Heidenheim – Stuttgart 2:2 (kon.) | Darmstadt – Kiel 2:0 (kon.) | Aue – Wiesbaden 3:2 (kon.)
konec
FC Erzgebirge Aue
3:2 (2:1)
Wehen Wiesbaden
Neděle 04.08.2019, 15:30 • Sparkassen-Erzgebirgsstadion (Aue) • 2. německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Druhá německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Erzgebirge Aue a Wehen Wiesbaden.
     
    FC Erzgebirge Aue

    Fotbalisté Aue v loňském ročníku obsadili až čtrnáctou pozici, což v konečném součtu nic moc neznamenalo. Náskok na barážovou pozici totiž činil pět bodů. Aue za celou minulou sezónu prohrálo hned v šestnácti případech, navíc pouze jedenáct zápasů přineslo kýžené vítězství. Erzgebirge vstoupil do letošní sezóny velice dobrým způsobem, hned v úvodním kole zajížděl na těžkou půdu Fürthu, kde nakonec zvítězil výsledkem 2:0, přičemž druhá branka tohoto zápasu přišla až v samotné koncovce. Aue se tak dnes bude pokoušet na toto utkání navázat.
     
    Wehen Wiesbaden

    Na opačné straně stojí nováček druhé nejvyšší soutěže, kterým je Wiesbaden. Ten se ve třetí lize umístil na třetí pozici, čímž se automaticky dostal do baráže o postup do druhé Bundesligy. Wehen nakonec sehrál dvojzápas s Ingolstadtem, přičemž první zápas sice přinesl porážku 1:2, avšak ten druhý vítězství 3:1, což plně stačilo k postupu. Wiesbadenu ale vstup do nové ligy moc nevyšel, hned v úvodním duelu nestačil na Karlsruhe, kterému se povedlo zvítězit poměrem 2:1, přičemž jediná branka Wehenu přišla až ve třetí minutě nastaveného času.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Erzgebirge Aue: Männel – Kalig, Mihojević, Gonther, Kusič – Riese, Fandrich – Testroet, Hochscheidt, Krüger – Nazarov.
    Náhradníci: Jendrusch – Baumgart, Ciftci, Daferner, Kupusović, Strauss, Rizzuto, Zulechner, Wydra.

    Wehen Wiesbaden: Watkowiak – Kuhn, Mockenhaupt, Röcker, Niemeyer – Lorch, Mrowca – Ajani, Dittgen – Kyereh, Tietz.
    Náhradníci: Bartels – Dams, Franke, Gül, Chato, Shipnoski, Schäffler, Titsch-Rivero.

    Rozhodčí: Kempter – Schaal, Schütz.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hra se hodně rychle přemístila k pokutovému území Wiesbadenu, kde se poprvé dostal k míči hostující brankář Watkowiak, který urychleně rozehrál.
     
    4
    Posléze přišlo na řadu autové vhazování z levé strany, o které se postaral obránce Kusić, jenž raději zpětnou nahrávkou oslovil vedle stojícího Gonthera.
     
    5
    Posléze akci svého celku táhl hostující Kyereh, který dokráčel až k hranici pokutového území, avšak zpětnou nahrávkou našel pouze nohu soupeře.
     
    6
    Nazarov možná trochu zbytečně zkoušel roztáhnout hru na pravou stranu, avšak tam se nacházel pouze pozorný Rocker, kteý vybojoval aut z levé strany.
     
    7
    Dalekonosné přenesení hry mělo na pravém křídle najít Kuhna, avšak hostující zadák se k míči nedostal. Posléze musel zasahovat obránce Riese.
     
    8
    Aue podniklo rychlý protiútok, po kterém se k centru z levé strany dostal Kruger, jehož sražená nabídka nakonec doputovala do moci brankáře Watkowiaka.
     
    9
    Na řadu přišlo autové vhazování pro Wehen, o který se z pravé strany postaral obránce Kuhn, jehož nabídka nakonec našla volného Lorcha.
     
    10
    I tak se po odkopu jako první dostal k míči domácí Riese, který kombinoval ve středu hrací plochy, načež si u postranní čáry vybral volného Kaliga.
     
    11
    Mihojević raději na jistotu přihrával k vlastnímu pokutovému území, kam si pro míč vyběhl brankář Mannel, který posléze rozehrál zpět po zemi do strany.
     
    12
    Posléze to přímo na branku zkoušel domácí Testroet, který pravačkou trefil pouze dobře postaveného protihráče, kterému se povedlo zablokovat střelu.
     
    13
    Kyereh se mrštným způsobem dostal kolem Fandricha, načež došlo k přenesení hry na levou stranu, kde Niemeyer neudržel míč na hrací ploše.
     
    14
    Na opačné straně byl příliš pozdě v souboji jeden z domácích, který si tak počínal nedovoleným způsobem. Na řadu tak přijde standardní situace pro Wehen.
     
    15
    Daleko s míčem se nedostal hostující Ajani, kterému navíc utekl míč daleko za postranní lajnu. Autového vhazování se tak ujal obránce domácího celku.
     
    16
    Zatím sledujeme celkem poklidnou podívanou, která nepřináší nic moc zajímavého. Před malým momentem pro změnu vhazoval zadák Kalig.
     
    19
    Aue právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Testroet dokázal v pokutovém území zpracovat padající míč, poté si pravačkou přichystal přízemní nabídku, na kterou si naběhl FLORIAN KRÜGER, který měl snadnou práci.
    19. Florian KRÜGER - 1:0
     
    22
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme tak nemuseli dlouho čekat. Do vedení se dostal favorit, tedy Aue, v tuto chvíli je tak na tahu soupeř.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Marvin Ajani (Wehen Wiesbaden).
     
    24
    Ajani si ukázkovým způsobem zpracoval padající míč, který se ihned snažil procedit na Kyereha, avšak tento úmysl přečetl velice pozorný Gonther.
     
    25
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Před malým momentem rozehrával Mannel, jenž to zkoušel po zemi.
     
    26
    Wehen naprosto propadl při bránění útočné akce soupeře. Mezi obranu se tak dostal Nazarov, jehož zvláštní zakončení putovalo daleko vedle branky.
     
    27
    Testroet sice uspěl v hlavičkovém souboji, avšak míč prodlužoval pouze do území Wiesbadenu. Niemeyer tak okamžitě hledal Mrowcu, což se ale nepovedlo.
     
    28
    Mannel opětovně rozehrával od své branky, přičemž v tomto případě hledal vedle stojícího Gonthera, jehož dalekonosný nákop ale neslavil úspěch.
     
    29
    Dittgen zachytil míč ve středu hrací plochy, následně se k němu dostal kolega Tietz, jenž narazil do protihráče. Další celkem zbytečná hrubice.
     
    30
    Nazarov si navedl míč do palebné pozice a zhruba z pětatřiceti metrů vypálil na hostujícího brankáře, který si s ránou doprostřed branky poradil.
     
    31
    Wiesbaden si dokonce vybojoval rohový kop, o který se z levé strany postaral Lorch, který svůj centr poslal přesně na nohu prvního protihráče.
     
    34
    Střídání v týmu Wehen Wiesbaden: ze hřiště odchází Michel Niemeyer, přichází Dominik Franke.
     
    35
    Aue právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je tu další branka domácích! Aue se podařilo zachytit míč ve středu hrací plochy, poté se k němu dostal DIMITRIJ NAZAROV, jehož rána z dobrých třiceti metrů doputovala ke vzdálenější konstrukci, kam se Watkowiak nestačil natáhnout.
    35. Dimitrij NAZAROV - 2:0
     
    36
    Žlutou kartu dostává Phillip Tietz (Wehen Wiesbaden).
     
    37
    Hostující celek to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. I tak do konce tohoto zápasu zbývá celkem dostatek času.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Riese se snažil urychleně nastartovat Testroeta, avšak to se nakonec vůbec nepovedlo. Míč skončil pouze v zámezí, Rocker se ihned ujal autu.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Dimitrij Nazarov (FC Erzgebirge Aue).
     
    41
    Ajani si gestem ruky řekl o přihrávku, po které skončil na zemi. Provinil se jeden z domácích hráčů, Wehen tak bude zahrávat slibnou standardní situaci.
     
    43
    Odpovědnost na sebe vzal obránce Kuhn, který to nakonec zkoušel přímo na branku. Jeho projektil nebyl vůbec přesný, Mannel tak nemusel zasahovat.
     
    43
    Wiesbaden právě vstřelil branku!
    Přeci jenom tady máme kontaktní branku! Do pokutového území přiletěl z pravé strany nadýchaný bochánek, po kterém zakončoval Lorch. Jeho hlavička směřovala ke vzdálenější konstrukci, kde míč zasunul do sítě PHILLIP TIETZ.
    43. Phillip TIETZ - 2:1
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Wehen si vyzkoušel ještě jeden rohový kop, který se snášel k zadní konstrukci, kde se nejvýše do vzduchu dostal domácí Riese.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu bylo nebezpečnější Aue, jenž nakonec hned dvakrát skórovalo. Wehen se zatím směrem dopředu celkem trápí, nicméně v koncovce prvního poločasu se mu podařilo alespoň snížit výsledek, což dělá lepší pozici do druhého dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Pascal Testroet (FC Erzgebirge Aue).
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu zahrál velice zodpovědným způsobem domácí Kusić, kterému se u postranní čáry podařilo otřít míč o protihráče.
     
    49
    Následně si u středového kruhu pomohl nedovoleným zákrokem hostující záložník Lorch, který byl v souboji o míč příliš pozdě. Volný kop pro domácí tábor.
     
    50
    Sledovali jsme velice prudkou nabídku napříč pokutovým územím, po které se natahovala dvojice hráčů, avšak Mihojevićovi přeci jenom něco scházelo.
     
    51
    Posléze to velice nebezpečným pokusem zkoušel obránce Rocker, s jehož zakončením si Mannel dokázal poradit. Posléze Kyereh fauloval brankáře.
     
    52
    Také nováček soutěže si vyzkoušel standardku z velké vzdálenosti. Kuhn centroval k hranici pokutového území, kde na dlouho nohu zasahoval Riese.
     
    53
    Nesportovním gestem se prezentoval hostující Ajani, který narušil rychlou rozehrávku soupeře. Docela risk, hostující křídelník již hraje se žlutou kartou.
     
    54
    Aue rozehrálo další volný kop nakrátko, načež se Kaligovi nepovedlo odcentrovat do přehuštěného prostoru, nýbrž pouze za branku soupeře.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Sören Gonther (FC Erzgebirge Aue).
     
    56
    Střídání v týmu Wehen Wiesbaden: ze hřiště odchází Marvin Ajani, přichází Manuel Schäffler.
     
    56
    V úvodu druhého poločasu sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Po jednom z nich centroval Kuhn, avšak jeho celek opět zbytečně fauloval.
     
    57
    U postranní čáry si důrazným způsobem počínal Kuhn, kterému se nakonec nepovedlo vybojovat autové vhazování, s míčem hraje soupeř.
     
    58
    Do pokutového území Aue přiletěl další z řady centrů, avšak ani tentokráte jsme se nedočkali zakončení, nýbrž pouze ofsajdového postavení Wehenu.
     
    59
    Následně Nazarov chtěl špičkou kopačky roztáhnou hru na levou stranu, avšak do dráhy letu míče vložil nohu Mockenhaupt, od kterého šel do zámezí.
     
    61
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Pascal Testroet, přichází Philipp Zulechner.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Aue i nadále vede o jednu branku. Druhý poločas nám zatím nabízí celkem nezáživnou podívanou.
     
    65
    Mockenhaupt to zkoušel nekompromisním nákopem k opačnému pokutového území, kde se v hlavičkovém souboji podařilo zvítězit Mihojevićovi.
     
    66
    Až poté se do slibné šance natlačit Franke, který z dobré pozice úplně minul branku. Domácí nyní zaspali, avšak Mannel nakonec nemusel zasahovat.
     
    67
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Dimitrij Nazarov, přichází Tom Baumgart.
     
    68
    Následně dostal míč proti noze záložník Lorch, který si dal na svém pokusu záležet. Střela nakonec putovala vedle, byly to nějaké dva metry vedle tyče.
     
    69
    Na řadu přišel další dalekonosný nákop v podání Wiesbadenu, avšak Tietz se v době přihrávky nacházel v ofsajdu, což signalizoval také pomezní sudí.
     
    70
    O provedení dalšího autového vhazování se postaral Kusić, který po kontaktu s protihráčem skončil na zemi. Sudí ale nechal pokračovat ve hře.
     
    71
    Mannel si dával s odkopem od své branky celkem dost načas, nakonec se to obešlo bez karetního ocenění. Po jeho odkopu se k balónu dostal Baumgart.
     
    72
    Posléze Dittgen centroval do malého vápna, kde nikdo ze spoluhráčů netrefil balón. Až posléze ho stačil do bezpečnějšího prostoru odehrát Kalig.
     
    73
    Wiesbaden se opět dostal na dostřel branky soupeře. Mihojevićovi se podařilo zablokovat zakončení, posléze si pro volný balón přispěchal Mannel.
     
    74
    U středového kruhu si nedovoleným způsobem počínal Riese hostující Mrowca, který zavadil o nohu soupeře. Aue bude rozehrávat volný kop.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Jeremias Lorch (Wehen Wiesbaden).
     
    78
    Fandrich si na pravém křídle dokázal narazit s Kaligem, avšak zpětná nahrávka druhého jmenovaného skončila v rukavicích brankáře Wehenu.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Sebastian Mrowca (Wehen Wiesbaden).
     
    80
    Na opačné straně si ukopl míč daleko od kopačky Mrowca, potom mohl zasahovat domácí Mihojević, který odkopem zažehnal možné nebezpečí.
     
    81
    Po celkem důrazném souboji skončila na zemi dvojice protihráčů. Na nic vážnějšího to nevypadá, hlavní sudí dokonce nebude tasit žlutou kartu.
     
    81
    Střídání v týmu Wehen Wiesbaden: ze hřiště odchází Jeremias Lorch, přichází Nicklas Shipnoski.
     
    82
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Filip Kusič, přichází John-Patrick Strauss.
     
    83
    Watkowiak nyní podržel svůj celek! Kalig poslal do pokutového území velice přesný centr, po kterém se vrhl do zakončení Zulechner, který nevyzrál na brankáře.
     
    83
    Aue právě vstřelilo branku!
    Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět! Fantastickým způsobem to provedl TOM BAUMGART, který se drzým způsobem dostal až do palebné pozice, odkud zamířil přesně k zadní tyči, přičemž se Watkowiak natahoval po míči marně.
    83. Tom BAUMGART - 3:1
     
    84
    Na řadu přišel rohový kop z pravé strany. Míč se kroutil směrem od branky, nakonec ho dokázal odklidit Tietz, který navíc našel svého spoluhráče.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Aue v tuto chvíli vede o dvě branky, Wehenu na vyrovnání nezbývá moc času.
     
    88
    Aue zakládalo další útočnou akci až od své poloviny. Fandrich se daleko s míčem nedostal, na opačné straně musel zasahovat Mannel.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Wiesbaden právě vstřelil branku!
    Tak pozor, máme tu totiž kontaktní branku! Jeden z domácích chyboval při rozehrávce, poté se k míči dostal MAXIMILIAN DITTGEN, jenž si počkal na vhodnou pozici ke střele, načež zamířil přesně pod břevno.
    89. Maximilian DITTGEN - 3:2
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Maximilian Dittgen (Wehen Wiesbaden).
     
    90+3
    Aue se s míčem dostalo na polovinu soupeře, což mu maximálně vyhovuje.
     
    90+4
    Následně se na malý moment dostal na útočnou polovinu hostující Kyereh, avšak kolem sebe neměl podporu spoluhráčů, což vedlo ke ztrátě balónu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Aue, které svého soupeře porazilo poměrem 3:2. Druhý poločas nebyl z hlediska atraktivity zrovna nejpohlednější, sledovali jsme totiž celou řadu nedovolených zákroků. Wehen byl navíc směrem dopředu aktivnější, avšak soupeř se přeci jenom dostal ke třetí. Hosté v závěru dokázali tento výsledek ještě zkorigovat.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:10. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 13:19. (17:24:06)

    David Suchý

    Branky: 19. Krüger, 35. Nazarov, 83. Baumgart – 43. Tietz, 89. Dittgen

    Karty:   40. Nazarov (AUE), 47. Testroet (AUE), 55. Gonther (AUE) – 23. Ajani (WIE), 36. Tietz (WIE), 76. Lorch (WIE), 79. Mrowca (WIE), 90+1. Dittgen (WIE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:10. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 13:19.
    FC Erzgebirge Aue: Männel – Kalig, Mihojević, Gonther, Kusič (82. Strauss) – Riese, Fandrich – Testroet (61. Zulechner), Hochscheidt, Krüger – Nazarov (67. Baumgart).
    Náhradníci: Jendrusch – Baumgart, Ciftci, Daferner, Kupusović, Strauss, Rizzuto, Zulechner, Wydra.

    Wehen Wiesbaden: Watkowiak – Kuhn, Mockenhaupt, Röcker, Niemeyer (34. Franke) – Lorch (81. Shipnoski), Mrowca – Ajani (56. Schäffler), Dittgen – Kyereh, Tietz.
    Náhradníci: Bartels – Dams, Franke, Gül, Chato, Shipnoski, Schäffler, Titsch-Rivero.

    Rozhodčí: Kempter – Schaal, Schütz
    bahis siteleri