Francie – Slovensko 3:6 (kon.) | Rakousko – Norsko 3:5 (kon.) | Finsko – Velká Británie 5:0 (kon.)
Česko – Itálie 8:0 (kon.)
konec
Česko
8:0 (1:0, 4:0, 3:0)
Itálie
Pátek 17.05.2019, 20:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 V závěru měl ještě šanci Dmitrij Jaškin
     
    59:59
    Ještě jedna velká šance na závěr! Po střele Michala Řepíka mohl do prázdné klece dorážet Dmitrij Jaškin, jenže puk na poslední chvíli vyškrábl jeden z obránců.
    57:58 Michael FROLÍK - 8:0
     
    57:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé! MICHAEL FROLÍK si chvilku nenápadně kroužil po modré lajně, načež se z ničeho nic napřáhl ke střele z příklepu od modré, která proletěla mezi lapačkou a betonem až za záda chybující italského gólmana! Pro českého střelce je tohle už desátý bod na letošním mistrovství! Asistence: Jan Kolář.
    57:42 Dmitrij JAŠKIN - 7:0
     
    57:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tu další branku českého mužstva! Michal Řepík hned po vhazování v obranném pásmu vyslal do útoku DMITRIJE JAŠKINA, jenž krátce po přejetí modré čáry zamířil přesně do horního rohu! Marco de Filippo Roia si tenhle gól za rámeček nedá, střelu totiž hodně dobře viděl. Asistence: David Musil, Michal Řepík.
     
    57:19
    O chvíli později přihrál skrz brankoviště Jan Kovář Milanu Gulašovi, který zakončením z předbrankového prostoru vyprášil betony italského gólmana.
    56:02 Dominik SIMON - 6:0
     
    56:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další paráda v českém podání. Frolík na modré lajně našel Voráčka, který perfektní přihrávkou před branku poslal do gólové příležitosti DOMINIKA SIMONA, ten napodruhé procpal puk škvírou mezi betony italského gólmana a vstřelil tak už šestou českou branku! Asistence: Jakub Voráček, Michael Frolík.
     
    55:19
    Na druhé straně se pro změnu dostali do přečíslení tři na jednoho Češi. Michael Frolík přihrál Filipu Hronkovi, který chtěl akci ještě vyšperkovat kličkou italskému obránci. Ta mu ale nevyšla a Marco de Filippo Roia nemusel zasahovat.
     
    54:56
    Italové jeli dva na jednoho, jenže kvůli nepřesné přihrávce ani nezakončili.
     
    46:45
    Naši reprezentanti si nepohlídali střídání a obdrželi dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Italové budou hrát první přesilovku.
     
    46:16
    Domácí jeli dva na jednoho! Filip Chytil už se chystal vybídnout k zakončení Michala Řepíka, jenže touš mu sjel z hole a Češi tak ani nevystřelili.
    44:32 Faksu vychytal Marco De Filippo Roia
     
    44:32
    Češi ladně přešli modrou čáru, vzápětí našel Jakub Vrána před bránou zcela volného Radka Faksu, jenž zkoušel kličku do forhendu. Marco de Filippo Roia ale jeho úmysl skvěle vystihla a podržel svůj tým.
    34:17 Dmitrij JAŠKIN - 5:0
     
    34:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Filip Chytil našel perfektní bekhendovou v prostoru mezikruží úplně volného DMITRIJE JAŠKINA, který střelou švihem k levé tyči dává už pátý český gól! Asistence: Filip Chytil, Michal Řepík.
    33:43 Jan KOVÁŘ - 4:0
     
    33:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to 4:0! Jakub Voráček vyslal z kruhu střílený pas na Michaela Frolíka, na jehož teč ještě stihl Marco de Filippo Roia zareagovat, jenže puk se odrazil k JANU KOVÁŘOVI, který jej dorazil za brankovou čáru. Asistence: Michael Frolík, Jakub Voráček.
     
    32:38
    Vyloučení v týmu Itálie (Marco Insam – 2 min., nedovolené bránění).
    32:07 Michael FROLÍK - 3:0
     
    32:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi navyšují vedení! Dominik Simon přihrál na modrou čáru Michalu Moravčíkovi, jenž si sjel až do hloubi pásma a naservíroval kotouč před bránu MICHALU FROLÍKOVI, který jej z bezprostřední blízkosti nasměroval za záda Marca de Filippa Roiy. Asistence: Michal Moravčík, Dominik Simon.
     
    30:45
    Tak tohle byla zatím největší šance Italů v dnešním zápase! Simon Kostner našel perfektní přihrávkou před českou brankou úplně volného Ivana de Lucu, ten z parádní střelecké pozice ale českou branku nijak neohrozil.
    27:09 Radko GUDAS - 2:0
     
    27:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je něco neskutečného! RADKO GUDAS po přihrávce od Jaškina vystřelil příklepem z vlastní poloviny a dal gól! Italský gólman si tenhle zákrok určitě za rámeček nedá, puk mu totiž ukázkově proletěl mezi lapačkou a betonem. Asistence: Dmitrij Jaškin.
     
    24:19
    Tommaso Traversa přihrál zpoza brány Markusi Ganderovi, který mířil na bližší tyč. Pavel Francouz však stihl zasáhnout.
     
    16:34
    Michael Frolík byl podraženou za italskou branku Ivanem Taufererem. Čechy teď čeká dvouminutová přesilovka. Uvidíme další český gól?
    14:55 A znovu agilní Kubalík před italským brankářem neuspěl
     
    14:55
    Radko Gudas to zkusil od modré a jeho střelu někdo srazil přímo na hůl Dominika Kubalíka, který byl sám před bránou. Opět však trefil Marca de Filippa Roiu.
     
    11:25
    Marco de Filippo Roia neudržel nahození Jana Rutty, načež Luca Zanatta chtěl kotouč odvézt do bezpečí. Málem však puk zasunul za svou vlastní brankovou čáru, v čemž mu naštěstí pro Itálii zabránila tyčka.
    10:46 Kubalík v dobré šanci
     
    10:46
    Jan Kovář zavezl touš do útočné třetiny a naservíroval jej před bránou zcela volnému Dominiku Kubalíkovi, jenž trefil přesouvajícího se Marca de Filippa Roiu.
    07:04 Milan GULAŠ - 1:0
     
    07:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se dostávají do vedení! Dominik Kubalík se dostal k puku a poslal jej na pravý kruh, kde se napřahoval MILAN GULAŠ, jenž se ranou z voleje trefil přímo do horního rohu italské brány. Plzeňský útočník tak skóruje ve svém prvním zápase na mistrovství světa! Asistence: Dominik Kubalík.
     
    01:50
    Vyloučení v týmu Itálie (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Peter Hochkofler.
     
    V bráně českého týmu se na tomto turnaji představí již třetí brankář, mezi tyče se dnes postaví Pavel Francouz. Změny nalezneme i v útoku, premiéru na světovém šampionátu si odbude Milan Gulaš, jehož trenéři nasazují do „plzeňské“ lajny s Janem Kovářem a Dominikem Kubalíkem. Po jednozápasové pauze se do sestavy vrací Filip Chytil, jenže zaujme místo ve čtvrtém útoku. Bratři Zohornové mají volno.

    Jonáš Majtyka

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 8. Gulaš (D. Kubalík), 28. Gudas (Jaškin), 33. Frolík (Moravčík, Simon), 34. Jan Kovář (Voráček, Frolík), 35. Jaškin (Chytil, Řepík), 57. Simon (Voráček, Frolík), 58. Jaškin (D. Musil, Řepík), 58. Frolík (J. Kolář)


    Česko: Francouz (Hrubec) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Gudas (A), D. Sklenička, Zámorský – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Faksa, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Jaškin, Chytil, Řepík.
    Itálie: De Filippo Roia (Andreas Bernard) – L. Zanatta, Tauferer, Trivellato (C), Hofer, Helfer (A), McMonagle, Marchetti – Traversa, Andergassen, Gander – Insam (A), D. Kostner, Miceli – Bardaro, Rosa, Ramoser – Hochkofler, Lambacher, de Luca – S. Kostner.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Romasko – Lazarev (RUS), Nikulainen (FIN)

    Diváci: 9082
    bahis siteleri