Graafschap – Emmen 1:0 (kon.) | Heerenveen – Venlo 2:2 (kon.) | Alkmaar – Heracles 2:1 (kon.)
Ajax – Arnhem 4:2 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
4:2 (1:0)
SBV Vitesse Arnhem
Úterý 23.04.2019, 20:45 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že AFC Ajax vyhrál souboj 32. kola doma proti Arnhemu 4:2 a opět se posunul do čela tabulky o tři body před PSV Eindhoven, který má ale čtvrteční zápas k dobru, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (22:49:18)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-2
    Střely na branku: 9-4
    Zásahy gólmanů: 2-5
    Střely mimo: 5-1
    Rohy: 5-2
    Ofsajdy: 3-0
    Fauly: 15-14
    Žluté karty: 2-4
    Červené karty: 0-1.
     
    Jestliže první poločas nebyl úplně záživný a šance přišly až v jeho závěru, kdy se mj. rozhodovalo i o tom, zda domácí budou zahrávat pokutový kop či nikoliv, druhá půlka byla výborná. Ale nepředbíhejme. Ajax měl v prvním poločasu dvě možnosti, ale hlavička de Ligta se stala kořistí Pasveera a poté Zijach nasměroval svůj přímý volný kop vedle. Ale ve 41. minutě již domácí po gólu Hakíma Zijacha vedli, jelikož útočník Ajaxu přetlačil ve vápně soupeře a ze vzduchu zamířil přesně.

    Druhý poločas přinesl výborné věci! Ajax ho začal výborně a měl šanci, ale dobře hrající Dolberg po zisku míče napadáním zamířil tváří v tvář gólmanovi vedle a o pár minut poté z nefotbalové pozice opět minul levou šibenici. Pak přišly tři góly domácích během čtyř minut, poslední však nebyl uznán. Nejprve se z penalty nemýlil Dušan Tadić a trefil se přesně k levé tyči. O tři minuty později, v 58. minutě, se již Matthijs de Ligh po rohovém kopu prosadil. Hned z rozehrávky vstřelili domácí čtvrtý gól, ale ten nebyl kvůli malému ofsajdu uznán.

    Hostům pauza při zkoumání videa pomohla a v 66. minutě se také prosadili, když Navarone Foor načasoval přesný náběh na Berúv centr a přes bránícího hráče snížil. Závěr přinesl ještě tři zajímavé momenty. Deset minut před koncem byla nařízena další penalta pro domácí, kterou opět střelou k levé tyči proměnil Dušan Tadića de facto hned z protiútoku stanovil střídající Oussama Darfalou stav na konečných 4:2 pro Ajax, když si opět našel centr z pravé strany, tentokrát od Matavže, byl důraznější než soupeř a hlavičkoval přesně. A onen třetí zajímavý moment? V první minutě nastavení šel o tři minuty dříve pod sprchy slovenský bek nebo záložník Matúš Bero, jenž dostal druhou žlutou kartu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zaplněným stadionem se nesou oslavné chorály, Ajax minimálně do čtvrtka uskočí PSV na prvním místě tabulky o tři body.
     
    90+4
    Závěr zápasu se dohrává na obranné půlce Ajaxu. Snahu vstřelit kontaktní gól měl nyní Darfalou, ale míč ho v rozhodující chvíli při zpracování u levé tyče neposlechl.
     
    90+3
    To je koncert Ajaxu kolem vápna, na pár krátkých přihrávek, z toho dvakrát ze vzduchu. Ale zastavuje jej asistent rozhodčího, který chytil Frenkie de Jonga v ofsajdu.
     
    90+2
    Remko Pasveer ukázal, že umí hrát i nohama, když z první odkopl skákavý míč daleko od své klece.
     
    90+2
    Domácí si už v poklidu přihrávají před pokutovým územím a ještě hledají cestu, jak dát nepopulárního "bůra".
     
    90+1
    Další zcela jasná žlutá karta a protože Matúš Bero dostává už druhý kartonek, jde předčasně pod sprchy. Slovenský záložník u levé lajny doslova láskyplně objal unikajícího Tadiće a vidí tak červenou. Tak jako tak by slovenský reprezentant za první žlutou kartu v příštím utkání nehrál, takže nyní to bude možná stopka na dva špíly.
     
    90
    Sudí ve druhém poločasu nastaví čtyři minuty.
     
    90
    A proto možná snaha domácích končí už před vápnem, ale to Ajaxu nemusí za současného stavu vůbec vadit.
     
    89
    Ajax zakládá ještě jeden z posledních útoků v základní hrací době, ale jde jen do zformované obrany.
     
    86
    Také hosté jsou zde s posledním střídáním. V Johann Cruyff aréně si na závěr zahraje Rasmus Thelander, který střídá Maikela van der Werffa.
     
    86
    Donny van de Beek při rychlém protiútoku Arnhemu zezadu podkopl Serera a sudí vůbec neváhá – jasná žlutá karta.
     
    84
    Pasveer si možná trošku zahrával, když proti napadajícímu hráči zkusil kličku a rázem měl u sebe dalšího hráče Ajaxu, ale nakonec stačil míč odkopnout pryč.
    82. Oussama DARFALOU - 4:2
     
    82
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Jak je to jednoduché, dát branku. Ödegaard vyhrál ve středu útočné poloviny hlavičkový souboj a prodloužil míč na nabíhajícího Tima Matavže. Ten z pravé strany dokázal odcentrovat přesně na hlavu OUSSAMA DARFALOUA, který byl důraznější než obránce a opět bleskově snižuje. Asistence: Tim Matavž.
    80. Dušan TADIĆ - 4:1
     
    80
    Ajax právě vstřelil branku!
    DUŠAN TADIĆ se dnes podruhé postavil k pokutovému kopu a podruhé se nemýlil, když se trefil znovu naprosto přesně k levé tyči.
     
    80
    Mikael van der Werff ještě dostává žlutou kartu, zřejmě za onen faul a k tomu spojené protestování.
    79. Penalta po faulu van der Werffa
     
    79
    Další penalta pro Ajax. Van de Beek dal zpětnou přihrávku ve vápně na nováčka na place Ekkelenkampa, kterého podrazil kapitán hostí van der Werff. Ačkoliv k němu ihned pronesl zřejmě pár vět o simulování, sudí ukazuje znovu na značku pokutového kopu.
     
    79
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Lasse Schöne, přichází Jurgen Ekkelenkamp.
     
    78
    Druhé střídání v týmu hostí. Útočník Thomas Buitink se dnes do statistik nezapsal a nahradí jej Oussama Darfalou.
     
    76
    Aktivita domácího celku už přece jen trošku polevila. Zdá se, že je Ajax spokojen s dvoubrankovým náskokem.
     
    75
    Zase to byl Dolberg, který šel po centrovaném míči. Jenže tentokrát si v hlavičkovém souboji pomohl rukama a povalil obránce Doekhiho na zem. Což sudím samozřejmě neuniklo.
     
    73
    Ajax se opět postupnou kombinací dostává na polovinu soupeře.
     
    71
    Dobrá střela v podání hostí! Ödegaard převzal míč zhruba pětadvacet metrů před vápnem a ostře vypálil. Onana se musel natáhnout po míči a měl štěstí, že střela nešla úplně k tyči.
     
    69
    Žlutí se také na druhé straně, kartonek této barvy vidí za faul Joël Veltman.
     
    67
    Branka Navarone Foora byla tím posledním, co dnes záložník hostí předvedl, a nyní jej střídá Tim Matavž.
     
    67
    Nemyslím si, že by hosté vstřeleným gólem nijak zvlášť zdramatizovali zápas, který mají domácí pevně v rukou.
    66. Navarone FOOR - 3:1
     
    66
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Matúš Bero se protáhl s míčem po pravé straně k vápnu a odcentroval. Na zadní tyči si nikým nehlídán sběhl na centr NAVARONE FOOR a přes bránícího hráče jej poslal mimo dosah zkoprnělého Andrého Onany. Že by ještě stéblo bodové naděje pro hosty?
     
    64
    Možná že pro Arnhem je dobře, že čtvrtý gól Ajaxu nebyl uznán. Hosté byl totiž inkasovali třikrát během čtyř minut a to bylo vskutku na ručník do ringu. Navíc ona zmiňovaná prodleva při rozhodnutí, zda byl ofsajd nebo ne. To vše hostům pomohlo.
     
    63
    Další střídání domácího celku, z placu odchází Nicólas Tagliafico a místo něj půjde na zhruba třicet minut na hřiště Rasmus Nissen Kristensen.
     
    62
    Hakím Zijach po svém neuznaném gólu dohrál. Předvedl dnes výborný výkon a přepouští místo pro Davida Nerese.
     
    61
    Branka Hakíma Zijacha tentokrát není uznána pro ofsajd, jelikož se k němu z pravé strany odrazil míč od spoluhráče a ofenzívně laděný hráč domácích byl v metrovém postavení mimo hru.
     
    60
    Sudí ještě zkoumají, zda čtvrtá branka bude platit nebo zda se nejednalo o ofsajdovou přihrávku na Hakíma Zijacha.
    59. Neuznaná branka Zijacha pro ofsajd
     
    59
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí hned po rozehrávce sebrali soupeři míč a o faul se nejednalo. Zřejmě de Jong táhl míč středem hřiště a vybral si na levé straně Zijacha. Ten přihrál pro spoluhráče na penaltový puntík a míč se právě od hráče domácích odrazil zpět k Zijachovi. Obránce před ním ze samého kolotoče spadl, útočník Ajaxu pohodlně zastavil míč před čárou a poté s ním doklusal do branky. Ale vzápětí se jedná, zda šlo o ofsajdovou přihrávku na něj či nikoliv.
    58. Matthijs de Ligt - 3:0
     
    58
    Ajax právě vstřelil branku!
    MATTHIJS DE LIGT se v prvním poločasu neprosadil hlavičkou po rohu, ale nyní je tomu zcela jinak. Naběhl si na rohový kop z pravé strany, opřel se hlavičkou do míče a ten poslal odrazem o zem přesně k levé tyči.
     
    56
    Trojice domácích hráčů si s rozebraným kvartetem soupeře dělala před brankou, co chtěla, ale i přes to se Ajaxu nepodařilo přidat další gól.
    55. Dušan TADIĆ - 2:0
     
    55
    Ajax právě vstřelil branku!
    DUŠAN TADIĆ je úspěšným exekutorem! Rozběhl se a poslal míč z pohledu brankáře naprosto přesně k levé tyči. Naopak Remko Pasveer šel na opačnou stranu.
    54. Penaltový zákrok na de Ligta
     
    54
    Nyní už se o penaltový zákrok jedná. Matthijs de Ligt byl stažen k zemi jedním z hráčů soupeře a sudí nekompromisně ukazuje na penaltový puntík.
     
    53
    Poprvé se nám žlutí, a to za zákrok Matúše Bera, který přišel zhruba čtyřicet metrů od branky. Vítaný přímý volný kop pro domácí, kteří jsou stále v tlaku.
    52. Šance Dolberga
     
    52
    Už to mohlo být o dvě branky. Veltman z pravé strany odcentroval přes soupeře a před brankou si v krkolomné pozici našel balon aktivní Kasper Dolberg. V opravdu nefotbalové pozici střílel odrazem o zem, ale míč šel o zhruba metr nad branku.
     
    51
    A Dolberg zase v akci. Doběhl na levé straně prudký míč, ještě ho stihl zastavit a odcentrovat do vápna, ale nepřesně. I tak sklidil za svojí bojovnost řádný aplaus.
     
    50
    Nicólas Tagliafico si u levého rohového praporku snad čtyřikrát vyměnil míč s Kasperem Dolbergem a tito dva si nyní dělají z tří hráčů soupeře poměrně srandu.
     
    50
    Vypadá to, že nikterak výraznější útočná aktivita zatím od Arnhemu ve druhém poločasu nehrozí. Naopak jsou to prohrávající hosté, kteří se zatím výhradně brání.
     
    48
    V hledišti zápas samozřejmě sleduje i Klaas-Jan Huntelaar, který nemůže dnes nastoupit kvůli vyloučení v předchozím zápasu na půdě Groningenu.
     
    47
    Kapitán hostí Maikel van der Werff poslal špatnou krátkou přihrávku na Doekhiho, kterou vystihl Kasper Dolberg a už z hranice vápna mířil na branku. Sběhl si blíže ke třem tyčím, ale levou šibenici minul o dva metry.
     
    46
    V poločasové přestávce jsme žádné střídání neviděli, oba týmy hrají ve stejném složení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:48.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 1-0
    Střely na branku: 6-2
    Zásahy gólmanů: 2-5
    Držení míče: 64% – 36%
    Rohy: 4-0
    Ofsajdy: 1-0
    Fauly: 10-7
    Žluté a červené karty: 0-0.
     
    První poločas je za námi a nutno říct, že úvodních osmnáct minut moc ke koukání nebylo, navíc se poté začal osmělovat také tým z Arnhemu. Jenže od dvacáté minuty domácí zapnuli jiný level. Hlavičkou po rohu se mohl prosadit de Ligt, ale gólman Pasveer výborně zareagoval. Ve dvaatřicáté minutě rozhodčí zkoumal, zda brankář hostí ve vápně srazil Dolberga, ale nakonec po konzultaci s videosudím uznal, že se o faul nejednalo. To už byla převaha Amsterdamských značná. Deset minut před koncem poločasu se ještě Zijach z přímého volného kopu těsně zastřelil, ale o pět minut později už domácí udeřili. Tadić přebral na pravé straně dlouhý míč, kličkou si povodil obránce a poslal míč do vápna, kde Hakím Zíjach vyhrál přetlačovanou s Berem a ze vzduchu z první usměrnil míč do sítě – 1:0. Hluboká defenzíva ve druhé části prvního poločasu se tak hostům vymstila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Po naprosto tragické rozehrávce hostí založili domácí rychlý kontr. Střela Zijacha ze třiceti metrů byla zblokována. Ale jen na levou stranu vápna, kde se kličkou uvolnil Dolberg a už z trošku většího úhlu mířil na bližší tyč. Pasveer ale vykopl balon a stav prvního poločasu tak zůstane nezměněn.
     
    45+2
    Rozehráli ho nakrátko a na následný centr Veltmana do vápna jen těsně hlavičkou nedosáhl jeden z jeho spoluhráčů.
     
    45+1
    Hráči Ajaxu vybojovali rohový kop z pravé strany.
     
    45
    Ve druhém poločasu budou nastaveny dvě minuty.
     
    44
    K jeho exekuci se připravil Hakím Zijach, jenž směřoval míč odrazem o zem k pravé tyči z pohledu gólmana Pasveera, jenž ale balon dokázal vyrazit a vzápětí dává sudí jasně najevo, že odražený balon jeden z hráčů hostí ve vápně rukou nezahrál.
     
    43
    Thulani Sereno před vápnem zkosil soupeře a je zde další nebezpečná situace pro Ajax – přímý volný kop ze zhruba dvaadvaceti metrů lehce z pravé strany.
    41. Hakím ZIJACH - 1:0
     
    41
    Ajax právě vstřelil branku!
    Hrubá defenzíva se Arnhemu vůbec nevyplatila. Tadić doběhl na pravé straně na hranici ofsajdu dlouhý nákop z vlastní hloubky hřiště a stihl míč zastavit před zámezím. U vápna snadnou zasekávačkou oklamal Maxe Clarka a nahrál balon přímo před branku. V rozhodujícím souboji zde byli Zijach a Bero, přičemž se oba dva tahali za dres. Hbitější byl ale HAKÍM ZIJACH a z otočky bez přípravy usměrnil míč do sítě – i s notnou dávkou štěstí, že ho ze vzduchu vůbec trefil. Asistence: Dušan Tadić.
     
    40
    Zatím ano, jelikož další centr z levé strany skončil na hlavičce Doekhiho a poté byl Ödegaard faulován de Jongem, byť to spíše vypadalo, že první jmenovaný přes nohu domácího hráče vlastním zakolísáním přepadl.
     
    39
    První poločas se pomalu chýlí ke svému konci a dlužno říct, že v předešlých deseti minutách se hosté prakticky jen brání. Udrží remízový stav do druhé poloviny?
     
    38
    Jenže přišel útočný faul od Dolberga na Clarke-Saltera. Dalo by se o něm spekulovat, jelikož se drželi oba hráči, ale buďme na straně rozhodčího.
     
    38
    Po dobré Zijachově práci, který je nyní hodně vidět, vybojovali domácí rohový kop.
     
    36
    Ajax znovu útočí, tentokrát po pravé straně, kde má míč Veltman. Ale ihned jej předává nalevo pro Frenkie de Jonga. Ten potáhl balon blíže ke středu, ale jeho centr přesný nebyl.
    35. Přímý volný kop Hakíma Zijacha
     
    35
    Hakím Zijach se postavil k rozehrávce přímého volného kopu a kolem zdi usměrňoval svojí střelu na levou tyčku. Jenže o metr minul branku. Stadionem to jen zahučelo!
     
    34
    Kasper Dolberg byl zhruba třicet metrů od branky v souboji pětadvacítek poslán na zem Navarone Foorem a je z toho slibný přímý volný kop Ajaxu!
     
    33
    Celá situace se ještě zkoumá na videu a sudí vzápětí jasně ukazuje, že o faul nešlo, že brankář hostí se podražení Dolberga nedopustil a pokračuje se tak dále.
    32. Ani zde se o penaltu nejednalo
     
    32
    Po neuvěřitelných zmatcích v obraně a hlavně před brankou Arnhemu se natlačil přes čtyři hráče do pokutového území Kasper Dolberg a v rozhodujícím momentu jej podrazil gólman Pasveer. Otázkou je, zda hrál míč nebo nikoliv. V dorážce pak z úhlu netrefil branku van de Beek.
     
    32
    Hraje se nahoru dolu, radost pohledět. Nyní zase útočí hráči Ajaxu.
     
    29
    Na druhé straně se do útoku hnal Buitink a ve vápně už si dělal prostor před zadákem, ale jeden z hráčů Ajaxu mu precizním čistým skluzem vyškrábl míč a připravil jej o dobrou pozici.
    28. Tohle penaltový zákrok nebyl
     
    28
    Ačkoliv se fanoušci zlobí, že šlo o faul, rozhodčí zůstává ledově klidný. De Ligt přistrčil míč na malé vápno pro Dolberga, jenž ho zády k brance převzal a poté signalizoval, že byl stažen Clarke-Salterem. Ale pravdou je, že oba hráči se drželi navzájem.
     
    27
    V pokutovém území bylo po centru výrazně více hráčů Ajaxu, proto se nebylo čemu divit, že Onana s radostí stáhl míč ze vzduchu a jde na rychlou rozehrávku.
     
    26
    Nezaviněný střet v souboji o míč, po kterém asi van de Beek lehce škrtl loktem o trup Serera, jenž tak utržil menší direkt. Faul, chvilka osvěžení a vše je v pořádku.
     
    25
    Už se schylovalo k další šanci Ajaxu, když na hranici vápna převzal balon znovu Dušan Tadić a zkoušel rychle vystřelit, ale kvapně k němu přistoupili dva hráči soupeře a zblokovali jeho pokus.
     
    24
    Dušan Tadić převzal na levém kraji malého vápna krásný centrovaný míč. Nevím, jestli chtěl zakončovat nebo si balon ještě zpracovat, ale nepotykal si s pumlíčem a je z toho jen aut.
     
    24
    Jasný faul na půli hřiště na domácího hráče vyvolal trošku emocí na stadionu, které byly vzápětí utišeny tím, že Ajax šel rychle do rozehrávky.
     
    23
    Nakonec byli hosté nuceni zahrát malou domů na gólmana, který sice poslal míč daleko od své branky, ale také nepřesně – na aut.
     
    22
    Kombinují také hosté. Foor ale musel na levé straně volit zpětnou přihrávku na Clarke-Saltera, který poslal míč ještě dozadu na své obránce.
     
    21
    Z něho už nebyl Ajax tak nebezpečný, střela jednoho z jejich hráčů šla hodně vedle branky.
    20. Šance Matthijse de Ligta a dobrý zákrok Remko Pasveera
     
    20
    Už se mohlo měnit skóre! Na rohový kop si naběhl Matthijs de Ligt, který se opřel do hlavičky a umísťoval jí pod břevno, ale ke štěstí gólmana Pasveera jen doprostřed branky. I tak byl zákrok gólmana Arnhemu velmi velmi dobrý! Další roh.
     
    20
    Rohový kop pro AFC Ajax. Donny van de Beek se natahoval po centrovaném míči, tak před ním obránce raději uklidil míč do bezpečí.
     
    19
    Ale asi dvacátá z nich už nevyšla, když Sererova narážečka na Buitinka nebyla úspěšná.
     
    19
    Z ochozů arény se začíná ozývat lehký pískot, Ajax podruhé při útočení ztratil míč a nyní si hráči Arnhemu hrají se soupeřem na pětníku báčko. Několik rychlých přihrávek, na to je radost pohledět.
     
    18
    Daley Blind na středu hřiště zboural agilního Thomase Buitinka a hosté zůstanou u míče.
     
    17
    Dobře se teď hosté dostali ze složitého napadání Ajaxu na středu hřiště, i když ve finále musela přijít malá domů.
     
    16
    Hráči Vitesse naopak zkouší postupný útok a nyní to nebylo z jejich strany vůbec špatné. Nechybělo totiž moc, aby se Thomas Buitink na hranici vápna dostal k odraženému balonu, který se nepodařilo odkopnout Blindovi. Ale k jeho štěstí šel míč přesně na nohy jeho spoluhráče z obrany.
     
    16
    Na stadionu se opět píská a znovu si dal se vhazováním na čas obránce Max Clark.
     
    14
    Ajax se dostává do slibného tempa. Domácí opět kombinují na polovině soupeře, zkusí to tentokrát po pravé straně, kde si Zijach vyměnil míč s Veltmanem, ale obrana Arnhemu zatím vytváří před vápnem neprostupný blok.
     
    14
    Domácí nyní rozjížděli slibnou akci, když Schöne krásně vysunul de Jonga. Jemu se ale nepovedl centr z levé strany, ale hráči Ajaxu poté z téměř beznadějné pozice dokázali dvakrát vybojovat míč.
     
    13
    Narážečka vyšla a Hakím Zijach se dostal na pravé straně přes tři hráče, byť měl chvíli míč na dlouhou nohu.Ale poté už k němu přistoupili další dva a míč je opět v moci hostí.
     
    12
    Jenže centrovaný míč z pravé strany trefil prvního hráče hostí ve zdi.
     
    12
    A jen co jí využili, hned přišel faul, když v souboji trojek domácí Veltman dobrou kličkou oklamal Werffa a ten jej ihned stáhl k zemi. Přímý volný kop pro Ajax.
     
    11
    Frenkie de Jong táhne další útok Ajaxu. Vybral si dvakrát přihrávku na levou stranu. Přijde mi, že domácí fotbalisté zatím pravou část hřiště příliš nevyužívají.
     
    11
    Další centr z levé strany a opět v podání Tadiće. První byl zblokovaný, druhý nebyl přesný.
     
    10
    Ale Max Clark zahrál přihrávku hanebně. Měl na levé straně spoustu volného prostoru, místo toho se zbytečnou uličkou pokoušel vysunout obsazeného forvarda Buitinka. Domácí defenzíva zapracovala bez problémů.
     
    10
    Hosté si dobrým napadáním vybojovali na útočné polovině balon.
     
    9
    Domácí vedli útok středem hřiště, ale nejprve nevyšla přihrávka na levou stranu a poté se neprosadil ani Hakím Zijach, který chtěl dát balon dopředu na útočníka Dolberga.
     
    8
    Frenkie de Jong si vyšlápl před pokutovým územím na Foora a také jemu je pískán faul. A opět byla rozehrávka Pasveera delší, než by bylo záhodno.
     
    7
    Je zde další poměrně výraznější prodleva hostí při vhazování, tohle asi bude taktika Arnhemu, co nejvíce kouskovat hru.
     
    6
    Clark způsobil lehkou vlnu nevole, když dlouho odolával ve vhazování autu. Navíc poté poslal míč na nohu domácích hráčů, což fanouškům Ajaxu už tolik nevadí.
     
    5
    Další centr domácích z levé strany, tentokrát vzduchem, který si stáhl do rukavic gólman Remko Pasveer.
     
    5
    Slovenský záložník nebo obránce Matúš Bero byl při napadání před brankou Ajaxu příliš důrazný a je mu pískán útočný faul.
     
    4
    Ajax je hodně aktivní, nyní dva napadající hráči způsobili velké problémy gólmanu Pasveerovi, který na poslední chvíli odkopl míč.
     
    3
    První slibná šance domácích. Tadić pronikl po levé straně před vápno a posílal přízemní pas na Donnyho van de Beeka, kterému balon sedl na dlouhou nohu a v pádu tak nevystřelil přesně.
     
    3
    Na levé straně před vápnem byl zcela volný Max Clark, ale útočící Navarone Foor si ho nevšiml a zkoušel projít přes dva hráče, což mu nevyšlo.
     
    3
    Dlouhý nákop ale končí jen v rukavicích gólmana Andrého Onany.
     
    2
    První odpískaný faul, jeden z domácích hráčů byl při souboji o míč až příliš důsledný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti, rozehrávají domácí.
     
    Úvodní sestavy:

    AFC Ajax: Onana – Tagliafico, Blind, de Ligt, Veltman – F. de Jong, van de Beek, Schöne – Tadić, Dolberg, Zijach.
    Náhradníci: B. Varela, Lamprou – Magallán, Schuurs, Labyad, Kristensen, Neres, de Wit, Ekkelenkamp, Traoré.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Bero, van der Werff, Doekhi, Clarke-Salter, Clark – Ödegaard, Serero, Foor, Linssen – Buitink.
    Náhradníci: Eduardo – Dauda, Musaba, Thelander, Matavž, Ali, Darfalou, Beerens.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Udělá Ajax další krok k titulu?
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Arnhem – Ajax 0:4 (2.9.2018)
    Arnhem – Ajax 3:2 (4.3.2018)
    Ajax – Arnhem 1:2 (24.9.2017)
    Arnhem – Ajax 0:1 (19.2.2017)
    Ajax – Arnhem 1:0 (11.9.2016)
     
    SBV Vitesse Arhnem:
    Před třemi koly obralo Vitesse o body jednoho aspiranta na mistrovskou korunu, když doma remizovalo s PSV 3:3. Nyní by rád tým z Arnhemu na podobný úspěch navázal, protože v boji o play-off evropské ligy potřebuje body jako sůl. Do play-off jdou týmy na čtvrtém až sedmém místě, přičemž Vitesse je šesté se 47 body a na osmý Willem II Tilburg má náskok pouze tří bodů. Arnhem se ale může pochlubit výbornou formou, za posledních deset kol prohrál pouze jednou, k tomu čtyřikrát zvítězil a pětkrát remizoval při skóre 25:16. Nicméně pokud chce prodloužit bodovou sérii, čeká ho v Aréně Johana Cruiffa extrémně těžký úkol.

    Poslední zápasy Arnhemu:
    Arnhem – Zwolle 4:1
    Utrecht – Arnhem 0:0
    Arnhem – PSV 3:3
    Arnhem – Alkmaar 2:2
    Den Haag – Arnhem 3:3.
    Klaas-Jan Huntelaar rozhodl poslední zápas Ajaxu na hřišti Groningenu

     
    AFC Ajax:
    Dá se čekat, že v nizozemské nejvyšší soutěži zřejmě uvidíme boj o titul do posledního kola. Aktuálně jich je odehráno jednatřicet ze čtyřiatřiceti. Jisté je také to, že do boje o titul zasáhne už pouze Ajax a PSV Eindhoven. Lepší formou se může pyšnit právě Ajax, který během posledních pěti kol nahrál na PSV pět bodů, když tým z Eindhovenu před pěti koly porazil 3:1 a přiblížil se mu na rozdíl dvou bodů. Za další dvě kola pak PSV jen remizoval a můžete uhádnout s kým – právě proti Arhnemu, dnešnímu soupeři Ajaxu, ale na jeho hřišti. Pokud tak chce tým z Amsterdamu pomýšlet na ligový primát, nesmí ztrácet body.

    Poslední zápasy Ajaxu:
    Groningen – Ajax 0:1
    Ajax – Excelsior 6:2
    Willem II – Ajax 1:4
    Emmen – Ajax 2:5
    Ajax – PSV 3:1.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u předehrávky nizozemské fotbalové Eridivisie, která může být hodně důležitá ohledně situace na čele tabulky. AFC Ajax Amsterdam, se 77 body vedoucí tým tabulky, který má stejný bodový zisk jako druhý PSV, totiž v předehrávce přivítá SBV Vitesse Arnhem, jenž je na pátém místě. Utkání o důležité body na obou stranách začíná přesně ve 20:45 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Lysý

    Branky: 41. Zijach, 55. Tadić (pen.), 58. de Ligt, 80. Tadić (pen.) – 66. Foor, 82. Darfalou

    Karty:   69. Veltman (AJA), 86. van de Beek (AJA) – 53. Bero (ARN), 80. van der Werff (ARN)   90+1. Bero (ARN)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:14.
    Ajax Amsterdam: Onana – Tagliafico (63. Kristensen), Blind, de Ligt, Veltman – F. de Jong, van de Beek, Schöne (79. Ekkelenkamp) – Tadić, Dolberg, Zijach (62. Neres).
    Náhradníci: B. Varela, Lamprou – Magallán, Schuurs, Labyad, Kristensen, Neres, de Wit, Ekkelenkamp, Traoré.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Bero, van der Werff (86. Thelander), Doekhi, Clarke-Salter, Clark – Ödegaard, Serero, Foor (67. Matavž), Linssen – Buitink (78. Darfalou).
    Náhradníci: Eduardo – Dauda, Musaba, Thelander, Matavž, Ali, Darfalou, Beerens.
    bahis siteleri