Atlanta United – LA Galaxy 3:0 (kon.) | New York RB – Toronto 2:0 (kon.) | Orlando City – Dallas 2:0 (kon.)
New England – Los Angeles FC 0:2 (kon.) | Cincinnati – Vancouver 1:2 (kon.) | Colorado Rapids – Montreal 6:3 (kon.)
Houston – Chicago Fire 0:1 (kon.) | Real Salt Lake – New York City 3:1 (kon.) | San Jose – Columbus 1:1 (kon.)
Minnesota – Portland 1:0 (kon.)
konec
FC Cincinnati
1:2 (1:1)
Vancouver Whitecaps FC
Neděle 04.08.2019, 02:00 • Nippert Stadium, Cincinnati, Ohio • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Většina ligových soutěží se sice teprve pomalu rozjíždí, ovšem zámořská MLS už má za sebou více jak polovinu základní části. My se v tomto online přenosu blíže podíváme na souboj dvou celků ze dna tabulky, FC Cincinnati vyzve Vancouver Whitecaps FC. Začínáme ve 2:00.
     
    FC Cincinnati

    Fakt, že oranžovo-modří jsou letos nováčkem MLS, je zatím na týmu z Ohia znát, jelikož momentálně se nachází na úplném dně ligové tabulky. Na svém kontě má pouze sedmnáct bodů a navíc je jediným celkem, který v probíhajícím ročníku inkasoval více jak padesát branek. Přesto se ale zdá, že fotbal v této destinaci lidi táhne, neboť právě Cincinnati se může pyšnit třetí nejvyšší návštěvovaností domácích zápasů z celé soutěže. Poslední utkání odehráli ale svěřenci kouče Dameta v Torontu, kde podlehli tamnímu klubu 1:2. Uvidíme, zda dokáží domácí příznivci dnes dovést svůj oblíbený tým k vítězství.
     
    Vancouver Whitecaps

    Ani Vancouver neprožívá ideální sezonu a zhruba po dvou třetinách základní části je jisté, že na play-off může zapomenout, protože na příčky, které účast v nadstavbě zaručují, ztrácí deset bodů a má ještě k tomu nejvíce odehraných zápasů ze všech. Stejně jako Cincinnati jsou také Whitecaps v jedné věci nejhorší. Jedná se o počet výher, kterých zatím mají pouze čtyři. Tomu, že by toto číslo mělo v následujících týdnech nějak výrazně narůst, nic nenasvědčuje. Vancouver totiž aktuálně hodně trápí a z posledních pěti utkání má pouze jedné bod, který si vybojoval minulý týden v zápase s Minnesotou.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Cincinnati: Tytoń – Hoyte, van der Werff, Waston (C), Deplagne – Stanko, Cruz, Ulloa – Ledesma, Mattocks, Lamah
    Náhradníci: Hague – Bertone, Hagglund, Amaya, Manneh, Dally, Powell

    Vancouver Whitecaps FC: Crépeau – Nerwinski, Godoy, Cornelius, Adnan – Felipe, Hwang, Teibert – Bair, Montero (C) – Ardaiz
    Náhradníci: MacMath – Erice, Rose, Sutter, Levis, Baldisimo, Pagliari Giro

    Rozhodčí: Rosendo Mendoza – Ian Anderson, Matthew Nelson.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zazněl úvodní hvizd, zápas může začít! Výkop si vzali na starosti fotbalisté Vancouveru, kteří dnes nastupují v bílých dresech. Jejich soupeř naopak zvolil modrou sadu.
     
    2
    Po krátké kombinaci vyslal Bair dlouhý nákop na Ardaize, kterého však v hlavičkovém souboji předčil Waston.
     
    3
    Hoyte nyní málem překvapil Crépeaua, když jeho nenápadná střela z rohu vápna jen o kousek minula horní růžek hostující svatyně.
     
    4
    Lamah si chtěl narazit s Mattocksem, jenže jeho pas byl nepřesný a skončil pouze u Corneliuse.
     
    5
    Z pravé strany poslal do šestnáctky dobrý centr Felipe a Hoyte musel odehrát balon do zámezí, uvidíme první rohový kop dnešního mače.
     
    6
    Montero prodloužil nabídku Felipeho za sebe a ke střele z malého vápna se málem prodral Bair, před kterým ale na poslední chvíli odvrátil míč Deplagne.
     
    6
    Cincinnati právě vstřelilo branku!
    Domácí se po šesti minutách hry dostávají do vedení! Deplagne poslal do pokutového území nebezpečný centr, na který si naskočil Mattocks. Jeho hlavička sice na bránu ještě neprošla, avšak balon se dostal k ALLANOVI CRUIZOVI, jenž zblízka překonal Crépeaua.
    6. CRUZ - 1:0
     
    8
    Whitecaps se hned po rozehrávce vydali do útoku. Po pravém křídle pláchl Bair, jehož následný střílený centr však pro sebe uzmul Tytoń.
     
    9
    U postranní čáry byl faulován Ledesma a Cincinnati bude mít k dispozici volný přímý kop.
     
    10
    Z něj se ale nic nenarodilo, neboť balon odvrátil na přední tyči stojící Adnan.
     
    11
    Domácí vstoupili do utkání velmi dobře a nyní se jim daří kombinovat na polovině svého soupeře.
     
    12
    Montero se chtěl prosadit po levé straně. To se mu sice tak úplně nepovedlo, nicméně alespoň vybojoval pro svůj tým další roh.
     
    13
    Po něm hlavičkoval z dobré pozice Godoy, jenž si však v předešlém souboji s van der Werffem pomohl nedovoleným způsobem, a proto byla hra přerušena.
     
    14
    Bair si zabíhal za obranu na pas Hwanga, ovšem míč před ním stačil uklidit do zámezí Deplagne.
     
    15
    Mattocks se pokusil individuálně prosadit středem hřiště, avšak proti třem protihráčům neměl šanci uspět.
     
    16
    Deplagne se chtěl vydat dopředu, jenže rychle se k němu stáhli dva fotbalisté v bílém, a proto raději zvolil domácí obránce zpětnou nahrávku na Wastona.
     
    17
    Hra se v posledních minutách malinko uklidnila a momentálně sledujeme poklidnou kombinaci hráčů Cincinnati.
     
    18
    Ulloa špatně přihrál a hosté mohli jít do rychlého brejku, jenže podobně si počínal také Hwang, jenž doslova odevzdal míč Wastonovi.
     
    19
    Ledesma zkusil své štěstí z poměrně velkého úhlu a podařilo se mu Crépeaua lehce zaskočit. Nakonec se ale hostujícímu gólmanovi povedlo balon nadvakrát zkrotit.
     
    20
    Whitecaps se po nějaké době opět vydali dopředu a jejich akci zakončil střelou zpoza šestnáctky Teibert, který ale bránu o pořádný kus minul.
     
    21
    Mattocks vypálil z nějakých pětadvaceti metrů, jenže při zakončení podklouzl, a jeho rána tak vyletěla vysoko nad hostující svatyni.
     
    22
    Cruz přišel o míč ve středu hřiště a svou chybu musel napravit nedovoleným zákrokem, za který mu hlavní sudí velmi důrazně domluvil.
     
    23
    Ardaiz si obehrál dva protihráče a poté zakončil, ovšem jeho pokus stačil zblokovat jeden z obránců Cincinnati.
     
    24
    Cruz nyní poslal velmi špatnou malou domů a Tytoń musel rychle z brány, jelikož za míčem se rychle hnal Ardaiz. Domácí gólman však nakonec celou situaci zvládl.
     
    25
    Modří i nadále drží balon na svých kopačkách a postupně se dostávají k vápnu Vancouveru. Bude tato taktika slavit úspěch?
     
    26
    Hosté teď velmi zariskovali v rozehrávce a málem se jim to vymstilo, nicméně Hwang dokázal míč udržet.
     
    27
    Ardaiz si naváděl balon na střelu, ovšem dobrou práci odvedl Waston, jenž svého soupeře i s míčem vytlačil mimo hrací plochu.
     
    28
    Bair se uvolnil na pravé straně a poté hledal Ardaize, ke kterému se ale kvůli dobrému obrannému zákroku Wastona balon nedostal.
     
    29
    Cruz se před vápnem zbavil svého strážce a poté vyslal na bránu přízemní střelu, která ale gólmana Crépeaua nijak zvlášť nevylekala.
     
    30
    Nyní se snaží dopředu něco vymyslet také hosté, avšak zatím se jim nedaří najít recept na dobře organizovanou obranu Cincinnati.
     
    31
    Montero našel svým centrem sbíhajícího Ardaize, jenž dokázal z krkolomné pozice poměrně slušně zakončit. Tytoń byl ale na svém místě a balon lapil do svých rukavic.
     
    32
    Polský gólman musel zasahovat podruhé během krátké chvíle, nicméně ani s tečovanou ranou Montera neměl příliš mnoho starostí.
    32. Monterova střela neznamenala pro domácího brankáře vážnější nebezpečí
     
    33
    Mattocks se chtěl probít s míčem u nohy do šestnáctky soupeře, jenže na pozorně bránícího Nerwinského si nepřišel.
     
    35
    Výborně to teď udělal Ledesma, který se zbavil hned tří protihráčů a poté přenesl hru doprava na volného Deplagneho.
     
    36
    Mattocks se znovu snažil individuálně prosadit a nakonec se mu povedlo alespoň vybojovat roh.
     
    37
    Ten se však domácím vůbec nepovedl, nabídku Cruze totiž odklidil do bezpečí Teibert.
     
    38
    Mattocks vystihl přihrávku Godoye a poté se nechal faulovat Adnanem, jenž si za svůj zákrok vykoledoval důrazné pokárání od sudího Mendozy.
     
    39
    A další nedovolený zákrok hostů, tentokráte Hwang zajel do Cruze a může být rád, že za svůj zákrok neviděl žlutou kartu.
     
    40
    Tentokráte si vzal standardku na starosti Ulloa. Ten sice našel Wastona, nicméně domácí kapitán si v souboji s Godoyem pomohl faulem.
     
    41
    Adnan byl faulován ve středu hřiště a volný přímý kop si vyzkouší také Whitecaps.
     
    41
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver se krátce před koncem poločasu dočkává vyrovnávací branky! Standardku hostů sice ještě dokázali modří ubránit, nicméně Waston odhlavičkoval míč pouze k HWANGOVI IN-BEOMOVI, jenž ranou z první propálil vše, co mu stálo v cestě.
    41. HWANG - 1:1
     
    43
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Ledesma, ale jeho akce po pravé straně se nepotkala s úspěchem.
     
    44
    Ve vápně se po souboji s Corneliusem poroučel k zemi Cruz a domácí se dožadovali pokutového kopu, ovšem hlavní sudí nechal hru plynout dál.
     
    45
    Allan Cruz dlouho zůstával ležet na hrací ploše a nakonec bylo nutné i krátké ošetření, po kterém se ale záložník Cincinnati zvedl a po svých odkulhal za postranní čáru.
     
    45+1
    Nad rámec prvního dějství byly nastaveny dvě minuty.
     
    45+2
    S poslední akcí chtěl přispěchat Teibert, jenž si ale příliš předkopl míč a ten mu následně utekl do zámezí.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní pětačtyřicetiminutovka dnešního zápasu, po které platí remízový stav. Domácí začali velmi aktivně a hned v šesté minutě je do vedení poslal Cruz. Naopak Vancouver se dlouho na nic nezmohl a vypadalo to, že ve druhém poločase bude muset dohánět jednobrankovou ztrátu, nicméně krátce před odchodem do kabin srovnal povedenou ranou zpoza šestnáctky Hwang.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů neudělal během přestávky žádnou změnu. Doufejme, že i ve druhé půli uvidíme nějaké branky.
     
    47
    Domácí se mohli rychle vrátit do vedení! Centr z levé strany sklepl Mattocks pod sebe na Ullou, jehož parádní pumelici vytáhl hostující gólman konečky prstů nad břevno.
     
    48
    Cincinnati mělo následně ještě rohový kop, ovšem hosté se bez problémů ubránili.
     
    49
    Lamah velmi tvrdě dohrál Nerwinského a může být rád, že mu hlavní sudí neudělil žlutou kartu.
     
    50
    Montero prostrčil balon na Baira, který chtěl rychle zakončit, ovšem Waston mu to nedovolil a poté ho i dokázal odzbrojit.
     
    51
    Cruz se dostal pod tlak dvou protihráčů a málem o míč přišel, avšak vysvobozením pro něj bylo přerušení hry kvůli faulu Felipeho.
     
    52
    Stanko sice našel v šestnáctce nikým nehlídaného Mattockse, nicméně ten se v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    53
    Cruz si všiml nabíhajícího si Lamaha a hned mu také adresoval svůj pas, který ale nepřešel přes pozorného Godoye.
     
    54
    Montero se prodral středem hřiště a zhruba z pětadvaceti metrů vypálil, jenže neseřídil svá mířidla a jeho zakončení se mezi tři tyče nevešlo.
     
    55
    Hwang ztratil míč a poté musel svou chybu napravit taktickým faulem, neboť domácí by jinak postupovali do rychlého brejku.
     
    56
    Ulloa našel svým centrem Wastona, jenž sice dokázal zakončit, avšak balon si do brány cestu nenašel.
     
    57
    Ledesma si před vápnem navedl míč na levačku a jeho následné zakončení na vzdálenější tyč jen těsně minulo hostující svatyni.
    57. Ledesma jen těsně minul
     
    58
    Lamah nabízel balon do šestnáctky z levé strany, nicméně na jeho nabídku si nikdo v modrém nenaběhl.
     
    59
    Tak to by byl neskutečný gól! Deplagne jen tak pro nic za nic napálil balon z pětatřiceti metrů na bránu a k překvapení všech orazítkoval břevno. Brankář Crépeau měl nyní velké štěstí.
    59. Deplagnova překvapivá rána skončila na břevně
     
    60
    Hostující gólman si navíc při snaze vyrazit míč ublížil a nyní je ošetřován na hrací ploše.
     
    61
    Po krátkém ošetření to ale vypadá, že bude v pořádku. Následovat bude odkop od brány Vancouveru.
     
    62
    S dalším zakončením domácích přispěchal Lamah, nicméně ten bránu o pořádný kus minul.
     
    63
    Střídání v týmu FC Cincinnati: ze hřiště odchází Stanko, přichází Bertone.
     
    64
    Montero si na pravé straně obehrál svého soupeře a poté nacentroval balon do vápna, odkud jej ale rychle odklidil Waston.
     
    65
    Mattocks chtěl pomoct svým spoluhráčů v defenzivě, jenže před vápnem fauloval Baira, a nabídl tak svému soupeři standardní situaci.
     
    66
    Tu si vzal na starosti Fredy Montero, proti jehož ráně však nemusel domácí gólman zasahovat.
     
    67
    O malou chvíli později už měl ale Tytoń plné ruce práce s tvrdou pumelicí Felipeho, kterou jen konečky prstů vytáhl nad břevno.
    67. Proti Felipeho pumelici vytáhl Tytoń parádní zákrok
     
    67
    Střídání v týmu Vancouver Whitecaps FC: ze hřiště odchází Ardaiz, přichází Levis.
    Střídání v týmu FC Cincinnati: ze hřiště odchází Cruz, přichází Amaya.
     
    69
    V posledních minutách sledujeme opravdu skvělý fotbal. Dočkáme se v následujících minutách gólu?
     
    70
    Lamah se utrhl na levém křídle a poté hledal ve vápně Mattockse, před kterým však stačil balon odvrátit na roh Cornelius.
     
    71
    Z následného rohového kopu nic nevzniklo, neboť Crépeau vyboxoval míč daleko od své brány.
     
    72
    Střídání v týmu FC Cincinnati: ze hřiště odchází Ledesma, přichází Manneh.
     
    73
    Ulloa se chtěl prosmýknout mezi dvěma protihráči, jenže si ukousl až příliš velké sousto a o balon přišel.
     
    74
    Střídání v týmu Vancouver Whitecaps FC: ze hřiště odchází Bair, přichází Sutter.
     
    75
    Godoy hledal svým dlouhým nákopem Montera, avšak pas hostujícího stopera byl příliš prudký a míč doputoval až k Tytońovi.
     
    76
    Manneh se zbavil svého strážce a poté předložil míč Mattocksovi, jenž ale ve stoprocentní šancí trestuhodně selhal a bránu z hranice malého vápna přestřelil.
    76. Mattocks ve vyložené šanci selhal
     
    77
    Manneh ztratil míč a při snaze získat ho zpět fauloval Nerwinského, Whitecaps budou moct v klidu rozehrávat.
     
    78
    Z velké dálky to nyní zkusil Hoyte a rána to nebyla vůbec špatná, avšak balon zamířil přesně do míst, kde se nacházel Crépeau.
     
    79
    Mattocks si došel pro balon až na polovinu hřiště, nicméně vybíhal z jasného ofsajdu, a proto byla hra přerušena.
     
    80
    Bertone se sice nedokázal prosadit přes Adnana, nicméně nakonec dokázal vybojovat rohový kop pro Cincinnati.
     
    81
    Ten rozehrál Ulloa na přední tyč, kde si ale nejvýše naskočil Cornelius, jenž odhlavičkoval míč mimo pokutové území.
     
    82
    Domácí jsou v posledních minutách daleko aktivnější a je jasné, že s remízou se za žádnou cenu nechtějí spokojit.
     
    83
    Nyní se ale po zisku balonu mohl do brejku vydat Montero, kterého však dokázal ubránit kapitán Cincinnati Waston.
     
    84
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak to je velký šok pro domácí, Vancouver se totiž z ničeho nic dostává do vedení! Adnan vyslal do útoku po levé straně Teiberta, jenž následně nahrávkou pod sebe našel FELIPEHO a ten už pouze nasměroval míč do prázdné brány.
    84. FELIPE - 1:2
     
    85
    Střídání v týmu Vancouver Whitecaps FC: ze hřiště odchází Felipe, přichází Rose.
     
    86
    Domácí budou mít ale ihned šanci vyrovnat, po faulu Levise totiž budou zahrávat volný přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    87
    Bertone zkusil překvapit Crépeaua technickou střelou, kterou si ale hostující gólman pohlídal a nepustil míč za svá záda.
     
    88
    Mattocks se dnes již poněkolikáté ocitl v postavení mimo hru, čímž zmařil možnost svého celku.
     
    89
    Domácí už nemají moc času, a proto vrhají všechny své síly do útoku. Dočkají se vyrovnání?
     
    90
    Do vápna Vancouveru létá jeden centr za druhým, nicméně zatím se nikomu v modrém nepodařilo dostat se do zakončení.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby bylo nastaveno pět minut.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Bertone (FC Cincinnati).
     
    90+3
    Centr Bertoneho od rohového praporku mířil do dobrého prostoru, jenže pro balon si došel gólman Crépeau, jenž už s rozehrávkou nijak zvlášť nespěchá.
     
    90+4
    Hosté měli k dispozici volný přímý kop. Exekuce se ujal Ali Adnan, jehož tvrdá pumelice zamířila vysoko nad bránu.
     
    90+5
    Whitecaps brání svůj jednobrankový náskok velmi dobře a aktuálně se jim daří držet balon daleko od brány Crépeaua.
     
    90+5
    Domácí ještě měli v závěru volný přímý kop, avšak hosté se dokázali ubránit a vypadá to, že dnešní zápas vyhrají.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je tomu skutečně tak, Vancouver nakonec ve druhém poločase dokonal obrat a ze Cincinnati si odveze tři body za výhru 2:1. Domácí mohou mrzet nevyužité šance, kterých měli svěřenci kouče Dameta ve druhém dějství opravdu hodně. Whitecaps naopak vytěžili z minima maximum a díky vítěznému gólu Felipeho z 84. minuty si mohou užívat radost z vítězství.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 12:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:12.
     
    Z tohoto zápasu je to ode mě vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (04:10:53)

    Jáchym Tůma

    Branky: 6. Cruz (Mattocks) – 41. Hwang, 84. Felipe (Teibert)

    Karty:   90+2. Bertone (CNC)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 12:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:12.
    FC Cincinnati: Tytoń – Hoyte, van der Werff, Waston (C), Deplagne – Stanko (63. Bertone), Cruz (67. Amaya), Ulloa – Ledesma (72. Manneh), Mattocks, Lamah
    Náhradníci: Hague – Bertone, Hagglund, Amaya, Manneh, Dally, Powell

    Vancouver Whitecaps FC: Crépeau – Nerwinski, Godoy, Cornelius, Adnan – Felipe (85. Rose), Hwang, Teibert – Bair (74. Sutter), Montero (C) – Ardaiz (67. Levis)
    Náhradníci: MacMath – Erice, Rose, Sutter, Levis, Baldisimo, Pagliari Giro

    Rozhodčí: Rosendo Mendoza – Ian Anderson, Matthew Nelson
    bahis siteleri