Francie – Česko 1:3 (kon.)
konec
Francie
1:3 (0:2, 1:1)
Česko
Úterý 02.07.2019, 21:45 • CEM Mar Bella, Barcelona • World Roller Games (junioři) • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Na závěr skupiny Češi sehráli přímý zápas o postup z 1. příčky do čtvrtfinále. Střetli se s Kanadou, aby se se soupeřem přetahovali o vedení. Ač jim stačil i nerozhodný výsledek k vítězství ve skupině, soupeře dokázali přetlačit těsným výsledkem.

    Česko – Kanada 4:3 (3:2)
    Branky a nahrávky: 6. Ryšavý (Luža), 8. Adamec (Jindra), 18. Luža (Hašek), 31. Indrák (Ryšavý) – 7. Abbamont, 13. Mason (Castagna), 21. Piercey (Abbamont).

    Druhý duel se odehrál na menším hřišti v hale Horta, což ale Čechům nevadilo. Po úvodním seznámení s plochou nabrali na obrátkách a Austrálii nasázeli jedenáct branek

    Česko – Austrálie 11:1 (6:1)
    Branky a nahrávky: 7. Hašek (Suhrada), 10. Turek (Altrichter), 12. Svozil (Mlčák), 13. Indrák (Ryšavý), 14. Jindra (Turek), 18. Suhrada, 24. Mlčák (Štíbr), 26. Hrazdira (Suhrada), 29. Ryšavý (Mlčák), 33. Luža (Hašek), 38. Suhrada (Hrazdira) – 16. Clifford (Clifford)


    V úvodním zápase na World Roller Games si Češi poměrně snadno poradili s Německem, ač první polovina nevypadala, že se prostřílí k dvoucifernému výsledku.

    Česko – Německo 13:0 (2:0)
    Branky a nahrávky: 2. Indrák (Svozil), 15. Hašek (Suhrada), 21. Hašek (Suhrada), 24. Štíbr (Čech), 24. Hašek (Turek), 26. Indrák (Svozil), 28. Čech (Jindra), 28. Suhrada (Altrichter), 29. Suhrada (Turek), 29. Svozil (Indrák), 29. Ryšavý (Svozil), 31. Adamec (Jindra), 38. Mlčák (Indrák).
     
    Čeští junioři zvládli základní skupinu E bez porážky a do čtvrtfinále postoupili z prvního místa, což znamená, že vyzvou vítěze skupiny D, a to Francii. Skupinou prošli Češi bez zaváhání, když postupně porazili Německo, Austrálii a na závěr zvládli i těžký duel s Kanadou.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Lefebvre, Assayag – Sableau-Fichter, Duchemin, Melvin, Caspani, Lajerige, Ducretot, Redondo, Laulier, Lascoux, Mateo, Bacquet.

    Česko: Šarman, Postava – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.

    Rozhodčí: Peters, Frieberg.
     
    Ještě než odstartuje čtvrtfinálové utkání českého týmu proti Francii, jisté je, že soupeřem vítěze tohoto duelu bude v semifinále Kanada, se kterou Češi úspěšně sehráli závěrečný duel ve skupině. Uvidíme, kdo se s Kanaďany popere o postup do finále.
     
    Dozněly národní hymny obou zemí. Za pár okamžiků začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Češi začali aktivněji a z pravého kruhu ihned pálil Štěpán Turek. Jeho rána ale branku Francie minula.
     
    01:24
    S kotoučem nadále hrají Češi, kteří v prvních minutách zápasu nepouštějí soupeře do hry.
     
    02:09
    První střelecké pokusy vyslali i hráči Francie. Ten první Postava vyrazil, druhý pokus soupeře srazil český obránce vysoko nad.
     
    02:53
    Melvin to zkusil z levého kruhu střelou na bližší tyč. Postava pro ni němu vytáhl beton.
     
    03:17
    A na druhé straně se z podobné pozice pokusil zakončit Jindra, kterému kotouč posunul Ryšavý. Dobrá střela Davida Jindry mířila k protější tyči, kde měl Lefebvre připravenou vyrážečku.
     
    04:34
    Po střele Luži, která proletěla kolem francouzské branky se kotouče na druhé straně ujal Caspani, jenž také ihned pálil. Postava byl opět pozorný a vyrazil.
     
    05:30
    Sableau-Fichter se sice tlačil před českou branku, ale včas byl u něj Hrazdira, který jej nenechal zakončit.
     
    06:17
    Ryšavý projel kolem levého mantinelu, ale nechtěl střílet a neměl prostor pro nahrávku, tak se vrátil až na vlastní polovinu, aby to Češi zkusili znovu. Více místa už měl Indrák, který prověřil francouzského brankáře, jenže ten kotouč dokázal zlikvidovat.
     
    06:42
    Svižná střela Štíbra na branku nemířila, ale u volného kotouče byl ihned Altrichter, který jej vrací na českou polovinu.
     
    07:19
    Češi byli blízko! Andrej Adamec po stahovačce obešel soupeře a šel rovnou do střely, která se zastavila na spojnici Lefebvrovy branky.
     
    08:36
    Turek sice Lužu před brankou nenašel, ale Češi to zkusili znovu, když kotouč podržel Hašek a naservíroval jej opět Lužovi. Lefebvre byl lehce dezorientovaný, ale nakonec střela jen prošla jeho brankovištěm a zamířila do rohu.
     
    09:35
    Stanislav Svozil se zkusil natlačit před branku a procpat kotouč Lefebvrovi na přední tyč. Francouzský brankář ale nenechal českému střelci milimetr prostoru.
     
    10:37
    Střelu Melvina zblokoval Altrichter, který šel rovnou do útoku. Přihrávka mu ale nevyšla, a tak s kotoučem hrají hráči Francie.
     
    11:27
    Altrichter si šikovně počkal a přes brankoviště viděl volného Jindru, který si sjížděl na přihrávku. Jindrovi chyběl kousek a zakončoval by do odkryté branky.
     
    12:20
    Lascoux to zkusil na Postavu, ale neuspěl. Na druhé straně si podobně počínal Luža. Na první branku tak stále čekáme.
     
    13:46
    Ducretot nebezpečně servíroval kotouč před branku vzduchem a ten se nebezpečně odrazil před Postavu. Češi to ale ustáli.
     
    14:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zaslouženě jde do vedení český tým, který je v první polovině aktivnější. STANISLAV SVOZIL nabral rychlost na pravé straně, převzal puk od Indráka a z kruhu poslal svižný pokus, na který Lefebvre nestihl zareagovat! Asistence: Daniel Indrák.
     
    15:32
    Francie spřádá plány za vlastní brankou. Češi jsou ale dobře rozestavení a soupeř nemá kudy.
     
    16:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Parádní akce a vedení je rázem dvoubrankové. Jindra projel k francouzské brance a zřejmě viděl, že z levé strany sjíždí před branku JAKUB ALTRICHTER, který Jindrův pas okamžitě poslal za Lefebvreho. Asistence: David Jindra.
     
    18:41
    Češi dobře zapracovali a stále hrají s kotoučem. Francie příliš prostoru nedostává.
     
    18:54
    Kotouč vyletěl z hrací plochy a přerušuje se. Vhazovat se bude ale před Lefebvrem.
     
    19:15
    Svozil rozehrál akci zpoza vlastní branky a přesunul ji k Indrákovi, který se proháčkoval až k bekhendové střele. Brankář Francie raději kotouč ukryl ve výstroji.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První dvacetiminutovka je za námi a dá se říct, že Češi kontrolují hru. Na úvodní trefu sice čekali až do 15. minuty, kdy se prosadil Stanislav Svozil, ale brzy na to přidali i druhou trefu, kterou zaznamenal Jakub Altrichter. Francie toho mimo několika náznaků příliš nepředvedla, ale je před námi ještě celá polovina, a tak ještě určitě není hotovo.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:26
    O nástřel před branku se pokusil Suhrada, ale trefil jen soupeře ve francouzském dresu. Češi ale ihned sebrali kotouč a pokračují v útočné aktivitě.
     
    21:14
    Zpoza branky se před Lefebvreho natlačil Hašek a z otočky ihned pálil. Brankář Francie poklekl a střelu vyrazil.
     
    23:09
    Duchemin se aktivně snažil dostat před českou branku, kam kotouč posílal Allo. Český brankář tento pas přerušil hokejkou.
     
    23:48
    Teď to byl Laulier, který střílel na Postavu, ale rovněž neuspěl. Francie postupně přidává na obrátkách.
     
    25:23
    Češi hrají chytře a nechtějí ztácet kotouče, které by mohly vést k nebezpečným protiútokům. Po jedné z akcí sice pálil Luža, ale Lefebvre dobře viděl.
     
    25:44
    Hašek ujížděl s Hrazdirou do nebezpečného útoku dva na jednoho a Hrazdira po přihrávce spoluhráče střílel. Lefebvre měl štěstí, když střela šla vedle jeho branky.
     
    26:28
    Nebezpečná byla i střela Suhrady z vrcholu kruhu. Francouzský brankář ji se štěstím vyrazil a vůbec nevěděl, kde má kotouč. Zachránil jej až jeden ze spoluhráčů, který puk odpálil na polovinu.
     
    27:48
    Zase dominují Češi, kteří si chvíli oddechli a nyní Francii nenechávají hrát.
     
    28:25
    Voile Melvin to zkusil od levého mantinelu, ale Postava kotouč nadvakrát zakryl pod připravenou rukavici.
     
    29:05
    Francie právě vstřelila branku!
    Z ojedinělé akce se podařilo týmu Francie snížit. Zasloužil se o to VOILE MELVIN. Před Postavou byla pravděpodobně střela lehce tečována a poté zapadla přesně k jeho tyči. Asistence: Sebastien Duchemin.
     
    30:03
    Suhrada si kotouč navedl na střed hřiště a vyslal na Lefebvreho další z mnoha pokusů. Francouzský brankář ale na tento pokus viděl.
     
    30:40
    Duchemin to zkusil na druhé straně. Postava ale zakončení na přední tyč čekal a kotouč dokázal vyrazit.
     
    31:36
    Po odrazu od mantinelu za českou brankou se ihned cpal před českou branku Caspani. Češi by se nyní měli trošku uklidnit a vzít hru opět do vlastních rukou.
     
    32:49
    Z velkého úhlu zkusil překvapit francouzského brankáře Adamec, jenže Lefebvre prostor u tyče ucpal. Následně to Adamec zkusil znovu a hledal Jindru, jenže ani tato akce k vážnějšímu ohrožení nevedla.
     
    34:10
    Soupeř českého týmu hodně vytahuje své napadání, což v některých momentech dělá problémy při rozehrávce.
     
    34:58
    A jedna takové akce se právě udála. Využít chyby mohl Duchemin, který ale nedokázal zaváhání potrestat.
     
    35:32
    Češi si berou oddechový čas a spřádají minuty na závěr zápasu. Poslední minuty totiž nebyly zcela v režii českých juniorů a inkasovaná branka by mohla hodně mrzet.
     
    35:58
    Klíčové vhazování Češi před vlastní brankou vyhráli, ale Francie nadále vyvíjí maximální úsilí.
     
    37:02
    Na útočnou polovinu se vydal Daniel Indrák, jenž se rozhodl pro střelu, která byla ale sražena. Češi ale neztratili kotouč a znovu se dopracovali před Lefebvre, který po další akci raději přerušil hru.
     
    37:02
    Následuje oddechový čas Francie, která má stále k dispozici téměř tři minuty.
     
    37:35
    Do ojedinělé akce se vydal Jakub Altrichter, ale byla proti němu přesila a kotouč se mu udržet nepovedlo.
     
    38:12
    Puk směřuje za branku Francie a česká čtverka tento časový prostor využívá ke střídání.
     
    39:00
    Na časomíře je ještě jedna celá minuta. Francie ale rozjíždí akci až zpoza vlastní branky.
     
    39:05
    Suhrada padl na zem a vyšťouchl kotouč soupeři. Francouzi se ale i tak dostali před branku, kde se jim ale nepovedlo podržet neklidný kotouč.
     
    39:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Úleva pro české barvy, o postupujícím je téměř jasno! DOMINIK LUŽA to v útoku dva na jednoho vzal na sebe a zamířil milimetrově přesně, aby střelu ještě otřel o tyč. Asistence: Jiří Suhrada.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a o medaile bude hrát český tým! Čtvrtfinálové utkání měli Češi dlouho ve vlastních rukou, jenže Francii se ho podařilo zdramatizovat ve 30. minutě. Krušné momenty ale čeští junioři ustáli a mohou se těšit na semifinále s Kanadou. (22:44:13)

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 30. Melvin (Duchemin) – 15. Svozil (Indrák), 17. Altrichter (Jindra), 40. Luža (Suhrada)


    Francie: Lefebvre (Assayag) – Sableau-Fichter, Duchemin, Melvin, Caspani, Lajerige, Ducretot, Redondo, Laulier, Lascoux, Mateo, Bacquet, Allo.
    Česko: Postava (Šarman) – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.

    Rozhodčí: Peters, Frieberg
    bahis siteleri