Plzeň – Zug 2:1 (1:0 po s.n.) | Kärpät – Skellefteå 5:4 (3:2 po s.n.) | Färjestad – Mnichov 3:1 (kon.)
Luleå – Belfast Giants 4:0 (kon.) | Junosť Minsk – Pelicans Lahti 2:3 (0:3 po s.n.) | Mannheim – Djurgården 2:1 (kon.)
Vienna Capitals – Tychy 5:2 (kon.) | Grenoble – Bern 1:3 (kon.) | Rungsted Seier Capital – Hämeenlinna 3:1 (kon.)
Lausanne – Třinec 5:3 (kon.) | Biel – EC-KAC 4:2 (kon.) | Cardiff – Frölunda 2:9 (kon.)
konec
EHC Biel-Bienne
4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
KAC Klagenfurt
Úterý 15.10.2019, 19:45 • Tissot Arena, Biel-Bienne, Švýcarsko • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Biel vyhrál poměrem 4:2, zajistil si tím postup do play-off CHL, naopak pro KAC cesta letošním ročníkem končí. Viděli jsme hokej nevalné kvality, ke cti oběma týmům však slouží rychlost hry, nebýt téměř desetiminutového zkoumání gólu na 4:1, tak by zápas byl odehrán za hrubé dvě hodiny času. Ve třetí třetině si domácí s klidem kontrolovali výsledek, Klagenfurt se pouze zmohl na snížení během přesilovky 5 na 3 z hole Andrewa Kozka, více už však ale domácí hráči nepovolili.

    Tímto se s vámi loučím a budu se někdy příště těšit u hokejové Ligy mistrů napočtenou! (22:08:10)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Ještě jedna střela od Comrieho z kruhů, ale Paupe lapačkou potvrdil, že dnes odchytal výborné utkání.
     
    59:08
    Za standing ovation poměrně solidně zaplněné Tissot Areny se zápas skutečně jenom dohrává. Hosté ani nezkouší hru v šesti, Biel už jen tak krouží po ledě.
     
    58:27
    Nakonec se tak po poradě sudích neděje a za místo vhazování je určen pravý kruh před Paupeho klecí.
     
    58:14
    Jsme v posledních dvou minutách utkání, troufám si říci. Hra se nicméně přerušila a vypadá to ještě na nějaké vyloučení.
     
    57:10
    Salmela získal nahozený puk podél mantinelu a vyvezl tím kotouč z obranného pásma.
     
    55:56
    KAC pomalu vypadá, že už na zvrat ani nemá moc sil. Biel působí v obranné fázi skutečně suverénně a jde si pro tři body, které by mu zajistily dokonce i první místo ve skupině.
     
    55:31
    Stefan Geier využil odrazu o zadní mantinel a snažil se na vzdálenější tyči protlačit kotouč přes přesunujícího se Paupeho, který ale beton k tyčce přitiskl včas a přerušil tím hru.
     
    54:35
    Střela z vrcholku levého kruhu od Schumniga neudělala žádný problém Paupemu, kterého dnes určitě pochváli i jeho zkušenější kolega, Jonas Hiller na střídačce Bielu.
     
    53:02
    Jižní tribuna bielské arény si zápas v posledních minutách celkem užívá. Mexické vlny, vlající vlajky přes celý sektor, zpěvné chorály... o tom to jednoduše je. Je potřeba i ocenit skromný hostující kotel, který i přes nízký počet výborně fandí a je občas i slyšet.
     
    52:49
    Peter Schneider předvedl individuální akci, když přešel přes dva obránce a z mezikruží střílel, ale jenom do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    52:11
    Hosté dohrávají přesilovou hru 5 na 4, v ní se ale pravděpodobně nic zásadního už nestane.
    51:19 KOZEK - 4:2
     
    51:19
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Domácí trojka byla pod velkým tlakem a neustála jej! Po střílené nahrávce od Kocha šikovně tečoval kotouč mezi kruhy ANDREW KOZEK a přes clonícího Neala neměl Paupe šanci jakkoliv zasáhnout – 4:2! Asistence: Thomas Koch, Adam Comrie.
     
    50:23
    Klagenfurt má 1:50 5 na 3! Peter Schneider (BIE) nešikovně vyhodil kotouč z vlastního pásma do ochranné sítě nad hostující brankou a jde si přisednout ke Karaffovi.
     
    50:13
    Je tomu skutečně tak. Roman Karaffa (BIE) dostává dvě minuty za krosček a KAC má asi poslední možnost, jak se přiblížit do posledních minut na nějaký lepší rozdíl.
     
    50:12
    Po střele Ulmera se před brankou hostí sthla mela a vypadá to na nějaké vyloučení, ale jenom na domácí straně.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 15. Rajala, 22. Schneider (TS), 32. Salmela (Rajala), 40. Künzle (Ullström) – 38. Petersen (Hundertpfund), 52. Kozek (Kocha, Comrie)


    EHC Biel-Bienne: Paupe (Hiller) – Fey (A), Kreis (A), Forster, Rathgeb, Salmela, Ulmer, Wüst, Satarić – Rajala, Pouliot, Hügli – Künzle, Ullström, Riat – Neuenschwander (C), Fuchs, Schneider – Kohler, Karaffa, Kessler
    trenér: Antti Tormanen

    KAC Klagenfurt: Madlener (Vorauer) – Fischer (C), Hansson, Schumnig (A), Harand, Unterweger, Comrie, Richter, Kernberger – Kozek, Koch, Neal – Petersen, Obersteiner, Haudum – Ganahl (A), Hundertpfund, Bischofberger – Stefan Geier, Liivik, Manuel Geier
    trenér: Petri Matikainen

    Rozhodčí: Rencz (HUN), Salonen (FIN) – Altmann, Gnemmi (oba SUI)
    ocianews.com