Slavia – Dukla Praha 0:5 (kon.) | Příbram – Třinec 1:2 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
0:5 (0:4)
FK Dukla Praha
Pondělí 27.05.2019, 11:00 • SC Horní Počernice • Juniorská liga – O umístění • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga nám vstoupila do závěrečné fáze soutěže, my budeme společně sledovat souboj mezi SK Slavia Praha a FK Dukla Praha.
     
    V dnešním utkání bude do role favorita tohoto zápasu vstupovat Slavia, která se kolo před koncem soutěže nachází na první pozici části poražených, na které také zůstane. Sešívaní totiž mají na svém kontě devatenáct bodů, přičemž druhý Zlín má své poslední utkání již odehrané. Slavia z celkových osmi zápasů hned šestkrát dokázala zvítězit, navíc pouze v jediném případě pocítila hořkost porážky. O trochu hůř je na tom pražská Dukla, která se v současné době nachází na čtvrtém místě, avšak v případě vítězství může proniknout až na druhou pozici. Dukla slavila vítězství hned v pěti případech, jenomže další tři zápasy přinesly porážku. Dukla se ale bude opírat o velice dobrou formu z posledních zápasů.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Radimský – Drozda (C), Petrák, Podrazký, Alvir, Hönig, Schneider, Macháček, Janoušek, Šilhan, Vaněk
    Náhradníci: Radotić – Trapanovski, Rondić, Kropáček, Zinhasović

    FK Dukla Praha: Janda – Kott (C), Ullman, Lauko, Kosík, Mentberger, Souček, Palacios, Korček, Kolman, Schneider
    Náhradníci: Mašek, Houha, Šolaja, Vyleta, Janko, Svítil

    Rozhodčí: Ginzel – Myška, Vitner.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali šanci v podání Dukly, Laukovi se totiž podařilo najít Kolmana, ke kterému včas přispěchal domácí Drozda.
     
    4
    Poprvé si s míčem zahrál hostující brankář Janda, který ihned roztáhl hru na pravou stranu, kde jeho celek přišel o hrací předmět.
     
    4
    Dukla právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Souček se skvěle zorientoval ve středu hrací plochy, poté do vyložené šance vyslal Korčeka, jenž v souboji pro Radimskému neuspěl. O úspěšnou dorážku se postaral až jeho kolega ONDŘEJ ULLMAN.
    4. ULLMAN - 0:1
     
    5
    V tuto chvíli to budou mít domácí hráči hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá ještě dostatek času.
     
    6
    Hrací předmět se opět dostal do moci brankáře Dukly, načež to hosté zkoušeli po levém křídle, kde Lauko nepřesně hledal kolegu Kolmana.
     
    7
    Sešívání se tak postarali o rozehrávku z vlastní poloviny, po které se do šestnáctky dostával Schneider, avšak míč odvracel na roh protihráč.
     
    8
    Rozehrávka nakrátko nakonec přinesla střelecký pokus, po kterém musel zasahovat Janda. Další rána pro změnu mířila kousek vedle branky.
     
    9
    Janda zvolil odkop na polovinu hrací plochy, kde se před protihráče dokázal dostat domácí Petrák, po jehož přihrávce nepovedeně centroval Macháček.
     
    10
    O rozehrávku volného kopu se nakonec postataral Souček, který rozehrával po zemi. Posléze to kolmicí zkoušel Korček, avšak neuspěl.
     
    11
    Palacios našel u hranice pokutového území volného Lauka, který to okamžitě zkoušel z otočky. Radimský se proti jeho pokusu blýskl zákrokem.
     
    12
    Dukla si ještě vyzkoušela rozehrávku rohového kopu, a to z levé strany. Ten nakonec přinesl pohotovou hlavičku, která směřovala vedle branky.
     
    13
    Kolman už nezastihl míč na hrací ploše, místo toho se o autové vhazování postaral Janoušek, který ve středu hrací plochy našel Höniga.
     
    14
    Slavia vyvážela míč z vlastní poloviny, avšak přihrávku na pravou stranu dokázal zablokovat Mentberger. Domácí tak budou opět vhazovat.
     
    15
    Centrovaná nabídka měla v pokutovém území najít Kolmana, avšak toho důrazně odtlačil od míče Petrák. Slavia si vybojovala další aut.
     
    16
    Souček si to drzým způsobem namířil podél autové čáry, až jeho výpad překazil jeden z protihráčů. Také Dukla si vyzkouší autové vhazování.
     
    16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Dukla totiž zahrávala rohový kop z levé strany, který přízemní rozehrávkou propadl až do malého vápna, kde nekompromisně zakončoval VOJTĚCH KOLMAN. Radimský byl naprosto bez šance na reakci!
    16. KOLMAN - 0:2
     
    17
    Slavia si toto utkání hodně komplikuje, prohrává totiž už o dvě branky. Navíc do konce zápasu zbývá ještě dostatek času na vyrovnání.
     
    17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tady to vypadá na pořádný debakl! Hostující kapitán Kott si všiml naběhnuvšího Součka, který po levém křídle pelášil do rozhozené obrany soupeře, přičemž ještě přihrával pod sebe na FILIP KORČKA, jenž v poklidu zamířil do prázdné branky.
    17. KORČEK - 0:3
     
    18
    Sešívání budou muset pořádně zabrat, ještě neuběhlo ani dvacet minut hry a favorit tohoto zápasu prohrává už o tři branky.
     
    19
    Po rozehrávce to podél autové čáry zkoušel Šilhan, avšak míč mu dokázal vypíchnout jeden z protihráčů, jenž ale nepřesně přihrával.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Marko Alvir (SK Slavia Praha).
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme viděli hned tři přesné zásahy. Dukla vede o tři branky, což se zdá být jako pohodlný náskok.
     
    25
    Tady moc nescházelo! Kott našel na pravém křídle jednoho ze svých kolegů, ten přihrával pod sebe, kde Kolman o vlásek netrefil branku.
     
    26
    Schneider si nakonec přihrávku vpřed rozmyslel, místo toho přihrával do moci brankáře Radimského, jenž z první roztáhl hru k autové lajně.
     
    27
    Dukla opět podnikla atak po pravém křídle, avšak přihrávka k hranici pokutového území byla nepřesná. Následně to z velké dálky zkusil Palacios.
     
    28
    Kostrbatá kombinace Dukly nakonec neskončila ztrátou míče. Po delší době se do rozehrávky zapojil také Janda, který musel jednat urychleně.
     
    29
    Do vzdušného souboje se dostával hostující Korček, který ale na míč vůbec nedosáhl. Ten tak pomalu doskákal ven z hrací plochy.
     
    30
    Kosík musel spěchat s rozehrávkou, přičemž se mu nepodařilo najít žádného ze spoluhráčů. Jenomže útočné výpady Slavie jsou příliš pomalé.
     
    31
    Domácí kapitán Drozda si pohodlně počkal na padající míč, který dokázal odehrát před Kolmanem. Posléze se Dukle podařilo vybojovat aut.
     
    32
    Ve středu hrací plochy dobře zasáhl hostující Palacios, který nejprve čistě obral soupeře o míč, následně si sám vybojoval standardku.
     
    33
    Mentberger se pokusil dostat po levém křídle, kde ho hraničním způsobem poslal k zemi Petrák, avšak dle sudího se o faul nejednalo.
     
    34
    Až nyní hlavní sudí pískl do své píšťalky, odhalil totiž nedovolený zákrok u postranní lajny. Hosté rozehrávali zpětnou příhrou na Schneidera.
     
    35
    Tentokráte se autového vhazování ujal hostující Lauko, který si dával celkem načas, nakonec si však vybral naběhnuvšího Schneidera.
     
    36
    Dukla pelášila do otevřené obrany, sám na sebe to nakonec vzal Palacios, jehož razantní rána levou nohou skončila na rukavici Radimského.
     
    37
    Do šance se dostal hostující Kolman, který měl na zakončení hodně času, avšak i přesto trefil pouze kopačku brankáře Radimského.
     
    38
    Další šance pro Duklu Praha! Sám na branku totiž uháněl jeden z hostujících hráčů, který balón píchl kousek vedle pravé tyče.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Nyní se nám hra o poznání uklidnila, domácí to zkoušeli přenesením hry na pravou stranu, avšak tam měl Podrazký daleko k míči.
     
    42
    Navíc si Dukla vyzkoušela další autové vhazování, po kterém se k vyvezení dostal Kosík, který na levém křídle našel volného Součka.
     
    44
    Další slibné zakončení hostů nakonec nemířilo mezi tři tyče, Radimský tak v tomto případě nemusel vůbec zasahovat.
     
    45
    Je tu pokutový kop pro Duklu!
     
    45
    Dukla právě vstřelila branku!
    K rozehrávce pokutového území se postavil hostující FILIP KORČEK, který zvolil razantní zakončení přímo doprostřed branky, zatímco se brankář Radimský vydal do strany.
    45. KORČEK - 0:4
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl velice zajímavou podívanou. Mnohem aktivnější totiž byla Dukla, jenž se během necelých dvaceti minut dostala do tříbrankového vedení, načež ještě jednou udeřila na konci poločasu. I postupem času měli hosté více ze hry, navíc svůj náskok mohli ještě navýšit. Slavia se směrem dopředu hodně trápí, její herní projev určitě nenavazuje na povedené výkony z posledních zápasů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Schneider, přichází Nedžad Zinhasović.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Vojtěch Kolman, přichází Kristian Janko.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si obrannou povinnost splnil domácí Janoušek, který za sebe nepustil Palaciose, jenž aktivně napadal.
     
    49
    Málem bylo sníženo! V pokutovém území měl hodně času na zakončení jeden z domácích, který pořádně protáhl znuděného Jandu.
     
    50
    Následně mělo dojít k roztažení hry na pravou stranu, kam si nabíhal Zinhasović, avšak před ním se k míči dostal první brankář Janda.
     
    51
    Nedovoleným zákrokem si ve středu hrací plochy pomohl Mentberger, který místo míče trefil protihráče. Následovat bude standardní situace.
     
    52
    U balónu se sešla hned dvojice hráčů. Nakonec to na sebe vzal Hönig, jehož rána pravou nohou nakonec skončila v rukavicích brankáře.
     
    53
    I na opačné straně jsme sledovali velice pohotový projektil. Z druhé vlny si nabíhal na střelu Mentberger, který vystrašil brankáře Radimského.
     
    54
    Sešívaní se kostrbatým způsobem dostávali k šestnáctce soupeře, avšak finální přihrávku srazil jeden z vracejících se protihráčů.
     
    55
    Nakonec si za pokutovým územím udělal prostor k zakončení Zinhasović, jehož rána vystoupala vysoko nad. Janda tak bude moci rozehrávat.
     
    56
    Hodně nepovedenou přihrávkou se prezentoval domácí Hönig, avšak jeho spoluhráči tuto ztrátu dokázali napravit, avšak střela nemířila přesně.
     
    57
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Mackleyther Palacios, přichází David Šolaja.
     
    58
    Odkop v podání Jandy měl u postranní čáry najít Schneidera, avšak před ním dokázal zakročit napadající Alvir, který poté ale fauloval.
     
    58
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Ondřej Ullman, přichází Dominik Vyleta.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Tomáš Lauko, přichází Radovan Mašek.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jiří Janoušek, přichází Jakub Kopáček.
     
    59
    Sám na sebe to po pravém křídle zkoušel vzít hostující Janko, který narazil hned na prvního protihráče. Směrem dopředu to tak zkusí Slavia.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí stále marně dotahují čtyřbrankové manko. Herní projev se ale o poznání zlepšil.
     
    65
    Na pořadu dne bylo další autové vhazování, po kterém se dokázal uvolnit hostující Šolaja, který ihned vyprodukoval zpětnou přihrávku.
     
    66
    Sám na branku pelášil Janko, který chtěl brankáře Radimského obejít, avšak ten tento záměr přečetl. Slavia se žene na opačnou stranu.
     
    67
    Aby toho nebylo málo, tak další útočnou akci táhl Vyleta, který v pokutovém území ještě hledal kolegu, jenž prudkou přihrávku nakonec netrefil.
     
    68
    Obrannou povinnost si splnil domácí kapitán Drozda, který se rychlostně dostal před protihráče, načež odklidil míč za postranní čáru.
     
    69
    Nakonec z toho byl dokonce rohový kop pro Duklu. Na něj se pokoušelo dostat hned několik protihráčů, avšak ho trefil pouze Zinhasović.
     
    70
    Šolaja si nakonec rozmyslel únik po levém křídle, místo toho vyprodukoval zpětnou přihrávku, při které se do kombinace zapojil také Janda.
     
    71
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Vojtěch Šilhan, přichází Kristijan Trapanovski.
     
    72
    Hlavní sudí odhalil nedovolený zákrok ve středu hrací plochy, na zemi se totiž ocitl Vyleta. O přízemní rozehrávku se postaral Kosík.
     
    73
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Karel Schneider, přichází Karel Houha.
     
    74
    Za obranu si pokoušel seběhnout hostující Vyleta, avšak přihrávka byla o něco delší. Toho okamžitě využil domácí brankář Radimský.
     
    75
    Před brankáře se dokázal natlačit domácí Trapanovski, který přeci jenom trefil Jandu, jenž ještě otřel míč o nohu domácího ostrostřelce.
     
    76
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil jeden z domácích hráčů. Hlavní sudí zkontroloval zdravotní stav, na scénu míří lékařský personál.
     
    77
    Vypadalo to na kapitána Drozdu, který nakonec přešel za postranní čáru a vypadá to na další vynucené střídání. Mezitím bude Radimský rozehrávat.
     
    78
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Libor Drozda, přichází Imad Rondić.
     
    79
    Hönig si vzal na starost autové vhazování z levé strany, které poslal na vedle stojícího kolegu Macháčka, jenž si došel pro nedovolený zákrok.
     
    82
    Dukla právě vstřelila branku!
    Máme tady pověstného bůra! Slavia totiž chybovala ve středu hrací plochy, načež se do samostatného úniku dostal hostující FILIP KORČEK, který vyběhnuvšího brankáře přehodil vysokým lobem, jenž skončil až v síti.
    82. KORČEK - 0:5
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco kolem pěti minut, o vítězi je delší dobu rozhodnuto. Slavia by chtěla vstřelit alespoň čestnou branku.
     
    86
    Obrana domácích opět zapomněla na naběhnuvšího protihráče, který to zkoušel přízemním zakončením, se kterým si vybral Radimský poradil.
     
    87
    Kopáček se dostával do malého vápna, avšak už předtím vyletěl nahoru praporek pomezního, jednalo se totiž o jasný ofsajd.
     
    88
    Opět se nehraje, tentokráte v bolestech skončil na zemi jeden z hráčů Dukly. V tomto případě to nevypadá na nic vážnějšího.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Dukly, které v pražském derby porazila Slavii poměrem 5:0. Druhý poločas nám nabídl ofenzivní podívanou, přičemž se směrem dopředu začala projevovat také Slavia, která si vytvořila celou řadu slušných šancí, avšak ani jedna neskončila za brankářem Jandou. Dukla se rovněž snažila útočit, přičemž v několika případech útočila do rozhozené obrany, přičemž se jí podařilo ještě jednou skórovat. (12:48:57)

    David Suchý

    Branky: 4. Ullman, 16. Kolman, 17. Korček, 45. Korček (pen.), 82. Korček

    Karty:   22. Alvir (SLA)


    SK Slavia Praha: Radimský – Drozda (C) (78. Rondić), Petrák, Podrazký, Alvir, Hönig, Schneider (46. Zinhasović), Macháček, Janoušek (56. Kopáček), Šilhan (71. Trapanovski), Vaněk
    Náhradníci: Radotić – Trapanovski, Rondić, Kopáček, Zinhasović

    FK Dukla Praha: Janda – Kott (C), Ullman (58. Vyleta), Lauko (58. Mašek), Kosík, Mentberger, Souček, Palacios (57. Šolaja), Korček, Kolman (46. Janko), Schneider (73. Houha)
    Náhradníci: Mašek, Houha, Šolaja, Vyleta, Janko, Svítil

    Rozhodčí: Ginzel – Myška, Vitner
    bahis siteleri