Anglie – Kamerun 3:0 (kon.) | Francie – Brazílie 2:1 (po pr.)
konec
Anglie
3:0 (2:0)
Kamerun
Neděle 23.06.2019, 17:30 • Stade du Hainaut, Valenciennes • Mistrovství světa - ženy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 4:11. (19:38:15)
     
    Nakonec se ve druhém poločase nastavovalo dokonce deset minut. Ty jsou ale minulostí a osmifinále končí. Angličanky postupují do čtvrtfinále po vítězství 3:0.

    Anglická reprezentace vstoupila do zápasu ve velkém tempu. Po nedorozumění v pokutovém území byla odpískána na hranici malého vápna přihrávka brankářce, která sebrala balon do rukavic. Následný nepřímý kop proměnila v úvodní branku kapitánka Steph Houghtonová. Už to vypadalo, že první půle se dohraje v poklidném tempu, ale v nastavení se prosadila Ellen Whiteová. Gól se po odpískaném ofsajdu dlouho projednával u videa a nakonec byl uznán, což se nelíbilo kamerunskému výběru.

    Také druhý poločas byl pořádně výživný. Ajara Nchoutová sice v padesáté minutě poslala míč do branky, ale gól nebyl uznán pro milimetrový ofsajd, který odhalilo až video. Naopak Alex Greenwoodová navýšila vedení Anglie po rohovém kopu a tvrdé střele z prvního doteku. Kamerunský tým v závěru nezvládal emoce, v nastavení to odnesla kapitánka Anglie Houghtová, která schytala tvrdý zákrok, ten byl ale oceněn pouze žlutou kartou.
     
    90+10
    Konec zápasu.
    90+10. Žlutá karta
     
    90+10
    Nakonec ale střídající kamerunský fotbalistka dostává od hlavní rozhodčí pouze kartu žlutou.
     
    90+9
    V deváté minutě nastavení druhého poločasu se ještě bude na videu zkoumat zákrok na červenou kartu.
     
    90+8
    Steph Houghtová inkasovala tvrdý zákrok od Takoundaové a svalila se na zem.
     
    90+6
    S Dugganovou si narazila ve středu pole Kirbyová. Následně pokračovala kombinace u Walshové, Kamerunky se stále nemohou dostat k balonu.
     
    90+5
    Kirbyová posouvala míč na Walshovou. Angličanky už se ale neženou do útoku tak hladově. Bronzeová se nabídla do kombinace a ihned dostala míč u postranní čáry.
     
    90+4
    Leuková nebyla tolik vidět jako v prvním poločase. Nyní se ale dostala k míči, ale v rychlostním souboji s Bronzeovou neuspěla.
     
    90+3
    Kamerunky se pokoušejí alespoň snížit tříbrankové manko. Ve vápně se ale zamotala do kliček Raissa Feudjiová.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase sedm minut!
     
    90+1
    Kapitánka Kamerunu Gabrielle Onguénéová zkoušela individuálně přejít do vápna, ale narazila hned na první bránící Lucy Bronzeovou.
     
    90
    Aurelle Awonaová se sesunula k zemi po rohovém kopu. Po krátké pauze se ale opět zvedla na nohy a závěr druhého poločasu může pokračovat.
     
    89
    Toni Dugganová sama kroutila míč do pokutového území. Greenwoodová se ale tentokrát proti trojnásobné přesile neprodrala do zakončení.
     
    88
    Dugganová si obhodila na levé straně bránící Awonaovou, poté chtěla centrovat do vápna, ale míč srazila na rohový kop Johnsonová.
     
    87
    Onguénéová si výborně zpracovala míč do pohybu, před vápnem ale nepřesně přihrávala rozběhnutého Abenaové a bylo po nadějné příležitosti.
     
    86
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Nikita Parrisová, přichází Leah Williamsonová.

    Vít Schück

    Branky: 15. Houghtonová, 45+5. Whiteová, 59. Greenwoodová

    Karty:   6. Leuková (CAM), 90+10. Takoundaová (CAM)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 4:11.
    Anglie: Bardsleyová – Bronzeová, Houghtonová (C), Brightová, Greenwoodová – Walshová, Kirbyová, Scottová (81. Staniforthová) – Parrisová (86. Williamsonová), Whiteová (67. Taylorová), Dugganová.
    Náhradníci: Telfordová, Earpsová – Taylorová, Stokesová, Williamsonová, McManusová, Mooreová, Dalyová, Stanwayová, Carneyová, Meadová, Staniforthová.

    Kamerun: Ngoová Ndomová – Leuková, Ejangueová (67. Sonkengová), Johnsonová, Awonaová – Abamová (70. Abenaová), Feudjiová, Yangová – Nchoutová, Enganamouitová (53. Takoundaová), Onguénéová (C).
    Náhradníci: Mambingová, Ongmahanová – Manieová, Ngonoová Maniová, Meffometouová, Meyongová, Abenaová, Sonkengová, Akabaová, Ngoová Ndoumbouková, Ngoová Mbelecková, Takoundaová.

    Rozhodčí: Čchin Liang (CHN) – Fang Jen (CHN), Chung Kchu (PRK)
    bahis siteleri