Ještěři – Dandy Malé Březno 2:1 (po pr.) | Berani – Teplice 13:0 (kon.) | Nordics Most – Most "B" 7:3 (kon.)
Dukla – Děčín 12:3 (kon.)
po prodl.
HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0) Stav série: 2:0
HBC Dandy Malé Březno
Neděle 28.04.2019, 09:00 • Stadion mládeže Ústí nad Labem • Play-off 2. Ligy - Čechy Sever • Čtvrtfinále
     
    Ode mne je to zatím vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne. (10:56:48)
     
    To bylo velmi dramatické střetnutí! Až do posledního dechu nebylo jasné, kdo bude vítěz, což rozhodlo až prodloužení. V něm byl úspěšnější tým Ještěrů, který tak má před sebou matchball.
     
    Konec zápasu.
     
    46:39
    Ještěři právě vstřelili branku!
    Ústečané využívají prodloužení a ukončují dnešní dramatické střetnutí! ONDRA ČEJKA na dvakrát propasíroval míček k pravé tyči Svobodovy branky a zajistil tak pro svůj tým již dvojnásobné vedení v sérii. Asistence: Radomír Vaněk, Jiří Tomáš.
     
    45:05
    Úvodní buly prodloužení připadlo chomutovským hokejbalistům, kteří se dostali do útočného pásma. Obrana Ještěrů ovšem zabránila jakékoliv vážnější akci proti vlastní brance, navíc vytěsnila chomutovské hráče zcela mimo prostor útočné třetiny.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba vítěze nepřinesla. Díky tomu graduje dnešní vyhrocený duel až do prodloužení.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    44:43
    Dlouhý obloučkovitý výhoz míčku zvolil Petr Čejka.
     
    44:38
    Oddechový čas pro hosty.
     
    43:54
    Nepříliš povedená rozehrávka Tomáše Řežábka uvolnila cestu k míčku pro Petra Božka. Ovšem ani ten si ho příliš dlouho neužil, naopak Ústečané se vydali na vlastní útočnou výpravu.
     
    42:44
    Chomutovští pokračují v masivním ostřelování branky Aleše Homolky. Ještěří obrana ale zatím dělá vše možné i nemožné, aby míček před brankovou čarou udržela.
     
    41:53
    Nasměrován míček ke střele měl František Mála. Na poslední chvíli mu ovšem podjel pod hokejkou, díky čemuž se ho na okamžik zmocnili domácí hráči.
     
    40:40
    Ondra Čejka vyběhl s míčkem podél pravého mantinelu směrem k soupeřově brance. Tím navíc nasměroval svůj tým v pokračování útočných příležitostí. Chomutovská obrana ale dělá maximum, aby minimálně udržela současný výsledek.
     
    39:38
    Po buly se ještě ke střele z první dostal Jiří Vitko. Míček však namířil jen do mantinelu a odrazem pak na hokejky chomutovských hráčů. Ti neváhali ani okamžik a vydali se na útočnou výpravu proti brance Homolky.
     
    38:56
    Velká akce Jiřího Tomáše! Ještě před vlastní brankou se zmocnil míčku, načež přeběhl středem pole na opačný konec hrací plochy a z mezikruží vypálil. Gólman Svoboda si ovšem celou situaci pohlídal a vytáhl proti Tomášově střele své rameno.
     
    38:30
    Radek Nerad se pokusil o vystřelení od modré čáry. Balonek však jen těsně minul branku, navíc jej domácí záhy vystřelili na zakázané uvolnění.
     
    38:08
    Nový muž v brance Ještěrů musel již od počátku čelit útočnému tlaku Chomutova. Spolu s obranou si ovšem zatím dokázal poradit s celou situací s jistým přehledem.
     
    37:30
    Nakonec ale dokázal Landr opustit hřiště po svých, přesto jde na poslední osmiminutovku do branky náhradník Aleš Homolka.
     
    37:30
    Nepříjemný střet v mezikruží odnesl gólman Dominik Landr, který se po něm svalil na zem a nedokáže se zvednout.
     
    37:10
    Rozehrávku s odrazem o mantinel zvolil Radek Nerad. Ta se mu ovšem nevyvedla dle představ, neboť si míček ukořistili pro sebe ústečtí hokejbalisté.
     
    36:50
    Dandy Chomutov právě vstřelil branku!
    Utkání se začíná dramatizovat! Vyrovnávací gól Chomutova vsítil FRANTIŠEK MÁLA, který se do míčku opřel na modré čáře a dělovkou rozvlnil síť Landrovy branky. Asistence: Jan Müller.
     
    36:27
    Z vhazování ve středním pásmu se do útoku vydal chomutovský celek, jehož šanci ovšem Ústečané zblokovali vyhozením míčku na zakázané uvolnění.
     
    35:34
    Tlak Ještěrů v útočném pásmu sílí s přibývajícími minutami. Přímou úměrnou však i důraznost obranné hry Chomutova, čímž jsou místy k vidění dosti tvrdé souboje.
     
    35:14
    Podél pravého mantinelu vynesl těžiště hry do útočného pásma Ludvík Schwarzjirg.
     
    33:47
    Ještěři se museli vrátit ke své brance. Odsud se ovšem dokázali velmi rychle přesunout před Svobodu a navíc na něj vystřelit. Gólman chomutovského týmu ale zůstal připraven a míček lapil.
     
    33:04
    Hosté v plném počtu.
     
    32:41
    Slibně rozehraná akce ústeckého týmu. Jiří Tomáš si nejprve obehrál chomutovského obránce, načež po lajně nasměroval míček na Jiřího Vitka. Ten posléze neváhal s vystřelením, ovšem Dominik Svoboda míček dokázal lapit.
     
    31:32
    Ještěři se dostali do další přesilovkové kombinace. Jejím vyústěním však byl pouze souboj o míček za brankou Svobody, načež se Ústečané vrátili za modrou.
     
    31:19
    Domácí v plném počtu.
     
    31:04
    Vyloučení v týmu HBC Dandy Chomutov (Dominik Svoboda – 2 min., zdržování hry). Trest odpyká Petr Božek.
     
    30:05
    První buly třetí třetiny sice vyhráli Chomutovští, velmi brzy si ovšem vybojovali míček hokejbalisté Ústí nad Labem.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina přinesla dosti aktivní hokejbal. Už navíc na obou stranách, možná byli Ještěři o něco málo aktivnější. Svou šanci navíc využili v prozatím jedinou trefu utkání, díky čemuž vstupují do závěrečné třetiny za těsného vedení.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:41
    Chomutovští kombinují na soupeřově polovině. Je však pro ně dosti náročné přesunout se přímo k brance.
     
    29:19
    Vyloučení v týmu HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem (David Melíšek – 2 min., hákování).
     
    29:00
    Na poslední chvíli odvrátil Tomáš Řežábek míček letící do prostoru vlastní branky. Chomutovští však pokračují v dosti velkém tlaku na branku Landra.
     
    28:11
    Vladimír Brož dosti dlouho vyčkával u své branky s rozehrávkou. Nakonec nasměroval dlouhý pass dopředu, čímž se domácí opět dostali do útočné situace.
     
    26:54
    Navíc se Chomutov po nějaké době přesunul k ústecké brance, kde se pokusil o vzdor. Chvíli to vypadalo dosti nadějně, nakonec se však hosté museli pakovat a bránit vlastní vymezený obranný prostor.
     
    26:01
    Přes několik protihráčů vystřelil vyšší míček Jiří Vitko. Křižná střela ovšem nakonec minula i branku Dominika Svobody a odrazila se o mantinel.
     
    25:43
    Hosté v plném počtu.
     
    25:10
    Při vyčkávání na chybu se navíc rozběhl střemhlav na opačnou stranu hřiště Jan Müller. Kromě krátkodobého tlaku ale nic závratného nepředvedl, navíc se hra vrátila rychle před Svobodu.
     
    23:51
    Ještěři kombinují na vnějším obvodu soupeřovy poloviny. Před cestou hlouběji do pásma jim ovšem brání dotěrná chomutovská letka, která zvolila cestu osobní obrany každého jednoho hráče Ústí.
     
    23:43
    Vyloučení v týmu HBC Dandy Chomutov (Radek Nerad – 2 min., krosček).
     
    23:08
    Petr Čejka převzal odražený míček v rohu hřiště.
     
    22:21
    Miloš Hlinka se rozběhl pro míček do rohu hrací plochy. Z každé strany jej však stíhali dva hráči v barvách ústeckého týmu, kteří se díky tomu dostali zpět k míčku a mohli udržet hru v útočném pásmu.
     
    21:17
    Vstřelený gól ústecké hokejbalisty nabudil ještě o něco více. Ještěři tak podnikají jeden výpad za druhým, což dostává Chomutovské pod velký tlak.
     
    19:55
    Ještěři právě vstřelili branku!
    Kýžená práce nese své ovoce! JIŘÍ MUŠKA se objevil těsně před brankovištěm, načež z první dorazil přihrávku od Vladimíra Brože těsně k levé tyči chomutovské branky. Asistence: Vladimír Brož.
     
    19:20
    Těžiště hry stále náleží do prostoru před brankou Dominika Svobody. Ústečané se zde velmi rychle přesouvají a masivně ostřelují jeho branku.
     
    18:25
    Domácí v plném počtu.
     
    17:18
    Zcela sám stál Radek Nerad před svou brankou. S rozehrávkou na opačný konec sice nějaký čas otálel, přesto se nakonec s balonkem před Landra dostal. Ani tentokrát zde ovšem nic závratného nepředvedl a naopak se hra vrátila na dostřel Svobodovy svatyně.
     
    16:56
    Hosté v plném počtu.
     
    16:38
    I ve hře čtyři na čtyři se Ještěři snaží v rychlosti přesouvat a napadat chomutovskou branku. Obrana soupeře je si ale nyní o něco jistější a akce domácího týmu včas blokuje.
     
    16:25
    Vyloučení v týmu HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem (Radomír Vaněk – 2 min., sekání).
     
    16:03
    Chomutov pokračuje ve čtyřech.
     
    15:07
    První míček Ještěři vrátili ke svému gólmanovi. Díky tomu se ovšem záhy rychle přesunuli na opačný konec hřiště, kde rozehráli přesilovkovou kombinaci a snaží se zahrozit proti gólmanovi.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dnešního střetnutí je u konce. Chomutovští měli dosti výraznou střeleckou převahu, kterou ovšem nedokázali proměnit v gólové trefy. I proto budou oba týmy vstupovat do další periody za nerozhodného stavu.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:56
    Vyloučení v týmu HBC Dandy Chomutov (Adam Novák – 2 min., zdržování hry).
     
    14:10
    Tato přesilovka pomohla Ústečanům k souhře v útočném pásmu po dosti dlouhé době. Stojí ovšem proti nim dosti organizovaná chomutovská obrana, přes kterou je velmi těžké přejít.
     
    14:03
    Vyloučení v týmu HBC Dandy Chomutov (2 minuty pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na hřišti). Trest odpyká Jakub Varga.
     
    13:37
    Domácí v plném počtu.
     
    13:10
    Po krátkém mezidobí, kdy se hra vyskytovala před chomutovskou brankou, se hosté opět vrátili k brance domácích, kterou se znovu pokouší pokořit.
     
    11:59
    Ještěři pokračují ve čtyřech.
     
    11:57
    Dvojnásobná přesilovka ještě více upevnila pozici Chomutova v útočném pásmu. Dandy navíc díky tomu zahájil masivní ostřelování Dominika Landra.
     
    11:37
    Vyloučení v týmu HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem (Vladimír Brož – 2 min., zdržování hry).
     
    10:51
    Zcela sám se v útočném pásmu ocitl Ondra Čejka. Ten ovšem ztratil míček po souboji s Adamem Novákem. Díky tomu se Chomutovští opět vrátili zpět.
     
    10:00
    Pozvolnou souhru za svou brankou vyhodili Ústečané přes všechny čáry až přímo na betony Svobody. Chomutovští se ovšem dokázali zformovat a rychle se vrátit zpět před svatyni Dominika Landra.
     
    09:59
    Vyloučení v týmu HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem (Tomáš Řežábek – 2 min., krosček).
     
    08:59
    Přihrávku od Jaroslava Formánka sklepl směrem na branku Ludvík Schwarzjirg. Míček se ovšem sklouzl pouze po betonech Dominika Svobody, navíc Chomutov vzápětí nastartoval k obratu.
     
    08:35
    Hanuš Petržílka si stáhnul míček za svou branku. Díky tomu se mohli Chomutovští zformovat za další rozehrávkou.
     
    08:16
    Oba týmy v plném počtu.
     
    07:08
    Zprvu nadějný průnik Františka Mály po pravé straně vzal ve středním pásmu za své. Ovšem ani Ústečané nedokázali udržet míček po dostatečně dlouhou dobu, čímž se stejně Chomutov k brance dostal.
     
    06:36
    Ve hře čtyři na čtyři jsou zatím aktivnější ústečtí hokejbalisté, kteří se navíc odhodlali k další střele. Tu ale Svoboda dokázal sevřít mezi svými betony.
     
    06:16
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem (Tomáš Řežábek – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HBC Dandy Chomutov (Vladimír Opelt – 2 min., sekání).
     
    04:56
    Jaroslav Formánek ve velké rychlosti překonal velkou skupinu hráčů Chomutova, čímž přenesl těžiště hry před Svobodu. Chomutovští se ovšem nenechali jen tak dát, čímž bleskově vrátili hru zpět.
     
    03:55
    Přesto se Chomutov stále drží na dostřel branky Dominika Landra. Celému tlaku ale Ještěři celkem úspěšně odolávají.
     
    02:28
    Chomutovští pozvolna rozehrávají od své branky. Když už se dostanou hlouběji, tak narazí na modré čáře na obranu Ústí, která vyblokuje jakoukoliv chomutovskou snahu o průnik.
     
    02:19
    Vyloučení v týmu HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem (Jiří Vitko – 2 min., podražení).
     
    01:31
    Přechodovka od Vitka přes Schwarzjirga z pravé strany na levou nevyšla tak, jak by si Ještěři asi přáli. Přesto se nakonec u míčku udrželi a velkou silou se Ústečané drží v útočném pásmu.
     
    00:58
    Po křižné přihrávce z rohu hřiště se k míčku dostal Martin Hřebíček. K němu se však ve středním pásmu seběhlo několik dalších hráčů obou barev a rozhořel se souboj o míček.
     
    00:38
    Na opačné straně uhasil nepříjemnou situaci po rychlém přechodu Ještěrů Dominik Svoboda.
     
    00:13
    Míček po prvním buly získal Chomutov, který se ihned vydal na branku. Po střele Františka Mály z levé strany tak musel Dominik Landr poprvé zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem: Landr (Homolka) – Vaněk, Tomáš, Pelíšek, Kučera (C), Řežábek, Brož, Muška, Čejka, Haas, Straka, Formánek, Schwarzjirg, Vitko, Brůna, Mudrovna, Čejka, Langr

    HBC Dandy Chomutov: Svoboda – Božek, Hlinka, Hřebíček, Kníže, Mála, Müller, Nerad, Novák, Opelt, Petržílka, Varga.

    Rozhodčí: Melicher, Beránek.
     
    Oba týmy mají za sebou již úvodní čtvrtfinálové klání. To rozhodla jediná branka Vladimíra Brože ze třetí minuty. Ještěři tak díky tomu vstupují do další fáze play-off s mírnou výhodou.
     
    V obou vzájemných zápasech základní části byli Ještěři daleko úspěšnější. První zápas, odehraný na ústeckém půdě, ovládli Ústečané v poměru 5:0 po dvou trefách Schwarzjirga, jednou se pak prosadili Kučera, Čejka a Wágner. V druhém utkání vyhráli Ještěři 7:3. Na chomutovské straně se prosadili Mála ve dvou případech a jednou Müller. Skóre na ústecké straně čítalo trefy Šilínka, Schwarzjirga, 2x Tomáše, Čejky, Vaňka a Haase.
     
    Ještěři vstupují do čtvrtfinále play-off z druhého místa tabulky, Chomutov pak z místa sedmého. Ústecký tým dokázal zvítězit hned ve dvaceti zápasech, třikrát remizoval a jednou prohrál. Díky tomu si vybojoval 63 bodů s pětibodovou ztrátou na vedoucí Berany. To Chomutov má naprosto zrcadlově srovnanou bilanci jedenácti výher, jedné výhry v nájezdech, jedné remízy a jedenácti proher. Za základní část si Dandy vybojoval 36 bodů s jednobodovým náskokem na poslední postupující tým z Teplic.
     
    Zdravím vás u druhého utkání čtvrtfinálové série 2. národní hokejbalové ligy, skupiny Čechy sever. Proti sobě na ústeckém stadionu mládeže nastoupí HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem a HBC Dandy Chomutov. Přeji příjemné hokejbalové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 20. Muška (Brož), 47. Čejka (Vaněk, Tomáš) – 37. Mála (Müller)


    HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem: Landr (38. Homolka) – Vaněk, Tomáš, Pelíšek, Kučera (C), Řežábek, Brož, Muška, Čejka, Haas, Straka, Formánek, Schwarzjirg, Vitko, Brůna, Mudrovna, Čejka, Langr
    HBC Dandy Malé Březno: Svoboda – Božek, Hlinka, Hřebíček, Kníže, Mála, Müller, Nerad, Novák, Opelt, Petržílka, Varga.

    Rozhodčí: Melicher, Beránek
    Ještěři 3 2 Dandy Malé Březno
    #1 Sobota 27.04.2019 • 09:00
    Ještěři - Dandy Malé Březno 1:0
    #2 Neděle 28.04.2019 • 09:00
    Ještěři - Dandy Malé Březno 2:1 po prodl.
    #3 Sobota 04.05.2019 • 18:30
    Dandy Malé Březno - Ještěři 4:3 po s.s. (2:0)
    #4 Neděle 05.05.2019 • 18:00
    Dandy Malé Březno - Ještěři 5:4 po prodl.
    #5 Neděle 12.05.2019 • 10:00
    Ještěři - Dandy Malé Březno 5:4
    bahis siteleri