Augsburg – Hertha 3:4 (kon.) | Dortmund – Düsseldorf 3:2 (kon.) | Hannover – Freiburg 3:0 (kon.)
Hoffenheim – W. Brémy 0:1 (kon.) | Leverkusen – Schalke 1:1 (kon.) | Norimberk – Mönchengladbach 0:4 (kon.)
RB Lipsko – Bayern 0:0 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 3:0 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
0:1 (0:1)
Werder Brémy
Sobota 11.05.2019, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:29:47)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:10.
     
    Je dobojováno! Mladému kouči Julianu Nagelsmannovi domácí derniéra na lavičce TSG pořádně zhořkla. Hoffenheim nevyužil klopýtnutí Wolfsburgu s Leverkusenem a připravil se o možnost postoupit na místa zaručující účast v pohárové Evropě. O vstupenku do Evropské ligy bude muset zabojovat na hřišti Mohuče, nicméně stejný cíl bude mít i Werder, který se přiblížil sedmému Wolfsburgu na dva body. Dnešní souboj dvou tabulkových sousedů moc záživný fotbal nenabídl, o osudu celého zápasu rozhodl jediný gól Johannese Eggesteina, před kterým trefil domácí útočník Andrej Kramarić Pavlenkovu levou tyč. A jelikož český gólman vychytal nejlepšího střelce Hoffenheimu i po změně stran, na stavu 0:1 se už nic nezměnilo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Frustrovaný Joelinton se mezi střídačkami pošťuchoval s Maximilianem Eggesteinem. Se žlutou kartou však odešel jen hostující středopolař.
     
    90+3
    Faul na Claudia Pizzara přichází hostům vhod. Niklas Moisander samozřejmě nebude vůbec spěchat s rozehráním z hloubi pole.
     
    90+2
    Kramarić si udělal místo k centru, který Pavlenka vyboxoval. Následné zakončení domácího fotbalisty letělo zcela mimo tři tyče a český gólman může před výkopem šetřit čas.
     
    90+1
    Po centru zleva nezachytil míč žádný z domácích hráčů před Jiřím Pavlenkou. Werder zahájil rychlý protiútok, ovšem Osako po nahrávce Pizzara přestřelil.
     
    90
    Nad rámec napínavého druhého poločasu přidávají rozhodčí další čtyři minuty.
     
    89
    Obrana Brém funguje prakticky celý zápas bezchybně. V úplném závěru se ji daří eliminovat i přibývající dlouhé nákopy na Kramariće.
     
    88
    Znovu se píská v neprospěch Hoffenheimu, kterému se rychle krátí čas na vyrovnání. Brenet v souboji fauloval Kevina Möhwalda.
     
    87
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Johannes Eggestein, přichází Sebastian Langkamp.
     
    85
    Hlavní rozhodčí Dankert si do své práce rozhodně nenechá mluvit. Žlutou kartu udělil také bezmyšlenkovitě protestujícímu Grillitschovi.
     
    84
    Domácí z velmi nadějné standardky Pavlenkovu branku vůbec neohrozili. Po údajném faulu Kramariće na Osaka už bude hrát Werder.
     
    83
    Kromě faulujícího chilského veterána si žlutou kartu vykoledoval i přehnaně protestující hostující kapitán Niklas Moisander.
     
    82
    Hosté přečkali centr z křídelního prostoru. Z problémů se ale nedostali, protože Pizzaro zajel do Grillitsche a dal Hoffenheimu výhodu nebezpečného přímého kopu.
    81. Andrej Kramarić (HOF)
     
    81
    Joelinton prokázal skvělý přehled a z jedničky sklepl dlouhý nákop z poloviny hřiště za obranu na Kramariće. Pavlenka proti němu ale vystartoval a střelu z voleje pravou nohou vyrazil!
     
    80
    Rychle postupující Johannes Eggestein byl zezadu držen Kadeřábkem tak dlouho, až český obránce dostal od hlavního sudího sedmou žlutou kartu ve vrcholícím ročníku.

    Michal Břuchanský

    Branky: 39. J. Eggestein (Rašica)

    Karty:   52. Baumgartner (HOF), 80. Kadeřábek (HOF), 85. Grillitsch (HOF) – 48. Möhwald (BRM), 83. N. Moisander (BRM), 83. C. Pizarro (BRM)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:10.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Vogt (C), Bičakčić, Brenet – Amiri (46. Baumgartner), Grillitsch, Demirbay (74. Nelson) – Belfodil, Kramarić, Szalai (57. Joelinton).
    Náhradníci: Stolz – Joelinton, Baumgartner, Bittencourt, Nuhu, Nelson, Rupp.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie (24. Friedl), Veljković, N. Moisander (C), Augustinsson – M. Eggestein, Şahin, Möhwald – J. Eggestein (87. Langkamp), Osako, Rašica (61. C. Pizarro).
    Náhradníci: Kapino – Beijmo, Friedl, Jóhannsson, C. Pizarro, Sargent, Langkamp.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Häcker
    thejrc.org