Olomouc – Slovácko 2:2 (kon.) | Zlín – Jablonec 0:1 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 1:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:2 (0:1)
1.FC Slovácko
Sobota 28.09.2019, 16:30 • Andrův stadion, Olomouc • FORTUNA:LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    V samotném závěru měli domácí snad největší šanci v zápase. Míč propadl k Jemelkovi, který nepochopitelně na malém vápně ještě posouval Gonzálezovi. Ten zřejmě ani nečekal přihrávku a na brankové čáře již nedokázal míč umístit do branky.
     
    90
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Jiří Krejčí.
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází David Houska, přichází Jakub Yunis.
    87. Tomáš ZAJÍC - 2:2
     
    87
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Tak jak už několikrát, Olomoučtí i dnes zřejmě přichází o vítězství. Po pravé straně se do šestnáctky Sigmy dostal Daníček, který předložil míč TOMÁŠI ZAJÍCOVI. Ten neměl problém zakončit mezi tři tyče.
     
    86
    Divíšek se na polovině hřiště provinil skluzem vůči Pilařovi. Jelikož se jednalo o nebezpečný zákrok, sudí neváhá a ukazuje hostujícímu hráči žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Lukáš Sadílek.
    80. Šimon FALTA - 2:1
     
    80
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci otáčí průběh utkání a dostávají se do vedení. Plšek vybídl přesnou přihrávkou ŠIMONA FALTU, který tvrdým projektilem nedal Trmalovi šanci.
     
    79
    Zahradníček měl házet aut, přičemž míč mu vypadl z ruk. Sudí tak okamžitě otočil hru, což se domácímu hráči nelíbilo a s míčem třískl o zem. Sudí Berka to považoval za nesportovní chování, a tak ukázal Zahradníčkovi žlutou kartu.
     
    77
    Olomoucký kapitán sestřelil soupeře. Přestože se Beneš dohaduje, sudí mu uděluje žlutou kartu včetně důrazné domluvy.
     
    73
    Po přihrávce z pravé strany dostal míč v šestnáctce González, který byl tísněný, a přestože se do zakončení dostal, nebyl jeho pokus dostatečně razantní.
     
    68
    Olomoučtí chtěli utéct do brejku, což nedovolil Navrátil. Bývalý hráč Sigmy si ale pomohl nedovoleně, a tak inkasuje žlutou kartu.
     
    67
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází Jan Kalabiška.
    65. Ostrou standardku Housky vytáhl Trmal
     
    65
    Střelu z přímého kopu z kopačky Housky vyrazil gólman Slovácka na rohový kop.
    63. Červená karta
     
    62
    Falta dostal přihrávku do samostatného úniku, přičemž pár metrů před šestnáctkou jej stáhl Patrik Šimko. Sudí neměl na vybranou, červená karta pro hostujícího obránce.
     
    61
    Falta se ujal míče a unikal na soupeřově polovině, přičemž se mu do cesty postavil Havlík. Ten si v souboji pomohl nedovoleným způsobem, a tak sudí vytahuje žlutou kartu.
     
    59
    Udeřit mohlo na druhé straně. Falta se se štěstím dostal s míčem do šestnáctky, kde poslal na Plška. Olomoucký útočník střelou přes hlavu trefil tyč.
     
    56
    Olomoucká obrana doslova hoří a je jen štěstí, že Reichl podruhé neinkasuje. Vedoucí branka hostů visela ve vzduchu.
     
    54
    Hosté pokračují v aktivní hře. Dvě po sobě jdoucí rány skončily na obráncích Sigmy, přičemž ta druhá byla sražena na rohový kop.
     
    53
    Ke střeleckému zakončení se dostal Hofmann, jehož ránu musel nadvakrát zkrotit Reichl.
     
    52
    Po pravé straně se hosté vnořili do domácího území. Petržela následně poslal přízemní centr před Reichla. Domácí defenziva s problémy odvrátila na roh.
     
    49
    Do druhého poločasu vlétla zcela jiná Sigma. Druhá šance domácích a opět zakončení. Tentokrát přišel centr z levé strany, který byl přetažený. Zahradníček prudký míč sklekl před branku, kde jej ale Pilař v pádu netrefil ideálně.
    47. Martin NEŠPOR - 1:1
     
    47
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucký trenér Látal předvedl výborný tah, když na hřiště poslal Nešpora s Pilařem. Druhý jmenovaný pronikl do šestnáctky soupeře a předložil míč MARTINU NEŠPOROVI, který srovnal na 1:1.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jiří Texl, přichází Václav Pilař.
    42. Texl před bránou trkl míč a Trmal musel na zem
     
    42
    Beneš prodloužil míč na Texla, který v pádu trefil míč. Bohužel pro Sigmu se jednalo o slabou střelu, která navíc letěla přímo k Trmalovi.
     
    37
    Trenér Látal reaguje na nepříznivý vývoj duelu střídáním. Místo Greššáka se na hřiště podívá útočník Nešpor.
     
    35
    Obrovská šance Sigmy zůstala nevyužita. Nejprve dostal míč k hranici malého vápna Plšek, ovšem zády k brance měl těžkou pozici. Jeho sražený pokus poté získal González, který vybídl do zakončení Zahradníčka. Parádní příležitost domácí záložník ale zahodil, branku Slovácka totiž přestřelil.
     
    29
    Z první centru se hosté k zakončení nedostali, z následného však už ano. Před brankou propadl míč k Hofmannovi, který jej ale naštěstí pro Sigmu nedokázal dobře trefit.
    28. Havlíkovu jedovku vyrazil Reichl na roh
     
    28
    Hanáci chybovali na polovině hřiště a trojice hostů postupovala rázem proti dvěma obráncům Sigmy. Zodpovědnost na sebe vzal Havlík, jehož dělovku Reichl vyrazil na roh.
    25. Ondřej ŠAŠINKA - 0:1
     
    25
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení. Petržela poslal míč do strany volnému Havlíkovi, který viděl na hranici šestnáctky volného ONDŘEJE ŠAŠINKU. Jeho první ránu sice zblokoval Jemelka, ovšem odraženého míče se opět chopil hostující útočník, jehož druhý pokus už skončil za zády Reichla.
     
    22
    Neuplynuly ani tři minuty a souboj Falty s Petrželou se opakoval. A stejně jako před chvílí skončil nedovoleným zákrokem hostujícího hráče. Sudí tak neměl jinou možnost, než Petrželovi žlutou kartu ukázat.
    14. Parádní Faltův přímák se otřel o boční síť
     
    14
    K míči se postavil Falta, jehož střelecký pokus jen těsně minul pravou tyč hostující branky. I kdyby však míč skončil v síti, sudí by jej nejspíš neuznal. Hlavní rozhodčí totiž viděl provinění ze strany Sigmy, a tak ukazuje proti její brance.

    Miroslav Fantal

    Branky: 47. Nešpor (Pilař), 80. Falta (Plšek) – 25. O. Šašinka, 87. Zajíc (Kalabiška)

    Karty:   77. Beneš (OLO), 79. Zahradníček (OLO) – 22. M. Petržela (SLO), 61. Havlík (SLO), 68. Navrátil (SLO), 86. Divíšek (SLO)   62. Šimko (SLO)


    Rohy: 6:7.
    SK Sigma Olomouc: Reichl – Zahradníček, Beneš (C), Jemelka, Vepřek – Greššák (37. Nešpor) – Texl (46. Pilař), Houska (90. Yunis), P. González, Falta – Plšek.
    Náhradníci: Mandous – Štěrba, Hála, Kerbr, Yunis, Nešpor, Pilař.

    1.FC Slovácko: Trmal – Divíšek, S. Hofmann, Mich. Kadlec, Šimko – M. Petržela (90. J. Krejčí), Havlík, V. Daníček (C), Navrátil (84. Sadílek) – O. Šašinka (67. Kalabiška) – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Franič, Hellebrand, Vasiljev, Sadílek, Kalabiška, J. Krejčí.

    Rozhodčí: Berka – Moláček, Váňa
    bahis siteleri