K. Vary – Plzeň 0:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:6 (0:3, 1:1, 0:2)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 28.09.2019, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • turnaj O Pohár DHL • 8. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu DHL extraligy dorostu, ve kterém proti sobě nastoupí dva týmy z opačných konců tabulky. Domácí HC Dukla Jihlava, která jde do špílu povzbuzena prvním vítězstvím v sezoně v posledním kole proti Plzni, se z pozice sedmnáctého týmu z devatenácti střetne s HC Energií Karlovy Vary, jenž naopak celému pelotonu soutěže O pohár DHL jasně vládne. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu přesně ve 12 hodin.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Krejčí (Pulda) – Rašín, Piskač, Nikolič, Trávník (A), Křišťa, Smolko – Pětník, Juda (C), Brož – Doležal, Čermák (A), Gergel – Grauer, Krajíček, Kardoš
    trenér: Viktor Ujčík

    HC Energie Karlovy Vary: Horák (Vít) – Záruba, Patzelt, Kořán, Mikulec, Benda, Cestr – Křehlík (A), Jiskra (C), Křemen – Adámek, Černý (A), Bačo – Holub, Rozhon, Konášek – Stejskal, Seidler
    trenér: Václav Eismann

    Rozhodčí: Lacina – Rampír, Roupec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Zápas osmého kola mezi Jihlavou a Karlovými Vary se právě rozehrál, příjemnou zábavu!
     
    10:55
    Před jihlavskou brankou se strhla po odpískání pořádná mela a na ztichlém stadionu můžeme slyšet hlas sudího Laciny. „Ukonči to!“ důrazně napomíná ostřílený extraligový rozhodčí hráče.
     
    11:02
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se ujímá jako favorit dnešního utkání vedení! První gól utkání padl jednoduše. Plusové body zapíše elitní formace Energie, Křehlík vyhrál buly pod sebe na Jiskru, který přesunul kotouč na ADAMA KŘEMENA, jehož povedená střela rozvlnila síť jihlavské kasy – 0:1! Asistence: Vít Jiskra, Tomáš Křehlík
     
    11:15
    Další nepříjemnost pro Duklu. Ihned po inkasované brance jde ven Jakub Nikolič za podrážení.
     
    12:26
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    K+K duo dneska funguje zatím na jedničku. Křemen si tentokrát vyměnil role s TOMÁŠEM KŘEHLÍKEM, který zakončuje přesilovkový nápor Varů průstřelem Krejčího. Asistence: Adam Křemen, Róbert Bačo.
     
    14:07
    Energie nyní dělá čest svému jménu a energeticky okupuje prostor před domácí klecí. Rána Kořána ale mířila vedle levé tyčky.
     
    15:51
    Také Jihlava se snažila zaútočit, ale zpoza branky se domácím nepodařilo dostat kotouč do palebné pozice.
     
    16:47
    Protiútok Dukly dva na dva končí špatnou přihrávkou. Následuje protiútok Energie, který byl zastaven ofsajdem.
     
    18:29
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Z dalšího podobného protiútoku už padá třetí gól vedoucího celku tabulky, který hraje prim i dneska. LUKÁŠ ADÁMEK si po přesné přihrávce najel z pravé strany před branku a nedal Krejčímu příliš šancí na úspěšný zásah. Asistence: Róbert Bačo.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:51
    Karlovarští nemají stále dost a opět pořádně napadají jihlavskou rozehrávku. Domácím se ale povedlo dostat puk do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla výsledkově jednoznačná, tři vstřelené branky Karlových Varů jakožto prvního týmu tabulky hovoří za vše. Nejprve se hned po buly prosadil Adam Křemen, následně si role vyměnil s asistentem u prvního gólu Tomášem Křehlíkem, jenž zvyšoval na 2:0 a třetí jihlavský hřebíček zatloukl minutu a půl před odchodem do kabin Daniel Černý – 0:3.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:12
    Vstup do druhé třetiny je oboustranně hodně aktivní.
     
    21:27
    Z pravého kruhu pálil Černý. Zdálo se mi, že Krejčí možná jeho střelu trošku podcenil, ta ale mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    21:37
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie nemilosrdně trestá každičkou chybu Dukly a další přišla právě nyní. Holub přihrál po pravé straně rozjetému PETRU ROZHONOVI, který zkusil střelu na bližší tyč a s tímto záměrem byl úspěšný. Asistence: Petr Kořán
     
    22:45
    Když nevíš, co s pukem, vystřel. Přesně to nyní udělal Vítězslav Brož a na ose útočného pásma se opřel do puku. Adam Horák byl ale pozorný.
     
    23:58
    Richard Pětník dostal kotouč před branku a už se chystal zakončovat, ale kotouč mu na poslední chvíli uskočil od hole.
     
    24:11
    Patrik Čermák obdržel mezi kruhy ideální přihrávku a byl sám před Horákem. Mohl se ho zeptat, kam to chce, na což by mu gólman hostí zřejmě odpověděl, že někam k lapačce. A tak se i stalo.
     
    25:05
    Benda poslal kotouč podél modré čáry přesně do míst, kde stál se střelou připravený Daniel Mikulec. Jenže jeho rána šla dobré dva metry nad branku.
     
    25:21
    Jihlava si také zahraje přesilovou hru, neboť Jan Holub to až příliš přehnal s agresivitou a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    25:58
    Jihlavská přesilovka není zatím vůbec špatná. Brož dostal dvakrát pas na levý kruh a nebezpečnější byla střela druhá, která ale za záda Horáka neprošla.
     
    26:17
    Dílčí zbytečnost na modré znamená pro jihlavské hokejisty ztrátu útočného pásma.
     
    26:34
    Daniel PIskač byl tím, kdo po ne zcela přesné rozehrávce Horáka nakonec po přihrávce svých spoluhráčů získal puk. Vypálil a? Netrefil branku.
     
    28:39
    Nyní se sám před Krejčího klec dostal Adam Křemen, ale puk si zpracoval až v těsné blízkosti domácího gólmana a už nestihl lépe zakončit.
     
    29:15
    Holubovu střelu Krejčí viděl a vyrazil jí před sebe, kde jí zblokovali domácí hokejisté. Následný projektil od modré v podání Václava Stejskala byl Duklou obětavě zblokován.
     
    29:44
    Zakázané uvolnění Dukly.
     
    30:56
    Že bychom nyní sledovali nějakou extrémně záživnou pasáž hry, to se rozhodně říci nedá. Hra je bez šancí.
     
    31:11
    Na pravém kruhu dostal ideální přihrávku Filip Křišta, svojí tvrdou ránu ale nedokázal umístit přesně. Jen těsně vedle.
     
    31:17
    Filip Patzelt za brankou podrazil soupeře a sudí Lacina nekompromisně zvedá paži – vyloučení.
     
    31:23
    Dukla právě vstřelila branku!
    Šest sekund. Přesně tak dlouhá byla herní doba Patzelta na trestné lavice. Po vyhraném buly dostal Doležal kotouč na RICHARDA PĚTNÍKA, který využil možná trošku zakrytého výhledu Horáka a dává první jihlavský gól. Karlovy Vary ale mohou být stále v pohodě, mají pořád slušný tříbrankový náskok. Asistence: Jiří Doležal.
     
    33:30
    Hezká kombinační akce Dukly, bohužel trošku pomalá. Takže Adam Horák neměl žádný problém, aby se při střele Lukáše Gergela z pravé strany stihl přemístit.
     
    34:54
    Jakub Krajíček vzal odpovědnost sám na sebe, když si z levé strany sjel před branku. Snažil se protáhnout puk k tyči, kde ale Horák svým betonem zakryl jakoukoliv mezírku.
     
    36:38
    Karlovarští se možná nyní trošku více zaměřili na defenzívu. Jejich hokej odpovídal stylu: Vedeme o čtyři fíky, nemůže se nám nic stát...
     
    37:48
    Mikulec z levé strany krásně, rychle a hlavně přesně našel u Krejčího levé tyče Bača, který ale nedokázal trefil volnou část branky. Hezký kontr Varů.
     
    38:14
    Můžeme čekat, že ofenzívní manévry Energie budou pokračovat, jelikož Jakub Grauer podrazil soupeře a hra byla prakticky ihned přerušena.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny a až na tečovanou střelu, po které prolétl puk těsně vedle, si hosté nevytvořili v přesilovce zhola nic.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda přinesla dvě branky. Nejprve si Energetici pojistili už tak pohodlné vedení čtvrtou brankou, o kterou se zasloužil krátce po návratu ze šaten Petr Rozhon. Dukla ale nerezignovala a snaží se aspoň trošku jasnému favoritovi vzdorovat a povedlo se zatím jedním gólem, o který se v přesilovce postaral Richard Pětník. Karlovy Vary ale stále pohodlně vedou, na ukazateli skóre je stav 1:4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Jihlava hraje v plném počtu hráčů.
     
    42:19
    Tomáš Křehlík hraje dnes výborný zápas. Už vypadalo, že bude tváří v tvář Krejčímu zakončovat, ale byl faulován, proto mu pokus o vstřelení branky byl znemožněn a vzápětí pojede trestné střílení.
     
    42:19
    Při nájezdu si Tomáš Křehlík chtěl rozhýbat Filipa Krejčího, který mu ale do kudrlinek s pukem vložil hokejku a stav je tak stále stejný.
     
    43:24
    Krajíček obešel dva hráče a nakonec se dostal i do zakončení. Ale u levé tyče už byl příliš z úhlu a Horák se překvapit nenechal.
     
    44:20
    Adam Křemen podnikl rychlou akci s Vojtěchem Cestrem, kterému předložil puk mezi kruhy. Obránce Energie zkusil rychlou kličku do bekhendu, ale kotouč do branky neusměrnil. Jenže vzápětí Křemen ještě dorážel u tyče a je mi záhadou, co dělala jihlavská defenzíva...
     
    44:34
    Energetici vytěžili z celé situace alespoň přesilovou hru, neboť Vítězslav Brož sekl soupeře a dostává za tento prohřešek dvě minuty.
     
    46:04
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Na tvářích hráčů Karlových Varů jsou velké úsměvy a není se čemu divit. Vedoucí tým tabulky jde opět do čtyřbrankového náskoku, když DAVID HOLUB vystřelil zpoza obránce a jeho schovaná střela zaplula do pravé šibenice. Bez asistence.
     
    47:04
    Petr Rozhon si za rozhodnutého stavu odsedí dvě minuty za hákování.
     
    48:15
    Jsou to ale hosté, kteří mají více ze hry. Jeden z jejich hráčů zkusil zpoza branky nahodit kotouč na betony Krejčího s tím, že by se od nich mohl puk odrazit za čáru. Těsně se tak nestalo.
     
    49:04
    Karlovarští hokejisté hrají v plném počtu.
     
    50:05
    Lukáš Gergel to nemyslel vůbec zle. Zkusil střílenou přihrávku z levého kruhu, na kterou ale nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl.
     
    51:35
    Další snížení měl na holi Jiří Doležal. Jeho dobrá rána z pravého kruhu zacinkala na horní tyčku.
     
    51:48
    Marek Konášek se sice pravou stranou natlačil přes obránce, ale Piskač mu dobrým obranným zákrokem vypíchl puk z hole.
     
    52:10
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté už se z branky nyní skoro ani neradovali, jako by pro ně výrazně vysoká výhra byla samozřejmostí. Bačo našel před brankou Daniela Černého a ten se v dobré pozici zblízka nemýlil. Asistence: Róbert Bačo.
     
    52:10
    Jaké je to nastoupit v brance turnaje O pohár DHL, si vyzkouší i účastník Mezinárodní česko-finské hokejové školy a žďárský odchovanec Lukáš Vít.
     
    53:54
    Jihlava předvedla rychlý protiútok, při kterém sice Jiří Doležal nevystřelil, ale pohlídal si puk a dal ho mezi kruhy na najíždějícího Jakuba Grauera. Domácímu obránci ale v dobré pozici sjel kotouč z hole a vůbec nevystřelil. To jen dokumentuje dnešní průběh zápasu.
     
    54:36
    Již před vhazováním byla před karlovarskou střídačkou menší vřava, ale nevylučovalo se. Hned po buly ale sekl soupeře a jde také odsedět dvě minuty.
     
    55:46
    Přesilová hra se zatím Energii nedaří tak, jak by si představovala. Ale je to možná i způsobeno zcela jasným stavem zápasu.
     
    56:36
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty dnešního zápasu, po kterém si Karlovarští upevní první místo v tabulce.
     
    58:03
    Smolkova střela od modré byla sice tvrdá a rychlá, jenže minula cíl.
     
    58:16
    Následně Smolko dostal puk na vrchol levého kruhu a onen zlomek sekundy, kdy si napodruhé zpracoval kotouč, ho stál lepší zakončení.
     
    59:25
    Před Vítovou brankou proběhne jedno z posledních buly.
     
    Konec zápasu. (13:58:13)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 32. Pětník (Doležal) – 12. Křemen (Jiskra, Křehlík), 13. Křehlík (Křemen, Bačo), 19. Adámek (Bačo), 22. Rozhon (Kořán), 47. Holub, 53. Černý (Bačo)


    HC Dukla Jihlava: Krejčí (Pulda) – Rašín, Piskač, Nikolič, Trávník (A), Křišťa, Smolko – Pětník, Juda (C), Brož – Doležal, Čermák (A), Gergel – Grauer, Krajíček, Kardoš
    trenér: Viktor Ujčík

    HC Energie Karlovy Vary: Horák (53. Vít) – Záruba, Patzelt, Kořán, Mikulec, Benda, Cestr – Křehlík (A), Jiskra (C), Křemen – Adámek, Černý (A), Bačo – Holub, Rozhon, Konášek – Stejskal, Seidler
    trenér: Václav Eismann

    Rozhodčí: Lacina – Rampír, Roupec
    bahis siteleri