Liverpool – Dortmund 2:3 (kon.) | Norimberk – PSG 1:1 (kon.)
konec
1. FC Norimberk
1:1 (0:1)
Paris Saint-Germain
Sobota 20.07.2019, 18:30 • Max-Morlock-Stadion (Norimberk) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nová sezona v evropských soutěžích pomalu startuje. Týmy ladí formu na v přátelských zápasech a my se společně zaměříme na duel Norimberku, který vyzve PSG.

    Fotbalisté Norimberku prožili katastrofální sezonu. V Bundeslize vyhráli pouze třikrát, skončili na poslední pozici a po zásluze budou hrát pouze druhou nejvyšší soutěž. Ani v přípravě na nový ročník německý celek příliš nezáří. Ammerthal sice Norimberk sestřelil šesti góly, ale následně padl s Bayreuth a od Basileje dokonce inkasoval čtyři branky. Před týdnem poté Norimberk i s Ondřejem Petrákem v sestavě prohrál 1:2 s Rapidem Vídeň.

    To PSG ve francouzské Ligue 1 slavilo titul již s velkým předstihem. V nové sezoně se ale už v dresu pařížského celku nepředstaví Buffon, Rabiot, Diaby a na odchodu je také Neymar. Pařížané mají za sebou pouze jediný přátelský zápas. Drážďany příliš dlouho nevzdorovaly, hned v prvním poločase se dvakrát trefil Kylian Mbappé a jeden zásah přidal také Julian Draxler. Po řadě střídání po změně stran se ještě prosadil Zagré, Postolachi a Aouchiche, na konečných 6:1 poté korigoval proměněnou penaltou Koné.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Norimberk: Mathenia – Valentini, Mühl, Sorensen, Petrák – Hack, Jäger, Erras, Behrens, Kerk – Ishak
    Náhradníci: Klandt, Lukse – Palacios, Margeitter, Sorg, Goden, Knöll, Fuchs, Nürnberger, Rhein

    Paris Saint-Germain FC: Aréola – Meunier, Kehrer, Kurzawa, Bernat – Sarabia, Verratti, Herrera, Draxler – Mbappé, Jesé
    Náhradníci: Trapp, Innocent – Nsoki, Kouassi, Toufiqui, Guclu, Arday, Diallo, Mbe Soh.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postaral domácí útočník Mikael Ishak. Norimberk se pustil do útočení, ale na levé straně byl přichycen v ofsajdu Kerk.
     
    3
    Zápas začíná ve velkém tempu. Ishak se dostal do vyložené pozice, ale z prostoru penalty Aréolu neprostřelil. Skvělý postřeh předvedl brankář PSG.
    3. Mikael Ishak v první šanci zápasu neuspěl
     
    4
    Také Mbappé se hnal za nakopnutým balonem. Na levé straně si ale neporadil s Valentinim a o míč přišel. Do útoku tak mohou jít opět domácí.
     
    5
    Pařížané začínají pozvolněji. Sarabiova přihrávka podél postranní lajny měla najít Meuniera, ale ten míč na hrací ploše nedokázal zastavit.
     
    6
    Opět byl v náběhu Thomas Meunier. Belgický bek centroval do šestnáctky, ale k balonu měl nejblíže pouze domácí brankář Christian Mathenia.
     
    7
    PSG drží balon pod kontrolou. Kehrer si několikrát nahrál s Kurzawou, následně byl ve hře i Ander Herrera. Střední záložník však už nedokázal oslovit Jesého.
     
    8
    Norimberk se snažil po zisku rychle vyslat Errase do brejku, ale míč odskočil po nakropeném trávníku jen k bránícímu Kehrerovi. Pařížané mohou pokračovat v lehkém tlaku.
     
    9
    Také Christian Mathenia si připisuje první zákrok. Z velkého úhlu chtěl domácího gólmana překvapit Sarabia, ale Mathenia byl u své tyče připraven.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka branku nepřinesla. Hned ve třetí minutě měl ale gól na kopačce Ishak, na skvělého Aréolu si však nepřišel. Od té doby kontrolují průběh hry hostující fotbalisté.
     
    11
    Kylian Mbappé si došel pro balon až téměř ke středovému kruhu. Bleskově chtěl vysunout Jesého, ale k novému spoluhráči balon nedoputoval. PSG však zůstává v kombinaci.
     
    12
    Mathenia odkopl míč od své branky až na útočnou polovinu. Ishak se však nepopasoval s velkou přesilou a o balon okamžitě přišel.
     
    13
    Norimberští fotbalisté rozehráli po faulu Verrattiho volný přímý kop. Ten si ale PSG pohlídalo ještě před pokutovým územím. Naopak na druhé straně musel zasahovat Mathenia.
     
    14
    Pablo Sarabia rozehrál rohový kop jen na krátko s Herrerou. Souhra dvou španělských fotbalistů však neskončila střelou ani centrem.
     
    15
    Kombinaci PSG vedl po levém kraji Draxler, následně se německý záložník snažil najít nabíhajícího Mbappého, ale mladý útočník byl pokrytý hned dvojicí soupeřů.
     
    16
    Už to vypadalo, že se Norimberk po čase opět dostane na útočnou polovinu. Behrens hledal Ishaka, který ale nedokázal v pravou chvíli zpracovat.
     
    17
    Fanoušci hnali Mikaela Ishaka do brejku. Přihrávka do běhu byla ale příliš dlouhá a míč skončil jen u brankáře hostujícího celku.
     
    18
    Kylian Mbappé se drží za hlavu. Po parádní Sarabiově přihrávce se ocitl v nadějné pozici na levé straně vápna. Už to vypadalo, že Matheniu prostřelil mezi nohama, ale domácí gólman stačil šťastně míč srazit do tyče.
    18. Kylian Mbappé si bude muset na první zásah ještě počkat
     
    20
    A další nebezpečná situace před domácí brankou. Po prudkém centru Thomase Meuniera tečoval míč v malém pokutovém území Jesé jen těsně vedle branky.
     
    21
    Pařížané se i nadále tlačí do útoku. Ofenzivní snahu nyní vedl Marco Verratti, ale ani šestadvacetiletý Ital na staženou obranu soupeře nevyzrál.
     
    22
    Právě Verratti následně ztratil míč, při snaze získat ho zpět fauloval zezadu unikajícího Errase, sám si navíc ublížil pádem na trávník.
     
    23
    Draxlerův centr od rohového praporku do vápna byl pořádně nebezpečný. V šestnáctce se ale prosadil k míči pouze Sorensen, následná střela Kehrera skončila mimo branku.
     
    24
    Mühl trefil do kolena Verrattiho a ten se jen těžce zvedal z trávníku. Po krátké pauze se ale může pokračovat v zápase.
     
    25
    Ondřej Petrák nyní marně naháněl Mbappého. Dvacetiletý útočník však vyletěl s balonem až za koncovou čáru a už nestihl ani odcentrovat.
     
    26
    Draxler si několikrát narazil s Herrerou, následně se nabízel do kombinace i Jesé. To už ale byla obrana Norimberku stažená před pokutovým územím.
     
    27
    Hlavní rozhodčí dává hráčům čas na občerstvení. Hra je na okamžik přerušena.
     
    28
    První poločas může pokračovat. Sarabia přihrával podél postranní lajny k Meunierovi, ten ještě prodlužoval na Mbappého, ale ten měl přesně v cestě Sorensena.
     
    29
    Kylian Mbappé zavezl míč do pokutového území, poté přihrával pod sebe k Herrerovi, který v nadějné pozici branku Norimberku pouze přestřelil.
     
    30
    Ani půlhodina hry gól nepřinesla. PSG pokračuje v aktivním přístupu, ale šance zatím nevyužívá. Verratti nyní dokonce ztratil míč a poté fauloval.
     
    31
    Také Mbappé se ocitl na trávníku po kontaktu s Behrensem. Francouzští mistři okamžitě po odpískání faulu rozehráli, ale Mbappé ve vápně neuspěl.
     
    33
    Christian Mathenia rozehrával od své branky k Petrákovi. Český krajní obránce poté zkoušel najít Kerka, který byl ale schován až za Meunierem.
     
    34
    Pařížané i před vlastním vápnem a pod tlakem hráli konstruktivně. Kehrer si narazil s Kurzawou a poté snadno vyvezli míč až ke středovému kruhu.
     
    35
    Pohledná souhra Meuniera se Sarabiou skončila ale jen nepřesným centrem. Po zisku balonu se domácí hnali po dlouhé době do útoku, ale skvěle se stačila vrátit stoperská dvojice PSG.
     
    36
    Na pravém kraji trápil Petráka Pablo Sarabia. Nová posila pařížského celku se však přes českého obránce nedokázala uvolnit k přihrávce ani centru.
     
    37
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Meunier, přichází Diallo.
     
    38
    Mbappé pálil v krkolomné pozici téměř v pádu, ale dokázal míč nebezpečně poslat na branku. Mathenia byl mimo hru, ale balon skončil jen na levé tyči.
     
    39
    Kylian Mbappé kouzlil s míčem na hranici vápna, poté se po jemném kontaktu skácel k zemi, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat bez přerušení.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. PSG se i nadále tlačí do útoku, ale domácí defenzivě stále odolává. Další příležitost prováhal Herrera.
     
    41
    Bernat vhazoval na levém kraji, s Draxlerem ale příliš daleko nedošli. Skvěle se totiž vrátil do obrany Valentini, který byl poté faulován.
     
    42
    Zčistajasna se zjevil za obranou hostujícího celku Mikael Ishak. Po přihrávce od Errase si ale míč připravoval ke střele až příliš dlouho a mezitím se stačil Kurzawa vrátit.
     
    44
    Ve středu vápna čekal na příležitost Mbappé. Prudký pas ale těsně před ním dokázal odhlavičkovat do bezpečí Sorensen. Do konce prvního poločasu už příliš času nezbývá.
     
    45
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen přichází první branka ještě před odchodem do šaten. Kylian Mbappé si na kraji vápna pohrál s Mühlem, poté nadýchaným centrem našel přesně čelo PABLA SARABII, který už měl snadnou pozici v malém pokutovém území.
    45. Pablo SARABIA - 0:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Jedna nastavená minuta je minulostí a první poločas končí. Pařížané vedou v polovině zápasu o jednu branku.

    Norimberk vlétl do zápasu s velkým elánem a hned ve třetí minutě mohl jít do vedení, ale to by nesměl Mikael Ishak trefit ve stoprocentní šanci Aréolu. Od té doby mělo utkání pod kontrolou PSG. Mbappého ránu ještě srazil Mathenia šťastně na tyč, následně v jasné pozici netrefil branku Ander Herrera a tak první gól přišel až těsně před přestávkou, kdy centr Mbappého proměnil v úvodní zásah Pablo Sarabia.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Aréola, přichází Trapp.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Petrák, přichází Palacios.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Kerk, přichází Sorg.
     
    47
    Norimberk vstoupil do druhé půle aktivně. Za nakopnutým balonem se vydal Ishak, který ale prvním dotekem vystřelil nepřesně.
     
    49
    Také PSG se dostává do útoku. Mbappé vybojoval na Sorensonovi rohový kop. Pařížané se ale z hranice vápna poté neprosadili k přesné střele.
     
    50
    Vysoký centr do pokutového území si pohlídal domácí brankář Christian Mathenia. Norimberk se musí opět zatáhnout hluboko na své polovině.
     
    51
    Kurzawa musel do nebezpečného souboje s Errasem. Domácí záložník skončil na trávníku, po odpískaném faulu však Norimberk rozehrával jen k obráncům.
     
    52
    Verratti propadl ve středu pole, poté ho ale dokázal zastoupit Thilo Kehrer. Norimberk se dokázal prohnat až téměř k vápnu, ale Jäger ani Behrens nevystřelili.
     
    54
    PSG musí také bránit. Se Sorgem si neporadil Kehrer, následně mohl pálit ve velmi nadějné pozici Palacios, ale střídající hráč branku přestřelil.
     
    55
    Také Kylian Mbappé se připomněl na trávníku. Po přechodu do útoku si navedl míč více k ose trávníku, ale tvrdou ránu nasměroval jen nad domácí branku.
     
    56
    S Diallem si na pravé straně narazil Sarabia. Právě autor zatím jediného gólu zkoušel najít Jesého, ale španělská spolupráce nebyla úspěšná.
     
    57
    Jesé čekal na příležitost na hranici ofsajdu. Když už mohl jít do útoku, tak mu ale balon odskočil od kopačky až k Matheniovi.
     
    58
    Bernat předvedl vynikající náběh do vápna. Ještě zkoušel přihrávat před prázdnou branku Mbappému, ale Mathenia vystartoval po balonu a dokázal ho udržet v rukavicích.
     
    59
    Po faulu na Verrattiho PSG nečekalo s rozehrávkou. Na levé straně se prohnal do vápna Draxler, ale v klíčovou chvíli ho vyrušil bránící Valentini.
     
    60
    I po hodině hry vede PSG nad Norimberkem o jednu branku. Jediný zásah obstaral v závěru první půle po centru Mbappého Pablo Sarabia.
     
    61
    Také střídající Kevin Trapp si sáhl na balon po prudkém centru. Norimberk se ještě udržel na útočné polovině, ale na druhý pokus zasáhl u vápna Thilo Kehrer.
     
    63
    Mbappé prodlužoval přihrávku za sebe na Jesého, ale šestadvacetiletý Španěl s takovým řešením nepočítal a o balon rychle přišel.
     
    64
    Na druhé straně trávníku musel být Trapp opět v pozoru. Po zakrouceném pasu Sorga hlavičkoval v nebezpečném prostoru Ishak. Trapp ale míč schoval pod tělem.
     
    65
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Verratti, přichází Kouassi.
     
    65
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Jesé, přichází Guclu.
     
    66
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Behrens, přichází Margreitter.
     
    67
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Bernat, přichází Bakker.
     
    57
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Sarabia, přichází Zagre.
     
    67
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Ishak, přichází Knöll.
     
    68
    PSG dokázalo lehce přitlačit soupeře. Na útočné polovině ale ztratil míč Kouassi a do útoku se hnal Erras.
     
    68
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Kurzawa, přichází Arday.
     
    68
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Herrera, přichází Aouchiche.
     
    68
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Mbappé, přichází Mbe Soh.
     
    68
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Draxler, přichází Nsoki.
     
    68
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Kehrer, přichází Toufiqui.
     
    69
    Diallo zahrál v pokutovém území rukou a Norimberk bude kopat penaltu!
    69. Penaltový zákrok
     
    71
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Je srovnáno. Zodpovědnost na sebe vzal třicetiletý ENRICO VALENTINI. Krajní obránce nic nevymýšlel, poslal míč přesně k tyči a snadno překonal Kevina Trappa.
    71. Enrico VALENTINI - 1:1
     
    72
    Pařížský celek najednou spěchá do útoku. Aouchiche přihrával pod sebe na Gucla, který ale nedokázal míč před vápnem dokonale zpracovat.
     
    74
    Na levé straně spěchal za balonem Pablo Sarabia, dále chtěl útočit i Mbe Soh, ale mladému útočníkovi utekl míč mimo hrací plochu.
     
    75
    Norimberk myslí i na obrat zápasu. Errasova přihrávka směrem na Knölla však nebyla z nejpřesnějších a obrana PSG zcela zdarma získala míč.
     
    77
    Norimberští fotbalisté jsou po vstřelené brance v laufu. Do útoku se hnal Robin Hack, ale na levém kraji ho dokázal zastavit střídající Bakker.
     
    78
    PSG chce na německé půdě zvítězit. Do útoku se tlačil Guclu i Nsoki, ale ani jeden ze zmiňované dvojice se ke střele ze střední vzdálenosti nedostal.
     
    80
    Tak přece jen přišla nebezpečná rána. Zpoza pokutového území se napřáhl ke střele Météhan Guclu, ale jeho pokus skončil jen vedle levé tyče.
     
    81
    Nsoki se prodral až do pokutového území, ještě chtěl přihrávat pod sebe, ale to už měl pod nohama vyběhnutého Matheniu. Následný rohový kop skončil v autu.
     
    82
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Hack, přichází Rhein.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. PSG se sice tlačí do útoku, ale do vedení se nemůže vrátit.
     
    84
    Arday si několikrát vyměnil míč s Kouassim, následně se hnal do útoku Pablo Sarabia, ale ke střele se už nedostal Mbe Soh ani následně na vápně Guclu.
     
    86
    Na pravé straně zůstal na trávníku Sorensen. Domácí museli přerušit nadějnou akci po odpískaném faulu. Navíc se připravuje další střídání.
     
    87
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Sorensen, přichází Fuchs.
     
    88
    Simon Rhein měl na hlavě vedoucí branku. Po parádním centru z pravé strany však mladý útočník Norimberku poslal míč pouze vedle branky Kevina Trappa.
     
    89
    Ve středu pole převzal míč Adil Aouchiche. Následně hledal ještě Gucla, ale ten byl obsazený hned dvojicí soupeřů. Nakonec se ale PSG ještě dostalo zpět k balonu.
     
    90
    Až v devadesáté minutě přichází první žlutá karta zápasu. Mitchel Bakker rychlostně nestačil na Sorga a tak si pomohl rukou.
     
    90+1
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Valentini, přichází Goden.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ve druhém poločase ani celou minutu a zápas končí. Norimberk se rozchází s PSG v přípravném duelu smírně 1:1.

    Norimberk vlétl do zápasu s velkým elánem a hned ve třetí minutě mohl jít do vedení, ale to by nesměl Mikael Ishak trefit ve stoprocentní šanci Aréolu. Od té doby mělo utkání pod kontrolou PSG. Mbappého ránu ještě srazil Mathenia šťastně na tyč, následně v jasné pozici netrefil branku Ander Herrera a tak první gól přišel až těsně před přestávkou, kdy centr Mbappého proměnil v úvodní zásah Pablo Sarabia.

    I po změně stran francouzský mistr udával tempo hry. Po řadě střídání, kdy oba týmy obměnily téměř všechny posty přišlo srovnání. Abdou Diallo zahrál v pokutovém území rukou a Norimberk zahrával penaltu. Tu velmi jistě proměnil Enrico Valentini. PSG už se bez svých hvězd nedokázalo vrátit do laufu a zápas skončil nerozhodně. (20:21:23)

    Vít Schück

    Branky: 71. Valentini (pen.) – 45. Sarabia

    Karty:   90. Bakker (PSG)


    1. FC Norimberk: Mathenia – Valentini (90+1, Goden), Mühl, Sorensen (87. Fuchs), Petrák (46. Palacios) – Hack (82. Rhein), Jäger, Erras, Behrens (66. Margreitter), Kerk (46. Sorg) – Ishak (67. Knöll)
    Náhradníci: Klandt, Lukse – Palacios, Margeitter, Sorg, Goden, Knöll, Fuchs, Nürnberger, Rhein

    Paris Saint-Germain: Aréola (46. Trapp) – Meunier (37. Diallo), Kehrer (68. Toufiqui), Kurzawa (68. Arday), Bernat (67. Bakker) – Sarabia (67. Zagre), Verratti (65. Kouassi), Herrera (68. Aouchiche), Draxler (68. Nsoki) – Mbappé (68. Mbe Soh), Jesé (65. Guclu)
    Náhradníci: Trapp, Innocent – Nsoki, Kouassi, Toufiqui, Guclu, Arday, Diallo, Mbe Soh
    bahis siteleri