Finsko – Německo 2:4 (kon.) | Česko – Švýcarsko 5:4 (kon.) | Slovensko – Dánsko 2:1 (2:0 po s.n.)
Norsko – Lotyšsko 1:4 (kon.) | Kanada – USA 3:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:7 (kon.)
konec
Finsko
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Německo
Úterý 21.05.2019, 12:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:00 Leon DRAISAITL - 2:4
     
    59:00
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci dávají gól minutu před koncem a nejspíše rozhodují o své výhře! LEON DRAISAITL získal puk na hráčích Finska a jel sám na prázdnou branku. Nikdo z Finů už ho nemohl dostihnout, takže německá devětadvacítka puk v poklidu dovezla do branky. Bez asistence.
     
    58:40
    Do konce zápasu nám chybí minuta a dvacet vteřin a Finsko to zkusí se šesti bruslaři v poli. Uvidíme tedy ještě nějakou branku?
     
    53:36
    Německo hraje v pěti!
     
    51:36
    Vyloučení v týmu Německo (Yannic Seidenberg – 2 min., podrážení).
    49:29 Grubauer si poradil se střelou i následným závarem
     
    49:29
    Následoval zívar před brankou německého gólmana, kdy se puk nacházel osamocený v brankovišti. Philipp Grubauer po něm ale skočil a schoval ho do lapačky.
    45:25 Kakko svou individuální akci gólem nezakončil
     
    45:25
    Finsko chtěl ale ihned odpovědět! Kaapo Kakko dostal přihrávku na útočnou modrou a dostal se až před gólmana. Tomu to zkusil poslat mezi betony, ale Philipp Grubauer si mezírku pohlídal!
    44:46 Leon DRAISAITL - 2:3
     
    44:46
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jenže Němci se poté dostali do útočného pásma, využili početní výhodu a poprvé v zápase jdou do vedení! Leonhard Pföderl posunul puk na LEONA DRAISAITLA, který mířil mezi ruku a tělo. Měl však trochu štěstí, jelikož gólman Finska si puk srazil k přední tyči. Asistence: Leonhard Pföderl.
     
    44:07
    Vyloučení v týmu Finsko (Atte Ohtamaa – 2 min., podrážení).
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    36:49
    A to nemělo vůbec špatné dvě šance! Marco Nowak to zkoušel bekehndem zády k brance, ale nebyl úspěšný. Poté se ještě dostal k dorážce německý hráč, který puk nakonec netrefil.
    34:38 Sallinen mohl vrátit vedení na finskou stranu
     
    34:38
    A do vedení mohlo jít znovu Finsko! Philipp Grubauer vyrazil betonem puk jen do míst, kde byl připravený Jere Sallinen, jenž z první minul!
    33:14 Dominik KAHUN - 2:2
     
    33:14
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jenže o chvilku později se DOMINIK KAHUN už prosazuje! Dostal totiž přihrávku mezi kruhy. Ta sice nebyla úplně přesná, ale Dominik Kahun předvedl pěknou otočku a zavěsil bekhendem do sítě! Asistence: Leon Draisaitl.
    33:06 Obrovská šance Tiffelse
     
    33:06
    Obrovská šance německého týmu! Frederik Tiffels totiž poslal puk před branku na Dominika Kahuna, který pálil do téměř odkryté branky. Kevin Lankinen ale puk neskutečně zastavil!
    28:15 Lammikkova pohotová střela končí na Grubauerově betonu
     
    28:15
    Jneže tohle už byla velmi dobrá pozice! Juho Lammikko dostal přihrávku mezi kruhy, načež jeho pokus Philipp Grubauer vyrazil betonem!
     
    26:35
    Německo hraje v pěti!
     
    24:35
    Vyloučení v týmu Německo (Patrick Hager – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:07
    Branka je uznána! Finsko se tedy znovu dostává do jednobrankového vedení a Němci budou muset znovu dotahovat náskok soupeře.
     
    24:07
    Jenže německý kouč si bere coach challenge! Nejspíše pro postavení útočícího hráče v brankovišti, tak uvidíme, jak rozhodčí rozhodně.
    24:07 Juhani TYRVÄINEN - 2:1
     
    24:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A tato chyba je nyní může mrzet dvojnásob, jelikož Finsko se znovu dostává do vedení! Niko Ojamäki si najel s pukem před branku, ale Philipp Grubauer jeho střelu vyrazil před sebe. Kotouč do branky ještě dorazil JUHANI TYRVÄINEN, ale nikdo moc neví, kudy se tam dostal, každopádně za brankovou čárou byl určitě. Asistence: Niko Ojamäki.
     
    20:13
    Finsko hraje v pěti!
    18:23 Velký závar před finskou brankou
     
    18:23
    Tohle zavánělo brankou ve finské síti! Leon Draisaitl to zkusil z úhlu, načež Kevin Lankinen jen vyrazil puk před sebe. Zde ještě proběhla série dorážek, ale ani jedna nebyla úspěšná!
     
    18:13
    Vyloučení v týmu Finsko (Petteri Lindbohm – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    17:04 Marc MICHAELIS - 1:1
     
    17:04
    Německo právě vstřelilo branku!
    O chvilku později máme ale srovnáno, když finská obrana naprosto propadla! Německo se dostalo do přečíslení dvou na jednoho a Matthias Plachta posunul puk na MARCA MICHAELISE, který překonal gólmana Finska střelou mezi betony. Asistence: Matthias Plachta a Markus Eisenschmid.
    15:05 Harri PESONEN - 1:0
     
    15:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové využívají svou přesilovou hru a dostávají se jako první do vedení! Mikko Lehtonen vypálil dobrou ránu od modré, do které ještě sáhl HARRI PESONEN, jenž umístil puk mimo dosah německého gólmana. Asistence: Mikko Lehtonen a Henri Jokiharju.
     
    13:54
    Vyloučení v týmu Německo (Marco Nowak – 2 min., podrážení).
    07:11 Savinainenova nebezpečná dorážka
     
    07:11
    Finsko mohlo jít do vedení! Kristian Kuusela vypálil a jeho střelu s problémy vyrazil německý gólman jen před sebe. Tam ještě dorážel Veli-Matti Savinainen, ale Philipp Grubauer podržel svůj tým.
    04:34 Seidenbergovo nahození málem nachytalo Lankinena
     
    04:34
    Yannic Seidenberg sice nevypálil nijak prudkou střelu, ale byla z toho skoro gólová šance! Kevin Lankinen totiž puk jen škrtl lapačkou, a ten skončil jen těsně vedle tyčky. Hledištěm to jen zahučelo.
     
    03:50
    Německo hraje v pěti!
    03:04 Jokiharju v první šanci zápasu trefuje horní tyč
     
    03:04
    A ti měli první velkou šanci v zápasu! Od mantinelu totiž přišla přihrávka na volného Henriho Jokiharjua, jehož krásná rána zápěstím skončila na tyči!
     
    01:50
    Vyloučení v týmu Německo (Jonas Müller – 2 min., držení).

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 16. Pesonen (Lehtonen, Jokiharju), 25. Tyrväinen (Ojamäki) – 18. Michaelis (Plachta, Eisenschmid), 34. Kahun (Draisaitl), 45. Draisaitl (Pföderl), 59. Draisaitl


    Finsko: Lankinen (Olkinuora) – Ohtamaa, Lehtonen, Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto – Ojamäki, Tyrväinen, Rajala – Kakko, Manninen, Pesonen – Kuusela, Sallinen, Savinainen – Anttila, Lammikko, Kiviranta.
    Německo: Grubauer (Treutle) – M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Nowak, J. Müller, Reul, Schopper – Ehliz, Draisaitl, Hager – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Fauser, Loibl, Noebels – Pföderl.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Reneau (USA) – Hancock (USA), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 6685
    bahis siteleri