Plzeň – Zug 2:1 (1:0 po s.n.) | Kärpät – Skellefteå 5:4 (3:2 po s.n.) | Färjestad – Mnichov 3:1 (kon.)
Luleå – Belfast Giants 4:0 (kon.) | Junosť Minsk – Pelicans Lahti 2:3 (0:3 po s.n.) | Mannheim – Djurgården 2:1 (kon.)
Vienna Capitals – Tychy 5:2 (kon.) | Grenoble – Bern 1:3 (kon.) | Rungsted Seier Capital – Hämeenlinna 3:1 (kon.)
Lausanne – Třinec 5:3 (kon.) | Biel – EC-KAC 4:2 (kon.) | Cardiff – Frölunda 2:9 (kon.)
konec
Luleå Hockey
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Belfast Giants
Úterý 15.10.2019, 18:00 • Coop Norrbotten Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Luleå Hockey zvítězila s čistým kontem, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:07:36)
     
    Už před samotným duelem bylo jasné, že Luleå bude hájit roli favorita, což ve střetnutí také potvrdila. Švédské mužstvo nasypalo soupeři čtyři branky a pojistilo si první příčku ve skupině C. Pokud budeme hodnotit hru, tak domácí byli aktivnější a také kvalitnější. Naopak pro Belfast Giants letošní putování Ligou mistrů končí se čtyřmi body. Celek z Velké Británie zaskočil pouze liberecké Bílé Tygry a můžeme říct, že se mezi nejlepšími úplně neztratil.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Einar Emanuelsson se natlačil před obránce a přihrál pod sebe, kam mířil další domácí útočník. Ovšem Belfast tentokrát obstál, když soupeři nepovolil zakončit.
     
    58:51
    V závěru utkání zde máme ještě jedno přerušení, jelikož hostující mužstvo vyhodilo na zakázané uvolnění.
    57:08 Noel GUNLER - 4:0
     
    57:08
    Luleå právě vstřelila branku!
    Je definitivně hotovo! Jesper Sellgren najel do útočného pásma a žabičkou poslal černou gumu před branku. NOEL GUNLER byl v nebezpečné pozici a jen nastavil hůl tak, aby kotouč zamířil mezi brankářovy betony. Asistence: Jesper Sellgren a Robin Kovacs.
     
    56:25
    Po dlouhé kombinaci vystřelil od modré čáry Engsund, jehož snažení zastavil první bránící hráč. Luleå v útočné třetině ještě zůstala.
     
    54:48
    Na druhé straně se ve velké šanci nacházel Brian Ward, který byl sám před brankářem, kterého rozhýbal. Jenže v klíčovém momentu mu černá guma utekla, a tak se Belfast Giants gólu nedočkal.
     
    54:00
    Po zachycení puku se hráči domácího celku hnali ve dvou na brankáře. Celou akci na sebe vzal Viktor Edström, jenž mířil do bližší šibenice. Ovšem Shane Owen vytáhl parádní zákrok ramenem a je hrdinou okamžiku.
     
    53:05
    Další přihrávka mířila na střed útočného pásma, kde byl Petter Emanuelsson. Domácí útočník nemohl zakončit, jelikož mu byla přeseknuta hokejka. Hlavní rozhodčí ale vylučovat nebude.
     
    52:20
    Nils Lundkvist vyslal nabídku na teč, ovšem ta byla v předbrankovém prostoru sražená do ochranné sítě.
     
    51:50
    Od levého mantinelu se napřáhl Karl Fabricius, jehož rána zamířila do lapačky hostujícího gólmana.
     
    51:10
    Vyloučení v týmu Belfast Giants (Matt Pelech – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:14
    Nejproduktivnější hráč domácího celku Ilomäki zůstal sám na pravém kruhu, jenže zakončení z jeho hole skončilo na betonu brankáře.
     
    48:58
    Na pravé straně jeden z hráčů přenechal černou gumu za sebou a ke střele se pak odhodlal Einar Emanuelsson. Jeho snažení skončilo na prvním bránícím hráči.
     
    47:52
    Cink a pak to halou pouze zahučelo! Domácí celek vyslal střelecký pokus z osy hrací plochy, ovšem kotouč zastavila branková konstrukce.
     
    47:16
    Na druhé straně se od modré čáry napřáhl Curtis Leonard, jehož pokus si cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    46:23
    Hostující brankář pokryl další dělovku od modré čáry, musel si dávat pozor, protože předním probíhaly hned dva souboje.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 17. Connolly (Lundkvist, P. Emanuelsson), 24. Brännström (Lundkvist, Gunler), 36. Connoly (Ilomäki, P. Emanuelsson), 58. Gunler (Sellgren, Kovacs)


    Luleå Hockey: Rautio (Lassinatti) – Lundkvist, Gustavsson, Sondell, Sellgren, Själin, Jalvanti, Thyni Johansson, Engsund – P. Emanuelsson, Connoly, Farley – Fabricius, Berglunf, Kovacs – Gunler, Ilomäki, Brännström – E. Emanuelsson, Mattsson, Edström
    Belfast Giants: Owen (Dickson) – Forsberg, Leonard, Raine, Garside, Pelech, Swindlehurst – Wronka, Lake, Raddox – Smotherman, War, Hamilton – Long, Hook

    Rozhodčí: Kova, Björk – Sandström, Yletyinen
    thejrc.org