácí brankář následně rychle rozehrál a začal kombinaci Lutychu.
     
    55
    Hostující tým opět vybojoval právo rozehrání standardní situace z levé strany.
    52. Mbwana SAMATTA - 0:2
     
    52
    Genk právě vstřelil branku!
    Přihrávku do šestnáctky dostal MBWANA SAMATTA, který si výborně naběhl za obranu. Jeho pokus z pravé strany zahrál na brankářovy housle a zamířil po zemi k zadní tyči.
     
    51
    Junya Ito prošel před branku jako nůž máslem. Hostující záložník si položil soupeřova brankáře i obránce. Jenže pak neumístil míč do branky, podle opakovaných záběrů je vidět, že se jednalo o ofsajd.
     
    50
    Domácí publikum i hráči se dožadovali odpískání pokutového kopu. Ovšem nastřelená ruka soupeře byla u těla, a tak se podle videa rozhodlo, že penalta k vidění nebude.
     
    49
    Gojko Cimirot si chtěl narazit míč se spoluhráčem. Ovšem Paul-José M'Poku balon na hranici vápna zašlápl a už ho nahrávajícímu hráči nevrátil.
     
    48
    V úvodu poločasu musí Genk své hubené vedení bránit, na domácích hráčích je vidět odhodlání vyrovnat.
     
    47
    Mahdí Carcela-González se vydal sám do šestnáctky, kde z levé strany chtěl zakončit. Ovšem trefil jen bránícího hráče, a tak se hra otáčí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Nezáživný první poločas skončil za vedení hostujícího celku. Ovšem jinak se hrála vyrovnaná partie, ale zatímco Genk se jednou prosadil, Lutych své šance zahazoval. Uvidíme, co nám oba celky předvedou ve druhé části, a kdo se bude radovat z vítězství po konečném hvizdu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát šedesát vteřin nad rámec normální hrací doby.
    44.
     
    44
    Standard Lutych se kombinací vydal do útoku a snaží se k šanci probojovat z pravé strany. V šestnáctce upadl jeden z domácích hráčů a troufnu si říci, že v přerušené hře zaúřaduje video.
    41. Bryan HEYNEN - 0:1
     
    41
    Genk právě vstřelil branku!
    V samotném závěru poločasu evidujeme úvodní gól zápasu! Leandro Trossard si naběhl za obranu a z levé strany vyslal přihrávku před branku, kam si naběhl BRYAN HEYNEN, jenž míč usměrnil k zadní tyči.
    40. Răzvan Marin (STA)
     
    40
    Po dobré přihrávce vnikl do vápna Răzvan Marin, který nasadil soupeři housle a pak zakončil bodlem. Jeho tvrdý pokus vyrazil nad branku opět dobře postavený Danny Vuković.
     
    39
    Mahdí Carcela-González zaúřadoval na pravé straně, odkud vyslal do šestnáctky centr, jenž byl odvrácen.
     
    37
    Genk rozehrával další standardní situaci, ovšem centr na zadní tyč byl příliš dlouhý a mířil jen mimo hrací plochu.
     
    36
    Junya Ito si pokryl balon a byl opět faulován. Následně centr do pokutového území mířil na zadní tyč, odkud byl vrácen do ohně, ale pouze na bránícího hráče.
     
    33
    Hostující celek rozehrával další standardní situaci, která byla odvrácena na další rohový kop. Centr byl zahrán na hranici malého vápna, ale zakončení jsme se nedočkali.
     
    32
    Drsný souboj ve vzduchu proběhl mezi Zinhem Vanheusdenem a Ruslanem Malinovskyjem. První jmenovaný chvíli zůstal ležet na trávníku, ale bude připravený pokračovat.
     
    30
    Zprvu to vypadalo, že Genk bude diktovat tempo zápasu. Hra se postupně vyrovnala a nyní to je Standard, který působí lépe. Přihrávku do vápna dostal Alen Halilović, který trefil jen soupeře před sebou.
     
    28
    Ani jeden z týmů se příliš do vápna nedostává, a tak registrujeme další střelu zpoza vápna. Technickým pokusem se prezentoval Mahdí Carcela-González, ale Danny Vuković s jeho pokusem neměl potíže.
     
    26
    Centr od rohového praporku byl odvrácen do bezpečně vzdálenosti. Z velké dálky se do míče opřel Joakim Maehle, jenž zakončil opět nepřesně.
     
    25
    Krásná akce KRC, kde si na kolmou přihrávku do vápna naběhl Jere Uronen. Ten se pokusil o centr, ale trefil prvního bránícího hráče a vybojoval roh.
     
    24
    Standardní situace byla zahraná až do šestnáctky, následně přišla střela z její hranice, ale byla zablokovaná obranou Lutychu.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Collins Fai (Standard Lutych), jenž šlapákem dohrál soupeře, který už balon dávno odehrál pryč.
     
    22
    Do šestnáctky si naběhl Junya Ito, který si vysoký balon také našel. Jeho nevýrazná hlavička mířila jen doprostřed branky, kde byl připravený Guillermo Ochoa.
     
    21
    Nestranný fanoušek se asi moc fotbalem nebaví. Hraje se spíše od vápna k vápnu a velké příležitosti nepřibývají.
     
    19
    Až na jednu dobře zahranou akci se hraje nevýrazný fotbal. Hostující obrana si počíhala na centr z pravé strany, ale Genk se bude znovu bránit.
     
    16
    Domácí celek vytahuje drápky a stále více se dostává s míčem na útočnou polovinu. Zpoza vápna tentokrát vystřelil Moussa Djenepo, ovšem Danny Vuković byl znovu na místě.
     
    15
    K rozehrání standardní situace se postavil Paul-José M'Poku, jehož pokus mířil na stranu, kde byl připravený brankář. Danny Vuković pokus vyrazil do strany, a tak je stav zápasu stále bezbrankový.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Sebastien Dewaest (KRC Genk), který na hranici šestnáctky podrazil Moussu Djenepa. Standard bude rozehrávat standardní situaci z nadějné pozice.
    11. Ruslan Malinovskyj (GNK)
     
    11
    Neskutečné, co Genk v tuto chvíli neproměnil. Junya Ito vnik do šestnáctky, kde přihrál spoluhráči před branku. Ovšem Ruslan Malinovskyj trestuhodně trefil jen soupeře v malém vápně.
     
    10
    Deset minut hry je minulostí a moc zajímavého jsme neviděli. Ovšem hraje se v dobré atmosféře, snad se brzy dočkáme úvodního gólu.
     
    8
    Z velké dálky se do míče opřel Bryan Heynen, jehož zakončení přišlo ze záklonu, a tak míč mířil jen nad břevno domácí brány.
     
    7
    Genk uklidňuje hru na vlastní polovině, kde kombinoval a poté vymyslel přihrávku k brankáře. Následně se modří hnali do útoku, ale Junya Ito se ke střele neprobojoval.
     
    6
    Přihrávku v pokutovém území přebral Mbwana Samatta, který byl atakován, a tak jeho nevydařený pokus skončil v rukavicích gólmana.
     
    4
    Junya Ito se u postranní čáry snažil přejít přes soupeře. Jenže Constantinos Laifis se nenechal oklamat a ještě si vynutil faul.
     
    3
    Standard opět dlouhou dobu kombinuje na vlastní polovině a má obrovské potíže s napadáním soupeře. U postranní čáry se uvolnil Paul-José M'Poku, jenž přihrál do šestnáctky, kde zpracování zradilo spoluhráče.
     
    2
    Standard Lutych do dnešního zápasu nastoupil v červených dresech, naopak KRC Genk zvolil modrou sadu dresů.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Van Driessche zahájil dnešní střetnutí. Domácí celek se jako první chopil balonu a kombinuje na vlastní polovině hrací plochy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Ochoa – Fai, Vanheusden, Carcela-González, Kosanović – Cimirot, Laifis, Marin, Djenepo, M'Poku – Halilović.
    Náhradníci: Bodart – Balikwisha, Bastien, Bokadi, Cavanda, Goreux, Lestienne, Miangue, Pocognoli.

    KRC Genk: Vuković – Maehle, Dewaest, Lucumi, Uronen – S. Berge, Malinovskyj, Heynen – Ito, Samatta, Trossard.
    Náhradníci: Jackers – Aidoo, De Norre, Fiolić, Gano, Ndongala, Paintsil, Seigers, Wouters.

    Rozhodčí: Van Driessche – De Neve, Monteny.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že se Lutych nachází na čtvrtém místě, když získal třiatřicet bodů, ale má o bod i zápas méně, nežli třetí Avtverpy. V nadstavbové části odehrál Standard tři zápasy, v nichž zaznamenal šest bodů. Aktuálně se domácí celek nachází na pozici, která by jej poslala do play-off Evropské ligy. Nejlepším střelcem týmu je Renaud Emond, jenž vsítil třináct branek.

    Bruggy – Lutych 4:0
    Gent – Lutych 1:2
    Lutych – Antverpy 3:1

    Ještě lépe je na tom Genk, jenž je aktuálně na první pozici, se čtyřbodovým náskokem na druhé Bruggy. Domácí celek v nadstavbové skupině čtyři střetnutí, v nichž vyválčil devět bodů. Nejlepším střelcem KRC je útočník z Tanzánie Mbwana Samata, jemuž s jednadvaceti brankami patří první příčka mezi střelci.

    Genk – Bruggy 3:1
    Genk – Gent 2:1
    Antverpy – Genk 1:0
    Genk – Anderlecht 3:0

    Ve vzájemných zápasech se více dařilo dnes hostujícímu celku, který ve dvou zápasech získal čtyři body. Poslední výhra Lutychu se datuje do května minulého roku, kdy si Standard na domácí půdě otevřel střelnici.

    Genk – Lutych 2:0
    Lutych – Genk 1:1
    Lutych – Genk 5:0
     
    Vítám všechny fanoušky belgického klubového fotbalu. Skupina o titul má na programu předehrávku, v níž se představí Standard Lutych a KRC Genk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Michal Luxa

    Branky: 81. Marin – 41. Heynen, 52. Samatta, 79. Trossard

    Karty:   23. Fai (STA), 62. Halilović (STA) – 13. Dewaest (GNK), 65. Maehle (GNK)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 13:9. Střely mimo: 3:7. Rohy: 6:3.
    Standard Lutych: Ochoa – Fai, Vanheusden, Carcela-González, Kosanović – Cimirot, Laifis, Marin, Djenepo, M'Poku (75. Bokadi) – Halilović (75. Lestienne).
    Náhradníci: Bodart – Balikwisha, Bastien, Bokadi, Cavanda, Goreux, Lestienne, Miangue, Pocognoli.

    KRC Genk: Vuković – Maehle, Dewaest, Lucumi, Uronen – S. Berge, Malinovskyj (86. Wouters), Heynen – Ito, Samatta, Trossard (87. Ndongala).
    Náhradníci: Jackers – Aidoo, De Norre, Fiolić, Gano, Ndongala, Paintsil, Seigers, Wouters.

    Rozhodčí: Van Driessche – De Neve, Monteny
    bahis siteleri