Carolina – Montreal 4:3 (1:0 po s.n.) | NY Rangers – Winnipeg 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 1:3 (kon.)
Tampa – Florida 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 5:2 (kon.) | Dallas – Boston 1:2 (kon.)
Colorado – Calgary 5:3 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:1 (kon.) | Philadelphia – Chicago 4:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Buffalo Sabres
Pátek 04.10.2019, 01:14 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Conor Sheary se svému bývalému zaměstnavateli znovu pomstil, se s vámi loučím a přeji vám příjemný vstup do pátečního dne. (03:49:12)
     
    Československá stopa v utkání:

    Dominik Simon (Pittsburgh) 0+0, 1 střela, 10:47 čas na ledě

    Vladimír Sobotka (Buffalo) 0+0, 1 střela, 16:14 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Conor Sheary (Buffalo) 2+0
    2. Casey Mittelstadt (Buffalo) 0+2
    3. Jevgenij Malkin (Pittsburgh) 1+0
     
    Úvodní utkání nového ročníku NHL vyšlo lépe Buffalu, které od úvodních minut tahalo za delší konec provazu. Hostující mužstvo mělo lepší pohyb a vytvořilo si mnohem více brankových příležitostí. Naopak Pittsburgh chyboval v zadní řadách a nechával se snadno přehrávat. Pouze díky výkonu Matta Murrayho byli Tučňáci do posledních minut ve hře o body. Ovšem střelecké impotence dnes rozhodla. Pokud jsme zmínili výkon domácího brankáře, nesmíme zapomenout ani na Cartera Huttona, jenž předvedl bezchybný výkon.

    Střely na branku: 29:41.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:11.

    Dnešní utkání sledovalo 18 616 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Alex Galchenyuk se pokusil dostat na střed hrací plochy, kde ho o kotouč obral Jimmy Vesey. Hostující útočník se pokusil trefit branku přes celé kluziště, ale o kousek minul.
     
    58:20
    Matt Murray míří na střídačku, Pittsburgh hraje v šesti proti čtyřem soupeřům.
     
    57:39
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Rasmus Ristolainen – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:08
    Dalším střeleckým pokusem se prezentoval Jimmy Vesey, jenž se ocitl v kruhu pro vhazování. Jeho střela mířila do horního rohu branky, ale domácí branky zaznamenal zákrok vyrážečkou.
     
    56:55
    Jack Eichel zamířil za branku, odkud přihrál zpátky kolem první tyče. K zakončení se dostal Sam Reinhart, ovšem Matt Murray byl znovu na místě.
     
    Střely na branku: 25:39.
     
    56:09
    Mezi soupeřem a mantinelem se na pravé straně prosmýkl Kris Letang, jenž poté vystřelil do připraveného brankáře. Carter Hutton chytá vydřené utkání a klidně se může stát první hvězdou zápasu.
     
    54:53
    Dominik Simon si dlouho hledal střeleckou pozici, ale raději přihrál na Jacka Johnsona. Jeho zakončení od modré čáry bylo nepřesné.
     
    54:31
    To ale neplatí na druhé straně, kde se Tučňáci dopustili zakázaného uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce domácího maskovaného muže.
     
    53:56
    Buffalo Sabres sice poslalo černou gumu přes všechny čáry, ovšem hostující hráč byl atakován, a tak se icing nepíská.
     
    52:40
    Z rohu hrací plochy přihrávka do druhé vlny, z mezikruží vystřelil do horní části branky Jake McCabe. Jeho pokus vyrazil Matt Murray před sebe, a tak se k dorážce ještě dostal Kyle Okposo, jenž zamířil znovu do domácího brankáře.
     
    51:21
    Za brankou hostujícího mužstva operoval Dominik Kahun, který okamžitě chtěl přihrát do nebezpečného prostoru. Jenže brankář si celou situaci pohlídal holí.
     
    Střely na branku: 22:37.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 26. Malkin (Letang, Crosby) – 6. Sheary (Mittelstadt), 35. Sheary (Mittelstadt, C. Miller), 40. Dahlin (S. Reinhart, Olofsson)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Hörnqvist, Crosby (C), Guentzel – B. Tanev, Malkin (A), Galchenyuk – Kahun, Bjugstad, McCann – Simon, Blueger, Aston-Reese.
    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen, McCabe (A), C. Miller, Dahlin, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Sobotka, Ma. Johansson (A), Skinner – Sheary, Mittelstadt, Vesey – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.

    Rozhodčí: Schlenker, Hanson – Miller, Nagy

    Diváci: 18 616
    bahis siteleri