Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FK Jablonec

Úterý 09.07.2019, 09:00Tiskové konference
     
    To už je pro dnešní tiskovou konferenci vše, děkuji za pozornost a přeji hezký den. (09:33:04)
     
    Petr Rada:
    "Můžu slíbit, že všechny soutěže odehrajeme naplno a nebudeme spekulovat!"
     
    Petr Rada o cestě předkolem Evropské ligy:
    "Ještě to pro nás není úplně aktuální, před tím nás čekají Bohemka se Spartou. Naši potenciální soupeři jsou trošku neznámá. Víme, že postup do základní skupiny Evropské ligy bude hodně těžký, to je zřejmé. Navíc bychom v dalších předkolech nebyli nasazení, takže už bychom mohli narazit na velkokluby."
     
    Petr Rada o videu:
    "Já jsem byl odjakživa proti videu, zatímco ho všichni ostatní chtěli. Teď už video rázem lidi štve."
     
    Petr Rada o změnách v pravidlech:
    "Jsem stará škola. Nechme fotbal fotbalem. Dřív celý stadion při skluzu tleskal, teď je to nebezpečná hra... Jsem asi trošku jiný, ale nechme fotbal fotbalem. Hráli jsme poslední zápas s Rapidem, já měl stejné triko jako hráči a rozhodčímu vadilo, že nemůže pořádně posuzovat ofsajdy. Musíme pravidla akceptovat, avšak bude složité, že jich zas vylétlo tolik. Ani nevím, jak to nyní bude s posuzováním ruky. Vlastní hráč si kopne balon do ruky a nepíská se to. Takový hráč je pro mě dřevák a mělo by se to posuzovat jako nedovolená hra." (úsměv)
     
    Petr Rada o Janu Matouškovi:
    "Někde už se objevilo, že jsem ho kritizoval. Prodloužili jsme mu o týden dovolenou a navíc dostal virózu. Do zápasů v přípravě nenastupoval v pořádné kondici. Za poslední dobu si prožil mnoho přesunů. Trošku se projevila krátká doba k adaptaci, nicméně ke konci už začal dobře pracovat. Má své přednosti a nedostatky. Už se do toho dostává a určitě nám pomůže!"
     
    Petr Rada o sestavě na první kolo:
    "Ještě tam jsou otazníky, je to ve fázi, že může na dvou nebo třech místech dojít ke změnám. Na některých pozicích to necháváme otevřené."
     
    Petr Rada:
    "Když je o hráče zájem, je to vyznamenání pro klub. Nebudeme jim bránit v odchodu za lepším, koneckonců nemáme takové ekonomické možnosti jako Slavia, Sparta nebo Plzeň. Klasický případ je právě Tomáš Hübschman. Šel výš a vyhrál Evropskou ligu."
     
    Tomáš Hübschman o ambicích před novou sezónou:
    "Chtěli bychom se umístit do první šestky. Musíme nějak nahradit odchozí hráče, také díky nim tu v minulých letech byly takové výsledky."

    Petr Rada:
    "Já to řeknu trošku jinak... Podíval jsem se do minulosti. Byl jsem v Dukle, kde se pět let hrálo o poháry, jelikož se před každou sezónou odehrála jen jedna změna v kádru. Bývá to tak, že tým bývá úspěšný, když se nemění. Umím si představit, že až přijdou lidi na fotbal a budou se divit, proč nejsme třeba zase třetí nebo čtvrtí, vzkazuji jim, ať přijdou za mnou a já jim to vysvětlím. Podívejte se na Real Madrid. Prodal Ronalda a teď je tým na nule. Hráči, kteří přišli, jsou kvalitní, nicméně potřebujeme čas. Za rok a půl jsme prodali jedenáct hráčů. To nikdo neudělal ani v divizi."
     
    Petr Rada o náhradě za Michala Trávníka:
    "Je to těžké, Michal byl s týmem sehraný a exekuoval většinu standardních situací. Nějaké varianty jsme už zkoušeli. Odchod Michala bude samozřejmě v určitých věcech znát. Teď je na nás, abychom přešli na něco nového."
     
    Petr Rada o situaci na přestupovém trhu:
    "Všichni věděli, že Jablonec vydělal nějaké peníze a kluby šponovaly ceny. Nakonec jsme přivedli na hostování stopera Plechatého, jenž už má v lize zkušenosti. Krátce jsme ho představili a šel do tréninku. Uvidíme, jak to bude v pátek, ale na stoperu moc variant nemáme."
     
    Do přípravy Jablonce se zapojili i dorostenci Velich s Černákem. Druhý jmenovaný by dokonce mohl mít v případě startu v prvním kole titul nejmladšího hráče v historii ligy. "Nehrajeme na rekordy," tvrdí Petr Rada. "Tihle kluci neměli skoro žádné volno, ovšem když bude vhodná situace, můžeme je využít i v lize. Nemůžeme to ale přehánět. Pak se divíme, proč mají kluci v 19 letech problémy s vazy."
     
    Tomáš Hübschman:
    "Natěšenost na ligu je velká. Na druhou stranu ale úvod není rozhodující, jde o udržení výkonnosti po celý rok."
     
    Petr Rada:
    "Určitě budu chtít, aby hráči před prvním ligovým kolem nebyli nervózní. Máme ale zkušené hráče, Matoušek už si třeba zažil atmosféru ve Slavii. Máme dobrou chemii v týmu, k čemuž nám napomohlo i soustředění. Napětí ovšem samozřejmě cítíme."
     
    Petr Rada o zázemí na soustředění:
    "Kromě výsledků bylo všechno výborné. Hotel i hřiště. Ani ostatním českým celkům se ale v přípravě příliš nevedlo. Už se musíme dívat směrem ke startu ligy."
     
    Jablonecký kouč o předsezónní přípravě, která se jeho celku výsledkově nevydařila:
    "Příprava byla na můj vkus krátká. Mrzí mě zranění, ať už Kubisty, Jugase, nebo Curikova. Do přípravy jsme měli zařazené zápasy, které se hrály v úmorném vedru. Dokázali jsme porazit druholigové celky, které bojují a není to proti nim lehké. Na rakouském soustředění se nám herně vůbec nevedlo. Generálku s Rapidem Vídeň (1:2) jsme už brali jako generálku před ligou a herně to bylo mnohem lepší. Mrzí nás, že jsme na soustředění neproměňovali šance a vstřelili pouze jeden gól."
     
    Příjemné dopoledne z útrob jablonecké Střelnice! Tiskové konference se zúčastní kapitán Tomáš Hübschman a trenér Petr Rada.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

    Ondřej Belák

    thejrc.org