Ostrava – Hattrick Brno 10:3 (kon.) | Vítkovice – Chodov 3:2 (kon.) | Česká Lípa – Black Angels 9:5 (kon.)
konec
1. SC TEMPISH Vítkovice
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
FAT PIPE Florbal Chodov
Sobota 12.10.2019, 17:30 • SC Dubina Ostrava • Livesport Superliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního florbalového šlágru, ve kterém se mezi sebou utkají Vítkovice a Chodov. Buly je naplánováno na 17:30!
     
    1. SC TEMPISH Vítkovice

    Vítkovice mají na svém kontě na začátku nové sezóny odehraných pět zápasů. V těch získaly jedenáct bodů a v současné době jim patří čtvrtá pozice. Třikrát vyhráli Slezané v základní hrací době, jednou v prodloužení a jednou přišla porážka. Celkové skóre je solidní, a to +14. Vítkovice využily rovných 50% svých početních výhod, zatímco ubránily 66,67% oslabení. V posledním utkání se TEMPISH utkal s Black Angels a byla to velká podívaná. Nováček extraligy totiž na svém hřišti porazil úřadujícího mistra, a to v poměru 6:5, čímž Vítkovicím zasadil první direkt v této sezóně.

    Nejproduktivnější hráči:
    Adam Delong – 12 bodů (6+6)
    Jiří Besta – 10 bodů (8+2)
    Marek Bräuer – 8 bodů (7+1)
    Josef Rýpar – 8 bodů (2+6)
     
    FAT PIPE Florbal Chodov

    To Chodov rozjel novou sezónu na jedničku. Po pěti odehraných utkáních mají na svém kontě totiž pět vítězství a patnáct bodů. Na druhém místě je jen kvůli horšímu skóre, lépe je na tom totiž Mladá Boleslav. Celkové skóre je přesto značně pozitivní, a to +19. Využití přesilovek mají Pražané o něco lepší než jejich soupeř, jelikož jich využili 63,64%. Oslabení je už horší, jelikož Chodov inkasuje průměrně ob oslabení. V posledních utkání hostil Chodov na svém hřišti Liberec. I zde viděli fanoušci velmi tuhý boj, který však nakonec ovládli domácí florbalisté 4:3 a zůstali v této sezóně neporaženi.

    Nejproduktivnější hráči:
    Marek Vávra – 15 bodů (7+8)
    Tom Ondrušek – 15 bodů (6+9)
    Mikuláš Krbec – 9 bodů (6+3)
     
    Úvodní sestavy:

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Gurkovský) – Hrubý, Kuczera, Jan Šebesta, Sidunov, Nehera, Rýpar – Firda, Sladký, Gattnar – Hájek, Hatala, Bräuer – Čech, Choma, Delong – Besta, Řezanina.

    FAT PIPE Florbal Chodov: Mich. Rebro (Šimůnek) – Pražan, Doubek, Kašovský, T. Vávra, Sýkora, Podhráský, Strnad – Mikeš, Vošta, M. Vávra – Ondrušek, Řezáč, Koutný – Matejčík, Eremiáš, Koutný – Krbec, Plíhal.

    Rozhodčí: Jiří Dolanský a Vojtěch Sýkora.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    A šlágr šestého kola v rámci Superligy mužů právě odstartoval! Tomáš Sladký vyhrál první buly,a tak jeho tým může zaútočit jako první.
     
    00:32
    Martin Nehera nyní zrovna nepomohl svému spoluhráči přihrávkou, avšak ten to nakonec zvládl. Vítkovice nadále mohou útočit.
     
    01:05
    Jenže o míček nakonec přišly. Přišla totiž nepřesná střela, která skončila mimo mantinely. Hosutjící hráči tak mohli rozehrát ze své obranné poloviny.
     
    01:42
    Chodov se ještě nedostal na útočnou polovinu s míčkem, jelikož domácí zatím brání velmi dobře. Uvidíme, jestli dnes padne hodně či málo branek.
     
    02:05
    Ondřej Sidunov mohl vstřelit úvodní gól tohoto utkání! Dostal totiž křižnou přihrávku při přečíslení, avšak ta byla o kousek delší než je jeho hokejka.
     
    02:44
    Šimon Hatala se probíjel s míčkem na útočnou polovinu. Sice se mu to nepodařilo, ovšem Vítkovice nadále drží míček na svých hokejkách.
     
    03:16
    Což se nemění ani nadále. Zatím si však přihrávají hlavně domácí obránci mezi sebou. Chodov zatím nenapadá njiak vysoko a aktivně.
     
    03:53
    Hráč Chodova se nyní probíjel k míčku u mantinelu. Nakonec na něj byl navíc spáchán faul, a tak mohou Pražané pokračovat na útočné polovině.
     
    04:19
    Chodov se držel na útočné polovině, a nakonec přišla střela ze střední vzdálenosti. Lukáš Souček ovšem zasahovat nemusel, jelikož nebyla přesná.
     
    05:00
    Tom Ondrušek ukazuje, že je opravdu šikovným hráčem. Obehrál totiž několik soupeřů, ovšem ke střele se nedostal. Přesto jsou hosté stále u míčku.
     
    05:32
    Tomáš Sýkora se po rozehrávce svého týmu odhodlal ke střele z poloviny hřiště. Znovu domácí gólman nemusel zasahovat, jelikož pokus byl zastaven obranou.
     
    06:20
    U míčku jsou znovu Vítkovice, které se dopředu zatím neženou. Chtějí to zkusit postupnou kombinací, jenže zatím není kudy.
     
    06:46
    Šimon Kuczera si naběhl na přihrávku, ale pas na něj byl na poslední moment zastaven. Lukáš Řezanina pak ještě pálil, ale nemířil mezi tři tyče.
     
    07:13
    Balónek se ocitl mimo mantinely. Nakonec je přiřknut domácímu týmu, který může konečně něco vymyslet a připsat si brankovou příležitost.
     
    07:33
    Jenže se to nepovedlo a dopředu tak mohou mířit chodovští florbalisté. Ani oni si ještě nepřipsali nějakou větší šanci. Zatím je to hlavně zápas obran.
     
    08:23
    Tomáš Sladký v těžké pozici udržel míček a rozehrál na spoluhráče. Ten poslal hned přřihrávku dopředu, kde vybojovaly Vítkovice faul.
     
    08:47
    A po rozehrávce se dostaly i ke střele. Michal Rebro ji ovšem dobře viděl a choval jí do své moci. Následně týmy prostřídaly a už se zase hraje.
     
    09:29
    Šimon Kuczera dostal pěknou ale prudkou přihrávku od svého spoluhráče. Nakonec ani nezachytil míček, a tak je u něj znovu Chodov.
     
    10:02
    Ondřej Mikeš byl tím hráčem, jenž balónek získal. Nakonec zkusil vypálit od mantinelu, ale jeho rána nebyla přesná. Lukáš Souček nemusel zasahovat.
     
    10:51
    Chodov právě vstřelil branku!
    Rychlá protiakce Pražanů končí první brankou dnešního utkání! Mikuláš Krbec poslal míček v přečíslení přesně na hokejku. MARKA VÁVRY, kterému jen stačilo nastavit svou hůl a míček se od ní odrazil do sítě. Asistence: Mikuláš Krbec.
     
    11:39
    A mohlo být srovnáno! Rostislav Gattnar byl nejspíše hráčem, jenž tečoval střelu z poloviny hřiště. Jeho teč šla ale těsně vedle levé tyčky!
     
    12:04
    Po menším faulu Chodova je hra přerušena. Oba týmy střídají a rozehrávku mají na starosti Vítkovice. Ty jsou dobře napadány soupeřem.
     
    12:47
    Slezané na chvilku ztratil míček ze své kontroly. I Pražané však předvedli chybu, a tak se balónek vrací na hokejky domácích florbalistů.
     
    13:30
    Martin Nehera má míček na své hokejce a snaží se vymyslet nějakou kloudnou akci. Marek Vávra odvádí dobrou práci a nechce přihrávku propustit.
     
    14:03
    Chodov nakonec získal míček, ale branku Součka nijak neohrozil. Stále jsme tedy viděli v dnešním zápase jen jednu branku, a to na straně hostí.
     
    14:49
    Lukáš Řezanina v obrovské šance a mohl navýšit vedení svého týmu. Z ničeho nic se totiž dostal před gólmana domácích, jenže bekhendem branku přestřelil!
     
    15:42
    V posledních minutách se přece jen hra trochu uklidnila. Předtím jsme viděli rychlé přechody, jenže teď se zase nemůžeme dostat ke střelám.
     
    16:45
    A nyní jsme viděli velkou šanci na straně Chodova! Osamocený hráč se totiž zjevil před Součkem, jenže na poslední chvilku mu míček uskočil a domácí gólman ho chytil.
     
    17:49
    Hry plyne i nadále a nevidíme nějaký velký tlak ani jednoho z týmů. Vypadá to, že první perioda skončí při jednobrankovém vedení Chodova.
     
    19:00
    Minuta do konce první části!
     
    19:28
    Pražané drží míček na své polovině a nikam se neženou. S průběhem první periody rozhodně mohou být spokojení, jelikož v těžkém utkání vedou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která moc florbalové krásy nenabídla. Viděli jsme sice celkem svižný florbal, ovšem střel na branku či vyložených šancí moc nebylo. Jednu z mála, kterou jsme viděli, využil Marek Vávra, kterému v přečíslení naservíroval míček Mikuláš Krbec. Po první třetině tak vedou hosté o gól, ale vše je ještě otevřené.
     
    Střely na branku: 5 – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Domácí fanoušci si toto utkání hodně užívají. Jedinou kaňkou pro ně tak je prohrávání domácího týmu, ale jsou před námi ještě téměř dvě třetiny.
     
    21:18
    Hosté se dostali k první střele, ale Lukáš Souček nemusel zasahovat. Do střely se totiž postavil Jiří Besta, jenž ránu zablokoval.
     
    22:25
    Hostující florbalisté se nějakou dobu drželi na míčku, ale přechod do útoku jim tedy nevyšel. Domácím odevzdali míček vlastně úplně zadarmo.
     
    23:17
    Vítkovice měly k dispozici standardní situaci. Dostaly se sice k zakončení, ale srovnání stavu zatím nepřišlo. Domácí budou muset přidat.
     
    24:10
    Konečně nějaká zajímavá situace! Martin Nehera se dostal do dobré střelecké pozice a vyslal solidní ránu. Michal Rebro byl však připraven.
     
    25:44
    Vítkovice drží míček na své obranné polovině, ale spíše si přihrávají obránci mezi sebou. Domácí nemají kudy projít až k nějaké šanci.
     
    26:04
    Ondřej Plíhal se dostal ke střele. Ta však neměla gólové parametry a vůbec nešla mezi tři tyče.
     
    27:25
    Domácí fanoušci nadále neúnavně podporují svůj tým, který stále o gól prohrává. Navíc si další střelu do svých statistik připsali hostující hráči.
     
    28:29
    Vítkovice mají míček ve svém moci, ale zatím se s ním nikam neženou. Drží ho na své polovině a nejspíše čekají na nějaký vhodný moment.
     
    30:00
    Chodovští florbalisté se dostali k míčku. Je za námi už polovina zápasu a zatím jsme viděli jen jednu branku. To opravdu není mnoho.
     
    33:20
    Rostislav Gattnar předvedl krásnou individuální akci, kdy se probil přes tři soupeře. V rozhodujícím momentě mu však míček uskočil a bylo po šanci.
     
    35:27
    Dnešní utkání sleduje 382 diváků.
     
    36:06
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Slezané se nakonec v této periodě prosazují a srovnávají stav na 1:1! Lukáš Hájek našel úplně volného TOMÁŠE SLADKÉHO, jenž prostřelil Rebra v brance. Asistence: Lukáš Hájek.
    36:06 Tomáš SLADKÝ - 1:1
     
    38:11
    Vítkovice znovu drží míček na svých hokejkách, v tomto utkání jsou o něco aktivnější než soupeř. Přesto je stav vyrovnaný, a to 1:1.
     
    39:00
    Poslední minuta ve druhé třetině!
     
    39:52
    Vyloučení v týmu FAT PIPE Florbal Chodov (Mikuláš Krbec – 2 min., Sekání).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou už dvě třetiny dnešního utkání a nejsme vítězi o nic blíže než na začátku zápasu. Vítkovice byly aktivnějším celkem a došly si pro srovnávací branku. Tu zařídil Tomáš Sladký. Uvidíme, jestli padnou ještě nějaké branky či zápas dojde až do prodloužení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hned na začátku třetí periody otáčí domácí skóre ve svůj prospěch! Jiří Besta našel svým pasem LUKÁŠE HÁJKA, jenž vstřelil druhý gól svého týmu. Asistence: Jiří Besta.
     
    41:49
    Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice (Ondřej Firda – 2 min., Zdržování hry).
     
    43:49
    Vítkovice hrají v plném počtu!
     
    44:58
    Šimon Kuczera se sice dostal k míčku, jenže provedl to jen nedovoleným způsobem. Rozhodčí si toho všiml a faul odpískal, míček pro hosty.
     
    47:15
    Chodovští se snaží srovnat stav dnešního zápasu. Pálí jednu střelu za druhou, ale většina je z nich sražena a ten zbytek pochytá Lukáš Souček.
     
    49:11
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Domácí florbalisté právě udělali obrovský krok k tomu, aby dnes brali tři body a jako první porazili Chodov. Marek Bräuer našel velmi agilního ROSTISLAVA GATTNARA, jenž si za svou píli dnes branku zasloužil. Asistence: Marek Bräuer.
     
    52:02
    Jiří Besta mohl ještě navýšit vedení svého týmu. Pálil dobře do horních pater branky, jenže Rebrovu branku nakonec o kousek přestřelil.
     
    52:15
    Chodov právě vstřelil branku!
    Ovšem Chodov se ještě nevzdává a nás v tomto zápase čeká obrovské drama. Hosté měli k dispozici trestné střílení, které s přehledem proměnil MARTIN PRAŽAN.
     
    53:00
    Tomáš Sladký se nyní rval o míček jako lev. Dokonce tak moc, že se mu podařilo zlomit si hokejku na půl. Doběhne však pro novou a bude pokračovat.
     
    54:00
    Domácí se mohli vrátit do dvoubrankového vedení! Jan Šebesta předvedl krásnou individuální akci, načež posunul míček na Lukáše Hájka. Toho však fantastickým způsobem vychytal Michal Rebro!
     
    55:00
    Mikuláš Krbec se mohl stát hrdinou a srovnat stav dnešního utkání. Dostal totiž křižnou přihrávku, jenže ji nedokázal trefit.
     
    56:29
    Tom Ondrušek to nyní chtěl vzít celé na sebe. Dostal se ke střele, ale stoupla si proti němu rovnou trojice soupeřů, která jeho ránu zastavila.
     
    58:30
    To začíná vypadat pro domácí dobře. Minutu a půl před koncem mohou rozehrávat na obranné polovině soupeře.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    59:13
    A mohlo být srovnáno! Proti tomu však byl Lukáš Souček, jenž předvedl fantastický zákrok. Nejspíše zachránil svému týmu tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Třetí třetina nakonec přinesla největší počet branek, a to rovnou tři. Vítkovice skórovaly dvakrát, zatímco Chodov jen jednou. Právě to rozhodlo o tom, že z dnešního zápasu si plný počet bodů připíše domácí celek. Největší zásluhu má na výhře Lukáš Hájek, jenž získal dva body za gól a asistenci.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Vítkovice – Jan Šebesta
    Chodov – Michal Rebro
     
    Střely po celém utkání: 18 – 18
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou. (19:21:37)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 37. Sladký (Hájek), 41. Hájek (Besta), 50. Gattnar (Bräuer) – 11. M. Vávra (Krbec), 53. Pražan (TS)


    1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Gurkovský) – Hrubý, Kuczera, Jan Šebesta, Sidunov, Nehera, Rýpar – Firda, Sladký, Gattnar – Hájek, Hatala, Bräuer – Čech, Choma, Delong – Besta, Řezanina.
    FAT PIPE Florbal Chodov: Mich. Rebro (Šimůnek) – Pražan, Doubek, Kašovský, T. Vávra, Sýkora, Podhráský, Strnad – Mikeš, Vošta, M. Vávra – Ondrušek, Řezáč, Koutný – Matejčík, Eremiáš, Koutný – Krbec, Plíhal.

    Rozhodčí: Jiří Dolanský a Vojtěch Sýkora

    Diváci: 382
    bahis siteleri