Göztepe – Konyaspor 1:0 (kon.)
konec
Göztepe SK
1:0 (0:0)
Konyaspor
Pátek 20.09.2019, 19:30 • Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu • Turecká Superliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Göztepe SK

    Fotbalisté Göztepe se po čtyř kolech nacházejí na šestnácté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo sestup do nižší soutěže. Göztepe doposud nasbíralo pouze dva body, patří tak k jediným čtyřem celkům, který letos ještě nedokázaly zvítězit. Göztepe se v posledních zápasech trochu rozehrálo, přičemž v posledních dvou duelech dokázalo uhrát dva nerozhodné výsledky. Domácí celek tohoto zápasu se ale trápí v ofenzívě, za za čtyři kola nevstřelila ani jednu branku, což je opravdu zoufalé počínání. I přesto se Göztepe podařilo vybojovat alespoň dva body.
     
    Konyaspor

    Na opačné straně stojí hráči Konyasporu, kteří se pro změnu nacházejí na čtrnácté pozici, což je spodní polovina tabulky. Konyaspor má na svém kontě tři body, přičemž se ve všech třech zápasech jednalo o nerozhodné výsledky. Nejprve v úvodním kole přišla remíza proti Ankaragucu, kde se diváci branky nedočkali, posléze přišel cenný bod proti Galatasarayi, přičemž tento duel skončil poměrem 1:1. Poslední kolo nabídlo hned čtyři branky, souboj s Antalyasporem nakonec skončil výsledkem 2:2, což znamenalo zisk dalšího cenného bodu.
     
    Úvodní sestavy:

    Göztepe SK: Beto – Gassama, Öztürk, Titi, Emir – Biyogo Poko, Aydogdu – Gürler, Mossoró, Napoleoni – Jerome.
    Náhradníci: Bakırbaş – Sanneh, A. Castro, Wallace, Kırdaroğlu, Schwechlen, Derdiyok, Özkayımoğlu, Öztekin, Akbunar.

    Konyaspor: Kirintili – Skubič, Ali Turan, Çamdalı, Uludağ – Jönsson, Jevtović – Şahiner, Miya, Milošević – Bajić.
    Náhradníci: Taşkıran, Atalay – Akçay, Šengelia, Ay, Findikli, Yaşar, Hadžiahmetović, Daci, Öztorun.

    Rozhodčí: Yankaya – Metin, Özkara.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání si to po pravém křídle chtěl namířit vpřed domácí Özturk, který se daleko nedostal. Posléze si nedovoleně pomáhal domácí Gürler.
     
    4
    Už to vypadalo, že se za obranu dostane Bajić, avšak odskok hracího předmětu hrál do karet Emirovi, který se postaral o dalekonosné přenesení hry křížem.
     
    5
    Naopak se do zakončení tlačil Mossoro, jehož tečovaný pokus proletěl daleko vedle vzdálenější tyče. Brankář Kirintili se tak pokusí o první odkop od branky.
     
    6
    Pohotovým způsobem to zkoušel Miya, který si za šestnáctkou hodil míč na pravou nohu, avšak poté svým pokusem výrazně minul domácí svatyni – odkop.
     
    7
    Následně jsme sledovali velice chytrou kolmici v podání Mossora, avšak s touto nabídkou počítal také Turan. V první šanci se ale zjevil Poko, který na brankáře nevyzrál.
    7. Kirintili podržel svůj celek.
     
    8
    Göztepe si vybojovalo první rohový kop zápasu. Jednalo se o přízemní rozehrávku, po které se Sahinerovi podařilo zablokovat pokus o centr z levé strany.
     
    9
    Po hlavičkovém souboji skončil na zemi jeden z domácích hráčů, který zřejmě inkasoval úder do hlavy. Na scénu tak zamířil lékařský personál Göztepe.
     
    10
    O vyvezení hracího předmětu se postaral obránce Emir, který na druhé straně spolupracoval s Gürlerem, jehož drzý náběh si dokázal pohlídat Aničić.
     
    11
    Aby toho nebylo málo, tak se na zeleném pažitu ocitl také hostující Uludag, který měl problémy s dechem. Nakonec hlavní sudí přeci jenom přerušil hru.
     
    12
    Do kombinace svého celku se zapojil také Aydogdu, který celkem dlouho hledal vhodného adresáta, až si nakonec v náběhu všiml svého kolegy Jeromeho.
     
    13
    Özturk se na pravém křídle postaral o provedení autového vhazování. Obrannou povinnost si dokázal splnit Uludag, který poslal míč zpět za postranní lajnu.
     
    14
    Na pořadu dne byla standardní situace ze zajímavé vzdálenosti od branky. Nakonec se k balónu postavil Gürler, jehož vzdušná nabídka nebyla nebezpečná.
     
    15
    Až poté musel hostující brankář přeci jenom zasahovat, prudkou ránu v podání Poka vyrazil pouze před sebe. Další střelu pro změnu vyhlavičkoval z brankové čáry Turan.
     
    16
    Opět se do akce dostal lékařský personál, který si vzal do péče brankáře Kirintiliho. Ten se při předchozím souboji zranil, na nic vážnějšího to ale nevypadá.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nepřinesla žádnou branku. Domácí celek je aktivnější, avšak stále nemůže najít recept na Kirintiliho.
     
    22
    Emir si nechtěl komplikovat život, proto vyprodukoval zpětnou nahrávku až na brankáře Beta, který pro změnu polovysokou nabídkou oslovil volného Titiho.
     
    23
    Göztepe se rozhodlo otočit hru na opačnou stranu, kde to Gassama zkoušel dalším centrem do pokutového území, avšak tam číhal pouze Jonsson.
     
    24
    Konyaspor se nyní na delší dobu usadil na opačné polovině, kde se nakonec nepřesnou nahrávkou prezentoval Skubić, jenž našel kopačku protihráče.
     
    25
    Milošević se pokoušel o zakončení z otočky, avšak se mu povedlo trefit pouze dobře postaveného protihráče. Domácí hráči se tak ženou na druhou stranu.
     
    26
    Na poslední chvíli se podařilo zasáhnout domácímu Özturkovi, který hlavičkou dopravil míč nad branku. To znamená, že si soupeř vyzkouší rohový kop.
     
    27
    A ten se nebezpečně snášel přímo na hlavu Aničiće, jenž z velice dobré pozice mířil vysoko nad branku. Beto nezasahoval, nyní bude sám rozehrávat.
     
    28
    Hlavní sudí si všiml drobné teče v podání domácího Gassamy, autové vhazování tak přisoudil soupeři. Uludag si nakonec pro spolupráci vybral Jonssona.
     
    29
    Kirintili z jedničky odkopával daleko na druhou stranu, kde se nenacházel žádný ze spoluhráčů. I proto se jako první k míči dostal domácí brankář Beto.
     
    30
    Sahiner si před malým momentem nepočínal zrovna nejlépe, jeho prudká nabídka totiž směřovala mimo dosah všech spoluhráčů, u míče tak jsou domácí.
     
    31
    Ani třicet minut hry nám žádnou branku nepřineslo, naopak se utkání hodně vyrovnalo. Göztepe už delší dobu nemá tlak, naopak soupeř se začíná osmělovat.
     
    36
    Hrací předmět se opět dostal ven z hrací plochy, což přinese autové vhazování pro Konyaspor. K provedení autu se již postavil obránce Skubić.
     
    37
    Do kombinace se zapojil také obránce Aničić, který to zkoušel dlouhým pasem na opačnou polovinu, kde se v souboji podařilo uspět pouze Emirovi.
     
    38
    Na levém křídle se dokázal uvolnit Özturk, který poslal do malého vápna nesmírně nebezpečný centr, avšak Kirintilimu se podařilo zasáhnout pravou rukou.
     
    39
    Roztažení hry našlo na levém křídle hostujícího Miyu, který si nevěřil na průnik kolem protihráče. Místo toho raději oslovil volného kolegu Sahinera.
     
    40
    Krátce poté jsme sledovali další střelecký pokus, o který se postaral hostující záložník Milošević. Jeho rána levou nohou vystoupala vysoko nad branku.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Sám na sebe to vzal křídelník Napoleoni, který se chtěl dostat kolem Skubiće, jenž zasáhl na dlouhou nohu. Na řadu přijde další rohový kop domácích.
     
    43
    Jenomže k padajícímu míči se jako první dostal brankář Kirintili, kterému se povedlo vyhodit do strany. Konyaspor si hracího předmětu moc dlouho neužil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou branku. Hráči Göztepe ale vstoupili do tohoto zápasu velice aktivně, v úvodu si vytvořilo několik zajímavých šancí, avšak ani jedna neskončila v brance. Posléze se konečně probudil také hostující celek, který ani jednou vážněji neprověřil brankáře Beta.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si domácí Emir pomohl odkopem na opačnou polovinu, kde se sice nacházel Gürler, avšak včas vystoupil protihráč.
     
    49
    Posléze to z velké vzdálenosti zkoušel hostující Milošević, který to nemyslel vůbec špatně. I tak byla výsledkem hodně nepřesná rána, jenž směřovala vedle.
     
    50
    Tak pozor! Poko nejprve obdržel žlutou kartu, avšak hlavní sudí celou situaci ještě konzultoval, a nakonec vytasil přímou červenou kartu.
    50. Červená karta
     
    51
    Göztepe se dostalo zpět na útočnou polovinu, kde Titi zkoušel za obranou oslovit naběhnuvšího Jeromeho, avšak před ním se povedlo zasáhnout Turanovi.
     
    52
    Göztepe tak bude tento zápas dohrávat v početní nevýhodě, což určitě není optimistická informace. Nutno ale dodat, že se jednal o hodně ostrý zákrok.
     
    53
    Hosté početní výhodu využili bleskovým způsobem, avšak branka nakonec neplatí. Bajić se v době nahrávky nacházel v hodně těsném ofsajdu.
     
    54
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Stefano Napoleoni, přichází André Castro.
     
    55
    Hlavní sudí opět celou situaci konzultoval s videorozhodčím, který skutečně branku neuznává. Bude se pokračovat odkopem od branky Göztepe.
     
    56
    Gassama se uvnitř pokutového území poroučel k zemi, avšak penalta to nakonec nebude. Domácí tábor se hodně zlobil, na řadu tak přijde rohový kop.
     
    57
    To jsou věci! Domácí hráči se po rohovém kopu radovali z branky, avšak ta rovněž neplatí. Gürler se nacházel v dalším velice těsném ofsajdu.
     
    58
    Opět proběhla komunikace s videorozhodčím, který během krátké chvíle neuznává už druhou branku. Brankář Kirintili se tak postará o odkop od branky.
     
    59
    Mossoro si rovněž vyzkoušel exekuci rohového kopu. Po menším závaru se k balónu dostal domácí Gürler, s jehož zakončením si brankář dokázal poradit.
     
    60
    Hráči Konyasporu se konečně dostali z menšího tlaku, v současné době rozjíždějí kombinaci na vlastní polovině, přičemž má míč na kopačce Aničić.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku zápasu stále čekáme. Druhý poločas je o dost záživnější, viděli jsme červenou kartu a dvě neuznané branky.
     
    62
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Marko Jevtović, přichází Amir Hadžiahmetović.
     
    66
    Sledovali jsme další nedovolený zákrok, kterým si pomohl hostující útočník Bajić. Ten šel do souboje hodně agresivně, čehož si všiml také hlavní sudí.
     
    67
    Domácí brankář Beto se tak postaral o dalekonosný odkop od své branky, po kterém bude následovat standardka. Navíc to bude z velice nebezpečné vzdálenosti.
     
    68
    Odpovědnost na sebe vzal aktivně hrající Gürler, který to zkoušel přímo na branku. Jeho technická rána nakonec vystoupala zhruba metr nad břevno.
     
    69
    Také Kirintili se postaral o odklizení hracího předmětu, který poslal do bezpečnějšího prostoru, kde navíc v hlavičkovém souboji uspěl kolega Skubić.
     
    70
    Pokus o dalekonosný pas nakonec doletěl pouze na kopačku domácího Emira, který pro změnu hledal své spoluhráče u hranice středového kruhu.
     
    71
    Další přetahovaná ve středu hrací plochy nakonec přinesla zisk míče pro domácího Mossora. Ten na jistotu vyprodukoval zpětnou nahrávku na Beta.
     
    71
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Nejc Skubič, přichází Mücahit Can Akçay.
     
    72
    Hráči Konyasporu se na delší časový úsek usadili na polovině soupeře, avšak dlouho dobu to k ničemu nevedlo. Až poté se o centr pokoušel Skubić.
     
    73
    Velice dobře to provedl obránce Turan, který vyhrál v hlavičkovém souboji proti Jeromemu. Konyaspor se dostává k tlaku, naopak domácí jsou čím dál více pasivní.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Farouk Miya (Konyaspor).
     
    74
    Sledovali jsme autové vhazování, o které se postaral hostující obránce Uludag. Ten si pro spolupráci vybral Miyu, který narazil do bloku protihráčů.
     
    74
    Hlavní sudí tasí další žlutou kartu, za faul jí obdržel Hadžiahmetović.
     
    75
    Obrannou povinnost si dokázal splnit domácí Özturk, který na hranici pokutového území zablokoval pokus o střelu. K odraženému míči se dostal Milošević.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Marin Aničić (Konyaspor).
     
    76
    Už poměrně dlouhou dobu čekáme na něco nebezpečnějšího. Domácí hráči se snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se jím zatím daří na jedničku.
     
    76
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    76
    Göztepe právě vstřelilo branku! Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil ALPASLAN ÖZTURK, který si poradil velice dobře, neboť brankáře poslal přesně na opačnou stranu.
    76. Alpaslan ÖZTÜRK - 1:0
     
    80
    Konyaspor bude mít k dispozici standardní situaci z velice nebezpečné vzdálenosti od branky. Zřejmě se dočkáme přímého střeleckého pokusu.
     
    81
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Serdar Gürler, přichází Wallace.
     
    82
    Skutečně jsme sledovali přímý pokus na branku, o který se postaral záložník Milošević. Jeho zajímavé zakončení nakonec putovalo pár čísel nad břevno.
     
    83
    Vzápětí to podél autové lajny zkoušel domácí Gassama, který se rychlostním způsobem dostal až k centru, avšak ten se stal kořistí brankáře Kirintiliho.
     
    84
    Hosté tak rozehrávali po zemi od vlastního pokutového území, přičemž obránce Turan vyvezl míč ke středovému kruhu, kde se mu jako první nabídl Jonsson.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, domácí stále vedou o jednu branku. Navíc si útočným faulem pomohl Bajić, který fauloval protihráče.
     
    86
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Ali Turan, přichází Erdon Daci.
     
    88
    Momentálně se nehraje, na zemi totiž skončil jeden z domácích hráčů, který zřejmě tahá cenné vteřinky. Hlavní sudí i přesto raději přerušil hru.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Göztepe stále střeží jednobrankové vedení, ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává (Göztepe SK).
     
    90+2
    Sledovali jsme dalekonosný odkop od branky Konyasporu, přičemž se o míč dokázal poprat Milošević, kterému se podařilo usadit kousek od pokutového území.
     
    90+4
    Tlak hostujícího celku i nadále sílí, avšak stále se nedočkal ničeho vážnějšího. Střelecký pokus v podání Miyi nebyl přesný, Beto si dá s odkopem zcela určitě načas.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Göztepe, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Druhý poločas nám nabídl hodně vyrovnanou podívanou, přičemž domácí dohrávali bez vyloučeného hráče. I tak se domácí přeci jenom dočkali jediné branky, na kterou soupeř už nedokázal reagovat. Göztepe si výhru zasloužilo, v tomto utkání bylo aktivnější.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 3:7. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13. (21:24:57)

    David Suchý

    Branky: 76. Öztürk (pen.)

    Karty:   90+1. Beto (GZT) – 73. Miya (KOY), 74. Hadžiahmetović (KOY), 75. Aničić (KOY)   50. Biyogo Poko (GZT)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 3:7. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13.
    Göztepe SK: Beto – Gassama, Öztürk, Titi, Emir – Biyogo Poko, Aydogdu – Gürler (81. Wallace), Mossoró, Napoleoni (54. A. Castro) – Jerome.
    Náhradníci: Bakırbaş – Sanneh, A. Castro, Wallace, Kırdaroğlu, Schwechlen, Derdiyok, Özkayımoğlu, Öztekin, Akbunar.

    Konyaspor: Kirintili – Skubič (71. Akçay), Ali Turan (86. Daci), Aničić, Uludağ – Jönsson, Jevtović (62. Hadžiahmetović) – Şahiner, Miya, Milošević – Bajić.
    Náhradníci: Taşkıran, Atalay – Akçay, Šengelia, Ay, Findikli, Yaşar, Hadžiahmetović, Daci, Öztorun.

    Rozhodčí: Yankaya – Metin, Özkara
    bahis siteleri