Heracles – Heerenveen 0:4 (kon.) | Feyenoord – Sparta Rotterdam 2:2 (kon.) | Den Haag – Utrecht 2:4 (kon.)
Alkmaar – Sittard 4:0 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
2:2 (0:0)
Sparta Rotterdam
Neděle 04.08.2019, 14:30 • Stadion Feijenoord, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek víkendu. (16:35:12)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:17.
     
    Rotterdamské derby končí remízou 2:2, Feyenoord tak stejně jako Ajax a PSV hned na úvod nového ročníku ztrácí dva body. Vše podstatné se odehrálo až po přestávce, do vedení se překvapivě dostala Sparta, která v prvním poločase tahala za kratší konec, když se prosadil Mohamed Rayhi. Domácí si šli za vyrovnáním hodně sebevědomě a dočkali se v šestašedesáté minutě, pěknou kombinaci zakončil Steven Berghuis. Vypadalo to, že Stamova družina už si nepřipustí žádné komplikace, z ojedinělého úniku ale vrátil těsný náskok hostům Lars Veldwijk. Nakonec zlatý bod vydřel Feyenoord až v páté minutě nastavení, když Coremanse prostřelil Sam Larsson.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Sam LARSSON - 2:2
     
    90+5
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Tak se domácí fotbalisté přeci jen dočkali, z jedné z posledních šancí tohoto zápasu se jim podařilo vyrovnat! Bannis neudržel míč, velice dobře se ale zorientoval Narsingh, který šikovnou nahrávkou vyzval ke skórování osamoceného SAMA LARSSONA a ten už se nezmýlil.
     
    90+4
    Feyenoord bránění rohového kopu Sparty zvládl a ihned se vydal do protiútoku, Samu Larssonovi ale balon utekl až mimo hrací plochu.
     
    90+3
    Smeets s Veldwijkem to udělali skvěle. První jmenovaný vyřadil dva hráče soupeře, jeho kolega si poté míč zkušeně pokryl, a van der Heijdenovi tak nezbylo nic jiného než odehrát na roh.
     
    90+2
    Nad rámec druhého poločasu se nastavuje šest minut.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Orkun Kokcu (Feyenoord Rotterdam).
     
    90
    Berghuisův skákavý centr trochu podcenil Mattheij, který balon mířící do branky promáchl. Tim Coremans tak musel hodně rychle zareagovat, ošemetnou situaci ale ustál a zasáhl.
     
    89
    Domácí se nadechují k závěrečnému tlaku. Larsson vybojoval rohový kop, sám jej ale rozehrál jen na přední tyč, kde neměl s odklizením míče problém Abels.
     
    88
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Eric Botteghin, přichází Naoufal Bannis.
     
    87
    Křeč do pravého stehna zřejmě chytil Eric Botteghin. K domácímu kapitánovi spěchají zdravotníci, tak uvidíme, zda si celá situace vyžádá vynucené střídání.
     
    86
    Zasahovat musel i Kenneth Vermeer. Moc práce ale proti Larosi Duartemu neměl, střeleckému pokusu scházela jak razance, tak i trochu více přesnosti.
     
    85
    Už jen pět minut zbývá do konce druhého poločasu, samozřejmě ještě musíme počítat s nastaveným časem. Urve navrátilec do Eredvisie na úvod sezony cenný skalp z derby?
     
    84
    Málem bylo opět vyrovnáno! Steven Berghuis přesně našel ve vápně se pohybujícího Luciana Narsingha, po jehož ráně z otočky zaplul balon těsně vedle tyče.
     
    83
    Díra se tentokráte objevila v defenzivních řadách Sparty. Sam Larsson to vzal na sebe a vyslal dobrou střelu, která ovšem mířila doprostřed branky, kde čekal Coremans.
     
    82
    Domácí opět zaspali při návratu po rohovém kopu. Potrestat je mohl Mohamed Rayhi, jenže střelce dnešní první branky skvěle zastavil ve skluzu bránící St. Juste.
     
    81
    Steven Berghuis poslal do malého vápna velmi agresivní centr, na kterou si sbíhal van der Heijden, toho ale předčil Bart Vriends, když odvrátil míč na roh.
     
    80
    Stamova družina se ale zatím k ničemu nedostala. Změnit se to může za chvíli, kdy bude zahrávat přímý kop poté, co Laros Duarte fauloval Hapse.
     
    79
    Je jasné, že hosté už budou ve zbytku zápasu především bránit. Očekávat tak můžeme dobývání jejich pevnosti v podání Feyenoordu, který určitě nechce začít sezonu porážkou.
     
    78
    Eric Botteghin měl dnes už poněkolikáté viditelné problémy s aktivním přístupem napadajícího hráče. Domácí kapitán nepůsobí zrovna nejjistějším dojmem.
     
    76
    Předchozí situace vzešla z hodně pomalého a laxního návratu domácích hráčů po nepovedeném přímém kopu. Povede se domácím v nadcházejících minutách odpovědět?
     
    75
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Ragnar Ache, přichází Laros Duarte.
    74. Lars VELDWIJK - 1:2
     
    74
    Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!
    Tak pozor, Sparta se v posledních okamžicích pouze bránila, nyní se ale díky využití rychlého brejku znovu dostává do vedení. Ache na sebe navázal dva protivníky, mezi nimiž poslal přihrávku pro LARSE VELDWIJKA, který ranou mezi nohy překonal Vermeera.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Deroy Duarte (Sparta Rotterdam).
     
    72
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Abdou Harroui, přichází Deroy Duarte.
     
    71
    Botteghin zaváhal, když ve snaze o odhlavičkování míče namazal Achemu, nakonec z toho ale naštěstí pro Feyenoord nic nebylo, jelikož hostující útočník fauloval Hapse.
     
    70
    Hra se přerušuje, protože na zemi zůstává sedět Abdou Harroui, kterého trápí blíže nespecifikovaný zdravotní problém. Snad se nebude jednat o nic vážného.
     
    69
    Nyní musel Feyenoord i bránit, hosté se totiž vydali do rychlého brejku, na jeho konci si nerozuměli Smeets s Veldwijkem.
     
    68
    A svěřenci trenéra Stama ihned po rozehrávce získali balon a znovu rozjíždí pro Spartu velice nepříjemný přihrávkový kolotoč kolem pokutového území.
    66. Steven BERGHUIS - 1:1
     
    66
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Domácí před pár okamžiky neproměnili dvě velice solidní příležitosti, nyní už ale byli úspěšní, a skóre je tak opět vyrovnané. Povedenou kombinační akci zakončil Ridgeciano Haps přihrávkou na STEVENA BERGHUISE, kterému už stačilo jen uklidit míč do zcela prázdné branky.
     
    65
    Domácí na hřiště poslali dva čerstvé fotbalisty, tak uvidíme, zda se jim povede ofenzivu trochu rozhýbat. V případě Venteho bylo důvodem střídání zřejmě svalové zranění.
     
    64
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Dylan Vente, přichází Luciano Narsingh.
    63. Berghuis v obrovské šanci zamířil pouze do tyče.
     
    63
    Tohle musí skončit gólem! Domácí zahrávali kop od rohového praporku, obránci soupeře úplně zapomněli na Berghuise, který tváří v tvář Coremansovi trefil jen tyč.
     
    62
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Luis Sinisterra, přichází Sam Larsson.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Eric Botteghin (Feyenoord Rotterdam).
     
    61
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Halil Dervisoglu, přichází Lars Veldwijk.
    60. Na Hapsovu dělovku si počíhal Coremans.
     
    60
    Výborný Tim Coremans! Domácí se konečně dokázali usadit před brankou svého rivala, jejich nápor vyústil v dalekonosnou pumelici Ridgeciana Hapse, kterou zastavil brankář Sparty!
     
    59
    Aktivně napadající a přistupující hráči De Kasteelheren opět vytlačili svého soupeře z vlastní poloviny, Botteghin má stále problémy s dotírajícím Achem.
     
    58
    Zmar domácích z posledních minut nyní pouze potvrdil Kokcu, jehož nabídka přelétla celou šestnáctku. Fanoušci Feyenoordu začínají na svůj tým pískat.
     
    57
    Auassar roztáhl hru k Fayemu, za jehož centrem z první se hnal Halil Dervisoglu, těsně před ním ale míč do bezpečné vzdálenosti od branky odehrál Botteghin.
     
    56
    Spartu vstřelená branka pořádně nakopla. Hosté jsou poprvé v utkání aktivnějším mužstvem na trávníku, naopak fotbalisté Feyenoordu začali zmatkovat.
     
    54
    Sérii nepřesností ve středu hřiště ukončil až Smeets, jenž otočil hru až ke stoperu Mattheijovi, po přihrávce od nějž se k balonu dostane také brankář Coremans.
     
    53
    Rozhozená defenziva Feyenoordu musela čelit dalšímu rychlému výpadu soupeře. Na konci akce stál Abdou Harroui, který zpoza vápna vypálil nad branku.
     
    52
    Dle očekávání se svěřenci Jaapa Stama ihned vrhli dopředu a chtějí okamžitě vyrovnat. Sinisterra nedostal prostor k zapnutí svého obávaného turba, byl totiž zastaven Abelsem.
     
    51
    Vzhledem k průběhu prvního poločasu asi nemůžeme říci, že by Sparta vedla zaslouženě, ale je třeba podotknout, že Feyenoord si už několikrát v defenzivě počínal hodně lehkovážně a nyní za to byl potrestán.
    49. Mohamed RAYHI - 0:1
     
    49
    Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!
    No vida, na začátku druhého poločasu je tu velké překvapení, Sparta se totiž proti favorizovanému rivalovi dostává do vedení! Smeets doběhl Acheho nepovedenou nahrávkou, chvíli si balon podržel a poté jej předal MOHAMEDU RAYHIMU, na jehož skákavou střelu Vermeer nedosáhl.
     
    49
    Po jeho přetaženém centru vracel míč do malého vápna Vriends. Botteghin odhlavičkoval balon jen do míst, kde číhal znovu Harroui, jemuž se rána z voleje nevydařila.
     
    48
    Leroy Fer ve vzdušném souboji zasáhl Bryana Smeetse loktem do čela, jasný faul. Přímý kop hostujícího celku si vezme na starost Abdou Harroui.
     
    47
    St. Juste se poctivě vrátil a zastavil rodící se útok Sparty. Následná protiakce Feyenoordu rovněž nic nepřinesla, ztroskotala totiž na Berghuisově nepovedené nahrávce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, branku jsme v rotterdamském derby zatím neviděli. Dvakrát k ní měli blízko favorizovaní domácí, kteří nastoupili do zápasu ve velkém stylu. Během prvních deseti minut svého soupeře několikrát zatlačili, Kokcu trefil tyč. Záložník Feyenoordu mohl otevřít skóre ještě v osmadvacáté minutě, tentokráte ale jeho rána z první skončila mimo tři tyče.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavovat se bude pouze jedna minuta.
     
    45
    Ke standardní situaci z osmadvaceti metrů se postavil Steven Berghuis, jehož rána ke zklamání domácích příznivců skončila vysoko nad brankou Sparty.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Jurgen Mattheij (Sparta Rotterdam).
     
    43
    Křižný pas od Fera dostihl na hranici vápna Sinisterra. Kolumbijský rychlík si poté nachystal míč na pravačku a vypálil, jenže do jeho rány stačil vložit nohu Abels.
     
    42
    V krátkém časovém sledu o balon přišli Haps, Smeets a také Berghuis. Zmatenou situaci uklidnil až van der Heijden zpětnou nahrávkou pro Vermeera.
     
    41
    První poločas dospěje ke svému konci zhruba za pět minut. Hra domácích opět nabírá na obrátkách, dokáže se Feyenoord ještě před přestávkou prosadit?
     
    40
    Sinisterra opět začaroval a vyslal do úniku Berghuise, jehož štiplavý pokus vyrazil Coremans. Následnou dorážku Burgera ve vápně zablokoval Vriends.
     
    39
    Berghuis si okolo Smeetse přehodil balon na levačku a odcentroval až ke vzdálenější tyči, kde se za hlavičkou marně natahoval Luis Sinisterra.
     
    38
    Na levé straně číhající Luis Sinisterra byl tentokráte obránci Sparty zdvojen a na nic zajímavého se nezmohl. Feyenoord nicméně stále zůstává v držení míče.
     
    37
    Harroui se v pokutovém území poroučel k zemi po souboji se St. Justem, sudí měl ale okamžitě jasno. O zákrok, po němž by měla následovat penalta, se nejednalo.
     
    36
    Jejich útočná snaha byla zastavena velice brzy, na polovině hřiště totiž Fera nedovoleně atakoval Mohamed Rayhi. Přímý kop rozehraje Orkun Kokcu.
     
    35
    Dlouhý aut z rukou Dirka Abelse ani tentokráte svěřencům Henka Frasera nic nepřinesl, balon odvrátil Ridgeciano Haps, a kupředu tak mohou postupovat domácí.
     
    34
    Ano, St. Juste nakonec nepotřeboval ani ošetření, už je zpět na hřišti. Mezitím aktivní Ache donutil van der Heijdena k chybě a získal pro Spartu aut.
     
    33
    Hra se přerušuje, protože na trávníku se svíjí Jerry St. Juste. Domácí obránce zřejmě v hlavičkovém souboji inkasoval úder loktem do boku, vše by ale snad mělo být v pořádku.
     
    32
    Burger udržel balon ve středu pole, poté zvedl hlavu a načechraným pasem zkoušel oslovit Dylana Venteho, s nímž si ve vzduchu hravě poradil Mattheij.
     
    31
    Pravý bek Sparty poslal balon až na bližší kraj malého vápna, kde Achemu nic nedovolil důrazný a ve vzduchu jistý Jan-Arie van der Heijden.
     
    30
    Trochu více volného prostoru se otevřelo před Ache. Rychlonohý útočník z nadějně vypadající akce nakonec vytěžil jen autové vhazování, které si vezme na starost Abels.
     
    29
    Sparta rozehrávala standardní situaci a ze vzduchu znovu zahrozila. Tentokráte se k zakončení dostal Jurgen Mattheij, jeho hlavička se ale mezi tři tyče nevešla.
    28. Kokcu ve vedoucí trefu nepřetavil ani svou druhou šanci.
     
    28
    Velká příležitost Feyenoordu! Po několikaminutové odmlce o sobě znovu dal vědět Sinisterra, na jehož pas si z druhé vlny seběhl Kokcu, branku soupeře ale netrefil.
     
    27
    Zatím v ofenzivě nevyužitý Steven Berghuis obdržel přihrávku od Fera, proti dvojici hráčů Sparty si ale netroufl, a raději tak otočil hru znovu směrem vzad.
     
    26
    Není se čemu divit, tohle byl od Leroye Fera hodně tvrdý a navíc zbytečný zákrok. Tady měl Danny Makkelie jedné z letních posil Feyenoordu udělit žluté varování.
     
    25
    Po Sinisterrově kličkované se míč se štěstím dostal k Hapsově, jehož centr byl zablokován. O chvíli později Fer u lajny zajel do Abelse, kterému se zpět na nohy úplně nechce.
     
    24
    Botteghinova přihrávka dostala Burgera do těžké pozice, domácí záložník o míč přišel. Kupředu se ihned vydala trojice protivníků, Acheho ale zastavil St. Juste.
     
    23
    Na kopačky bílo-červených se nalepila nepřesnost, což nyní předvedl Wouter Burger, když místo k volnému Berghuisovi poslal balon až do zámezí.
     
    22
    V posledních okamžicích se tempo hry uklidnilo, Sparta o sobě dává častěji vědět. Naopak Feyenoord upustil od velké aktivity, která ho zdobila v úvodní desetiminutovce.
     
    21
    Kokcu byl u volného míče jako první, posléze musel skousnout tvrdší zákrok od Auassara. Sudí opět zvolil pouze domluvu, zatím tedy zápas stále řídí bez karetního trestu.
     
    20
    Hapsova nedůrazná hlavička dala hostům další možnost zahrozit. Ache přenechal míč lépe postavenému Rayhimu, na jehož ránu si počíhal Vermeer.
     
    19
    St. Juste místo přihrávky pro Fera odevzdal balon Auassarovi. Ten se ihned vydal do rychlé protiakce, ještě v jejím začátku byl však dostižen a odzbrojen Burgerem.
     
    18
    Po zmatcích v rozehrávce Feyenoordu se De Kasteelheren dostali k ještě jednomu rohu, tentokráte ale mohl Kenneth Vermeer zůstat v klidu, balon odvrátil van der Heijden.
     
    17
    Sparta tak rozehrávala svůj první roh v tomto utkání. Nejvýše ze všech si vyskočil Bart Vriends, jehož hlavičku doprostřed branky nadvakrát lapil Vermeer.
     
    16
    Ache vlétl do otevřené obrany soupeře a vyslal do úniku Dervisogla. Tomu se na hranici šestnáctky zamotal balon mezi nohama, což byla voda na mlýn pro vracejícího se Botteghina.
     
    15
    Smeets měl teď velké štěstí, že od Dannyho Makkelieho neobdržel žlutou kartu. Jeho zákrok na rozběhnutého Hapse si o takovýto trest klidně říkal.
     
    14
    První střelecký pokus mají na svém kontě také svěřenci Henka Frasera, ovšem nepovedená střela Bryana Smeetse zkušeného gólmana Vermeera neprověřila.
     
    13
    Abdou Harroui se propracoval k dalšímu centru. Adresátem jeho nabídky byl Dervisoglu, těsně před nímž ovšem balon do bezpečí stačil odkopnout van der Heijden.
     
    12
    Steven Berghuis sáhl k netradičnímu řešení akce, když se protáhl mezi dvěma protihráči a následně se neúspěšně pokoušel Coremanse překvapit ranou ze středového kopu.
     
    11
    Až nyní se hosté poprvé vydali kupředu. Harroui ustál souboj s Hapsem a posléze vyslal přízemní přihrávku pro Acheho, ke kterému se stačil stáhnout Botteghin.
     
    10
    Ridgeciano Haps si dovolil hodně drzý manévr proti Auassarovi. Klička mu vyšla, dále se ale levý obránce Feyenoordu nedostal, protože byl hostujícím kapitánem faulován.
     
    9
    Domácí zatím na place dominují, Sparta se nemůže byť je na chvíli udržet na balonu, což se potvrdilo i nyní, kdy o něj po autovém vhazování přišel Smeets.
     
    8
    Svěřenci trenéra Stama se na vlastní polovině dostali pod tlak napadajících soupeřů. Skvěle to vyřešil Burger, který obešel dva protivníky a roztáhl hru k Hapsovi.
     
    7
    Feyenoord pokračuje v aktivní hře. Tentokráte domácí hrozili z pravé strany, za Berghuisovým pasem se vydal Sinisterra, balon ale na hrací ploše už nezastihl.
    6. Coremans zachránil Spartu dobrým zákrokem.
     
    6
    Teď stálo při hostech velké štěstí! Zatím fantasticky si počínající Sinisterra přenechal balon Kokcuovi, jehož prudký pokus Coremans konečky prstů vytěsnil na tyč.
     
    5
    Tohle už vypadalo lépe. Sinisterra si narazil s Ferem a poté z první poslal míst přesně do míst, kde číhal Vente, domácí útočník ale v dobré pozici promáchl.
     
    4
    Aktivní Sinisterra tentokráte neměl s kým spolupracovat, zkusil to tedy samostatně. Jeho průnik dopadl neslavně, na hranici vápna mu míč ukopl Abels.
     
    3
    Feyenoord zatím drží balon na kopačkách a diktuje tempo hry. Sinisterrův pas zpracoval ve vápně Berghuis, proti němuž zvládl včas zasáhnout Lassana Faye.
     
    2
    Domácí vlétli do zápasu ve vysokém tempu. Haps krásně našel po levém křídle sprintujícího Sinisterru, kterého díky ideálně načasovanému skluzu zastavil Abels.
     
    1
    Zkušený sudí Danny Makkelie foukl do píšťalky, rotterdamské derby mezi Feyenoordem a Spartou může začít! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v bílo-červených dresech, naopak svěřenci trenéra Frasera budou hrát v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – St. Juste, Botteghin (C), van der Heijden, Haps – Burger, Kokcu, Fer – S. Berghuis, Vente, Sinisterra.
    Náhradníci: Marsman, Evora – Geertruida, Malacia, Verdonk, Tapia, Ayoub, Kelly, Hansson, Sam Larsson, L. Narsingh, Bannis.

    Sparta Rotterdam: Coremans – Abels, Vriends, Mattheij, Faye – Harroui, Auassar (C), Smeets, Rayhi – Ache, Dervisoglu.
    Náhradníci: Harush, Fabrie – Karami, D. Wuytens, D. Duarte, L. Duarte, Rigo, Veldwijk.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra.
     
    Sparta Rotterdam

    Po sestupu v sezoně 2017/18 se Sparta zvládla zpět do Eredivisie dostat hned na první pokus. V druhé nejvyšší nizozemské soutěži obsadila druhou příčku za Twente, v následné baráži pak suverénně přehrála TOP Oss a v klíčovém dvojzápase si po výsledcích 1:2 a 2:0 poradila také s De Graafschapem. Trenér Henk Fraser bude při návratu mezi fotbalovou elitu v zemi tulipánů spoléhat na hodně mladý tým, v němž najdeme pouze dva hráče, kteří už oslavili třicáté narozeniny. Jsou jimi brankář Ariel Harush, jenž v létě přišel z Hapoelu Beer Sheva, a kapitán Adil Auassar. De Rood-Witte Gladiatoren se budou chtít především vyhnout sestupovým vodám, podaří se jim to?
     
    Feyenoord Rotterdam

    Feyenoord zakončil minulý ročník nejvyšší nizozemské soutěže na třetím místě, přičemž za prvním Ajaxem a druhým PSV zaostal o parník. Během léta přišli De Trots van Zuid o několik důležitých hráčů. Hostování skončilo Jordymu Clasiemu a Cucovi Martinovi, kariéru ukončil legendární útočník Robin van Persie a do ruského Krasnodaru zamířil klíčový záložník Tonny Vilhena. Trenéru Stamovi se ale hlásilo i několik nových tváří, zkušenost by měli týmu dodat především dvě posily ze Swansea, záložník Leroy Fer a rychlý křídelník Luciano Narsingh. Budou tentokráte fotbalisté Feyenoordu konkurenceschopnější a schopni držet krok s dvěma hlavními favority na zisk titulu?
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Po letní přestávce se o slovo opět hlásí nizozemská Eredivisie, hned na úvod se můžeme těšit na rotterdamské derby mezi Feyenoordem a Spartou. Výkop je naplánován na 14:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 66. S. Berghuis, 90+5. Sam Larsson – 49. Rayhi, 74. Veldwijk

    Karty:   62. Botteghin (FEY), 90+1. Kokcu (FEY) – 44. Mattheij (SPR), 73. D. Duarte (SPR)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:17.
    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – St. Juste, Botteghin (C) (88. Bannis), van der Heijden, Haps – Burger, Kokcu, Fer – S. Berghuis, Vente (64. L. Narsingh), Sinisterra (62. Sam Larsson).
    Náhradníci: Marsman, Evora – Geertruida, Malacia, Verdonk, Tapia, Ayoub, Kelly, Hansson, Sam Larsson, L. Narsingh, Bannis.

    Sparta Rotterdam: Coremans – Abels, Vriends, Mattheij, Faye – Harroui (72. D. Duarte), Auassar (C), Smeets, Rayhi – Ache (75. L. Duarte), Dervisoglu (61. Veldwijk).
    Náhradníci: Harush, Fabrie – Karami, D. Wuytens, D. Duarte, L. Duarte, Rigo, Veldwijk.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra

    Diváci: 41 000
    bahis siteleri