Brighton – Manchester City 1:4 (kon.) | Burnley – Arsenal 1:3 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 5:3 (kon.)
Fulham – Newcastle 0:4 (kon.) | Leicester – Chelsea 0:0 (kon.) | Liverpool – Wolverhampton 2:0 (kon.)
Manchester Utd. – Cardiff 0:2 (kon.) | Southampton – Huddersfield Town 1:1 (kon.) | Tottenham – Everton 2:2 (kon.)
Watford – West Ham 1:4 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
2:2 (1:0)
Everton FC
Neděle 12.05.2019, 16:00 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu kompletní a zároveň poslední osmatřicáté kolo anglické Premier League a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Tottenham Hotspur a Everton FC.
     
    Tottenham Hotspur

    Fotbalisté dnes domácího Tottenhamu jsou v tabulce na čtvrtém místě a drží tak postup do základní skupiny Ligy mistrů. Na svém kontě mají sedmdesát bodů a tuto pozici by měli obhájit i v případě, že by všechny body proti Evertonu ztratili. Na pátý Arsenal totiž mají náskok tří bodů, ale mají lepší skóre, takže by jim čtvrté místo nemělo uniknout. Ale ve hře mají i třetí příčku, na Chelsea ztrácejí jen jeden bod. Takže své konečné umístění mohou ještě vylepšit. Poslední duel v lize jim sice nevyšel, když padli 0:1 v Bournemouthu. Vše si ale vynahradili ve středu, když zvítězili v odvetě semifinále Ligy mistrů na půdě Ajaxu a fantasticky postoupili do finále této prestižní soutěže, kde se o titul utkají s rivalem z Liverpoolu. O výhře rozhodl v nastavené šesté minutě Lucas Moura, jenž tak završil hattrick a slavil s týmem postup.
    Lucas Moura zařídil Tottenhamu postup do finále Ligy mistrů, dlouho tomu nemohl uvěřit

     
    Everton FC

    Hosté z Evertonu už mají jasno v tom, že se do pohárové Evropy nepodívají. V tabulce jsou na osmém místě se ziskem třiapadesáti bodů a mohou tak sezónu v poklidu dohrát, nemají totiž ani záchranářské starosti. V posledním ligovém kole se tak aspoň pokusí o zisk ještě nějakého bodu, aby sezónu zakončili úspěchem. Ovšem sami vědí, že v případě euforie Tottenhamu je na jeho půdě nebude čekat nic lehkého. Domácí totiž ještě usilují, jak už bylo zmíněno, o třetí místo v tabulce a před svými diváky mají jasný cíl, a sice plně bodovat. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemný duel v sezóně patřil Tottenhamu. Ten na hřišti Evertonu jasně dominoval a zvítězil vysoko 6:2. Hosté tak mají dnes svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker-Peters, Dier, Alderweireld, Davies – Alli, Moussa Sissoko, Eriksen – Lamela – F. Llorente, Lucas Moura.
    Náhradníci: Gazzaniga – Aurier, Trippier, Skipp, Marsh, Wanyama, V. Janssen.

    Everton FC: Pickford – K. Zouma, M. Keane, Y. Mina – Walcott, Schneiderlin, Gueye, Digne – G. Sigurdsson (C), Bernard – Tosun.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Kenny, Jagielka, A. Gomes, Davies, Lookman.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, Long.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou celků už pomalu vstupují na hrací plochu. Utkání tak bude moci za malou chvilku začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O výkop se postarali domácí fotbalisté a už s míčem na svých kopačkách míří poprvé na polovinu Evertonu.
     
    1
    Avšak nic takového se nepovedlo. Hosté totiž získali před velkým vápnem balon a hned otáčejí hru na opačnou stranu hřiště.
     
    2
    Dele Alli zpracoval míč a poslal ho směrem dopředu. Mezitím byl faulován Lucas Moura a následuje volný kop pro domácí Tottenham.
     
    3
    Domácí ho však nezahráli dobře, branku soupeře neohrozili, avšak balon na svých kopačkách znovu udrželi. Mohou tak ještě zaútočit.
     
    3
    A je z toho rohový kop pro Hotspur.
     
    3
    Tottenham právě vstřelil branku!
    A z této standardní situace už domácí zahrozili a otevírají účet zápasu. ERIC DIER se rychle zorientoval uvnitř pokutového území, dostal se k odraženému balonu a pravačkou ho přízemní střelou umístil k tyči hostující branky – 1:0.
    3. Eric DIER - 1:0
     
    5
    Hosté se hned po inkasované brance vydali před branku domácího celku, ale tam si nepočínali znovu nijak aktivně. Proto míč získali zase hráči Tottenhamu a míří s ním pryč od své branky.
     
    7
    A hned na to pálil kus před velkým vápnem Lucas Moura, ale jeho dělovka končí jen vysoko nad brankou hostů. Následuje tak jen odkop od Pickfordovy brány.
     
    8
    Uprostřed pole vybojovali míč na svou stranu hosté, donutili hráče Tottenhamu poslat míč za postranní čáru. Je z toho tedy autové vhazování.
     
    9
    Po levé straně unikal za míčem Ben Davies, ale míč byl daleko před ním a obránce Tottenhamu na něj tedy nedosáhl. Získali ho zpět hosté.
     
    11
    Moussa Sissoko se otočil na malém vápně a zblízka to zkusil na Pickforda, ten vytasil pohotový zákrok. Avšak celá akce byla ofsajdová, takže i kdyby padla branka, nemohla by platit.
     
    13
    Agilní domácí celek šel do další rychlé akce, ale tu nezakončil střelou, která by branku Evertonu ohrozila.
     
    15
    Hosté o sobě dali také vědět, jejich akce středem hřiště však skončila velmi rychle. Na území Tottenhamu se hráči Evertonu vůbec nedostali.
     
    16
    Llorente číhal v pokutovém území na přihrávku spoluhráče, té se však nedočkal. Míč jen přeletěl obranu soupeře a ta ho potom dostala do své moci.
     
    17
    Po něm to zkusili hosté, dostali se až před velké vápno, ale opět tomu chyběla finální střela, která by mohla branku ohrozit.
     
    19
    Až nyní se to povedlo a Lloris musel zasáhnout proti nebezpečné střele kousek před jeho brankou. Míč ukryl do rukavic a poslal ho svým spoluhráčům.
     
    20
    Levačkou pálil kus před velkým vápnem Kyle Walker-Peters, ale balon šel jen vysoko nad hostující branku.
     
    22
    Lloris odkopl míč od své branky a poslal znovu hráče Tottenhamu do útočné akce, ta ale ztroskotala pouze na obraně hostujícího celku.
     
    24
    Dele Alli si vypracoval další slibnou střeleckou pozici, ale znovu tomu chybělo více přesnosti. Balon tak končí jen na hostujících kopačkách.
     
    26
    Gylfi Sigurdsson se nyní neprezentoval vůbec špatnou střelou, ta ale byla zastavena obranou Tottenhamu a domácí otáčejí hru.
     
    27
    Po rychlém protiútoku zakončoval před brankou hostů Dele Alli, ale další jeho pokus končí nepřesnou střelou. Domácí tak stále vedou rozdílem jedné branky.
     
    28
    Gylfi Sigurdsson si seběhl na pravou stranu velkého vápna a centroval balon ke značce pokutového kopu, avšak tam ho jeden z domácích odvrátil do bezpečí.
     
    29
    Dele Alli sebral na hranici velkého vápna míč a poté chtěl vyslat přihrávku do pokutového území, ale byl cloněn hostujícími hráči, kteří ho o balon obrali.
     
    30
    Bernard nyní z rychlé akce na druhé straně vystřelil a míč šel k pravé tyči Llorise, avšak ten se stihl natáhnout a rukou ho vyrazil mimo tři tyče.
     
    32
    Domácí neustále operovali před brankou soupeře, ke střele na Pickforda ale znovu nedošlo.
     
    32
    Kurt Zouma si držel míč u sebe, poté ho ale nakonec dostal za čáru a domácí budou zahrávat další autové vhazování.
     
    34
    Dele Alli se napřáhl pravačkou těsně před velkým vápnem, jeho střela však zamířila jen hodně vedle branky hostů. Následuje tak jen odkop od Pickfordova zařízení.
     
    36
    Po další nepřesné domácí střele otočili hosté hru na druhou stranu a rodila se jejich další akce. Avšak sudí vystavil stopku odpískaným ofsajdem.
     
    38
    Znovu se udržela hra na polovině Tottenhamu, kde střílel nebezpečně Gylfi Sigurdsson, po jeho stočené střele nakonec ukryl do rukavic míč domácí brankář Lloris.
     
    39
    Na druhé straně si míč sebral Pickford a potom ho bez větších problémů odkopl daleko od své branky. Hráči Evertonu tak mohou opět do akce.
     
    41
    Dele Alli si sklepl míč a chtěl ho rozehrát mezi spoluhráče, ale nakonec ho sebrali zase hosté, jenž se dostávají zpět na polovinu domácích.
     
    42
    Další počínání hostů před brankou Tottenhamu, ale tentokráte to bylo bez střely. Hned na to se s míčem dostávají před branku Evertonu domácí hráči.
     
    43
    Cenk Tosun dostal velmi dobrou přihrávku na hranici pokutového území. Pak byl ale příliš zbrklý, střelu bez zpracování uspěchal a míč poslal jen na tribunu za domácí brankou.
     
    44
    Sissoko si to namířil po pravé straně směrem k hostující brance, ale odcentrovat balon se mu nepovedlo. Soupeře vše dobře viděl a o míč ho obral.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat ještě jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Volný přímý kop zahrávali hosté, konkrétně Lucas Digne, ale svou ránu poslal jen do připravené zdi. Branka domácích tak nebyla ohrožena.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas tohoto zápasu je za námi. Už ve třetí minutě se do vedení dostali domácí hráči, když se přesnou střelou prezentoval Eric Dier a poslal svůj tým do vedení. Do konce této části hry se už skóre nezměnilo a Tottenham tak má stále náskok o jednu branku. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 17:05.
     
    Střely na branku: 1 – 4
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Dele Alli, přichází Victor Wanyama.
     
    46
    Domácí hned na začátku druhého poločasu vybojovali rohový kop.
     
    47
    Po něm však nezahrozili před Pickfordem, ale chvíli ještě zůstali u míče. Nakonec ho do své moci získali hosté a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    48
    Domácí se neprotlačili na polovinu hostů, navíc míč zakopli do zámezí a autové vhazování budou zahrávat hosté z Evertonu.
     
    50
    Dlouhý a vysoký nákop vyslal z vlastní poloviny Kyle Walker-Peters, ale míč se snesl jen k nabíhajícímu hostujícímu hráči, jenž pak zatáhl balon do velkého vápna. Tam pak hosté získali rohový kop.
     
    52
    Hosté jsou stále u míče, byli ale domácími vyhnáni na vlastní polovinu, kde ho ale neudrželi a do akce mohli jít hráči Tottenhamu. Lucas Moura ale pálil vedle.
     
    53
    Další volný přímý kop pro hosty. Ten rozehrál Gylfi Sigurdsson, ale míč poslal jen k zadní čáře. Hosté ho tak ztrácejí a musejí se vracet zpět před svou branku. Domácí jdou útočit.
     
    54
    Rohový kop tentokráte pro domácí celek. Ale ani Tottenham se po něm nedostal do ohrožení Pickfordovy branky.
     
    55
    Bernard unikal po levé straně, s míčem se však nedostal k velkému vápnu. Evertonští tak nevymysleli nic, z čeho by mohla pramenit vyrovnávací branka.
     
    56
    Série přihrávek na straně hostů, ti se ale poté do dalšího zakončení nedostali.
     
    57
    U míče jsou znovu hosté a z vlastní poloviny se snaží dostat se do blízkosti domácí branky. Zatím se jim to nedaří, obrana je nepouští směrem dopředu.
     
    58
    Autové vhazování provedl Lucas Digne, poté však hosté míč neudrželi. A znovu tak jdou hráči Tottenhamu útočit.
     
    59
    Bernard si naběhl na přihrávku spoluhráče a v pokutovém území vyslal střelu, která končí těsně vedle branky Llorise. Ani tato slibná šance nekončí vyrovnáním.
    59. Bernardova střela
     
    61
    Šedesát minut hry za námi, domácí stále vedou o jeden gól, když účet zápasu otevřeli ve třetí minutě. Hosté se snaží o vyrovnání, zatím ale marně.
     
    62
    Kyle Walker-Peters táhl akci domácích, poté vyslal nadýchaný centr do pokutového území, na který si však nikdo z jeho spoluhráčů nenaběhl.
     
    65
    Llorente vyslal na branku hostů další nebezpečnou střelu, kterou musel Pickford vytěsnit na rohový kop.
     
    65
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Idrissa Gueye, přichází André Gomes.
     
    65
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Bernard, přichází Ademola Lookman.
     
    67
    Pickford si musel povyběhnout z branky, aby zajistil míč, který poté rukou odehrál obránci Evertonu. Hosté tak mohou jít směrem k Llorisově brance.
     
    69
    Everton právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají stav zápasu a začíná se znovu od začátku. THEO WALCOTT na pravé straně uvnitř pokutového území vystřelil a balon poté umístil k protější tyči – 1:1. Asistence: Gylfi Sgurrdsson.
    69. Theo WALCOTT - 1:1
     
    71
    Žlutou kartu dostává Morgan Schneiderlin (Everton FC).
     
    72
    Everton právě vstřelil branku!
    Hosté během chvilky strhávají vedení na svou stranu. Po rohovém kopu se míč snesl do pokutového území, kde hlavičkoval jeden z hráčů Evertonu. Brankář Lloris nejprve míč vyrazil před sebe, ale na dorážku CENKA TOSUNA už nedosáhl – 1:2.
    72. Cenk TOSUN - 1:2
     
    74
    Domácí tak nyní zkusili střelu, po které by mohli vyrovnat, ale to se nepovedlo. Stále jsou však u míče.
     
    75
    Tottenham právě vstřelil branku!
    A je znovu vyrovnáno. Domácí zahrávali volný přímý kop, který rozehrál CHRISTIAN ERIKSEN, který nekompromisně přestřelil zeď a balon trefil k tyči naprosto přesně a neomylně – 2:2.
    75. Christian ERIKSEN - 2:2
     
    77
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Fernando Llorente, přichází Vincent Janssen.
     
    77
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Érik Lamela, přichází Oliver Skipp.
     
    79
    Hosté se opět dostali do další šance, prahli znovu po vedení, ale míč se dostal jen na obranu Tottenhamu, která ho dostala pod kontrolu.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Oba celky se snaží strhnout vedení na svou stranu, ale brankáři obou týmů jsou zatím proti.
     
    82
    Domácí brankář byl pod dalšími dvěma střelami hostů, obě situace ustál a dvakrát zakročil. Poté odkopl balon na opačnou stranu.
     
    85
    Delší dobu se nic nedělo, až nyní stříleli hosté, ale Lloris neměl problém dostat míč pod kontrolu. Hned na to odkopem poslal spoluhráče do akce.
     
    86
    Hosté zahrávali rohový kop nakrátko, ohrozit branku soupeře se jim znovu nepovedlo. Stále však drží útok a operují před Llorisem.
     
    88
    Zápas se pomalu blíží do cíle, stav je stále vyrovnaný. Uvidíme, zda se jednomu z týmů podaří znovu strhnout vedení na svou stranu, nebo zda vše nakonec skončí remízou.
     
    89
    Dnešní utkání sleduje 60 124 diváků.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě dvě minuty navíc.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Lucas Digne (Everton FC).
     
    90+2
    Everton zahrával volný přímý kop, po něm se však hostům nepovedlo vážněji ohrozit soupeřovu branku. U míče tak jsou domácí a míří ještě do akce.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosům se povedlo ve druhém poločase nejen vyrovnat, ale také strhnout vedení na svou stranu. Domácí však stihli zareagovat a smazali svou ztrátu. Nakonec došlo na dělbu bodů po remíze 2:2. Oba týmy se tak rozešly v posledním utkání sezóny smírně.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:13.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:54:30)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 3. Dier, 75. Eriksen – 69. Walcott (G. Sigurdsson), 72. Tosun

    Karty:   71. Schneiderlin (EVE), 90. Digne (EVE)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:13.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker-Peters, Dier, Alderweireld, Davies – Alli (46. Wanyama), Moussa Sissoko, Eriksen – Lamela (77. Skipp) – F. Llorente (77. V. Janssen), Lucas Moura.
    Náhradníci: Gazzaniga – Aurier, Trippier, Skipp, Marsh, Wanyama, V. Janssen.

    Everton FC: Pickford – K. Zouma, M. Keane, Y. Mina – Walcott, Schneiderlin, Gueye (65. A. Gomes), Digne – G. Sigurdsson (C), Bernard (65. Lookman) – Tosun.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Kenny, Jagielka, A. Gomes, Davies, Lookman.

    Rozhodčí: Marriner – Ledger, Long

    Diváci: 60 124
    bahis siteleri