Espanyol – Valladolid 0:2 (kon.) | Eibar – Celta Vigo 2:0 (kon.) | Alavés – Mallorca 2:0 (kon.)
Levante – Osasuna 1:1 (kon.) | Sevilla – Real Sociedad 3:2 (kon.)
konec
Sevilla FC
3:2 (1:1)
Real Sociedad San Sebastian
Neděle 29.09.2019, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 12:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:8. (22:50:27)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sevilly, která svého soupeře porazila poměrem 3:2. Domácí zaznamenali velice povedený vstup do druhého poločasu, hned v úvodu se dostali do kýženého vedení. Posléze se nám hra přeci jenom vyrovnala, avšak stále měla více ze hry Sevilla, jenž byla nejednou blízko další brance. Tu domácí přeci jenom přidali, přičemž soupeř reagoval kontaktní brankou, avšak k vyrovnání nedošlo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    U postranní lajny se povedlo zabojovat Zaldúovi, avšak ani on se daleko nedostal. Posléze celou situaci dohrál Portu, který povalil soupeře na trávník.
     
    90+1
    Ödegaard to zkoušel prudkou nahrávkou na levou stranu, kde Monreal měl k míči hodně daleko. Navas to udělal zkušeně, balón pustil až do zámezí.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Sevilla si koncovku zápasu hodně zkomplikovala, ještě se bude nastavovat.
    87. Cristian PORTUGUÉS - 3:2
     
    87
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom kontaktní branka San Sebastianu! Zdánlivě nenápadnou akci táhl Ödegaard, který si na pravém křídle vybral PORTUA, kterému se povedlo velice přesně vypálit ke vzdálenější konstrukci. Nyní obrana Sevilly hodně zaspala, navíc Vaclík neměl na zákrok sebemenší nárok.
     
    87
    S míčem si po delší době zahrál také Vaclík, který se pokoušel o dalekonosný výkop na hlavu Vázqueze, avšak v hlavičkovém souboji se prosadil Merino.
     
    86
    Obrana Realu Sociedad se opět pořádně otevřela, což soupeř nedokázal potrestat. Nahrávka na Nolita byla hodně nepřesná, poté se vrátila smečka protihráčů.
     
    85
    Moyá musel rychle rozehrát od své branky, jeho celek totiž stále prohrává o dvě branky. Přenesení hry našlo Monreala, jehož manévr dokázal přečíst Navas.
     
    84
    Už to vypadalo, že domácí nadějný kontr zazdili, nicméně přeci jenom Sevilla zakončila. K odraženému balónu se dostal Vázquez, jenž levačkou mířil nad.
     
    83
    Do dalšího protiútoku uháněl rychlonohý Navas, který ještě akci vyšperkoval nahrávku na Nolita, jenž místo zakončení ještě roztáhl hru na pravou stranu.
    80. Franco VÁZQUEZ - 3:1
     
    80
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Vypadá to na rozhodující branku tohoto zápasu! Nahrávka na Reguilóna údajně do ofsajdu nesměřovala, posléze Sevilla otočila hru až na Navase, který nebezpečně centroval do malého vápna. Moyá jeho nabídku vyrazil před sebe, kde měl velice snadnou práci FRANCO VÁZQUEZ.
     
    80
    Zkušený brankář Moyá si gestem ruky řekl o větší podporu svých spoluhráčů. Nakonec po jeho odkopu dokázal Portu sklepnout na Isaka, ke kterému se bleskově dostal Vázquez.
     
    80
    Šance také na opačné straně. Ödegaard měl před sebou hodně prostoru, nakonec se mu podařilo načasovat nahrávku na Josého, který naprosto minul branku.
     
    79
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Éver Banega, přichází Franco Vázquez.

    David Suchý

    Branky: 18. Nolito (Banega), 47. Ocampos (Navas), 80. F. Vázquez – 4. Oyarzabal (Januzaj), 87. Portugués (Ödegaard)

    Karty:   59. Fernando (SEV) – 57. Ödegaard (RSC)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 12:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:8.
    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega (79. F. Vázquez), Fernando, Ó. Torres (62. Jordán) – Ocampos (71. Pozo), L. de Jong, Nolito.
    Náhradníci: Bunú – Sergi Gómez, Rony Lopes, Jordán, F. Vázquez, Chicharito, Pozo.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Zaldúa, A. Elustondo, D. Llorente (46. Merino), Monreal – Ödegaard, Zubeldia, Zurutuza (62. Isak) – Januzaj (55. Portugués), José, Oyarzabal (C).
    Náhradníci: Remiro Gargallo – Isak, Le Normand, Sangalli, Portugués, Muñoz, Merino.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán
    thejrc.org