Ufa – Tomsk 2:0 (kon.) | Nižnij Novgorod – Samara 1:3 (kon.)
konec
FC Nižnij Novgorod
1:3 (1:0)
FK Křídla Sovětů Samara
Čtvrtek 30.05.2019, 18:00 • Stadion Nižnij Novgorod • Ruská Premier Liga • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:16. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:13. (19:53:05)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Samary, která svého soupeře porazila poměrem 3:1. Také druhý poločas nám přinesl velice zajímavou podívanou, přičemž jsme sledovali ofenzivní partii. Samara se nakonec dočkala kýženého vyrovnání, o které se zapříčinil domácí zadák Fedoriv, jenž si vsítil smolnou vlastní branku. Aby toho nebylo málo, tak si také hosté vyzkoušeli pokutový kop, který v první minutě nastaveného času dokázal proměnit Zinkovskij. Následně Samara vsítila ještě jednu branku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Roman ŠIŠKIN - 1:3
     
    90+4
    Samara právě vstřelila branku!
    Nakonec tu máme ještě jednu branku v domácí svatyni! Domácí celek totiž zaváhal na hranici vlastního pokutového území, kde se k míči dostal ROMAN ŠIŠKIN, jehož nesmírně přesná rána pravou nohou směřovala přesně k tyči, na což byl domácí brankář Anisimov krátký.
     
    90+3
    Nyní to bude pro domácí celek hodně složité, avšak stále je před námi druhý zápas. I tak by se Novgorodu hodila vyrovnávací branka.
    90+1. Anton ZINKOVSKIJ - 1:2
     
    90+1
    Samara právě vstřelila branku!
    Hosté se v nastaveném času dostávají do vedení! Rozehrávku pokutového kopu si totiž vzal na starost ANTON ZINKOVSKIJ, který zvolil razantní zakončení k levé tyči, kam se vydal také brankář Anisimov, avšak ten na míč nedosáhl.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Leo Gogličidze (FC Nižnij Novgorod).
     
    90
    Je tu pokutový kop pro Samaru, jeden z domácích totiž zahrál rukou!
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Rozehrávky se nakonec chopil obránce Šiškin, jehož vysoký centr nebyl vůbec špatný, avšak jako první se k němu dostal brankář Anisimov. Následně se zrodil sympatický útok Samary, avšak Tkačuk ve skluzu minul branku.
     
    87
    Na útočnou polovinu se vydal hostující Zinkovskij, který si nakonec došel pro zisk standardní situace. Bude to ale z velké vzdálenosti.
     
    83
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Paul Anton, přichází Pavel Jakovlev.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, stav je i nadále nerozhodný. Domácí navíc opět chybovali v rozehrávce.
     
    82
    Hlavní sudí se ještě poradil s videorozhodčím, který byl stejného názoru, jako jeho kolega. Druhý pokutový kop pro domácí to tedy nebude.
     
    81
    Dělkin byl ještě malý moment ošetřován, což tak trochu znamená, že v šestnáctce došlo ke kontaktu, což potvrdil také opakovaný záběr.
     
    80
    Dělkin se po kontaktu v pokutovém území poroučel k zemi, avšak v tomto případě se dle sudího o faul nejednalo. Počkáme si na opakovaný záběr.
     
    79
    Střídání v týmu FC Nižnij Novgorod: ze hřiště odchází Alexandr Nosov, přichází Alexej Skvorcov.
     
    78
    Polujachtov měl na levém křídle celkem dostatek času, avšak i přesto raději přihrával na vlastní polovinu, čímž naprosto zabrzdil akci.
     
    77
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Mohammed Rabiu, přichází Vladimir Polujachtov.
     
    76
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Vitalij Denisov, přichází Georgij Zotov.
     
    76
    Hlavní sudí byl donucen přerušit hru, na zelený pažit totiž ulehl hostující Denisov, který zřejmě má menší zdravotní komplikace.
     
    75
    Střídání v týmu FC Nižnij Novgorod: ze hřiště odchází Alexandr Salugin, přichází Arťom Dělkin.
     
    74
    Do nadějné pozice se tlačil domácí Palijenko, který v osudný moment vůbec netrefil balón. V opačném případě by měl Ryžikov velký problém.
     
    73
    Zinkovskij dokázal roztáhl hru na levou stranu, kde si Anton navedl míč na silnější nohu, avšak poté se mu nepodařilo propálit blok protihráčů.
     
    72
    K výkopu od své branky se postavil hostující brankář Ryžikov, který to i tentokráte zkoušel dalekonosně, avšak žádného kolegu nenašel.
     
    71
    Na řadu přišel další nedovolený zákrok, po kterém hlavní sudí vytasil žlutou kartu pro hostujícího Antona.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Mohammed Rabiu (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    66
    Najednou tu máme opět nerozhodný výsledek, což ale spíše hraje do karet Samaře, jenž si vylepšila výchozí pozici odvetného zápasu.
    65. Vitalij FEDORIV - 1:1
     
    65
    Samara právě vstřelila branku!
    Máme tady vyrovnávací branku v podání hostujícího celku! Denisov se dostal k centru z levé strany, který směřoval do malého vápna, kam vložil kopačku domácí zadák VITALIJ FEDORIV, který bohužel pro svůj celek zamířil do vlastní svatyně.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí celek stále vede o jednu branku. Druhý poločas zatím přináší vyrovnanou podívanou.
     
    63
    Fedoriv to zkoušel až příliš prudkou rozehrávkou, která měla na druhé straně najít kolegu Salugina, jenž byl v tomto případě bez šance.
     
    62
    O malý moment později se na zemi ocitl domácí Chripkov, který si rovněž dokráčel pro nedovolený zákrok. Jeho celek bude opět vhazovat.
     
    61
    Zinkovskij chtěl na hranici pokutového území procedit přihrávku na Šejdajeva, avšak tento záměr odhalil Salugin, jenž byl navíc faulován.
     
    60
    Rabiu si nakonec u postranní čáry pomohl čistým způsobem, což potvrdil také hlavní sudí. Samara se ale zbytečně zbavila balónu.
     
    59
    Střídání v týmu FC Nižnij Novgorod: ze hřiště odchází Pavel Golyšev, přichází Pavel Ignatovič.
     
    58
    Samardžić zkoušel vysokou přihrávkou najít Tkačuka, ke kterému se důrazným způsobem dostal Chripkov, který navíc vyhrál ve vzduchu.
     
    57
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Křídla Sovětů. I v tomto případě jsme sledovali přízemní rozehrávku, po kterém se Šiškinovi nepodařilo odcentrovat.
     
    56
    Nakonec se o nic vážnějšího nejednalo, ba naopak se pokračuje ve hře. Domácí Chajrullov se postaral o rozehrávku volného kopu.
     
    55
    Po hodně tvrdém střetu se na zemi ocitli dva protihráči. Na scénu se okamžitě dostaly lékařské personály obou mužstev.
     
    54
    Za pokutovým územím číhal Zinkovskij, který to zkoušel ránou z první. Avšak tento pokus vystoupal hodně vysoko nad branku.
     
    53
    Samara se pomalu a jistě dostala na druhou polovinu, odkud Šiškin zvolil zpětnou přihrávku na Paitu, jenž do rozehrávky zapojil také Denisova.
     
    52
    Gogličidze se postaral o dalekonosný aut, po kterém se dobře zorientoval Salugin, který v dobré pozici trefil pouze horní brankovou konstrukci.
     
    51
    V hlavičkovém souboji dokázal zvítězit jeden z hostujících hráčů, který odvracel za cenu autového vhazování, o který se postaral Fomin.
     
    50
    Ryžikov gestem ruky ukázal, že si žádá zklidnění hry. Sám poté dalekonosně odkopával na druhou stranu, kde se Anton k míči nedostal.
     
    49
    Samara se raději rozhodla uklidnit hru, proto začala kombinovat na vlastní polovině, kde Paita rozehrávkou našel kopačku soupeře.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se do zakončení dokázal protlačit domácí Palijenko, jehož rána byla sražena do náruče brankáře.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem zajímavou podívanou. Nižnij Novgorod se nakonec jednou dokázal prosadit, a sice díky pokutovému kopu. Následně si prvoligový celek, tedy Samara, přichystal velkou územní převahu, avšak ta ke kýženému vyrovnání zatím nevedla. Mimo jiné sledujeme také celou řadu nedovolených zákroků, přičemž hlavní sudí zatím tasil hned dvě žluté karty, což není zrovna málo.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Na druhé straně hrací plochy zahrával standardní situaci křídelník Anton, který nakonec orazítkoval břevno.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    U středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Rabiu, který se výroku sudího hodně divil. I tak se soupeř daleko nedostal.
     
    41
    Na jistotu se rozhodl zahrát domácí Fedoriv, který hlavičkou poslal míč zpět do moci brankáře Anisimova, jenž raději rozehrál po zemi.
     
    40
    Samara se opět celkem snadným způsobem dostala na opačnou stranu hrací plochy, jenomže Tkačuk se individuálně daleko nedostal.
     
    36
    Nosov to zkoušel narážečkou na pravou stranu, kde se sice nacházel kolega Gogličidze, avšak druhý jmenovaný hráč tento záměr nepochopil.
     
    35
    Do volného prostoru si seběhl Fomin, který byl důrazným způsobem odstaven od míče. V tomto případě se jednalo o čistý zákrok.
     
    34
    O přihrávku si řekl také vedle stojící Zinkovskij, který ještě zkoušel spolupracovat s Denisovem, jenž okamžitě zrychlil hru prudkou nahrávkou.
     
    33
    Po zdlouhavé kombinaci se do pokutového území dokázal dostat hostující Anton, který si navedl míč na levou nohu, avšak poté minul branku.
     
    32
    Salugin neúnavně napadal protihráče, kterému se přeci jenom podařilo roztáhnout hru do strany, kde se Tkačuk daleko s míčem nedostal.
     
    31
    Ve středu hrací plochy operoval s míčem Rabiu, který okamžitě roztáhl hru na pravou stranu, kde se Šiškin dokázal zbavit Nosova.
     
    30
    Samara je sice v posledních minutách aktivnější, avšak stále se nedokáže dostat přes přehuštěný blok protihráčů, což sledujeme neustále.
     
    29
    Paita se podíval na levou stranu, kam okamžitě posílal svoje přenesení hry. To nabídlo přihrávku na Tkačuka, jenž byl na poslední chvíli zablokován.
     
    28
    Ve středu hrací plochy jsme sledovali hned několik osobních soubojů, nakonec se k volnému míči dostal Samardžić, který ho vyvezl.
     
    27
    Samara si vybojovala rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Šiškin nic kloudného nevymyslel, Tkačuk si totiž míč nedokázal zpracovat.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Vitalij Fedoriv (FC Nižnij Novgorod).
     
    25
    Máme za sebou něco málo před dvacet minut hry, zatím jsme viděli jednu branku. Nižnij Novgorod dokázal skórovat hned z první šance.
    23. Daniil FOMIN - 1:0
     
    23
    Nižnij Novgorod právě vstřelil branku! Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se postavil DANIIL FOMIN, který zvolil zakončení k pravé tyči, zatímco se hostující brankář Ryžikov vydal k opačné konstrukci.
     
    23
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    22
    Žlutou kartu dostává Arťom Timofejev (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    19
    O autové vhazování se postaral obránce Chripkov, který celkem dlouho váhal, avšak nakonec se rozhodl spolupracovat se Sapetou.
     
    18
    Přihrávkou z první to zkoušel domácí Sapeta, který neuspěl. Avšak poté na malý moment chyboval Ryžikov, kterému vypadl míč z rukavic.
     
    17
    Z dálky zkoušel své štěstí forvard Fomin, jehož rána doskákala do rukou brankáře Ryžikova. Na opačné straně to nebezpečně zkoušel Denisov.
     
    16
    V pokutovém území skončil na zemi domácí Nosov, avšak hlavní sudí nechává pokračovat ve hře. Samara se daleko s míčem nedostala.
     
    15
    K výkopu od své branky se postavil brankář Ryžikov, který zvolil dalekonosný pas na Antona, jenž se ve vzduchu ale nedokázal prosadit.
     
    14
    Opět si práci s míčem vyzkoušel domácí brankář Anisimov, po jehož rozehrávce pohotově pálil Salugin, jehož rána ale nebyla povedená.
     
    13
    Na padající míč nakonec Tkačuk neměl šanci dosáhnout, ten navíc skončil za postranní čárou. Následovat bude autové vhazování.
     
    12
    Hodně nebezpečný centr vyprodukoval domácí Salugin, který centroval ke vzdálenější konstrukci, kde na poslední chvíli zasáhl Denisov.
     
    11
    Nižnij Novgorod na malý moment pracoval na vlastní polovině, avšak po ztrátě míče se k zakončení dostal Šejdajev, jehož rána byla zablokována.
     
    10
    Podél autové čáry se prodíral vpřed Šiškin, který se k centru nakonec nedostal. Dalekonosná rána Rabiua skončila vedle konstrukce.
     
    9
    O rozehrávku volného kopu se postaral domácí Salugin, který vyprodukoval zpětnou přihrávku na Anisimova, jenž své spoluhráče trochu zahnal.
     
    8
    Avšak obrannou povinnost si dokázal splnit vracející se Fedrovi, který za sebe nepustil protihráče. Samara bude ještě vhazovat.
     
    7
    Ve středu hrací plochy operoval domácí záložník Sapeta, avšak ani on se daleko nedostal. Samara to zkouší dalším protiútokem.
     
    6
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Anisimov, který konstruktivně rozehrál do strany na Fedoriva, jenž v poklidu peláší na druhou stranu.
     
    5
    Dalekonosný pas vyzkoušel hostující zadák Paita, který chtěl najít osamoceného Zinkovskiho, jenž ale na padající míč vůbec nedosáhl.
     
    4
    Posléze se o rozehrávku postaral zadák Golyšev, kterému se prudkou přihrávkou nepodařilo najít Fomina, což vede k rychlému protiútoku.
     
    3
    Po pravém křídle to zkoušel domácí Gogličidze, který se ale daleko nedostal. Na opačné straně pálil kousek vedle branky Šejdajev.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nižnij Novgorod: Anisimov – Chripkov, Chajrullov, Golyšev, Fedoriv – Gogličidze, Sapeta, Palijenko, Salugin – Da. Fomin, Nosov.
    Náhradníci: Sysujev – Abramov, Ajupov, Dělkin, P. Ignatovič, Simanov, Skvorcov, Vorobjov.

    FK Křídla Sovětů Samara: Ryžikov – Šiškin, Samardžić, Rogel, Vitalij Denisov – Timofejev, Rabiu – Tkačuk, Anton, Zinkovskij – Šejdajev.
    Náhradníci: Konjuchov, Ovsjannikov – Karpov, Kiseljov, Polujachtov, P. Jakovlev, Zotov, Burlak.

    Rozhodčí: Lapochkin – Berezněv, Stipidi.
     
    FK Křídla Sovětů Samara

    Na opačné straně stojí Samara, která se pro změnu ocitla na třinácté pozici ruské nejvyšší soutěže, přičemž náskok od jistoty sestupu byl sedmibodový. Křídla Sovětů se ke konci soutěže nacházely v hodně špatné formě, dlouhou dobu se jim totiž nepodařilo bodovat za tři body. Proto už několik kol dopředu bylo jasno, že se nevyhnou barážovým povinnostem. Samara za celou sezónu dokázala vyhrál pouze v osmi případech, navíc hned osmnáct zápasů přineslo porážku. Hostující tým tohoto zápasu navíc vyhrál pouze tři zápasy na hřišti soupeřů, poslední zápasy ale nepřinesly zrovna příznivé výsledky.
     
    FC Nižnij Novgorod

    Nižnij Novgorod se ve druhé nejvyšší soutěži umístil na čtvrté pozici, což v konečném důsledku znamená baráž o nejvyšší soutěž. Domácí celek tohoto zápasu měl na svém kontě dvaašedesát bodů, náskok na pátý celek činil pouze jeden jediný bod. Nižnij Novgorod nakonec za celou sezónu prohrál hned dvanáct zápasů, naopak v osmnácti případech dokázal zvítězit. Nižnij Novgorod v posledním kole potřeboval bodovat za tři body, což se tak podařilo. Na domácím stadionu se mu totiž podařilo porazit dvanáctý Saransk poměrem 3:1.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga má před sebou barážové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Nižnij Novgorod a FK Křídla Sovětů Samara.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky: 23. Da. Fomin (pen.) – 65. Fedoriv (vla.), 90+1. Zinkovskij (pen.), 90+4. Šiškin

    Karty:   26. Fedoriv (NNO), 90. Gogličidze (NNO) – 22. Timofejev (KSS), 68. Rabiu (KSS), 71. Anton (KSS)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:16. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:13.
    FC Nižnij Novgorod: Anisimov – Chripkov, Chajrullov, Golyšev (59. P. Ignatovič), Fedoriv – Gogličidze, Sapeta, Palijenko, Salugin (75. Dělkin) – Da. Fomin, Nosov (79. Skvorcov).
    Náhradníci: Sysujev – Abramov, Ajupov, Dělkin, P. Ignatovič, Simanov, Skvorcov, Vorobjov.

    FK Křídla Sovětů Samara: Ryžikov – Šiškin, Samardžić, Rogel, Vitalij Denisov (76. Zotov) – Timofejev, Rabiu (77. Polujachtov) – Tkačuk, Anton (83. P. Jakovlev), Zinkovskij – Šejdajev.
    Náhradníci: Konjuchov, Ovsjannikov – Karpov, Kiseljov, Polujachtov, P. Jakovlev, Zotov, Burlak.

    Rozhodčí: Lapochkin – Berezněv, Stipidi
    Neděle 02.06.2019
    Samara - Nižnij Novgorod 0:1

    Branky: 45+1. Da. Fomin (pen.)

    Karty:   29. Vitalij Denisov (KSS) – 5. Salugin (NNO), 57. Chripkov (NNO), 69. Sapeta (NNO), 88. Gogličidze (NNO)

    Neproměněná penalta: 55. Anton (KSS), mimo

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:24.
    bahis siteleri