Hoffenheim – Porto 0:3 (kon.) | Barcelona – Chelsea 2:2 (4:5 po pen.)
po penal. (4:5)
FC Barcelona
2:2 (1:0)
Chelsea FC
Pátek 26.04.2019, 18:00 • Centre sportif de Colovray (Nyon) • UEFA Youth League • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:8. (20:11:29)
     
    Mladíci londýnské Chelsea postupují do pondělního finále UEFA Youth League. Po divokém průběhu devadesáti minut zvládli o poznání lépe penaltový rozstřel nad Barcelonou.

    Samotný úvod zápasu patřil Kataláncům. Náporu mohl využít již v šesté minutě Monchu, ale v gólové šanci proti Zigerovi neuspěl. Poté se do hry dostala také Chelsea, ale Arnau Tenas v první půli nemusel předvést těžší zákrok. Naopak Barcelona se po parádní individuální akci Konrada De La Fuenteho dostala do vedení, na konci souhry byl zakončující Anssumane Fati.

    I po změně stran byla Barcelona více u balonu, postupem času se ale dostala více do hry Chelsea. O vyrovnání se postaral po obrovské chybě Arnaua Tenase kapitán Luke McCormick. Barcelona ale okamžitě odpověděla druhým zásahem Anssumane Fatiho. Až tři minuty před koncem druhé půle se podařilo anglickému celku podruhé srovnat. Zmatky v rozehrávce tentokrát využil Charlie Brown. Chelsea mohla jít dokonce do vedení, ale Brown další šanci už neproměnil.

    Do penaltového rozstřelu vstoupila lépe Barcelona, když na chybu Gallaghera reagoval gólem Jaime. Ve čtvrté sérii ale poté selhal také Nico González a bylo srovnáno. Šestou sérii uzavíral Juan Miranda, kterého ale skvěle vychytal Karlo Ziger a poslal Chelsea do finále.
     
    Konec zápasu.
    Zigerův rozhodující zákrok proti penaltě Mirandy
     
    6. série
    4:5
    Také Juan Miranda musel dát. Krajní obránce Barcelony zvolil stejnou stranu jako jeho předchůdci, ale do Karlo Ziger dokázal balon vyrazit a poslal Chelsea do finále!
     
    6. série
    4:5
    Také Faustino Anjurin umístil balon mimo dosah Tenase. Chelsea je znovu ve výhodě.
     
    5. série
    4:4
    Autor dnešních dvou branek na sebe vzal zodpovědnost, musel dát. Míč napálil ideálně do rohu branky, Ziger navíc padal na opačnou stranu.
     
    5. série
    3:4
    Sedmnáctiletý Nizozemec Ian Maatsen zamířil svou levačkou do pravé části branky a jednoznačně překonal Tenase.
     
    4. série
    3:3
    Nico González přišel na trávník až těsně před koncem druhé půle, nyní ale přestřeluje v důležitý moment. V penaltovém rozstřelu je srovnáno.
     
    4. série
    3:3
    Billy Gilmou se rozběhl rychle, poté zakončil k pravé tyče. Tenas padal na druhou stranu.
     
    3. série
    3:2
    Alejandro Marqués zpomalil před odkopem, nakonec si ale počkal na pohyb brankáře a poté umístil míč na opačnou stranu.
     
    3. série
    2:2
    Jako další se postavil k penaltě Joseph Colley. Umístěným pokusem do pravého horního rohu s přehledem srovnal.
     
    2. série
    2:1
    Krajní obránce Barcelony Guillem Jaime vsadil na razanci a udělal dobře. Tvrdou ránu neměl šanci Ziger vyrazit.
     
    2. série
    1:1
    Conor Gallagher odehrál povedený zápas, z penaltového bodu poslal míč vysoko nad branku! Chelsea se dostává do nevýhody.
     
    1. série
    1:1
    V barcelonském dresu se jako první představil Orellana. Osmnáctiletý útočník sice nechal sáhnout Zigera na balon, ale ten nakonec skončil v síti.
     
    1. série
    0:1
    Jako první si postavil míč na značku pokutového kopu Charlie Brown. Autor vyrovnávací branky poslal střelu přesně k pravé tyči.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Devadesát minut nerozhodlo! O postupujících do samotného finále UEFA Youth League rozhodne až penaltový rozstřel.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    90+4
    Ve čtvrté minutě nastavení mohla jít Barcelona znovu do vedení. Ziger ale zachránil Chelsea před katastrofou vynikajícím zákrokem proti střele Fatiho.
     
    90+3
    Před Marquésem sebral balon do rukavic Karlo Ziger. Následně zůstal s křečí na trávníku ležet Guillem Jaime. Závěr druhého poločasu se hraje v ohromném tempu.
     
    90+2
    Po bláznivých posledních minutách se snaží Barcelona hru lehce uklidnit. Po ztrátě Marquése se však Chelsea pustila do dalšího útoku, který neproměnil Anjorin.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Barcelona se pustila po dlouhé době do útoku. Před vápnem Chelsea ale zapracoval skvěle v obraně Marc Guehi a připravil katalánský celek o balon.
     
    89
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Jesús, přichází González.
     
    88
    Miranda musel zastavovat další útok londýnského celku jen za cenu žluté karty.
    88. Chelsea šanci na otočení stavu odmítla
     
    88
    Další obrovský závar před brankou Barcelony. Lamptey přetlačil v souboji Minguezu, následně přihrával Brownovi, který ale napálil pouze Mirandu. Poté ještě zakončoval do Tenase.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Jaime (FC Barcelona).
    87. Charlie BROWN - 2:2
     
    87
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Londýnský celek podruhé dnes srovnává! Miranda dostal parádní přihrávku za obranu, míč ještě přiťukl hlavou k nohám CHARLEIHO BROWNA, který propálil obranu i s Tenasem.
     
    86
    Chelsea rozehrávala další rohový kop. Před Tenasem hlavičkoval Lamptey, ale v pokutovém území byl pořádně zhuštěný prostor a míč nedoputoval do sítě.
     
    85
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází De La Fuente, přichází Peque.
     
    84
    Tlak Chelsea se opět stupňuje. V pokutovém území hlavičkoval Lamptey, ale srazil se hlavou s Fatim, který potřebuje ošetření na hrací ploše.
    83. Chelsea nedokázala dotáhnout akci k vyrovnání.
     
    83
    Další chyba v barcelonské rozehrávce zůstala nepotrestána. Charlie Brown poslal střelu jen do míst, kde byl připraven Arnau Tenas.
     
    82
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Monchu, přichází De Vega.
     
    81
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Redan, přichází Brown.
     
    80
    Parádní rozehrávce od rohového praporku už chybělo jen přesnější zakončení. Gilmour pronikl až do pokutového území stříleným centrem našel Gallaghera, který ale napálil svého spoluhráče.
     
    79
    Hráči londýnského týmu se dožadovali pokutového kopu. Lamptey byl postrčen Monchem, ale bude z toho pouze roh pro Chelsea.
     
    78
    Chelsea vhazovala zpoza postranní lajny na útočné polovině. Familio-Castillo si narazil se střídajícím Anjorinem, ale ke střele nedošlo.
     
    76
    Konrad De La Fuente se připomněl na trávníku soubojem s Maatsenem. Balon vybojoval obránce Chelsea, který byl následně faulován u středového kruhu.
     
    75
    Chelsea se rozhodně nevzdává. Po souhře McEachrana s Gilmourem byl u balonu Redan, ale obrana Barcelony si tentokrát náběh pohlídala.
     
    74
    Arnau Tenas opět riskoval v rozehrávce a jen tak tak, že se Redan znovu nedostal k míči. Tentokrát ale chybělo útočníkovi Chelsea několik centimetrů.
     
    73
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází McCormick, přichází Anjorin.
     
    73
    Ze střední vzdálenosti se opřel do balonu také Conor Gallagher. Pokus záložníka Chelsea se však na poslední chvíli stočil mimo tři tyče.
     
    72
    Barcelona je při chuti. Po přihrávce od Fatiho pálil z kroku kapitán Monchu. Jeho ránu k pravé tyče stačil zachytit Karlo Ziger.
    71. Anssumane FATI - 2:1
     
    71
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Vyrovnaný stav příliš dlouho nevydržel! Barcelona okamžitě odpovídá druhým zásahem. Orellanovu střelu zpoza pokutového území Ziger neudržel v rukavicích, u balonu byl jako první ANSSUMANE FATI, který dnes podruhé dopravil míč do sítě.
     
    70
    Po několika minutách v obraně se dostává ke slovu také Barcelona. Monchu přihrával k Orellanovi, který na levé straně však další spolupráci s Fatim nepodpořil.
    68. Luke MCCORMICK - 1:1
     
    68
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Obrovská chyba Arnaua Tenase! Chelsea aktivně napadala rozehrávku katalánského celku, Tenas chtěl hrát jako obvykle na velké riziko, ale tentokrát našel jen Redana, který ještě přistrčil míč před prázdnou branku LUKEOVI MCCORMICKOVI a ten srovnal stav semifinále.
     
    67
    Po nadýchaném centru sice hlavičkoval Luke McCormick, ale jeho pokus opět postrádal razanci. Arnau Tenas si balon sebral ze vzduchu, ale k rychlé rozehrávce se nedovážil.
     
    66
    Tlak londýnského týmu neustává. Colley si posouval míč s Maatsenem, poté přišel další dlouhý pas až na pravou stranu, kde byl Redan.
     
    65
    Žlutou kartu vidí také kapitán Barcelony Monchu, který přiletěl do souboje s Gilmourem až příliš pozdě a záložníka Chelsea sestřelil k zemi.
     
    65
    Další přetažený centr našel na vzdálenější tyči McCormick. Lehkou hlavičku si ale Tenas s klidem pohlídal a následně zalehl balon v malém pokutovém území.
     
    64
    Barceloně se nedaří držet balon pod kontrolou. Nákop Tenase nedokázal zastavit před postranní lajnou Jandro Orellana.
     
    63
    Chelsea se dostává do tlaku. Lamptey si zpracoval míč na pravé straně, poté proklouzl do vápna, odkud však už další přihrávku nepřidal. Rozehrávat bude Tenas.
     
    62
    Šance McCormicka Chelsea nastartovala. Po souhře s McCormickem se dostal do náběhu Redan, ale to už byla obrana Barcelony zformována.
    61. McCormick nebyl daleko od vyrovnání
     
    61
    Také Luke McCormick byl v šanci. Kapitán Chelsea se prodral až do střelecké pozice, ale Tenase z blízkosti neprostřelil.. Následně byl potrestán žlutou kartou Familio-Castillo po faulu na Jaimeho.
     
    60
    Po hodině hry se dostal do nadějné pozice Daishawn Redan. Po přetaženém centru se útočník Chelsea zjevil na zadní tyči zcela sám, ale hlavičkoval nedůrazně.
     
    59
    Orellana vyslal do vápna Fatiho, ten mu balon ještě vrátil do kroku, ale osmnáctiletý Jandro Orellana pálil vysoké nad.
     
    58
    Colley byl pod tlakem při rozehrávce, nakonec se ale dostal před Marquése tělem a nechal se faulovat. Chelsea se ale u balonu příliš dlouho nezdržela.
     
    56
    Průtrž mračen je pryč, za slunečného počasí se dostal ke střele Tariq Lamptey, ale jeho pokus k pravé tyči zastavil připravený Tenas.
     
    55
    Daishawn Redan měl proti sobě posledního obránce, v souboji s Minguezou upadl, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Redan se z trávníku zvedá jen velmi těžce.
     
    54
    Monchu rozběhla po ubráněném rohovém kopu Fatiho. Následně se sám kapitán Barcelony opřel do míče, ale branku Karla Zigera o dobré dva metry minul.
     
    53
    Také Karlo Ziger musel být v pozoru. Konrad De La Fuente si připravil pozici ke střele kličkou více ke středu trávníku, ale Zigera nezaskočil.
     
    52
    Redan ještě zastihl balon na hrací ploše, ale ve skluzu už nedokázal přihrát přesně. U přední tyči si situaci pohlídal Arnau Tenas.
     
    51
    Podobně jako start první půle, tak i těsně po přestávce je jedniznačně aktivnější Barcelona. Gallagher ztratil balon v souboji s Orellanou.
     
    50
    Další parádní přihrávku předvedl Monchu, na hranici vápna balon předal zpět svému kapitánovi Jesús, ale následný pokus už nevyšel podle představ Barcelony.
     
    49
    Monchu zkoušel najít Fatiho. Střelec zatím jediné dnešní branky se sice dostal do vápna, ale v souboji jeden na jednoho na Colleyho nestačil.
     
    48
    Americký útočník v dresu Barcelony je při chuti i po přestávce. Monchu se nabízel do kombinace, ale těsně před tím si pomohl při zpracování rukou Marqués.
     
    47
    druhý poločas odstartovala rozehrávka Barcelony. Monchu přihrával na pravou stranu, kde se nacházel De La Fuente, ale dále už se přes Maatsena nedostal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Hráči Barcelony odcházejí do šaten s jednobrankovým náskokem.

    Samotný úvod zápasu patřil Kataláncům. Náporu mohl využít již v šesté minutě Monchu, ale v gólové šanci proti Zigerovi neuspěl. Poté se do hry dostala také Chelsea, ale Arnau Tenas v první půli nemusel předvést těžší zákrok. Naopak Barcelona se po parádní individuální akci Konrada De La Fuenteho dostala do vedení, na konci souhry byl zakončující Anssumane Fati.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Po zblokované ráně kapitána Barcelony se ještě rozehrával rohový kop. Před Zigerem stačil zasáhnout míč hlavou Miranda, ale do branky ho neumístil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45
    Monchu vysouval přihrávkou mezi obránci do útoku De La Fuenteho. Jako poslední se vrátil za londýnský celek Marc Guehi, který nepustil De La Fuenteho do samostatného úniku.
     
    44
    Minutu před pauzou zkoušel přiťuknout hlavou míč do běhu Marquésovi Monchu. Balonu dal ale až přílišnou razanci a obránci Chelsea mohli nechat míč odskákat do autu.
     
    42
    Miranda vyzval ke sprintu De La Fuenteho. Ten z druhého doteku centroval do vápna, ale jeho pokus zblokovat na autové vhazování Ian Maatsen.
     
    41
    Mingueza nepotěšil Tenase nebezpečnou malou domů. Brankář Barcelony však stačil před Redanem balon odkopnout daleko od svého vápna.
     
    40
    Žlutou kartu si vykoledoval těsně před koncem prvního poločasu Daishawn Redan, který ve středu pole sestřelil skluzem Orellanu.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Po rohovém kopu se dožadoval odpískání penalty McCormick, ale jeho pád hlavní rozhodčí jako zaviněný neposoudil.
     
    39
    Nebezpečná akce Chelsea střelou neskončila. Nejprve centroval do vápna Lamptey, ale balon šestnáctkou jen prosvištěl, poté mohl ještě pálit Redan, ale to už byl připraven zblokovat ránu Mingueza.
     
    38
    Gilmour rozehrával útočnou akci Chelsea na Redana, následně se londýnský celek pokoušel projít do vápna z levé strany, ale přes Jaimeho se nedostal.
     
    37
    Gallagherovu pobídku dokázali hráči Barcelony snadno odvrátit od branky. Navíc se řítil do protiútoku De La Fuente, ale přihrávka na volného Fatiho mu nevyšla.
     
    36
    Těsně na hranici pokutového území byl faulován Tariq Lamptey. Miranda nestačil na svého soka, ale ještě před vápnem ho stačil srazit k zemi.
     
    35
    Barcelona má velkou převahu v držení balonu. Monchu zkoušel prostrčit přihrávku na Fatiho, ale střelec zatím jediného dnešního gólu nedokázal zpracovat.
     
    33
    Antonio Jesús nikam nespěchal s rozehrávkou, pod tlakem poté přihrával Tenasovi, který se ale balonu nechtěl jen tak zbavit a riskantním pasem našel Jaimeho.
     
    32
    Daishawn Redan zkoušel překvapit barcelonskou obranu patičkou, ale ani jeden ze spoluhráčů nizozemského útočníka nereagoval.
     
    31
    V Nyomu se spustil hustý déšť, který nyní hráčům znepříjemňuje semifinálový souboj. Orellana si narazil s Jesúsem, který poté ještě našel Moncha.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Barcelona v semifinále juniorské Ligy mistrů nad Chelsea o jednu branku. Miranda snadno ubránil Callaghera na pravém kraji.
     
    29
    Monchu roztáhl hru na levou stranu k Fatimu, následně mohl pálit ze středu vápna Marqués, ale do střely mu skočil bránící Guehi. Akce ještě pokračovala, ale Marqués hlavičkoval mimo.
     
    28
    Monchu sice získal míč, ale velmi rychle ho také nepřesnou přihrávkou odevzdal. Maatsen následně fauloval ještě na útočné polovině Jesúse.
     
    27
    Při napadání si pomohl lehkým přistrčením Orellana. Ani lehký dotek ale rozhodčímu neunikl a Chelsea se udrží u balonu u středové čáry.
     
    26
    Balon si na místo přestupku postavil Conor Gallagher. Pokusem přes zeď donutil Tenase k povedenému zákroku u své tyče. Brankář Barcelony měl ale situaci pod kontrolou.
     
    25
    Antonio Jesús ztratil balon, následně chtěl svou chybu napravit, ale Redana fauloval před vápnem. Kromě žluté karty přichází také volný přímý kop.
     
    24
    Chelsea se snaží rychle odpovědět na inkasovanou branku. Dlouhou přihrávkou však Gilmour stojícího Redana na hranici vápna nenašel.
    22. Anssumane FATI - 1:0
     
    22
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona se dostává do vedení! Kondar De La Fuente udělal spoustu práce na pravé straně, přehnal se kolem Familio-Castilla a poté naservíroval prudkou přihrávku před do kroku ANSSUMANE FATIMU, který už s klidem dopravil balon do sítě.
     
    22
    Juan Miranda se podél postranní lajny dostal až do prostoru, odkud mohl centrovat do vápna londýnského týmu. V šestnáctce už ale Marqués ani Fati nebyl.
     
    21
    Billy Gilmour centroval do pokutového území. Lamptey hlavičkoval pořádně nebezpečně ke vzdálenější tyči, ale u ní stál hráč Barcelony, který skvěle udržel balon před brankovou lajnou.
     
    20
    Chelsea pokračovala rozehrávkou rohového kopu. V šestnáctce sice upadl Miranda, ale akce pokračovala. Mingueza musel odvracet jen na další roh.
     
    19
    Monchu znovu přišel o míč v nebezpečném prostoru. Redan se hnal s McCormickem do útoku, ale střelou z úhlu Tenase opět nepřekonal.
     
    18
    Rozehrávky útočné akce se ujal Monchu. Kapitán Barcelony však záhy ztratil balon a nechal jít do útoku Redana. Ani Chelsea se ale souhra na vápně nedařila.
     
    17
    Americký útočník ve službách Barcelony Konrad De La Fuente šel s balonem do otevřené obrany. V klíčový moment však nedokázal přesně přihrát Fatimu.
     
    16
    Daishwan Redan nebyl daleko od ohrožení barcelonské branky. Medina zaváhal na hranici vápna, ale skvěle dokázal vyběhnout proti soupeři Tenas.
     
    15
    Aktivita Barcelony směrem do útoku klesá, naopak Chelsea se drží daleko více u balonu, než v samém úvodu zápasu. McEachran si narazil s Gilmourem.
     
    14
    Až od Tenase museli zahájit útočnou akci fotbalisté Barcelony. Po dlouhém nákopu ale sebrali balon ze vzduchu Colley společně s Guehim.
     
    13
    Luke McCormick pomohl svým obráncům zákrokem proti Orellanovi. Následně byl kapitán londýnského týmu faulován a Chelsea může rozehrávat z klidové pozice.
     
    12
    Chelsea přečkala úvodní tlak soupeře a nyní se dostává více a více k balonu. Gallager přihrával Redanovi, který tentokrát neuspěl v souboji s Jesúsem.
     
    11
    Také Chelsea se dostala ke slovu. Redan si výborně pokryl míč u středového kruhu, poté mohl postupovat do otevřené obrany a tak Medina raději sáhl k faulu.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka vyšla jednoznačně lépe Barceloně. Španělé se hnali do dalšího útoku, ale De La Fuente pálil pouze do stojícího Guehiho.
     
    9
    Barcelona rozehrávala konstruktivně po trávníku. Mingueza společně s Medinou měli ale potíže s napadajícím McCormickem, nakonec ale Barcelona vykombinovala střední část trávníku.
     
    8
    Chelsea je od úvodu pod tlakem. Tentokrát spolupracoval Marqués s Fatim, právě druhý jmenovaný zkoušel překvapit Zigera, ale míč poslal vysoko nad branku.
     
    7
    De La Fuente podstoupil hlavičkový souboj s Maatsenem, následně se odrazil balon jen k nohám Jesúse, který mohl nadále pokračovat v akci Barcelony přihrávkou na Orellanu.
    6. Monchu v první šanci zápasu neuspěl
     
    6
    Barcelona nebyla daleko od úvodní branky. Zničehonic pálil z velkého úhlu Fati, Ziger vyrazil míč jen před sebe, kde se nacházel Monchu. Kapitán Katalánců však balon do sítě neprotlačil.
     
    5
    Lamptey si píchal míč kolem Mirandy, následně už ale nestačil v souboji na Medinu. Chelsea se musela rychle vracet do obrany, taktickým faulem zastavil akci Barcelony Gallagher.
     
    4
    Postupný útok španělského týmu pokračuje. Fati nedokázal zpracovat dlouhou přihrávku na hranici vápna a balon tak odskočil až do rukavic Karla Zigera.
     
    3
    Barcelona rozehrávala z místa přestupku pouze do kombinace ve střední části trávníku. S Jesúsem si narazil kapitán Monchu, následně byl ve hře také Marqués.
     
    2
    O úvodní rozehrávku se postarali fotbalisté Chelsea. Po dlouhém nákopu se ale balonu zmocnila Barcelona, navíc Maatsen si pomohl tvrdým faulem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Druhé semifinále juniorské Ligy mistrů může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Tenas – Jaime, Mingueza, Medina, Miranda – Monchu (C), Jesús, Orellana – De La Fuente, Marqués, Fati
    Náhradníci: Jiménez – Rosanas, González, Marsa, De Vega, Mortimer, Peque

    Chelsea FC: Ziger – Colley, Guehi, Maatsen – Lamptey, Gilmour, McEachran, Gallagher, Familio-Castillo – Redan, McCormick
    Náhradníci: Tie – Brown, Anjorin, Mola, Lavinier, Lawrence, Nunn

    Rozhodčí: Sandro Schärer – Stephane De Almeida, Bekim Zogaj (vš. SUI).
     
    FC Barcelona

    Mladíci z Barcelony obhajují v UEFA Youth League titul. V loňském semifinále nejprve přehráli 5:4 Manchester City, následně v duelu o zlato přejeli další anglický celek Chelsea 3:0.

    I letos myslí juniorka slavné Barcelony na nejcennější trofej. V základní skupině sice vyhrávala pouze nejmenším možným rozdílem, ale v konkurenci Eindhovenu, Tottenhamu a Interu Milán obsadila jednoznačně první pozici. V závěrečném měření sil se Spurs už si mohla Barcelona dovolit i prohrát 0:2 před domácími fanoušky. Jako vítěz základní skupiny byla Barcelona nasazena až do osmifinále, ve kterém vcelku jasně přejela Herthu Berlín 3:0, když rozhodl především druhý poločas. Ve čtvrtfinále proti Lyonu už ale měl španělský tým co dělat. Ve druhém poločase sice otočil stav zápasu z 0:1 na 2:1, ale těsně před devadesátou minutou srovnal krok za Lyon Griffiths. Když už se zdálo, že dojde na penaltový rozstřel, tak rozhodl čtvrtfinále proměněnou penaltou v sedmé nastavené minutě Marques.
     
    Chelsea FC

    Chelsea obsadila v loňském ročníku juniorské Ligy mistrů druhou pozici, když nestačila ve finále na Barcelonu poměrem 0:3.

    Letos se chce londýnský celek pomstít a právě v semifinále narazí na známého soupeře. Chelsea nehrála klasickou základní skupinu, ale do playoff proklouzla před dva dvojzápasy. Nejprve sestřelila Molde 10:1 a 4:0, poté Elfsborg 3:0 a 6:0. Ve vyřazovací části poté nedala šanci ani Monaku. V osmifinále už měla Chelsea potíže s Montpellier, ale zápas dokázala dotáhnout do vítězného konce 2:1. Ve čtvrtfinálovém souboji s Dinamem Záhřeb už byla Chelsea jednou nohou vyřazena, na dva góly Marina však dokázal ve druhém poločase odpovědět McCormick. Zápas dospěl až do penaltového rozstřelu, ve kterém uspěli Angličané.
     
    Krásný páteční podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Ve švýcarském Nyonu vrcholí UEFA Youth League. Ve druhém dnešním semifinále vyzvou mladíci londýnské Chelsea stejně staré protivníky z Barcelony.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vít Schück

    Branky: 22. Fati, 71. Fati – 68. McCormick, 87. Brown

    Karty:   25. Jesús (BAR), 65. Monchu (BAR), 87. Jaime (BAR), 88. Miranda (BAR) – 40. Redan (CHE), 61. Familio-Castillo (CHE)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Brown (CHE)
    1:1   Orellana (BAR)
    2. série:
    1:1   Gallagher (CHE)
    2:1   Jaime (BAR)
    3. série:
    2:2   Colley (CHE)
    3:2   Marqués (BAR)
    4. série:
    3:3   Gilmour (CHE)
    3:3   González (BAR)
    5. série:
    3:4   Maatsen (CHE)
    4:4   Fati (BAR)
    6. série:
    4:5   Anjorin (CHE)
    4:5   Miranda (BAR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:8.
    FC Barcelona: Tenas – Jaime, Mingueza, Medina, Miranda – Monchu (C) (82. De Vega), Jesús (89. González), Orellana – De La Fuente (85. Peque), Marqués, Fati
    Náhradníci: Jiménez – Rosanas, González, Marsa, De Vega, Mortimer, Peque

    Chelsea FC: Ziger – Colley, Guehi, Maatsen – Lamptey, Gilmour, McEachran, Gallagher, Familio-Castillo – Redan (81. Brown), McCormick (C) (73. Anjorin)
    Náhradníci: Tie – Brown, Anjorin, Mola, Lavinier, Lawrence, Nunn

    Rozhodčí: Sandro Schärer – Stephane De Almeida, Bekim Zogaj (vš. SUI)
    bahis siteleri