Mallorca – Espanyol 2:0 (kon.) | Celta Vigo – Ath. Bilbao 1:0 (kon.) | Valladolid – Atlético 0:0 (kon.)
Real Sociedad – Getafe 1:2 (kon.) | Barcelona – Sevilla 4:0 (kon.)
konec
Real Valladolid
0:0 (0:0)
Atlético Madrid
Neděle 06.10.2019, 16:00 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská LaLiga má na programu zápasy druhého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Valladolid a Atlético Madrid.
     
    Real Valladolid

    Fotbalisté Valladolidu se po sedmi zápasech nacházejí na třinácté pozici tabulky, což není zas tak špatné. Valladolid doposud získal devět bodů, nicméně svůj zápas osmého kola má ještě k dobru. V případě vítězství se tak může jednat o velký posun, domácí celek tohoto zápasu může proniknout až na devátou pozici. Valladolid se ale nepotýká s nejlepší formou, avšak z posledních čtyř ligových zápasů prohrál pouze v jediném případě, a sice v duelu proti Villarrealu. V minulém kole se mu celkem překvapivě podařilo uspět na hřišti barcelonského Espanyolu, kde vyhrál výsledkem 2:0.
     
    Atlético Madrid

    Na opačné straně stojí velký favorit tohoto zápasu, kterým je Atlético Madrid. Celek z hlavního města Španělska se v tuto chvíli nachází na třetí pozici, avšak rovněž má svůj zápas osmého kola ještě k dobru. Colchoneros ale neprožívají zrovna povedené poslední týdny, vyhráli totiž pouze jeden z posledních čtyř zápasů. Tomu tak bylo na hřišti nováčka soutěže z Mallorcy, kde Atlético Madrid vyhrálo přesvědčivým výsledkem 2:0. V minulém kole navíc bylo k vidění madridské derby proti Realu, nicméně tento zápas nakonec nepřinesl žádnou branku. Atlético Madrid se ale potřebuje vrátit na vítěznou vlnu, jeho městský rival má totiž čtyřbodový náskok.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Valladolid: Masip – Moyano, Olivas, Karim, Nacho Martínez – Plano, Fernández, Míchel, T. Villa – Guardiola, Sandro Ramírez.
    Náhradníci: Lunin – El Hacen, Hervías, Ünal, Tuhami, Rubio, Antoñito.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Lodi – Félix, Partey, Koke, Saúl Ñíguez – D. Costa, Morata.
    Náhradníci: Adán – Arias, Á. Correa, H. Herrera, M. Llorente, Lemar, Felipe.

    Rozhodčí: Sánchez – Barbero, Gallego.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    2
    Žlutou kartu dostává Nacho Martínez (Real Valladolid).
     
    3
    V úvodu utkání se poprvé k míči dostal domácí brankář Masip, kterému se povedlo konstruktivně rozehrát na levou stranu, kde se nacházel obránce Nacho.
     
    4
    Na pořadu dne byla první standardní situace, a sice pro Atlético Madrid. K rozehrávce se postavil Trippier, jehož vzdušná nabídka přinesla útočný faul v podání Costy.
     
    5
    Masip tak v krátkém časovém sledu opět odkopával od své branky, přičemž si na druhé straně vybral Guardiolu, jenž uspěl v hlavičkovém souboji proti Giménezovi.
     
    6
    Před malým momentem si Oblak připsal první zákrok, z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Míchel, který pálil pouze doprostřed. Posléze včas zakročil Salisu.
     
    7
    Giménez si nechtěl komplikovat rozehrávku, proto raději vyprodukoval zpětnou nahrávku až na Oblaka. Krátce poté se Moyanovi povedlo zablokovat Lodiho centr.
     
    8
    Jenomže rohový kop nebyl zrovna povedený. Nakonec se do zakončení dostal Saúl, nicméně jeho rána levou nohou směřovala daleko vedle branky.
     
    9
    Hosté rozjeli kombinaci na vlastní polovině, načež Giménez přešel s míčem na opačnou stranu. Valladolid se snaží neúnavně napadat dlouhou rozehrávku.
     
    10
    Nakonec se míč přeci jenom dostal celým objemem za postranní lajnu, čehož si všiml také pomezní sudí. Obránce Nacho tak bude moci vhazovat z levé strany.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Toni Villa (Real Valladolid).
     
    11
    Moyano ještě udržel míč na hřišti, navíc ho s vypětím všech sil dokázal přeposlat na Fernándeze. Jeho celek se dostal do vápna, kde zasahoval Giménez.
     
    12
    Kolem sudího se seskupila skupina domácích hráčů, které se nelíbilo posouzení předchozí situace. Každopádně soupeř bude moci rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    13
    Atlético Madrid si i přesto vyzkoušelo další rohový kop, tentokráte z pravé strany. Thomas to zkoušel na přední tyč, avšak tam zasahoval jeden z protihráčů.
     
    14
    Dnešní utkání má od úvodu pořádný náboj. Nyní se cosi nelíbilo hostujícímu trenérovi Simeonemu, ke kterému přispěchal hlavní sudí, jenž ho uklidnil.
     
    15
    K Trippierovi se bleskovým způsobem přesunul Nacho, kterému se povedlo odklidit míč do ochozů stadionu. Tentýž hráč provede další autové vhazování.
     
    16
    Zbytečná ztráta míče přinesla protiútok, který měl krátkého trvání. Na hranici pokutového území se Guardiola nedostal kolem obránce Saviće, který zasáhl důrazně.
     
    17
    Přenesení hry směřovalo na Moratu, který se ve vzdušném souboji nedokázal prosadit. Mezitím domácí přešli na druhou stranu, Ramírez našel pouze Kokeho.
     
    18
    Valladolid dokázal udržet balón na polovině soupeře, kde Míchel šikovně roztáhl hru na Nacha. Jeho pokus o centr skončil pouze na zádech pozorného Trippiera.
     
    19
    Odpovědnost na sebe vzal Ramírez, který se pokoušel rozehrát po zemi. Míchel se mu okamžitě pokoušel vrátit, jenomže přihrávka byla až příliš prudká.
     
    23
    Guardiola si seběhl až ke středovému kruhu, odkud přenášel hru do otevřeného prostoru. Toni ale nedokázal přejít přes Saviće, navíc to bude pouze odkop.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, na první branku i nadále čekáme. Překvapivě aktivnější jsou domácí, což se před zápasem určitě nečekalo.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Álvaro Morata (Atlético Madrid).
     
    26
    Kiko pořádně zahnal svého kolegu Nacha, který přeci jenom udržel míč na hrací ploše. Druhý jmenovaný to zkoušel dalším centrem, který ale odvrátil Lodi.
     
    27
    I další rohový kop rozehrál Ramírez, tentokráte se jednalo o povedenější rozehrávku. Centr totiž proletěl až ke vzdálenější konstrukci, kde číhal Trippier.
     
    28
    Tohle mohlo být pro domácí mnohem nadějnější. Míchel si vzal na starost standardku z dobré vzdálenosti, jeho centr ale našel pouze hostujícího Giméneze.
     
    29
    Hlavní sudí s kartami vůbec nešetří. Tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohl kapitán Moyano, který zezadu skolil k zemi Moratu.
     
    30
    Lodi provedl autové vhazování z levé strany, po kterém se do kombinace zapojil také celkem nevýrazný Félix, kterému se povedlo otřít míč o nohu soupeře.
     
    31
    Atléticu se zatím vůbec nedaří, což se odrazilo také na provedení standardní situace. Posléze to Morata zkoušel přihrávkou na Costu, ten na míč ale nedosáhl.
     
    32
    Thomas si na pravém křídle vybral Trippiera, ke kterému se přiřítila hned dvojice protihráčů, jenž ho vytlačila z dobré pozice pro kombinaci. Míč je u středového kruhu.
     
    33
    Hodně podezřelým zákrokem zasáhl Partey, který na dlouhou nohu poslal v pokutovém území na zem protihráče. Sudí bude celou situaci konzultovat s videorozhodčím.
     
    34
    Sudí se ale sám poběží podívat na video!
     
    35
    Pokutový kop to skutečně bude. Penalta pro Real Valladolid!
    35. Penaltový zákrok.
     
    36
    To jsou věci! K rozehrávce pokutového kopu se postavil Ramírez, který branku úplně přestřelil. Oblak byl navíc v pohybu na opačnou stranu.
    36. Neproměněná penalta domácích.
     
    40
    Thomas se dobře zorientoval u středového kruhu, kde ho taktickým způsobem poslal k zemi jeden z protihráčů. I tak se Moratovi nepodařilo najít Costu.
     
    41
    Hezká kombinace domácích nakonec přinesla nedovolený zákrok v podání Giméneze, nicméně tentokráte se žlutit nebude. Měla by to být standardka pro Real.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    43
    Saúl v tísni raději přihrával zpět na kopačku brankáře Oblaka, který pro změnu našel vedle stojícího Saviće. Hosté to zkoušejí velice trpělivou kombinací.
     
    44
    Následovat bude standardka také pro hosty. Félix se rychlým manévrem dostal kolem Míchela, který sáhl k taktickému zákroku. Volný kop pro celek z Madridu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    45+2
    Sledovali jsme dalekonosný nákop na naběhnuvšího Guardiolu, před kterým se povedlo zasáhnout Savićovi. Mimo jiné skončil na zemi domácí Ramírez.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Saúl Ñíguez (Atlético Madrid).
     
    45+3
    Ne, Atléticu to dnes prostě nejde. Kokeho rutinní přenesení hry bylo natolik nepřesné, že skončilo v zámezí. Masip tak bude moci odkopávat od své branky.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nebyl zrovna atraktivní. Celou dobu jsme sledovali hodně vyrovnanou podívanou, jenž nabízela celou řadu nedovolených zákroků, přičemž sudí tasil hned pět žlutých karet. Real byl překvapivě o něco aktivnější, navíc zahrával pokutový kop, který ale Ramírez nedokázal zužitkovat. Ze strany Atlética se jedná o katastrofální výkon, hosté si nevypracovali ani jednu šanci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Před malým momentem jsme sledovali hodně důrazný zákrok v podání Plana, který rovněž vyfasoval kartónek žluté barvy.
     
    49
    Atlético Madrid rozehrálo volný kop z vlastní poloviny, o což se postaral obránce Giménez. Jeho nahrávka směřovala na Lodiho, který postupuje podél lajny.
     
    50
    Nakonec to tentýž hráč zkoušel velice překvapivě přímo na branku, nicméně výsledkem je střela vysoko nad branku, Masip tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    51
    Do dobré pozice se dostával Míchel, který se pokoušel přenést hru do volného prostoru na Moyana, avšak do dráhy letu nahrávky se připletl pozorný Félix.
     
    52
    Saúl se štěstím dostal kolem protihráče, což vedlo k sympatickému zakončení pravou nohou. To plachtilo ke vzdálenější konstrukci, avšak nakonec z toho branka není.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Joaquin Fernández (Real Valladolid).
     
    54
    Na opačné straně se Plano dostal kolem napadajícího protihráče, nicméně poté se na zemi zjevil Villa, jenomže hlavní sudí překvapivě nechal pokračovat ve hře.
     
    55
    Partey se na hranici pokutového území pokoušel vysunout Costu, jenomže nahrávku přečetla pozorná obrana domácích. O autové vhazování se tak postará Trippier.
     
    55
    Tohle už ale byla šance. Zničehonic se sám před brankáře dostal ukrytý Morata, který se pokoušel o bleskové zakončení, se kterým si Masip poradil.
     
    56
    Rozruch před brankou byl ale zbytečný, jednalo se totiž o ofsajd španělského útočníka. V tuto chvíli se nehraje, zdravotní problémy má brankář Masip.
     
    57
    Naprosto zbytečně si zkomplikoval život hostující Giménez, kterého málem obral o balón napadající Guardiola. Valladolid si tak vyzkouší další rohový kop.
     
    58
    Tentokráte se k rohovému praporku postavil Plano, který ale rozehrál nakrátko. Posléze do šestnáctky přeci jenom přiletěl centr, Kiko ale mířil vysoko nad.
     
    59
    Obrana Atlética Madrid si nepočínala zrovna zodpovědným způsobem. Ramírez si totiž hodil míč daleko od nohy, avšak i ve skluzu zakončil vedle branky.
    59. Ramírez mířil vedle branky.
     
    60
    Oblak se pokoušel prostřednictvím dalekonosného odkopu najít Moratu, který byl v souboji o míč příliš pozdě. Jako poslední se balónu dotkl hostující Lodi.
     
    60
    Žlutou kartu dostává João Félix (Atlético Madrid).
     
    61
    Další nákop tentokráte předvedl obránce Giménez, kterému se na opačné straně povedlo najít Saúla, jenž po hodně důrazném souboji s Fernándezem skončil na zemi.
     
    61
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází João Félix, přichází Ángel Correa.
     
    62
    Standardní situace nakonec směřovala na Saviće, který se dostal nejvýše do vzduchu, avšak poté výrazně minul branku. Masip se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    63
    Toni sotva přešel na opačnou stranu, kde byl okamžitým zákrokem poslán zpět na trávník. Valladolid i přesto rozehrával na vlastní polovinu, kde rozjel kombinaci.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Stále platí, že aktivnější jsou domácí, avšak Atlético dobře brání.
     
    65
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Toni Villa, přichází Waldo Rubio.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Koke, přichází Thomas Lemar.
     
    68
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Sandro Ramírez, přichází Enes Ünal.
     
    69
    Kousek od pokutového území si hraničním způsobem počínal Savić, který přeci jenom zasahoval v rámci pravidel. Jeho celek má problémy s kombinací.
     
    70
    Nakonec si obrannou povinnost dokázal splnit talentovaný zadák Salisu, který Moratovi nedaroval sebemenší prostor. Výsledkem je autové vhazování pro Atlético Madrid.
     
    71
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Héctor Herrera.
     
    72
    Correa pronikl do šestnáctky, kde se ještě pokoušel oslovit Costu, jenž prudkým projektilem trefil pouze boční síť. I tak pomezní sudí signalizoval ofsajd.
     
    73
    Před střídajícím Herrerou se povedlo zakročit urostlému Kikovi, který prudkým odvrácením poslal míč do zámezí. To znamená, že soupeř bude vhazovat.
     
    74
    Jenomže provedení autu chvíli potrvá. Tentokráte se v bolestech na trávníku svíjí obránce Salisu, hlavní sudí raději přerušil hru a běžel se podívat na jeho stav.
     
    75
    Savić šel do hlavičkového souboje s Ünalem hodně agresivně, přičemž soupeře trefil loktem do obličeje. Hlavní sudí opět debatuje s videorozhodčím.
     
    75
    Další žlutá karta tohoto zápasu, tentokráte jí vyfasoval domácí Rubio, jenž u postranní lajny tvrdě přišlápl soupeře.
     
    76
    Trippier si vzal na starost volný kop z velké vzdálenosti od branky. Jeho nadýchaná nabídka nebyla vůbec špatná, domácí hráči ale odklidili míč do bezpečí.
     
    77
    Aby toho nebylo málo, tak si střídající Lemar nedokázal porozuměl s Costou, který na jeho nabídku nedosáhl. Budeme sledovat odkop v podání brankáře Masipa.
     
    78
    Ve druhém dějství nenápadný Guardiola nedokázal zpracovat padající míč, který se tak snesl ven z hrací plochy. Trippier se okamžitě postaral o další aut.
     
    79
    Plano se hodně ochotným způsobem poroučel k zemi, což bylo jasné také rozhodčímu. Hra pokračovala, brankář Oblak tak přenášel hru na volného Trippiera.
     
    80
    Lemar to zkoušel individuálním způsobem, přičemž nakonec neustál souboj s protihráčem. Sudí neodpískal faul, jenomže rychlá protiakce domácích nebyla dobrá.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, na světelné tabuli stále svítí bezbranková remíza. Atlético v posledních minutách zabralo, nicméně zatím bez úspěchu.
     
    82
    Hosté byli neskutečně blízko! V pokutovém území zůstal zcela osamocený Correa, jehož pohotová rána nártem orazítkovala brankovou konstrukci.
     
    83
    Lodimu se ještě povedlo zachránit míč na hrací ploše, jenomže následný centr s přehledem odvracel obránce Kiko. Následovat bude odkop od domácí branky.
     
    84
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Míchel, přichází Anuar Tuhami.
     
    85
    Žlutá karta tentokráte nesměřuje k hráčům, naopak jí vyfasoval domácí trenér Sergio, kterému se nelíbila předchozí situace u postranní lajny.
     
    86
    Valladolid po delší době rovněž zahrozil. Standardní situace nakonec snesla až do malého vápna, kde Fernández ve skluzu zakončoval kousek vedle.
     
    88
    Kiko si nechtěl komplikovat život, místo toho razantním způsobem odkopával míč na opačnou polovinu, kde Giménez vyhrál souboj proti Guardiolovi.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na první branku stále čekáme. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Thomas Lemar (Atlético Madrid).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Před malým momentem si Lemar neporozuměl s Lodim, což je jednoznačná ukázka špatného výkonu ze strany Atlética. Masip si staví další odkop.
     
    90+2
    Ono se skutečně branky zřejmě nedočkáme. Přetahovanou ve středu hrací plochy lépe zvládli hosté, kteří mají k dispozici jednu z posledních standardek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou 0:0. Sledovali jsme hodně bojovnou podívanou, přičemž sudí musel řešit řadu sporných momentů, přičemž hned několikrát tasil žlutou kartu. Druhý poločas nám nabídl naprosto vyrovnanou partii, přičemž se Atlético Madrid ke konci zápasu dostávalo do pořádného tlaku, avšak branku se mu prostě vstřelit nepovedlo. Oba celky si tak rozdělí po bodu.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:13. (17:53:37)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   2. Nacho Martínez (RVL), 10. T. Villa (RVL), 29. Moyano (RVL), 48. Plano (RVL), 53. Fernández (RVL), 75. Rubio (RVL), 85. Sergio (trenér) (RVL) – 25. Morata (ATM), 45+2. Saúl Ñíguez (ATM), 60. Félix (ATM), 89. Lemar (ATM)

    Neproměněná penalta: 36. Sandro Ramírez (RVL), mimo


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:13.
    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Karim, Nacho Martínez – Plano, Fernández, Míchel (84. Tuhami), T. Villa (65. Rubio) – Guardiola, Sandro Ramírez (68. Ünal).
    Náhradníci: Lunin – El Hacen, Hervías, Ünal, Tuhami, Rubio, Antoñito.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Lodi – Félix (61. Á. Correa), Partey, Koke (C) (65. Lemar), Saúl Ñíguez – D. Costa, Morata (71. H. Herrera).
    Náhradníci: Adán – Arias, Á. Correa, H. Herrera, M. Llorente, Lemar, Felipe.

    Rozhodčí: Sánchez – Barbero, Gallego
    bahis siteleri