Kralupy n. Vltavou – Ústí n/L 2:5 (kon.) | Havířov – Litomyšl 11:2 (kon.) | Přerov – Šumperk 0:3 (kon.)
Warriors Brno – Vsetín 1:11 (kon.) | Kobra – Písek 2:5 (kon.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 2:6 (kon.)
konec
HK Kralupy nad Vltavou
2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Pátek 04.10.2019, 17:00 • ZS Kralupy nad Vltavou • DHL Extraliga juniorů • Skupina A
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne odsud z kralupského stadionu pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera. (19:19:48)
     
    Dnešní utkání je u konce. Třetí třetina patřila spíše kralupským hokejistům, leč ti z ní vytěžili jen jediný gól. Ústečtí díky tomu berou tři body po výhře 5:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    V závěru utkání se Slovan drží v útočném pásmu a snaží se o další vstřelenou branku.
     
    58:23
    Domácí v plném počtu.
     
    58:23
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hra bez gólmana se Kralupům velmi rychle vymstila! Kotouč po rozehrávce převzal VÍT ŠINDELÁŘ, který se s ním velmi rychle otočil a z první ho poslal do odkryté branky, čímž zřejmě definitivně rozhodl dnešní utkání. Asistence: Erik Mareš, Adam Janoušek.
     
    58:11
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Tomáš Soukup.
     
    58:11
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:16
    I přes zacloněný výhled vypálil tvrdě na Kmocha pod úhlem z pravé strany Filip Štibran! Ústecký gólman ale nakonec dokázal vyrazit kotouč svými betony. Přesto tlak na jeho branku neustává.
     
    56:31
    Domácí v plném počtu.
     
    56:18
    Ústečtí poslední vteřiny své přesilovky dohrávají u vlastní branky.
     
    55:24
    Po boji ve středním pásmu dokázali Kralupští vyjet s kotoučem do útoku. Při cestě se ale dostali do postavení mimo hru a z následného vhazování Slovan obrátil.
     
    54:48
    Slovan rozehrál svou další přesilovku velmi aktivně. Šance o zakončení vzala za své díky postavení útočícího hráče v brankovišti. Vhazuje se tak vně útočného pásma.
     
    54:31
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou (Tomáš Klapka – 2 min., napadení).
     
    52:56
    Nakonec ale hosté dokázali proklouznout ven ze třetiny. Navíc se dostali až ke kralupské brance. Tam se ovšem k zakončení nedostali.
     
    52:40
    Slovanu se nedaří vymanit ze sevření ve vlastním obranném pásmu.
     
    51:01
    Kralupští dokázali vyhodit kotouč a přesunout opětovně těžiště hry na opačný konec kluziště. Ústecká obrana je ale drží u mantinelu daleko od možnosti vypálit na branku.
     
    50:02
    Domácí v plném počtu.
     
    49:38
    Po rychlém přesunu od vlastní branky rozehrál Slovan útočnou kombinaci na vnějším obvodu útočného pásma. K samotné střele se ale ani tentokrát Ústečané nedostali.
     
    48:46
    Slovan pozvolna rozehrál od vlastní branky. Na čas sevřel soupeře v obranné třetině. Kralupští ale dokázali záhy vyhodit kotouč po ledě až k gólmanu Kmochovi.
     
    48:02
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou (Aleš Drozda – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:16
    Podél pravého mantinelu vyvezl kotouč těsně k pravé tyči Kmochovy branky František Januška. Nic z toho ale nevytěžil.
     
    45:57
    Obraz hry zůstává nadále totožný. Chvilkový výjezd Slovanu ven ze třetiny vezme brzy za své a Ústečané musí opětovně bránit prostor před gólmanem.
     
    44:56
    Na malou chvíli dokázali i Ústečtí vyvézt kotouč na opačný konec kluziště. Ale opravdu jen na malou. Kralupští si jej za vlastní brankou převzali zpět a vydali se s ním zpět na dostřel branky Slovanu.
     
    43:55
    I po vyrovnání početních sil na ledě jsou na ledě aktivnější kralupští hokejisté, kteří nadále neopouštějí útočné pásmo. Málokdy se ovšem dostanou ke střele na Petra Kmocha.
     
    43:22
    Hosté v plném počtu.
     
    43:22
    Kralupy právě vstřelily branku!
    A také se domácí dočkali jejího prvního využití! Ostře od modré pálil JAN ZEDEK, proti jehož střele neměla ústecká obrana sebemenší šanci! Asistence: Michal Hájek a Marek Němec.
     
    43:05
    Další přesilovka ještě více upevnila hru Kralup v útočném pásmu.
     
    42:23
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Roman Brandner – 2 min., sekání).
     
    41:43
    Kotouč se stále drží v útočném pásmu Kralup. Domácí pokračují v ostrostřelbě, kterou ale Slovan zvládá vykrývat.
     
    40:04
    Ústečtí vybojovali první vhazování. Před branko Krinwalda se ale nijak dlouho neudrželi. Naopak Kralupští otočili tempo hry a zkoušejí ostřelovat ústeckou svatyni.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá perioda tohoto utkání zpívá svou labutí píseň. Vstup do ní měli opět lepší kralupští hokejisté. Následovala ale rychlá smršť v podobě třech gólů Slovanu. Poté se hra sice vyrovnala a i Kralupy dokázaly skórovat. Přesto třígólový náskok do třetí třetiny už nikdo Slovanu nesmaže.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Zřejmě poslední šanci Kralup v této třetině zmařil Petr Kmoch vyhozením samostatně prchajícího kotouče.
     
    39:27
    Poslední půlminuta hry ale bude zahájena před kralupskou brankou vhazováním po levici Romana Krinwalda.
     
    38:55
    Domácí ubránili za brankou nájezd Slovanu a naopak sami se po rychlém zformování vydali do vlastního brejku.
     
    38:13
    Ústečtí zprvu vyhodili kotouč přes střední pásmo. Díky hře Kralup vysokou holí se ale stejně puk v něm udržel, byť ke vhazování došlo blíže k brance Krinwalda.
     
    37:48
    Domácí v plném počtu.
     
    36:58
    Hosté v plném počtu.
     
    36:43
    S pukem na holi se nadále drží kralupští hokejisté, kteří zintenzivňují množství vypálených střel na branku Slovanu. Přesto se nedá říct, že by míření bylo silnou stránkou domácího týmu. Mnoho projektilů tak schytá pouze mantinel.
     
    35:48
    Ovšem nouze o vyloučení v této třetině není ani na kralupské straně. Dvouminutový trest za nedovolené bránění tentokrát obdržel Filip Štibran.
     
    34:58
    Dveře na trestnou lavici Slovanu se dnes opravdu nezastaví. Po sedmi vteřinách ústecké hry v plném počtu zamířil na trestnou Erik Mareš, který si odpyká dvě minuty za hrubost.
     
    34:51
    Hosté v plném počtu.
     
    33:59
    Pauza Kralupské nikterak nerozhodila. Ti stále pokračují ve své kombinační souhře v útočném pásmu s jedinou vidinou, prostřelit branku Petra Kmocha.
     
    33:39
    Drobná technická přestávka kvůli nedostatku puků pro hru. Muselo se tak čekat na nově přinesené z kabiny.
     
    33:29
    Během přesilovky se pokouší Kralupy o zmírnění takhle nepříznivého stavu. Drží se tak těsně na dostřel ústecké branky, leč tu stále prověřit nedokáží.
     
    33:20
    Kralupy pokračují v plném počtu, Ústí ve čtyřech.
     
    32:51
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Matěj Harkabus – 2 min., hrubost).
     
    32:00
    Středem pole se pokusil probruslit David Bradáček. Zprvu se mu to i dařilo, přesto vzápětí nestačil na trojici ústeckých obranářů, která mu, celkem zákonitě, kotouč ukořistila pro sebe.
     
    31:20
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Erik Mareš – 2 min., faul loktem).
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou (Tomáš Soukup – 2 min., držení hole).
     
    30:43
    Kralupští se ale záhy dokázali dostat ven. Byť tedy jen do středního pásma. Tam pronikající hráč nepřešel přes dva hráče Slovanu a ti nahodili kotouč zpět před branku domácího týmu.
     
    30:06
    Ze soupeřova sevření dokázal přes celé hřiště vybruslit Vít Šindelář, který také za sebou vedl všechny hráče a přenesl tak hru na dostřel branky Romana Krinwalda.
     
    29:07
    Kralupy právě vstřelily branku!
    Tak přeci jen se i domácí dočkali! Po získání kotouče ve středním pásmu se Kralupští rychle vydali před Kmocha a do prostoru u jeho levé tyče zcela přesně nasměroval svou střelu JAROSLAV SRBEK. Asistence: Michal Hájek.
     
    27:57
    I po vyrovnání početních sil je to Slovan, který je na puku aktivnější. Ovšem i Kralupy si v obranné fázi dodaly lehce sebedůvěry a nepustí soupeře do šance tak snadno.
     
    27:39
    Hosté v plném počtu.
     
    27:09
    Oddechový čas pro domácí.
     
    27:09
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Tak tuhle přesilovku si Kralupy za rámeček nedají! Slovan se již výhradně držel v útočném pásmu a ostřeloval soupeřovu branku. Odražené střely se posléze zmocnil PAVEL GOTTFRIED, který ji bleskově uklidil zpět mezi tři tyče kralupské branky. Bez asistence.
     
    26:04
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ani hra ve čtyřech nezabrání Slovanu od vstřelení další branky! Matěj Harkabus vysunul dopředu ADAMA JANOUŠKA, jehož rychlý brejk nadělal v kralupské obraně veliké zmatky a navíc dostal Slovan do tříbrankového náskoku. Asistence: Matěj Harkabus.
     
    25:39
    Kralupy ale měly vzápětí další velkou šanci. To když se objevil s pukem zcela osamocený v mezikruží David Litera. Ještě před jeho vystřelením na branku jej ale zhákoval Tomáš Stuchlý, za což si vysloužil dvě minuty. Kralupský útočník pak už jen ve výhodě lehce vypálil na gólmana.
     
    24:01
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Zdá se, jakoby se opakoval scénář z minulé třetiny! Po neúspěšné akci Kralup se zmocnil kotouče Slovan a rychlou kombinací vyslal do brejku MATĚJE HARKABUSE. Ten posléze nekompromisně vymetl mouchy v kralupské brance. Asistence: Pavel Gottfried a Vít Šindelář.
     
    22:51
    Slovan dokázal přesunout těžiště hry k opačné brance. Už ale ne udržet kotouč a zahrozit na ní. Ten tak padl do spárů kralupských hokejistů, kteří se jej snaží vrátit ke Kmochovi.
     
    22:18
    I po vyrovnání početních sil to jsou Kralupy, které jsou aktivnějším týmem. Ústecká obranná formace se tak musí držet na pozoru, přesto svůj úkol zatím celkem statečně zvládá.
     
    22:00
    Domácí v plném počtu.
     
    21:56
    Těsně před branku si najížděl David Bradáček, který už byl v ideální palebné pozici. Kotouč se pokusil nasměrovat pod betony ústeckého gólmana, ten je ovšem včas a pevně sevřel.
     
    21:22
    Kralupští se stále drží u kotouče. Pro větší bezpečí ho ale nakonec nahodili až k soupeřově brance.
     
    20:30
    Slovanu se nějaký čas dařilo držet se s kotoučem na holi v útočném pásmu. Obrana Kralup je ale odstavovala od samotného vystřelení na Krinwalda. Navíc záhy dokázala otočit hru před branku Petra Kmocha.
     
    20:11
    Kralupy pokračují ve čtyřech.
     
    20:01
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou (Michal Hájek – 2 min., vysoká hůl).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dnešního utkání je u konce. Zpočátku patřila víceméně domácím Kralupům, kteří ovšem zčistajasna inkasovali jeden gól, což byl impuls k nastartování souhry Slovanu. Z ní ale ústecký tým již nic dalšího nevytěžil a do další třetiny vstupuje s mírným jednogólovým náskokem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Na tlaku Slovanu proti kralupské brance se nic nemění. Snad jen to, že domácí ho dokázali na malou chvíli přerušit vyhozením kotouče mimo led.
     
    18:53
    Svou první přesilovku rozehrává Slovan pozvolna od vlastní branky. Rychle ovšem obsadil útočné pásmo, čehož se snaží střelecky využít.
     
    18:44
    Hosté v plném počtu.
     
    18:11
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou (Tomáš Klapka – 2 min., držení).
     
    17:59
    Tohle nevypadá jako přesilovka Kralup. Zcela naopak, Slovan se usadil v útočném pásmu a zvýšil tlak na svého soupeře.
     
    17:02
    I svou další přesilovku zahájily Kralupy tlakem v útočném pásmu. Už se ale o něco více přibližují k brance Slovanu a tu také důrazněji ostřelují.
     
    16:44
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Roman Brandner – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    16:27
    Hosté v plném počtu.
     
    15:51
    Ústečtí se v oslabení zatím drží. Po nějaké době vystrnadili svého soupeře z útočného pásma a předtím mu nedovolili téměř se dostat ke střele.
     
    14:27
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Ondřej Polata – 2 min., hákování).
     
    14:17
    Tak tohle byla velká šance v podání Jonáše Marka! Kralupský útočník dorážel kotouč těsně před brankou a mířil jej pod víko. Naproti tou ale Petr Kmoch v poslední chvíli vytáhl nahoru rameno a kotouč tak vyrazil.
     
    13:46
    Hra se drží stále před brankou ústeckého týmu. Kralupy ovšem nedokáží vypálit přesně na branku.
     
    10:55
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Tot – 2 min., hákování).
     
    09:32
    Ústečané stále drží kotouč na svých holích. Obraně Kralup se ale podařilo je vytlačit alespoň do středního pásma.
     
    09:01
    Už druhé zakázané uvolnění Slovanu za sebou v krátkém čase. Toho druhého ale ústecký tým využil k rychlému přesunu a zatlačení soupeře u vlastní branky.
     
    08:31
    Hosté v plném počtu.
     
    08:07
    Rychlé vyhození kotouče se snažil dostihnout Adam Janoušek. U puku byl ale o něco málo rychleji Karel Šmíd, který jej v samém závěru přesilovky otočil proti ústecké brance.
     
    07:34
    O to důrazněji se ale před branku Petra Kmocha vrátili. Ústecký gólman tak musí být v absolutním střehu a čelit mnoha střelám ze strany domácího týmu.
     
    07:11
    První přesilovka se zatím Kralupským nepříliš daří. Středočeši byli velmi rychle vytlačeni z útočné třetiny až k vlastní brance.
     
    06:31
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Erik Mareš – 2 min., krosček).
     
    05:05
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Máme tu první gól utkání! Po krátké souhře před brankou Krinwalda dorazil kotouč zcela přesně k pravé tyči PATRIK MATLOCH a posílá tak svůj tým do vedení! Asistence: Roman Brandner a Tomáš Stuchlý.
     
    03:49
    Nakonec se ale přeci jen povedlo Slovanu uklidit kotouč do bezpečí. Kralupy tak musejí startovat další rozehrávku od vlastní branky.
     
    03:05
    Tyč zazvonila po střele Aleše Drozdy od modré čáry. Ústečtí sice dokázali kotouč na malou chvíli vyrazit, přesto definitivně vytlačit domácí z pásma nedovedou.
     
    02:09
    Slovan zvládl boj o kotouč u modré, načež se mohl Patrik Matloch křižmo vydat do útočného pásma. Jeho střela ale připomínala spíše lehčí nahození, tudíž s jejím lapením neměl kralupský gólman vůbec žádný problém.
     
    01:16
    Puku se zmocnili ústečtí hokejisté. Ti se chvilku sehrávali u vlastní branky, načež vyjeli do útočného pásma. Před Romanem Krinwaldem se ale dlouho neudrželi.
     
    00:15
    První kotouč utkání vybojovali hráči Kralup, kteří neváhali ani nejmenší okamžik a okamžitě se vydali napadat Kmochovu branku. Obrana Slovanu ale celou situaci s přehledem uhájila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Kralupy nad Vltavou: Krinwald (Šindelář) – Hes, Zedek, Klapka, Drozda, Hájek, Kučera – Srbek, Soukup, Kleveta, Pejchal, Štibran, Marek, Šmíd, Němec, Litera, Bradáček, Kočí, Januška (C).

    HC Slovan Ústí nad Labem: Kmoch (Volke) – Gottfried, Mareš, Jarábek, Stuchlý (A), Polata, Štěpánek – Harkabus (C), Hampl, Matloch, Macel, Brandner, Tot, Janoušek (A), Šindelář, Čermák.

    Rozhodčí: Plachý – Holada, Kába.
     
    Vzájemné zápasy loňského ročníku:
    3. 11. 2018, 12. kolo: Kralupy n. V. – Ústí n. L. 4:5 sn.
    9. 12. 2018, 19. kolo: Ústí n. L. – Kralupy n. V. 4:0
    19. 1. 2019, 26. kolo: Kralupy n. V. – Ústí n. L. 4:9
    22. 2. 2019, 33. kolo: Ústí n. L. – Kralupy n. V. 3:7
     
    Oba týmy se potkávaly již v předchozích sezónách, jakožto účastníci Regionální ligy juniorů. Z té pak postoupily do současné extraligy. V tabulce západní skupiny se o něco více daří středočeskému celku, jenž s devíti body na kontě drží třetí místo. Právě Slovan je ale jeho největším konkurentem, ze spodu ztrácí jen dva body a je navíc jen o jednu pozici v tabulce níže.
     
    Zdravím vás u sedmého kola Redstone extraligy juniorů mezi domácím HK Kralupy nad Vltavou a hosty HC Slovan Ústí nad Labem. Přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 30. Srbek (Hájek), 44. Zedek (Hájek, Němec) – 6. Matloch (Brandner, Stuchlý), 25. Harkabus (Gottfried, Šindelář), 27. Janoušek (Harkabus), 28. Gottfried, 59. Šindelář (Mareš, Janoušek)


    HK Kralupy nad Vltavou: Krinwald (Šindelář) – Hes, Zedek, Klapka, Drozda, Hájek, Kučera – Srbek, Soukup, Kleveta, Pejchal, Štibran, Marek, Šmíd, Němec, Litera, Bradáček, Kočí, Januška (C).
    HC Slovan Ústí nad Labem: Kmoch (Volke) – Gottfried, Mareš, Jarábek, Stuchlý (A), Polata, Štěpánek – Harkabus (C), Hampl, Matloch, Macel, Brandner, Tot, Janoušek (A), Šindelář, Čermák.

    Rozhodčí: Plachý – Holada, Kába
    bahis siteleri