Jekatěrinburg – Petrohrad 5:2 (kon.) | Magnitogorsk – Viťaz 0:2 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 3:4 (kon.)
CSKA Moskva – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 3:2 (po pr.) | Omsk – Čerepovec 1:5 (kon.)
Soči – Minsk 5:4 (kon.)
po prodl.
Dynamo Moskva
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Spartak Moskva
Pátek 06.09.2019, 18:30 • VTB Ice Palace, Moskva, Rusko • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:33 Juuso HIETANEN - 3:2
     
    61:33
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro Spartak velice kruté, zvláště v kontextu vyloučení za faul/nefaul Gončarova v závěru. Už v době, kdy se Gončarov vracel na led, vrátil Šipačov kotouč z předbrankového prostoru pod sebe do oblasti mezikruží pro JUUSO HIETANENA, který napřahoval snad až někde z Petrohradu, prostřelil Bespalova a odpálil radost v aréně – 3:2! Asistence: Vadim Šipačov.
    59:31 Vyloučení Gončarova za nedovolené bránění
     
    59:31
    Ale pozor! 29 sekund před koncem přichází vyloučení na straně Spartaku. Maxim Gončarov postrčil na zem Šipačova, který ale šel na led jako po zásahu šrapnelem. Přesto dostává hostující obránce dvě minuty a Dynamo bere time-out.
    54:47 Patrik HERSLEY - 2:2
     
    54:47
    Spartak právě vstřelil branku!
    Za stupidní chybu v podobě špatného střídání se tvrdě platí! PATRIK HERSLEY se stal hrdinou Spartaku pro tuto chvíli. Nejprve nastřelil tyčku od modré, následně se k němu po dalších přihrávkách dostal puk podruhé a poslal jej na branku. Ke smůle domácích sice Bočarov zasáhl, ale takovým způsobem, že si puk srazil do branky – 2:2! Asistence: Martinš Karsums, Robin Hanzl.
     
    54:00
    Po flámu ale přichází bolesti hlavy, do hokeje převedeno, po gólu přichází vyloučení. Moskevské Dynamo opět špatně střídalo a dostává dvě minuty, které odsedí André Petersson. Jak jinak srovnat, než v přesilovce, to si může říkat Spartak. Povede se mu to?
    53:04 Michal ČAJKOVSKÝ - 2:1
     
    53:04
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    10 sekund před koncem početní výhody Dynama se mění skóre potřetí v dnešním zápase! André Petersson zleva vrátil puk MICHALU ČAJKOVSKÉMU na osu ledové plochy. Slovenský obránce tvrdě vystřelil a prostřelil Bespalova i díky práci Jaškina před brankou, který dobře clonil, možná i puk zasáhl. Za střelce gólu ale máme zatím označeného Čajkovského – 2:1! Asistence: André Petersson.
     
    51:14
    Tvrdost trestné lavice okusí Alexandr Kutuzov ze Spartaku, v souboji se věnoval Kuljominovi až moc a dostává tímto dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
    44:55 Podrážení Hersleyho, po kterém si domácí žádali trestné střílení
     
    44:55
    56 sekund před vypršením přesilovky Spartaku je tu další vyloučení. Tentokrát letěl sám na branku Ivan Igumnov, zezadu ho fauloval Patrik Hersley a dostává dvě minuty za podrážení, ač by domácí rádi trestné střílení.
     
    43:47
    Domácí jsou již v plném počtu, ale zoufale jim ve startu třetí třetiny chybí disciplína. Ihned po návratu vyloučeného hráče na led je dalším trestancem Vladislav Jefremov za podrážení přímo před zraky hlavního sudího.
     
    41:44
    Michail Grigorjev se stává dalším vyloučeným v dnešním zápase. V souboji u mantinelu si dle sudích pomohl držením a dostává za to dvě minuty.
    41:18 Závar před brankou Dynama gólem neskončil
     
    41:18
    Hodně nepříjemný moment pro Bočarova! Spartak totiž předvedl rychlý výpad, který zakončoval Kokarev v první fázi, odražený puk se snažil do branky zamést Arťom Fjodorov, jenže trefil pouze hokejku Bočarova na ledě! Domácí gólman se pak chvilku v brankovišti plácal, než sudí přerušil definitivně hru.
     
    37:59
    Z nenápadného postrčení puku Indrašise ven z útočného pásma vznikl samostatný únik Afinogenova, ruský veterán zkusil jednoduchou střelu na hostujícího gólmana, který kotouč udržel ve výstroji!
     
    31:17
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Maxim Afinogenov.
     
    27:11
    Po komerční přestávce přijde další vyloučení na straně Spartaku. Robin Hanzl dostává dvě minuty za přidržení Mojsejeva v souboji u mantinelu.
    25:31 Fjodorov v zakončení neuspěl
     
    25:31
    Miks Indrašis si zkusil prohodit obránce Spartaku před finále v podobě střely, ale neúspěšně. Na druhé straně se dostal na kotouč Arťom Fjodorov a ujížděl s ním na branku, díky stíhajícímu bekovi domácích ale neměl klid na zakončení, což se také na kvalitě projevilo, Ivan Bočarov jednoduchým zákrokem zasáhl.
     
    24:43
    Anton Zlobin si najel z druhé vlny do útočného pásma a Šablovskij mu nabil na střelu z první, hostující #92 tvrdou střelou ale trefila pouze pravou tyčku!
     
    19:18
    42 sekund před koncem dostane prostor na přesilovkové umění i Spartak. Michail Grigorjev si v souboji za brankou pomohl držením protihráče a stráví závěr třetiny na trestné lavici.
    16:43 Juuso HIETANEN - 1:1
     
    16:43
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Z třetí přesilové hry se domácí konečně dočkali! Začalo to československou souhrou. Od modré se napřáhl Michal Čajkovský a jeho pokus tečoval zády obránce Spartaku, bohužel pro něj přímo k Dmitrijovi Jaškinovi, který jednoduše posunul puk k volnému JUUSOVI HIETANENOVI. Proti dorážce do prázdné neměl Bespalov žádný nárok, i když se snažil – 1:1! Asistence: Dmitrij Jaškin, Michal Čajkovský.
     
    15:30
    Jakov Rylov udělal školáckou chybu. Bruslemi nebyl ani na ledě a z trestné při nástupu zachytil vyhozený puk svých spoluhráčů. Dostává tak další dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    15:03
    Bespalov ale mohl kasírovat po závaru, kdy se kotouč vyklouzal těsně vedle pravé tyčky po nenápadné střele Peterssona!
     
    13:27
    V komerční pauze započne své dvě minuty na trestné střelec prvního gólu Spartaku, Jakov Rylov. Po souboji upadl na zem a sevřel puk do rukavice, čehož si sudí všimli a posílají jej ven. Pro Dynamo druhá přesilovka.
    11:10 Jakov RYLOV - 0:1
     
    11:10
    Spartak právě vstřelil branku!
    Ve hře 4 na 4 byl aktivnější Spartak a vyplatilo se mu to v podobě vedoucího gólu! Střela Patrika Hersleyho od modré čáry letěla sice vedle branky, od zadního plexi se však odrazila do předbrankového prostoru, kde na dobrém místě stál JAKOV RYLOV a dorážkou do odkryté klece posílá Spartak do vedení – 0:1! Asistence: Patrik Hersley.
    10:00 Potyčka Gončarova a Afinogenova
     
    10:00
    Podle očekávání byli vyloučeni oba hráči. Jak Maxim Gončarov, tak Maxim Afinogenov dostávají shodně dvě minuty a hraje se 4 na 4.
     
    06:49
    Opakované záběry skutečně ukázaly, že Spartak špatně střídal a dvouminutový trest odsedí Ilja Zubov.
     
    05:38
    Brejk 2 na 1 zakončoval po křižné přihrávce od Afinogenova Ivan Muranov, při střele ale na levém kruhu promáchl a stadionem to pouze zahučelo!
     
    01:14
    Vadim Šipačov neprojel podél mantinelu, přimáčkl jej na něj jeden z obránců Spartaku. Domácím to však vůbec nevadilo, odraženou střelu Jaškina poslal z druhé strany na branku Grigorjev a Bespalov reagoval o něco později, domácí obránce ale trestuhodně minul prázdnou klec!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 17. Hietanen (Jaškin, Čajkovský), 54. Čajkovský (A. Petersson), 62. Hietanen (Šipačov) – 12. Rylov (Hersley), 55. Hersley (Karsums, R. Hanzl)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Hietanen, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Grigorjev, J. Zajcev, Ljamin, Igumnov – Jaškin, Tarasov, Šipačov (C) – Mojsejev, Jefremov, V. Kuljomin (A) – Polygalov, A. Petersson, Indrašis – Kruglov, Afinogenov, Muranov.
    Spartak Moskva: Bespalov (Chomčenko) – Hersley, Rylov (A), Pedan, D. Višněvskij, Kutuzov, Gončarov, Nikišin, Arkalov – Karsums, Daugavinš, R. Hanzl – Kokarev, Zubov (A), Fjodorov – Nikoncev (C), Talalujev, Stoljarov – Šablovskij, Zlobin, Chochlačov.

    Rozhodčí: Naumov, Romasko – Zacharenko, Sivov (všichni RUS)

    Diváci: 7 637
    bahis siteleri