Riga FC – Dundalk 0:0 (4:5 po pen.) | AIK Stockholm – Ararat-Armenia 3:1 (kon.) | Karabach – Partizani Tirana 2:0 (kon.)
Rosenborg – Linfield 4:0 (kon.) | Ludogorec – Ferencváros 2:3 (kon.) | Kluž – Astana 3:1 (kon.)
Piast Gliwice – BATE 1:2 (kon.) | Maribor – Valur 2:0 (kon.) | Sutjeska – Slovan Bratislava 1:1 (3:2 po pen.)
Celtic – FK Sarajevo 2:1 (kon.)
konec
GKS Piast Gliwice
1:2 (1:0)
BATE Borisov
Středa 17.07.2019, 20:00 • Městský stadion, Gliwice • Liga mistrů (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:53:52)
     
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 1:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:10.
     
    Je dobojováno! Gliwice šly do odvety s mírnou výhodou, kterou navýšily v jednadvacáté minutě zásluhou gólové hlavičky Jakuba Czerwińského. Běloruský mistr byl v ofenzivě bezzubý a pomohl mu až zbytečný faul slovenského gólmana Placha z 81. minuty, který vedl k proměněné penaltě střídajícího Moukama. Do prodloužení se ale nešlo, neboť po dalším domácím faulu ze standardky udeřil Zachar Volkov. Piast během pár minut dobře rozehraný zápas kompletně ztratil a musí se smířit s účastí ve druhém předkole Evropské ligy. Borisov se naopak může těšit na další boje o Ligu mistrů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Povedlo se to až nyní, kdy do vápna přiletěl solidní centr z pravého křídla. Piotr Parzyszek na něj navázal pouze hodně nepřesným hlavičkovým pokusem.
     
    90+1
    Dva inkasované góly s domácími hráči pochopitelně hodně zatřásly. Gliwicím se nedaří dostat s balónem do blízkosti Čičkanovy brány.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty, ve kterých polský šampión potřebuje dvakrát skórovat.
     
    89
    Poprvé v zápase se na place objevil hostující realizační tým. Ošetřovaný hráč BATE však bude stoprocentně v naprostém pořádku.
     
    87
    Střídání v týmu GKS Piast Gliwice: ze hřiště odchází Jorge Félix, přichází Dani Aquino.
    87. Zachar VOLKOV - 1:2
     
    87
    BATE Borisov právě vstřelil branku!
    Tak to je obrovská rána do vazu polského týmu, který je rázem krůček od vyřazení! Stasevičův centr z levé strany objevil hlavu ZACHARA VOLKOVA, kterého si domácí obrana vůbec nerozebrala. Plach neměl šanci na střelu z bezprostřední blízkosti zareagovat a dostal gól na 1:2.
     
    86
    Moukam hostující hru viditelně oživil. Na levém křídle ho Jorge Félix zastavil jen prostřednictvím faulu. Borisov má k dispozici standardní situaci.
     
    85
    Zničehonic je to klub z Borisova, který disponuje velkou psychickou výhodou a v závěru základní hrací doby najednou cítí šanci na rozhodující obrat.
     
    83
    Střídání v týmu GKS Piast Gliwice: ze hřiště odchází Martin Konczkowski, přichází Gerard Badía.
    82. Hervaine MOUKAM - 1:1
     
    82
    BATE Borisov právě vstřelil branku!
    Deset minut před koncem máme zaděláno na obrovské drama! Míč si na penaltový bod postavil HERVAINE MOUKAM, který si počkal na pohyb gólmana a s přehledem uklidil míč ze svého pohledu k pravé tyči.
     
    81
    Žlutou kartu dostává František Plach (GKS Piast Gliwice).
     
    81
    Obrovská šance na vyrovnání! Plach vybíhal proti nákopu a dosti nešikovně rukavicemi zasáhl hlavu Miliće, jenž se dobrým náběhem ocitl za obranou, a pak se ochotně skácel k zemi. Je z toho penalta!
     
    80
    Z nějakých pětadvaceti metrů se do míče opřel Ihar Stasevič, jehož kop dobře postavená zeď zvedla na rohový kop. Po rozehrávce na krátko se hosté museli vrátit až k Čičkanovi.
     
    79
    Marcin Pietrowski zezadu vrazil do nově příchozího Moukama a daroval Borisovu nebezpečný přímý kop. František Plach musí hlásit stav ohrožení.
     
    78
    Parzyszek z jedničky posunul na Hateleyho, se kterým si na okamžik vyměnil pozice. Gliwice však zůstaly uprostřed hřiště a nakonec o balón přišly.
     
    77
    Nervozita viditelně stoupá na obou stranách barikády. Ve fázi očekávání jsou také fanoušci, jejichž intenzita fandění malinko klesla.
     
    75
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Jevgenij Berezkin, přichází Hervaine Moukam.
     
    74
    Stasevič si po několika minutách zopakoval rozehrávku rohového kopu. Zprava ve výsledku centroval hned dvakrát, nicméně Plach po menším závaru žádnou práci neměl.
     
    73
    Gliwice jsou jasně lepší, ale o jistotě postupu rozhodně mluvit nemohou. Borisovu stačí jedna trefa k tomu, aby se šlo do půlhodinového prodloužení.
     
    72
    Anton Čičkan zvládl odkopnout míč před rychle se blížícím útočníkem Piastu. Chvíli předtím sudí pustili hraniční zákrok na pronikajícího Félixe.
     
    71
    Milićem vyslaná střela z pětadvaceti metrů byla sražená na roh. Z rozehrávky Ihara Staseviče každopádně nebezpeční nevzniklo.
     
    70
    Anton Čičkan trochu zaváhal po střele Parzyszeka z rohu pokutového území. Míč mu vypadl z gólmanského koše, leč nikdo z domácích se nestihl dostat k dorážce.
     
    69
    Hateleyho ostrý centr Čičkan vyboxoval na Konczkowského, který co nejrychleji posílal míč dopředu a zapříčinil se o zisk autového vhazování.
     
    68
    Maličký Venezuelan Castillo se hezky uvolnil na levém křídle, jenomže po vstupu do šestnáctky nechal míč za sebou. Tlak Piastu přesto pokračuje rohovým kopem.
     
    67
    A další nedovolený zákrok Dzmitrije Bagy, za který fanoušci požadovali žlutou kartu. Na zemi skončil v posledních minutách hodně aktivní Mikkel Kirkeskov.
     
    66
    Dzmitrij Baga zakázaným způsobem poslal k zemi Dziczeka. Po nákopu Kirkeskova se domácí dostali na hranici vápna, ale tam balón rychle ztratili.
     
    65
    Czerwiński pěknou průnikovou přihrávkou vyslal do akce Kirkeskova, kterému však střela nesedla a Čičkan zapsal jen rutinní zákrok.
     
    64
    Dziczek se na pravém křídle zasloužil zisk rohového kopu, který tradičně rozehrál Hateley. Prudký centr propadl na Kirkeskova, ale obrana BATE jeho pobídku zneškodnila.
    63. Maxim Skavyš (BAT)
     
    63
    Zmíněná slova se pokusil vyvrátit Maxim Skavyš, který převzal míč zády brance a pohotově se obtočil kolem Koruna. Následnou střelou Plachovu bránu ale minul.
     
    62
    Další laciná ztráta Borisova. Útok dominantního týmu nejvyšší běloruské soutěže zatím působí naprosto bezzubým dojmem.
     
    61
    Parzyszek ve vzduchu atakoval Volkova. Faul se ale nepískal a Piast nenápadně získal roh. Centr z něj nebezpečně proletěl předbrankovým prostorem, avšak Czerwiński se do zakončení nedostal.
     
    60
    Ale ne na dlouho, protože rychlý nákop z půlící čáry našel v ofsajdu přistiženého Maxima Skavyše.
     
    59
    Spolupráce mezi Filipovićem a Stasevićem kvůli nepovedenému zpracování nevyšlo. Po autu Pietrowského si však hosté vzali balón zpět.
     
    58
    Takřka neviditelný Jablonskij byl na obranné polovině faulován Parzyszkem, který se na hrotu útoku Gliwic taktéž nedostává moc do hry.
     
    57
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Jasse Tuominen, přichází Nemanja Milić.
     
    56
    Nakonec Hateley obstaral rohy hned dva, ovšem ani v jednom případě nevyrobil před Čičkanem žádnou nebezpečnou situaci. Hlavička Koruna totiž byla zcela propagační.
     
    54
    Baga nebezpečně ztratil balón v přechodové fázi. I jemu ale zachránili kůži spoluhráči, kteří eliminovali nahrávku Parzyszeka. Následuje rohový kop.
     
    53
    Kirkeskov zaváhal v rozehrávce, což vzápětí napravil Czerwiński. Jeden ze stoperů v křídelním prostoru nedal čuchnout Tuominenovi.
     
    52
    Po příchodu z útrob stadionu se hraje výhradně na útočné polovině polského mistra. Piast je na dobré cestě ke svému prvnímu vyhranému dvojzápasu v klubové historii.
     
    51
    Jorge Félix se po nahrávce Kirkeskova blýskl pěknou finesou, po které shodil míč pod sebe. Tam už ale zúřadovali muži ve žlutém, kteří budou vhazovat.
     
    50
    Zachar Volkov si u postranní čáry kryl balón před Castillem. Venezuelan si však počínal s přílišnou agresí a byl mu odpískán faul.
     
    49
    Angličan Tom Hateley se odvážil vystřelit z dobrých třiceti metrů. Čičkan však zasahovat nemusel, ránu zablokoval jeho kolega z pole.
     
    48
    Joel Castillo nezopakoval svůj gólový centr z jednadvacáté minuty, další jeho pobídku snadno získal dobře postavený obránce BATE.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před startem druhé půle nestřídal, takže pokračujeme v původních jedenáctkách. O výkop druhé půle se postarali hosté z Borisova.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Finští rozhodčí nenastavili ani minutu a poslali oba týmy do šaten za stavu 1:0 pro domácí Gliwice. Polský tým přečkal úvodní tlak Borisova a postupem času sám začal diktovat tempo. Dosud jediný gól padl v jednadvacáté minutě a postaral se o něj domácí zadák Czerwiński, který hlavou zužitkoval centr Castilla. BATE se za celou první půli zmohlo jen na jednu nepřesnou střelu a bude se muset výrazně zlepšit, aby dotáhlo zápas aspoň do prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Tuominen měl těžkou pozici při snaze přesměrovat na branku příliš prudký centr. Balón Placha neohrozil a první půle se tak chýlí ke konci.
     
    44
    Byl z toho roh rozehraný Hateleyem. Dobrý centr opět hledal Czerwińského, který jednoduše přehlavičkoval Volkova, ale pomalým koníčkem Čičkana nepřekvapil.
     
    43
    Gliwice vystartovaly do rychlého protiútoku. Castillo nechal míč Hateleymu a ten ho přenesl k Piotru Parzyszekovi. Domácí útočník i vystřelil, ale Čičkan zasahovat nemusel.
     
    42
    Další sražený balón, z něhož resultoval první roh pro BATE. Stasevičův centr Vlach zkušeně vyboxoval do klidnějších vod.
     
    41
    Jasse Tuominen ještě stihl míč na hrací ploše, ale Czerwiński ho do pokutového území nepustil. Filipović jen vhazuje.
     
    40
    Po nevydařeném vhazování domácího kapitána Pietrowského došlo k faulu slovinského obránce Koruna na Tuominena. Rozehrávat bude Čičkan.
     
    39
    Riose za chvíli budou bolet ruce, neboť do vápna háže jeden dlouhý aut za druhým. Jeho spoluhráči toho využít ale nedokázali.
     
    38
    První gól obraz hry příliš neovlivnil. Je to naprosto vyrovnaný boj, přestože Borisov stále čeká na svou první střelu mezi tři tyče.
     
    37
    A ještě jednou dánský krajní bek Mikkel Kirkeskov, jehož další centr prosvištěl prázdným vápnem a vyletěl až za koncovou čáru.
     
    36
    Kirkeskov dvakrát dostal míč do vápna na Félixe. Ten přihrával pod sebe na Dziczeka, ale hostující fotbalisté ho vystřelit nenechali.
     
    35
    František Plach si vychutnal letící centr ze své pravé strany. Balón ze vzduchu lapil a vysloužil si potlesk publika.
     
    34
    Nevole v hledišti se při tomto dvojzápasu rozhodně očekávat nedá. Fanouškovské tábory obou celků jsou už několik let spřáteleny.
     
    33
    Alexej Rios měl na pravém křídle dostatek k času k odcentrování. Czerwiński ale zasáhl a pak sledoval Jablonského faulu na Castilla, za který byla udělena první žlutá karta.
     
    31
    Vzhledem k remíze 1:1 z prvního zápasu není stále vyloučeno, že se v Polsku půjde do prodloužení. Další branka Piastu to ale může změnit.
     
    30
    Rozehrávka Gliwic jde zejména přes stopera Jakuba Czerwińského, který nyní nechtěl riskovat a před blížícím se sokem opět poslal míč až k Plachovi.
     
    29
    Borisov chyboval v rozehrávce poblíž vlastního vápna, jenže Piast se zcela dobrovolně vrátil až ke slovenskému brankáři Františku Plachovi.
     
    28
    Dobře fungující obrana Gliwic správně vystoupila a o pár centimetrů vystavila do ofsajdu Staseviče, na kterého šla z jedničky prodloužená přihrávka.
     
    27
    Po autu Riose byl na hranici pokutového území odzbrojen Tuominen. O pár vteřin později se vhazovalo znovu, ale finský útočník proti přesile opět neuspěl.
     
    26
    Kirkeskov vhodil míč na hrota Parzyszeka, který se zjevil u levé postranní čáry. Ani pomoc jednoho z kolegů však domácí ztrátě nezabránila.
     
    25
    Joel Castillo si před stínujícím obráncem navedl míč na levou nohu a solidní střelou ze střední vzdálenosti přinutil Čičkana k zákroku.
     
    24
    Obsazený Stasevič strkal balón před Placha, kde menší zmatky vyřešil Dziczek svým resolutním odkopem do bezpečí.
     
    23
    Tuominen se snažil zabránit své ztrátě míče, přičemž sám fauloval Koruna. Polský celek může opět vyrazit do útoku.
    21. Jakub CZERWIŃSKI - 1:0
     
    21
    Gliwice právě vstřelily branku!
    Domácí se v jednadvacáté minutě dostávají do vedení! Martin Konczkowski na levé straně přenechal míč Castillovi, který fantastickým centrem posadil míč na hlavu JAKUBA CZERWIŃSKÉHO. Ten stejně dobře načasoval svůj výskok a nechytatelnou hlavičkou nedal Čičkanovi žádnou šanci.
     
    20
    Simović byl až moc důrazný v souboji s Castillem. Stadionem se ozval hvizd a pokračovat se bude domácí standardkou.
     
    19
    Solidně provedená akce domácího týmu! Po centru z pravé autové čáry se ke střele z prvního doteku dostal Španěl Félix, ale k domácí smůle trefil jen prostředek branky hlídaný Čičkanem.
     
    18
    Patryk Dziczek se dlouhatánskou diagonálou pokusil přenést hru k levé straně, jenže jeden z hostů si míč uzmul pro sebe.
     
    17
    Zatímco protější tribunu ozdobilo dvoubarevné choreo, se Gliwice poprvé snaží na delší dobu usadit před vápnem Borisova.
     
    16
    Baga se nedočkal dostatečné podpory, a tak sám zaútočil po ose hřiště. Po kontaktu s obráncem skončil na zemi, leč hlavní sudí zůstal v klidu.
     
    14
    Menší tlak ještě chvíli pokračoval, dokud jeden z hráčů hlavou nesklepl míč na Skavyše. Ten se v momentě přihrávky nacházel v ofsajdu.
    13. Jasse Tuominen (BAT)
     
    13
    Czerwiński odvrátil nákop z půlky hřiště jenom na hrudník Tuominena, který pohotově vystřelil, ale o malý kousek minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    12
    Domácí rozehrávali pod tlakem a zmohli se jen na vysvobozující odkop, jenž se stal kořistí brankáře Antona Čičkana.
     
    11
    Právě centr Riose proletěl až na volného Filipoviće. Levý bek hostujícího celku napřáhl zpoza šestnáctky, ale trefil jen nejbližšího protihráče.
     
    10
    A další přerušení kvůli podražení Castilla. Tentokrát se provinil se sedmnáctkou hrající obránce Borisova Alexej Rios.
     
    9
    Volkov po odehrání míče nechtěně trefil Castilla. O faul se nejednalo, tudíž Rios bude vhazovat.
     
    8
    Hlavní rozhodčí dopískl faul Dziczeka na Staseviče, takže se hosté mohou jednodušeji přemístit na útočnou polovinu.
     
    7
    Ani Gliwice nedaly hostům čas a klid na pozvolnou rozehrávku. Jeden z obránců jenom odevzdal míč polskému klubu.
     
    6
    Kvůli špatnému doteku Jakuba Czerwińského trochu zatrnulo domácím fanouškům. Napadající soupeř se však k balónu nedostal.
     
    5
    Borisov se zformoval do pevného bloku, a tak jsou domácí fotbalisté nuceni zdlouhavě kombinovat poblíž půlící čáry.
     
    4
    Hosté to zkusili přes pravé křídlo, jenomže tam pro změnu fauloval Dzmitrij Baga. Následuje dlouhá rozehrávka Piastu.
     
    3
    Anglický záložník Tom Hateley ve vzdušném souboji fauloval hostujícího Skavyše. Míč pro BATE.
     
    2
    Na první pohled skromnější stadion pro deset tisíc fanoušků je zaplněn takřka do posledního místečka. Hráči se mohou těšit na tradiční polskou bouřlivou kulisu.
     
    1
    Domácí tým nastoupil v kompletně modrých dresech, zatímco běloruský celek vsadil na kompletně žluté barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    GKS Piast Gliwice: Plach – Pietrowski (C), Czerwiński, Korun, Kirkeskov – Konczkowski, Dziczek, Hateley – Castillo, Félix– Parzyszek.
    Náhradníci: Szmatula – Holúbek, Sokołowski, Badía, Mokwa, Huk, Aquino.

    BATE Borisov: Čičkan – Rios, Volkov, Simović, Filipović – Baga, Jablonskij, Berezkin – Skavyš, Tuominen, Stasevič (C).
    Náhradníci: Svirskij – Jonassen, Wilumsson, Bessmertij, Milić, Muchamedov, Moukam.

    Rozhodčí: Manukka – Honkanen, Vihreävuori (všichni FIN).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    První zápas

    10.07.2019
    BATE – Piast Gliwice 1:1
    Branky:
    64. Dragun – 36. Parzyszek
    ČK: 89. Dragun (BAT).
     
    BATE Borisov

    Nejvyšší běloruská soutěž je už dlouhou dobu pod nadvládou jednoho klubu. Borisov má na kontě už třináct ligových titulů za sebou a nic nenasvědčuje tomu, že by tato cifra musela být konečná. V sezóně 2018 BATE jen třikrát prohrálo a s náskokem devíti bodů na druhý Salihorsk skončilo na čele šestnáctičlenné tabulky. Běloruská liga se nehraje systémem podzim – jaro, a tak je nyní přesně v polovině sezóny 2019. Borisov se opět nachází na prvním místě, nicméně druhý Brest na něj ztrácí jediný bod. Před dnešní odvetou doma jednoduše porazil 4:1 tým Torpedo Žodzina. V pohárech je BATE pochopitelně pravidelným účastníkem. V minulém ročníku prošlo z druhého předkola Ligy mistrů do čtvrtého, avšak po vypadnutí s PSV Eindhoven bylo přeřazeno do Evropské ligy. V konkurenci MOL Vidi, PAOKu a Chelsea postoupilo do jarní fáze. Soupeřem běloruského klubu byl Arsenal, nad kterým Borisov doma senzačně vyhrál 1:0, nicméně v odvetě padl 0:3.
     
    GKS Piast Gliwice

    Polský klub byl založen v roce 1945 a většinu své historie (32 sezón) bojoval jen ve druhé nejvyšší soutěži. Aktuálně však je stálým účastníkem Ekstraklasy, kterou se svěřencům Waldamera Fornalika povedlo v minulém ročníku překvapivě vyhrát, a to s náskokem čtyř bodů na druhou Legii Warszawa. Pro Gliwice to byl vůbec první titul, do té doby bylo jejich nejlepším výsledkem druhé místo ze sezóny 2015/16. S pohárovou Evropou Piast moc zkušeností nemá, dvakrát se účastnil předkol Evropské ligy, nicméně v ročnících 2013/14 ani 2016/2017 nedokázal přejít přes jediného soupeře. O účast v Lize mistrů si už s Gliwicemi nemůže zahrát český útočník Michal Papadopulos, který pomohl k titulu pěti góly, ale před startující sezónou posílil Koronu Kielce. Také Piast před odvetou absolvoval soutěžní utkání, v rámci polského Superpoháru se utkal s týmem Lechia Gdańsk a prohrál 1:3.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z odvetného zápasu prvního předkola Ligy mistrů. Od dvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy GKS Piast Gliwice a BATE Borisov!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 21. Czerwiński (Castillo) – 82. Moukam (pen.), 87. Volkov (Stasevič)

    Karty:   81. Plach (PIA) – 33. Jablonskij (BAT)


    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 1:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:10.
    GKS Piast Gliwice: Plach – Pietrowski (C), Czerwiński, Korun, Kirkeskov – Konczkowski (83. Badía), Dziczek, Hateley – Castillo, Félix (87. Aquino) – Parzyszek.
    Náhradníci: Szmatula – Holúbek, Sokołowski, Badía, Mokwa, Huk, Aquino.

    BATE Borisov: Čičkan – Rios, Volkov, Simović, Filipović – Baga, Jablonskij, Berezkin (75. Moukam) – Skavyš, Tuominen (57. Milić), Stasevič (C).
    Náhradníci: Svirskij – Jonassen, Wilumsson, Bessmertij, Milić, Muchamedov, Moukam.

    Rozhodčí: Manukka – Honkanen, Vihreävuori (všichni FIN)
    10.07.2019
    BATE - Piast Gliwice 1:1

    Branky: 64. Dragun (Stasevič) – 36. Parzyszek (Garcia)

    Karty:   15. Baga (BAT), 43. Filipovič (BAT), 76. Dragun (BAT) – 53. Kirkeskov (PIA), 56. Dziczek (PIA), 57. Czerwiński (PIA)   89. Dragun (BAT)

    bahis siteleri