Trnava – Senica 0:0 (kon.)
konec
FC Spartak Trnava
0:0 (0:0)
FK Senica
Středa 18.09.2019, 18:00 • Štadión Antona Malatinského, Trnava • Niké liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky slovenského fotbalu. Dnes od 18:00 je na programu předehrávka 9. kola, ve kterém Trnava přivítá na svém trávníku Senicu. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    FC Spartak Trnava
    Trnava nezažívá úplně ideální vstup sezony, zároveň ale není moc špatný. Spartak získal z osmi zápasů třináct bodů a aktuálně hájí pátou pozici. Dnešní domácí ještě nedávno drželi sérii dvou výher v řadě, o jednu branku porazili Ružomberok a Michalovce, ale o dobrou formu přišla Trnava v posledním zápase, když podlehla bratislavskému Slovanu. Spartak navíc dnes narazí na poslední tým tabulky, takže dnes nic jiného než tři body nebere.

    Poslední tři utkání
    Bratislava vs. Trnava – 2:0
    Trnava vs. Michalovce – 2:1
    Ružomberok vs. Trnava – 0:1
     
    FK Senica
    Senica je na tom tragicky, patří jí poslední místo a navíc vstřelila nejméně gólů a také nejvícekrát inkasovala. Dnešní hosté mají z osmi zápasů čtyři body za jedinou výhru, remízu a šest porážek. Senica dokázala zaskočit jen Trenčín a remízu uhrála s Ružomberokem. Dnes by navíc měla přijít sedmá prohra v sezoně, protože Trnava patří mezi nejlepší slovenské kluby, takže si výhru proti outsiderovi rozhodně nebude chcít nechat utéct.

    Poslední tři utkání
    Senica vs. Dun. Streda – 0:1
    Žilina vs. Senica – 5:0
    Senica. Zlaté Moravce – 1:3
     
    Úvodní sestavy:

    FC Spartak Trnava: Rusov – Diogo, Mitrea (C), Menich, Lovat – Oršula, Tesija, Halilovič, Dangubič – Tavares, Sobczyk.
    Náhradníci: Bolek – Kelemen, Gamboš, Mihálek, Turňa, Horvát, Marinković.

    FK Senica: Vorel – Klapan, Didiba, Dias (C), Favaro Amaral, de Assis – Totka, Cvek, El Moudane – Castaňeda, Sulley.
    Náhradníci: Taborda – Addo, Baumgartner, Ramirez, Akinyoola, Košút.

    Rozhodčí: Ziemba – Pozor, Galo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v tradičních červenočerných, zatímco hosté v kompletně modrých dresech.
     
    2
    Senica se trochu trápila v rozehrávce, vysvobození přišlo až s hvizdem rozhodčího Ziemby, který viděl faul na Roberta Diase.
     
    3
    Po dalším faulu na El Mouadaneho hostům nevyšlo přenesení hry na levou stranu. Trnava může v klidu operovat na vlastní půlce.
     
    4
    Oršulův centr byl Totkou sražen na Haliloviče. Ten musel hrát dozadu, aby ve finále Sulley fauloval Dioga.
     
    5
    Právě Sam Sulley pronikal po ose hřiště směrem k Rusovovi, jenže si v souboji pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    6
    Senica se vysvobodila prostřednictvím odkopu do zámezí. Po vhazování Menicha budou domácí opět útočit do plných.
     
    7
    Nákop Haliloviče byl pro Oršulu nechytatelný, jenže hosté znovu sáhli jenom po vysvobozujícím odkopu k půlící čáře.
     
    8
    První zajímavější moment tohoto zápasu! Emir Halilovič převzal míč od Dangubiče a z třiadvaceti metrů vystřelil malý kousek nad horní tyč.
     
    9
    Gustavo Cascardo de Assis přitvrdil v souboji s Tavaresem. Znovu se píská a Trnava bude mít k dispozici standardní situaci.
     
    10
    Sobczyk si naběhl na průnikovou přihrávku za obranu. Pak už se ale dostal ze střeleckého úhlu a Didiba jeho vynucený pas odehrál na roh.
     
    11
    Bogdan Mitrea prodloužil míč na Menicha, který ho vrátil na Lovata. Ani následné obléhání velkého vápna ale k ničemu nevedlo.
     
    12
    Spartak po ztrátě míče zůstal nalezlý na hostující rozehrávce. Míč získal v poměrně nebezpečném prostoru a po faulu na Tavarese může hrozit z přímého kopu.
     
    13
    Tešija rozehrával po zemi, ale narazil na dvoučlennou zeď. Hosté zkusili vyrazit do protiútoku, ale Sulley si předkopl míč do zámezí.
     
    14
    Obraz hry zatím není nějak překvapivý. Trnava je jednoznačně lepším týmem a hledá jakoukoliv skulinku v zatím fungující obraně Senice.
     
    15
    Diogova dlouhá nahrávka směřující k útočníkům neprošla. Senica tak má další pokus o povedenější přechodovou fázi.
     
    16
    Mitrea ztratil míč před domácím vápnem. Potrestat to chtěl chorvatský záložník Lovro Cvek, ale Rusov v brance Trnavy zasahovat nemusel.
     
    17
    Diogo si narazil s Oršulou, ale pak špatně odcentroval z pravého kraje hřiště. Útočné snažení Spartaku ale bude pokračovat po faulu na Lovata.
     
    18
    Tešijův centr našel jenom hostujícího kapitána Roberta Diase. Oršulovi pak utekl míč za postranní čáru a vhazovat bude Totka.
     
    19
    Znovu v akci Filip Oršula, který přetáhl svůj centr a napadající Tavares si pak pomohl jenom drobným faulíkem vedle pokutového území.
     
    20
    Mitrea před domácí střídačkou podrazil El Moudaneho. Hlavní rozhodčí Ziemba zatím hru moc nepouští a oba týmy tak mají už poměrně velký počet faulů.
     
    20
    Diogo přihrával do běhu Oršuly, který získal pro prvně jmenovaného autové vhazování. Dlouhý hod mířil na Tavarese, jenže ten si ve vápně balón nezpracoval.
     
    21
    Rafael Tavares nestíhal rozběhnutého de Assise. Toho se rozhodl takticky zastavit, nicméně se to neobešlo bez první žluté karty.
     
    22
    Nařízenou standardní situaci zrealizoval Sofian El Moudane, jehož centr letěl k zadní tyči, ovšem Diasova nepřesná hlavička přišla z ofsajdu.
     
    23
    Joss Didiba si také koledoval o žlutou kartu, když po svém faulu nesportovně zahodil míč z místa přestupku. Příště už to určitě bude za kurtu.
     
    24
    Hru obou týmů kazí velký počet nepřesností. Trnava přišla o míč a Sulley jim ho okamžitě vrátil trochu zvláštním odkopem do autu.
     
    25
    Amaral trochu zajel do Tavarese a daroval Trnavě standardní situaci z levé postranní čáry. Balón si už připravuje Tešija.
     
    26
    Roberto Dias si připsal už několikátý dobrý obranný zákrok, když před Vorlem hlavou odvrátil Tešijův centr do bezpečnějších míst.
     
    27
    Mitrea vybojoval na půlce hřiště, jenže po rychlé narážečce narazil na jednu z modrých překážek. Následoval faul a rozehrávka z klidu pro hosty.
     
    28
    Jenže znovu to bylo jenom netaktické vrácení míče k obráncům Spartaku. Tímto způsobem se Senica z tlaku určitě nedostane.
     
    29
    Filip Oršula se šikovně uvolnil přes Didibu, jenže následný centr poslal jen do místa, kde stál Castaňěda. Resultuje z toho rohový kop.
     
    30
    Marko Tešija dával míč k bližší tyči, kde balón přistál u Tavarese a Vorel musel rychle na zem, aby nebezpečnou hlavičku zneškodnil!
     
    31
    Domácí se nikam neženou a už několik desítek vteřin pozvolna rozehrávají z klidného středu pole. Senica naopak zůstává zalezlá hluboko na vlastní polovině.
     
    32
    Tavares prodlužoval Diogovo autové vhazování do chumlu těl, ale jeho parťáci v červenočerných dresech se k zakončení neprobili.
     
    33
    Totku zradilo zpracování jednoduché přihrávky. Trnava zadarmo dostala aut z útočné třetiny hřiště, jenže se dobrovolně vrátila až k Rusovovi.
     
    34
    Lucas Lovat nakopával míč z další standardky. Sobczyk se ještě dostal k centru z pravého kraje velkého vápna, ale balón se od Mitrey odrazil do zámezí.
     
    35
    Didiba s Diasem a dalšími obránci Senice zatím podávají bezchybný výkon. Poněkolikáté se o tom přesvědčil Oršula, jehož centr k útočníkům nedoletěl.
     
    36
    Tavares si došel už pro několikátý faul, kterým se provinil Mihovil Klapan. Vznikl z toho přímý kop a Mitrea z dálky zamířil jen kousek nad břevno.
     
    37
    Marko Totka si při zpracování vysokého míče pomohl rukou. Útočná polovina zůstává pro fotbalisty Senice zapovězená.
     
    38
    Amaral rychle dostoupil k Oršulovi. Diogo dvakrát za sebou vhazoval z pravé strany a po zásahu Totky si tuto činnost vyzkouší i potřetí.
     
    39
    Hosté znovu odolali a po faulu Tešiji na Cveka si můžou definitivně oddechnout. Brankář Vorel nebude spěchat s dlouhým nákopem.
     
    39
    Domácí si po odkopu Vorla míč znovu vybojovali. Tavarese posléze fauloval Cvek a byl za to odměněn žlutou kartou.
     
    40
    Stále je to jedna a ta samá písnička. Tešijův nákop eliminoval Sadam Sulley a Trnava se musela zase vrátit k půlící čáry.
     
    41
    Dangubič se nedostal k centru z levého křídla. Odražený míč sebral Halilovič a trochu zmatečná kombinace Spartaku může pokračovat.
     
    42
    Ojedinělá akce hostů! Frank Castaňěda vyrazil do pravého křídla, nicméně na Mitreovi kýžený rohový kop nezískal. Zprava bude vhazovat de Assis.
     
    43
    Dias opět dával míč doprava na Castňědu, jehož centr už proletěl do pokutového území, ale tam byl jen minimální počet fotbalistů Senice.
     
    43
    Dlouhý nákop z obrany před Sobczykem vyřešil Didiba. Diogo po autu spolupracoval s Oršulou, ale Dangubič na centr u vzdálenější tyče nedosáhl.
     
    44
    Mitrea zakřižoval Castaňědu, který se po ztrátě míče skácel k zemi a možná tím trochu donutil rozhodčí odpískat faul domácího kapitána.
     
    45
    Diogo na pravém křídle neobešel Didibu. Totka pod tlakem nestihl rozehrát a je z toho další série autových vhazování pro Spartak.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, jehož podoba byla vcelku očekávaná. Senica se zaměřila jenom na bránění v zataženém bloku a po celých pětačtyřicet minut se ji dařilo eliminovat všechny hrozby z velkého množství centrů. Vojtěch Vorel si musel připsat jediný zákrok proti hlavičce Tavarese, další dvě možnosti Trnavy byly jen nepřesné střely. Na druhé straně stojící brankář Rusov neřešil vůbec nic a byl rád za každý dotek s balónem při rozehrávání útoků.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po rozehrávce Senice uteklo sotva deset vteřin a už přišla hodně nepřesná rozehrávka do autu. Obraz hry se podle všeho měnit nebude.
     
    47
    Mitrea přesně přenesl hru na pravou stranu. Sklepnutí na Haliloviče ale nebylo přesné a hosté se v přechodu dostali k autovému vhazování z poloviny hřiště.
     
    48
    Rakouský útočník Alex Sobczyk zůstal stát za Diasem a ten měl poměrně snadnou práci s odvrácením centru z pravého křídla.
     
    49
    Skutečně se po změně stran nemění vůbec nic. Po nedovoleném zákroku ve středu hřiště bude Lovat zahrávat standardní situaci.
     
    50
    Hosté se ubránili, jenomže po ruce Cascarda de Assise se všichni zase vrací před branku českého brankáře Vojtěcha Vorla.
     
    51
    Tešija si navedl míč na osu hřiště. Místo střely ale přenášel hru doprava a celou akci tím hodně zabrzdil. Lovat vybojoval aspoň autové vhazování.
     
    52
    První roh pro hosty! Přízemní Cvekův centr z levého křídla odrazil za koncovou čáru Jozef Menich, jež v první půli moc práce neměl.
     
    53
    Spartak dva centry bez problémů ubránil. Oršula zaútočil do trochu rozevřenější obrany, ale zpětnou přihrávkou na Tešiju se o moment překvapení připravil.
     
    54
    Zdvojený Oršula míč ztratil. Klapan chtěl vyvézt míč na útočnou polovinu Senice, ale daleko s balónem nedošel.
     
    55
    Nechybělo moc a hosté dokonce poprvé vystřelili. Z nějakých devanáteci metrů napřahoval Castaňěda, ale trefil jenom Menicha.
     
    56
    Cvek si připravil míč k exekuci standardní situaci. Na hlavičku si nabíhali hned čtyři hráči v modrém, ale ani to na kvalitní zakončení nestačilo.
     
    56
    Mihovil Klapan fauloval Oršulu a zřejmě si neodpustil nějaká slovíčka určené hlavnímu rozhodčímu, který mu za to všechno ukázal žlutou kartu.
     
    57
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Filip Oršula, přichází Kristián Mihálek.
     
    58
    Senica postupně zjišťuje, že nemusí být celou dobu jenom zalezlá. Aktivní je hlavně Castaňěda, který zprava nabízel míč před branku, ale tam neměl jediného spoluhráče.
     
    59
    A zase rychle na druhou stranu, kde to z velké dálky zkusil Diogo, ovšem Vorel byl u své levé tyče včas. Je z toho rohový kop.
     
    60
    Tešija tentokrát přenechal rozehrávku na Lucasi Lovatovi, jenže Vorel jeho centr vyboxoval pryč z pokutového území. O chvíli později se právě Tešija dostal k volné střele, ale ani teď skóre zápasu nezměnil.
     
    61
    Sulley si rychlou kličkou došel pro faul od Emira Haliloviče. Nařízený trestňák rozehrál Lovro Cvek a přímou střelou z dálky výrazně minul Rusovovu bránu.
     
    62
    Sobczykova nahrávka nebezpečně propadla před hostující branku. Další muži v červeném tam ale nebyli a Trnava se musela vrátit do středu hřiště.
     
    63
    Hodně podobná situace i na druhé straně. Frank Castaňěda dostal dobrý míč do běhu, ale finální přihrávka z pravé strany letěla do prostoru nikoho.
     
    64
    Žlutě napomenutý Cvek přitvrdil v souboji s Tešijou, jehož zásluhou Spartak získal přímý kop zhruba z osy hřiště. Sám faulovaný rozehrál, ale centr spadl do náruče gólmana.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Sadam Sulley (FK Senica).
     
    66
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Sadam Sulley, přichází Samson Akinyoola.
     
    68
    „Bíli andeli“ se po další neúspěšném útoku opět vrátili do hloubi vlastní poloviny. Fanoušci za tribunách už začínají být trochu netrpěliví.
     
    69
    Klapan přenášel hru doleva, jenže svůj pas o několik metrů nepřihrál. Diogo naštěstí pro hosty špatně vhazoval a hrát bude poslední tým tabulky.
     
    70
    Cvekův nákop zastavil Bogdan Mitrea. Senica u pokutového území ještě zůstala, ale Didibovi se balón zamotal mezi nohama.
     
    71
    Střídající Mihálek centroval z pravé strany a umožnil Lovatovi rozehrát rohový kop. Míč opět letěl na malé vápno a Vorel jej mohl zkušeně vyboxovat.
     
    72
    Marko Tešija chtěl vysunout Dangubiče, jenže proti sobě měl obrovský modrý val vytvořený z bránících hráčů Senice.
     
    73
    Diogo si přibrzdil před dobíhajícím Didibou a vychytralým způsobem si došel pro faul a standardní situaci. Lovat to z ostrého úhlu opět točil k brankové čáře, ale faulovaný Vorel si poradil.
     
    74
    Bezesporu největší domácí šance ve druhé půli! Špílmachr Tešija využil volného prostoru ke střele z delší vzdálenosti a míč prosvištěl těsně nad břevnem!
     
    75
    Čerstvý Akinyoola si zabíhal za obranu příliš brzy, po chytré průnikovce z hloubi pole mu byl odmáván ofsajd.
     
    76
    Dnešní utkání sleduje 1 809 diváků, což je na trnavské poměry hodně pod průměrem.
     
    77
    Lovat prošel přes otevřený střed hřiště. Celou akci roztahoval na levou stranu, ovšem Tavaresův finální pas skončil na hostujících kopačkách.
     
    78
    Jozef Menich hrudí sklepl míč proti noze Mihálka, který se odhodlal k dalekonosné střele bez přípravy. Místo Vorla však byl v ohrožení jen prořídlý trnavský kotel.
     
    79
    Marko Totka ztečoval centr Mihálka na rohový kop. Vorel v menším závaru vyboxoval balón na Haliloviče, jehož nekompromisní střela ve finále ohrozila jen rohový praporek.
     
    80
    Rohový kop z levé strany si tentokrát vzal Tešija. Nic nebezpečného z toho ale nebylo, balón zřejmě spadl na ruku některého z domácích fotbalistů.
     
    81
    Amaral dobře vystoupil a dokopl centr Dangubiče. De Assis pak nakopával za domácí obranu a nabíhajícího Akinyoolu raději zfauloval Mitrea
     
    81
    Střídání v týmu FK Senica: ze hřiště odchází Frank Castaňeda, přichází Luis Ramirez.
     
    82
    Rusov nedokázal vyboxovat nákop El Moudaneho. Míč ale nepropadl k nikomu v modrém a navíc byl faulován faul Favara.
     
    83
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Filip Dangubič, přichází Marko Kelemen.
     
    84
    Marko Totka už poněkolikáté srazil míč na roh. Centr na přední tyč nenadělal v hostující obraně žádné problémy, ale po pasu z hloubi pole od Lovata už to bylo zajímavější. Tavaresova hlavička byla ztečovaná na další rohový kop.
     
    85
    Kelemen zezadu trefil El Moudaneho, ale společně s ním i balón, takže se faul nepískal. Vorel svým odkopem vrátil míč do středu hřiště.
     
    86
    Rafael Tavares dostal míč do běhu a na Favarovi získal jeden z mnoha rohových kopů. Nic nového z něj ale nebylo, Vorel opět úspěšně boxoval.
     
    86
    První větší zaváhání hostující defenzivy! Rafael Tavares zůstal po centru z levého křídla úplně sám a Senica měla obrovské štěstí, že jeho hlavička proletěla vedle Vorlovy brány.
     
    87
    Útočníci Senice dnes mají hodně defenzivních povinností. Vrátit se musel i střídající Samson Akinyoola, který dokázal získat hned dva fauly.
     
    88
    Haliloviče obral o míč Klapan. Ten rozehrál na Akinyoolu, jenž se neúspěšně snažil vysunout uhlídaného Cascarda de Assie
     
    89
    Gustavo Cascardo de Assis trochu zbytečně zahrál na jistotu. Trnavě nabídl jubilejní desátý roh, nicméně Menichova střela z pádu byla sražená.
     
    90
    Senica je zase o něco blíže cennému bodovému zisku. Didiba vyrazil do protiútoku, který za cenu žluté karty zastavoval Lucas Lovat.
     
    90+1
    Sofian El Moudane čistě odzbrojil Haliloviče. Hosté však balón rychle ztratili a ještě se budou muset strachovat o remízový výsledek.
     
    90+1
    Samson Akinyoola si pomohl fauloval v souboji s Mitreou. První ze dvou nastavených minut pomalu končí.
     
    90+2
    El Moudane šel dost nebezpečně do souboje ve středovém kruhu a zřejmě jako poslední hráč si prohlédl žlutou kartu v ruce rozhodčího Ziemby.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Góly žádné, šancí poskromnu. Předehrávka devátého kola nejvyšší slovenské soutěže zkrátka nenadchla. Příznivci Senice ale mohou být spokojení, neboť svěřenci trenéra Ščasného díky výborné defenzivě ubránili cennou remízu 0:0. Na domácí fotbalisty se po závěrečnému hvizdu naopak pískalo, Spartak sice byl celý zápas jasně lepší, ale do vyložených šancí se vůbec nedostával. Kromě několika nepřesných střel zpoza šestnáctky jdou vypíchnout jen dvě hlavičky Tavarese, kterého v první půli vychytal Vorel, aby v největší šanci druhé půle z tutovky pro změnu vůbec netrefil branku.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:05:07)

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   21. Tavares (TRN), 90. Lovat (TRN) – 39. Cvek (SEN), 56. Klapan (SEN), 65. Sulley (SEN), 90+2. El Moudane (SEN)


    FC Spartak Trnava: Rusov – Diogo, Mitrea (C), Menich, Lovat – Oršula (57. Mihálek), Tesija, Halilovič, Dangubič (83. Kelemen) – Tavares, Sobczyk.
    Náhradníci: Bolek – Kelemen, Gamboš, Mihálek, Turňa, Horvát, Marinković.

    FK Senica: Vorel – Klapan, Didiba, Dias (C), Favaro Amaral, de Assis – Totka, Cvek, El Moudane – Castaňeda (81. Ramirez), Sulley (66. Akinyoola).
    Náhradníci: Taborda – Addo, Baumgartner, Ramirez, Akinyoola, Košút, Mihal.

    Rozhodčí: Ziemba – Pozor, Galo

    Diváci: 1 809
    bahis siteleri