Ajax – Tottenham 2:3 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
2:3 (2:0)
Tottenham Hotspur
Středa 08.05.2019, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:07:57)
     
    Ještě doplním, že finále letošního ročníku Ligy mistrů mezi Liverpoolem a Tottenhamem se odehraje v sobotu 1. června na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu!
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:10. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:12.
     
    Nizozemský celek vlétl do zápasu jako velká voda. Tadićovu ránu vyrazil Lloris skvělým zákrokem na roh, po kterém otevřel skóre Matthijs de Ligt! Tottenham mohl rychle vyrovnat, ale Sonův nepovedený centr skončil na tyči. Anglický celek poté převzal aktivitu, jenže v největší šanci trefil Eriksen jen Onanu. Ajax znovu zařadil vyšší rychlostní stupeň a dočkal se šancí. Po půlhodině hry Dušan Tadić těsně minul vzdálenější tyč. Deset minut před přestávkou se domácí dočkali druhé branky. Rychlou akci zakončil fantastickou střelou Hakím Zijach!

    Po změně stran nastoupil na trávník úplně vyměněný Tottenham! Hráči londýnského celku najednou hýřili aktivitou a v 55. minutě snížil Lucas Moura! Stejný hráč se o čtyři minuty později nejlépe zorientoval ve velkém vápně a vyrovnal! Ajax se poté vrátil do hry a měl velké množství šancí. Smutným hrdinou bude Hakím Zijach, který měl snad tři vyložené možnosti, ale ani jednu neproměnil. V 87. minutě mohl poslal Tottenham do vedení Vertonghen, ale hlavičkou do břevna dal Ajaxi naději. Na konci pětiminutového nastavení z hranice pokutového území opřel do míče Lucas Moura, který dovršil hattrick a poslal Tottenham do finále!
    Právě kvůli těmto momentům je fotbal populární po celém světě!

     
    Neskutečné utkání je u konce! Tottenham ve druhém poločase otočil zápas na stadionu Ajaxu, kde prohrával 0:2, ale Lucas Moura hattrickem vystřelil londýnskému celku účast ve finále Ligy mistrů, kde se Tottenham střetne s Liverpoolem!
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Všichni hráči Ajaxu se ještě vydali do útoku a drali se do pokutového území. Obránci Tottenhamu dokázali míč odkopnout mimo velké vápno.
    90+6. Lucas MOURA - 2:3
     
    90+6
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Tohle se může stát jen v Lize mistrů! Ajax byl o přestávce jednou nohou ve finále Ligy mistrů, ale nyní se jeho sen rozplývá! Naopak LUCAS MOURA bude mít před stánkem Tottenhamu sochu! Brazilský fotbalista se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči, natlačil se mezi dva obránce a levačkou vystřelil Tottenhamu historické finále!
     
    90+5
    Domácí brankář Onana zdržoval odkop od branky a vysloužil si žlutou kartu!
     
    90+5
    Na následný roh se do pokutového území vydal také brankář Hugo Lloris. Centrovaný míč nakonec dosvištěl na hlavu Llorenteho, ale španělský útočník opět netrefil zařízení.
     
    90+4
    Christian Eriksen dostal zpětnou přihrávku do pokutového území, nicméně obránci Ajaxu proti němu ihned vystartovali ve třech lidech a odehráli míč na rohový kop.
     
    90+3
    Ještě jedna šance domácího Ajaxu! Po bleskovém přechodu do otevřené obrany Tottenhamu opět zakončoval Zijach, ale tentokrát si vylámal zuby na skvělém Llorisovi!
     
    90+2
    Hakím Zijach dostal přihrávku na pravou stranu hřiště, jenže nikdo v dresu Ajaxu mu nepřišel pomoci. Tottenham se v nastavení nemůže dostat k balónu.
     
    90+1
    Domácí si dávali přednost v pokutovém území a málem pustili do zakončení Llorenteho. Nicolás Tagliafico nakonec odkopl balón akrobatickým způsobem.
     
    90
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází Lisandro Magallán.
     
    89
    Ajax se usadil na polovině Tottenhamu a nikam nespěchá. Fotbalisté v červených dresech drží míč v blízkosti rohového praporku a šetří důležité vteřinky k dobru.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 5. de Ligt (Schöne), 35. Zijach (Tadić) – 55. Lucas Moura (Alli), 59. Lucas Moura, 90+6. Lucas Moura (Alli)

    Karty:   50. Dolberg (AJA), 77. Zijach (AJA), 90+5. Onana (AJA) – 16. Moussa Sissoko (TOT), 76. Rose (TOT)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:10. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:12.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (60. Veltman), F. de Jong – Zijach, van de Beek (90. Magallán), Dolberg (67. Sinkgraven) – Tadić.
    Náhradníci: B. Varela – Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Magallán, de Wit, Traoré.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier (81. Lamela), Alderweireld, Vertonghen, Rose (83. Davies) – Moussa Sissoko, Wanyama (46. F. Llorente), Eriksen – Alli – Son Hung-min, Lucas Moura.
    Náhradníci: Gazzaniga – Lamela, Dier, Skipp, Foyth, Davies, F. Llorente.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp (vš. GER)
    30.04.2019
    Tottenham - Ajax 0:1

    Branky: 15. van de Beek (Zijach)

    Karty:   30. Tagliafico (AJA), 63. Veltman (AJA)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 13:14.
    thejrc.org