Lipt. Mikuláš – Košice 2:4 (kon.) | Michalovce – MAC Budapešť 4:1 (kon.) | Poprad – Trenčín 2:3 (1:4 po s.n.)
Zvolen – Nitra 4:0 (kon.) | Nové Zámky – Detva 3:0 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:4 (0:0, 2:3, 0:1)
HC Košice
sk Pátek 18.10.2019, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Tipsport liga pokračuje svojím dvanástym kolom aj na Liptove, kde si sily budú merať hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš a HC Košice.

    Liptákov čaká náročný zápas, no bolo by pre nich ideálne, ak by na domácom ľade dokázali získať aspoň jeden bod. Zatiaľ ich totiž majú len šesť, keď z jedenástich odohraných zápasov prehrali deväť. Hrozivo tak vyzerá aj ukazovateľ skóre v prípade Liptovského Mikuláša — 17 strelených k 50 inkasovaným gólom.

    Liptovský Mikuláš nebodoval v posledných troch zápasoch v rade, keď postupne nestačil na Zvolen, Detvu ani Budapešť. V ostatných troch kolách skóroval štyrikrát, no inkasoval až 18 gólov.

    Košičania tak vstúpia do zápasu z pozície favorita, aj keď jednoduché to mať určite nebudú. Napokon, aj Oceliari v tabuľke po poslednom odohranom zápase klesli — z prvého až na štvrté miesto, keď na prvú Banskú Bystricu strácajú päť bodov. Faktom však je, že Košice majú zápas k dobru.

    Košice prehrali dva z posledných troch zápasov — najskôr síce zdolali Miškovec po samostatných nájazdoch, následne ale v predĺžení nestačili na Poprad a na domácom ľade podľahli aj hokejistom Detvy.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin (Bátory) — Petran, Cebák, Stehlík, Kurali, Mezovský, Roman, Droppa, Nemec — J. Sukeľ, Uhrík, Kriška — Ri. Huna, Lištiak, Macík — Vybiral, Oško, Ru. Huna — Haluška, Ró. Huna, Nechaj

    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Slovák, Repe, Čížek, Koch, Bučko, Růžička, Cibák — Majdan, Chovan, Haščák — Belluš, Skokan, Bezúch — Rapáč, Bortňák, Klhůfek — Suja, Vrábeľ, Jokeľ

    Rozhodca: Baluška, Goga — Durmis, Beniač.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    Úvodné buly pre Chovana, ktorý puk okamžite stiahol na hokejky košických hokejistov. Oceliari sa snažili nahodiť do pásma, prišiel tam ale dobrý teč, a tak puk smeroval na opačnú stranu.
     
    01:06
    Čížekovo nahodenie. Úvodná minúta priniesla obojstranné nepresnosti, na ľad v tejto chvíli naskakujú druhé päťky oboch celkov.
     
    01:57
    Bučko poslal Košice do pásma. Hralo sa ale len pri mantineli, odkiaľ sa už hostia odlepiť nedokázali. Liptovský Mikuláš zatiaľ predbránkový priestor dobre bráni.
     
    02:40
    Na opačnej strane sympatická snaha Rudolfa Hunu. Chýbala mu útočná podpora, preto puk aspoň podržal a počkal na prestriedanie svojich spoluhráčov.
     
    03:30
    Vstup do zápasu je pomerne statický. Oba celky nastreľujú puk do pásma súpera, tam ale vládnu defenzívy.
     
    04:06
    Majdan si pýtal puk, nestál ale v ideálnej pozícii. Hralo sa v okolí Košarišťana, preto Oceliari zacúvali za bránku a v pokoji rozohrali.
     
    04:30
    Vybiral neprekorčuľoval okolo Slováka, ktorý si priestor telom výborne postrážil. Následne sa pískalo zakázané uvoľnenie v neprospech Liptovského Mikuláša.
     
    04:40
    Opäť z toho bolo nedovolené vyhodenie cez všetky čiary. Hrať sa bude pred Zalivinom.
     
    05:03
    Klhůfek sa po vhadzovaní pokúšal o strelu od modrej. Mal pred sebou ale množstvo tiel, napokon trafil jedného z domácich obrancov. Zalivin zasahovať nemusel.
     
    05:35
    Bortňák vybojoval puk pre Jokeľa, ten tesne pred bránkoviskom priestor troch žrdí minul. Košičania sa postupne prebúdzajú k útočnému tlaku.
     
    05:43
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Sebastian Droppa – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    06:20
    Repe dostal ťažký puk na čiaru, napriek tomu to skúsil. Bolo to skôr nahodenie, ktoré ešte hľadalo Skokanovu hokejku, ale Zalivin si s ním výborne poradil.
     
    06:46
    Oško vyhodil cez všetky čiary. Puk následne do pásma zaviezol Haščák, ale bránku Liptovského Mikuláša netrafil.
     
    07:56
    Košičanom táto presilovka príliš nevyšla. V jej závere ešte Belluš prenikol po pravom krídle, nepretlačil však puk na svojich spoluhráčov, a tak to bolo znova bez vážnejšieho zakončenia.
     
    08:40
    Slovák ešte zachytil puk v pásme, napokon bol aj tým mužom, ktorý sa ho snažil poslať na Zalivina. Išlo skôr o akýsi padáčik, ktorý ku gólmanovi neprepadol.
     
    08:40
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Radoslav Macík – 2 min., podrazenie).
     
    08:59
    Stehlík vyhral buly pre Liptákov a sám sa vydal na útočný výpad. Príliš dlho ale netrval, Koch ho zastavil síce tvrdým, ale čistým spôsobom.
     
    09:30
    Prvá veľká šanca pre Košice. Koch naznačil na čiare strelu, ešte ale puk posunul šikovne do pravej strany. Odtiaľ vypálil Bezúch, Zalivin zachránil domáci celok dobrým zákrokom.
     
    09:58
    Liptáci sa následne dokázali niekoľkokrát oslobodiť jednoduchým vystrelením puku von z obranného pásma.
     
    10:20
    Haščákovo nahodenie do pásma. Domáci celok výborne bráni, košickí hokejisti majú veľký problém usadiť sa pred Alexandrom Zalivinom.
     
    10:51
    Macík je medzičasom na ľade. Tento trest ostáva nevyužitý.
     
    11:40
    Suja na Jokeľa, toho ešte stíhala dvojica súperov. Košičania tam reklamovali podrazenie, tentokrát sa ale pomer síl meniť nebude.
     
    12:30
    Belluš nemohol pokračovať do pásma, znamenalo by to košické postavenie mimo hry. Hostí to pribrzdilo, našťastie pre nich toho na opačnej strane nevymyslel veľa ani Oško.
     
    13:20
    Jokeľ naháňal puk medzi kruhmi v pásme súpera, neúspešne. Liptáci ho následne napálili len za košickú bránku.
     
    13:31
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marcel Haščák – 2 min., krosček).
     
    13:57
    Macíkova snaha o peknú akciu, domáci celok ale prakticky okamžite prišiel o možnosť hrač v pásme. Liptovský Mikuláš začína až od Zalivina.
     
    14:20
    Táto situácia sa zopakovala veľmi rýchlo. Slovákovo ďaleké vyhodenie.
     
    14:54
    A aj Suja posiela puk cez všetky čiary. Nuž, zdá sa, že presilové hry sú do tejto chvíle pre oba celky skôr trestom.
     
    15:20
    Posledné sekundy presilovky, už sa nič neudeje.
     
    15:52
    Chovan sa snažil rukavicami puk zraziť do hry, nepodarilo sa mu to. Oceliarov to ale príliš mrzieť nemusí, napokon, po zakázanom uvoľnení sa hra vráti pred Zalivina.
     
    16:02
    Haščákov pokus spomedzi kruhov. Letelo to do stredu bránky, ktorý si Zalivin dobre vykryl.
     
    16:40
    Trochu nezmyselne to teraz domáci hrali vo vlastnom pásme popri mantineloch. Puk mal jednoducho letieť von, Liptáci si sami komplikujú život.
     
    17:20
    Čížek si stiahol puk za pravý kruh, odkiaľ sa snažil nahodiť. Táto strieľaná prihrávka bola zblokovaná do rohu klziska.
     
    17:23
    Prvá tretina nám končí predčasne. Hlavný arbiter posiela hráčov do šatne, zrejme za tým bude nejaký technický problém. Dohrávať budeme po pauze.
     
    17:23
    Prvá tretina sa skončila.
     
    17:23
    Začala sa druhá tretina.
     
    17:36
    Po prestávke pokračujú Liptáci zakázaným uvoľnením. Ja len pripomeniem, že ešte stále dohrávame prvú tretinu.
     
    18:10
    Haščákov prienik po krídle, ktorý zakončil snahou o prenesenie hry pred bránkovisko. Neúspešne.
     
    19:04
    Richard Huna sa dostal k puku, nemal ale s kým kombinovať. Pokúsil sa teda nastreliť do pásma, ale ani to mu príliš nevyšlo. Pokračovať budú Košice.
     
    20:01
    V tejto chvíli sa oficiálne naplnil čas prvej tretiny, my pokračujeme prostrednou časťou riadnej hracej doby.
     
    20:15
    V úvode druhej tretiny prišlo Cebákovo zaváhanie, puk cez neho prepadol až na Jokeľa. Nebola to síce ideálna pozícia, no Jokeľ donútil Zalivina puk vytlačiť na ochrannú sieť.
     
    21:18
    Znova Jokeľovo zakočnenie, tentokrát zblokované defenzívou. Buly pred bránkou Liptovského Mikuláša.
     
    21:26
    Košice dali gól!
    Krásny hokejový moment. Haščákovo zakončenie najskôr defenzíva zblokovala, MARCEL HAŠČÁK ale nabral rýchlosť, vrátil sa do pásma, odzbrojil súpera, nakorčuľoval si pred Zalivina a ponad jeho lapačku poslal puk až do siete.
     
    21:54
    Vylúčenie v tíme HC Košice (David Růžička – 2 min., podrazenie).
     
    22:27
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Rudolf Huna – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    22:37
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Neuveriteľná chyba košického celku.Ťažko povedať, či to teraz zahrala horšie defenzíva Oceliarov, alebo gólman Košarišťan. JAKUB SUKEĽ dostal priveľa priestoru, obkorčuľoval bránku a z veľkého uhla upravil na 1:1. Asistencia: Martin Kriška.
     
    23:40
    Pokračuje sa v hre štyroch proti štyrom. Repe poslal puk do pásma, Chovan s Haščákom toho následne pred Zalivinom príliš veľa nevymysleli.
     
    24:46
    Mezovský teraz poriadne pomasíroval chrbát Majdanovi. Bolo to tvrdé, v žiadnom prípade ale nie nedovolené. Arbitri sa tak rozhodli správne a nevylučovali.
     
    25:46
    Po góloch prišla ďalšia hluchá pasáž zápasu. Oba celky sa prezentujú nepresnosťami, zle rozohral domáci Richard Huna aj hosťujúci Koch. Košičania teraz za Košarišťanom premýšľajú, čo ďalej.
     
    26:58
    Puk bol pomerne dlho zašliapnutý pri mantineli. Hlavný arbiter naň ale videl, preto hru neprerušil. Aj toto sú však momenty, ktoré tempu príliš nepomáhajú.
     
    27:57
    Košice dali gól!
    Oceliari idú znova do vedenia. Bortňák zaviezol puk do pásma, kde neboli Liptáci ideálne sformovaní. Navyše, po prvom zakončení šiel Zalivin vysoko z bránky, preto do odkrytej siete pohodlne zavesil JURIJ REPE.
     
    28:49
    Koch to nemal na strelu, obetavo sa pred neho hodila dvojica Liptákov. Mladý Košičan si však zachoval chladnú hlavu, posunul sa do strany a predsa to skúsil. Malo to ísť na teč, domáci mali šťastie, že puk za Zalivina neprepadol.
     
    29:30
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Nedôrazný Slovák prišiel pri zadnom manitneli o puk, čo ho teraz bude poriadne mrzieť. PATRIK OŠKO totiž dostal prihrávku, ktorú okamžite pretavil v druhý gól Liptovského Mikuláša. Je znova vyrovnané. Asistencie: Martin Kriška, Vladimír Vybiral.
     
    30:51
    Suja pred Zalivinom neuspel, Košice sa musia brániť.
     
    31:37
    Bortňák obkorčuľoval okolo bránky, pred ňou mal Chovana aj Repeho. Napokon však prihrávku poslal priamo medzi týchto dvoch hráčov, čo bola voda na mlyn pre domácu defenzívu.
     
    31:58
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    32:30
    Macík s vysokým napádaním. Okolo košickej bránky pracoval aktívne svojou hokejkou, trochu to pripomínalo šerm. Oceliarov ale nezastrašil, hostia v pokoji rozohrávajú.
     
    33:03
    Úsmevný moment, pred bránkou Liptovského Mikuláša sa zrazili dvaja Košičania, ktorí zároveň neplánovane ukradli hokejku Jakubovi Sukeľovi.
     
    33:43
    Suja pracoval v pásme aktívne a puk proti trojici súperov vybojoval. Následne ho ale zaviezol do priestoru, kde mu chýbala útočná podpora. Bolo tak po košickej snahe.
     
    34:40
    Čížek tvrdo od modrej, puk bol zblokovaný, nik nedorazil. Následne šiel do protiútoku Macík, ale ten sa nepretlačil práve cez Václava Čížeka.
     
    34:43
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., hákovanie).
     
    35:15
    Košice sa zatiaľ dobre bránia, puk niekoľkokrát vyhodili cez všetky čiary. Teraz je ale Košarišťanova bránka posunutá.
     
    36:20
    Domáci to nerobia veľmi logicky. Puk sami posielajú k mantinelom, aj keď majú Oceliari tento priestor výborne pokrytý. Košarišťan nemá počas košického oslabenia žiadnu prácu.
     
    36:50
    Koch je na ľade, ďalšia nevyužitá presilovka.
     
    37:26
    Krásna akcia Lipovského Mikuláša, ktorý sa dostal z ničoho nič do prečíslenia dvoch proti jednému. Na jeho konci bol zrejme Vybiral, ale košická bránka bola medzičasom posunutá. Každopádne, puk by priestor troch žrdí minul aj tak.
     
    37:58
    Chovan drží puk, je to ale len pri mantineli.
     
    38:00
    Košice dali gól!
    Košičania vedú po tretíkrát. Puk prepadol pred Zalivinovu bránku, kam okamžite nakorčuľovalo množstvo hráčov. Najlepšie sa v tej situácii zorientoval MICHAL CHOVAN, ktorý upravil na 3:2 pre svoj celok. Asistencie: Juraj Majdan, Marcel Haščák.
     
    38:54
    Koch puk do pásma nepretlačil.
     
    39:04
    Píska sa zakázané uvoľnenie Liptákov, hra sa tak znova presťahuje pred bránku Alexandra Zalivin. Asi jedna z posledných šancí pre Košice pred prestávkou.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina zápasu medzi Liptovským Mikulášom a Košicami. Hokej nebol stále ideálny, ale v porovnaní s otváracou časťou priniesol aj góly. Bolo ich hneď päť, o jeden viac strelili Košice, a tak sa do šatní pôjde za stavu 3:2 v ich prospech.

    Pokračovať budeme približne o 18:52.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Liptáci sa okamžite dostali do košického obranného pásma. Teito momenty budú potrebovať ako soľ.
     
    40:54
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Robert Huna – 2 min., držanie).
     
    41:17
    Koch posunul Klhůfkovi do jazdy, ktorý spoza kruhu mieril k vzdialenejšej žrdi. Zalivin bol prakticky prekonaný, našťastie pre domácich puk tesne minul priestor troch žrdí.
     
    42:10
    Sukeľ vyhral buly pred Zalivinom, jeho spoluhráči následne pohodlne vyviezli puk až k bránke stráženej Andrejom Košarišťanom.
     
    42:43
    Ďalšie vyhodenie. Ďalšia zle zahraná presilovka.
     
    43:20
    Kurali zacúval do obrannej tretiny, následne ale nevedel, kam sa otočiť. Do kombinácie svojich spoluhráčov sa tak rozhodol nezapojiť a nechal ich spoza bránky vykorčuľovať.
     
    44:20
    Belluš hokejkou zblokoval prihrávku Liptákov v strednom pásme. Posledná tretina pripomína v mnohých ohľadoch tú prvú, na ľade sa príliš veľa zaujímavých momentov neodohráva.
     
    44:25
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Juraj Bezúch – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + 10 min. osobný trest, napadnutie oblasti hlavy a krku).
     
    45:40
    Košičania sa dobre bránia, puk letel niekoľkokrát cez všetky čiary.
     
    46:37
    Kuraliho strela príklepom. Puk ale medzi tri žrde neletel. Liptáci potrebujú strieľať presnejšie, v opačnom prípade sa vyrovnania dočkajú len ťažko.
     
    47:19
    Oško vyhral buly proti Chovanovi, Liptovský Mikuláš sa pokúsi sformovať pred Andrejom Košarišťanom.
     
    48:04
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Sukeľ – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    48:07
    Buly sa opakovalo, proti sebe sa postavili Uhrík s Rapáčom. Úspešnejší bol domáci hráč, preto má Mikuláš priestor na vystrelenie puku.
     
    49:11
    Séria niekoľkých ďalších vhadzovaní v okolí bránky Alexandra Zalivina. Róbert Huna má dostatok skúseností na to, aby si s takýmito momentmi poradil.
     
    50:00
    Sekundy plynú pomerne rýchlo, do konca riadnej hracej doby ostáva posledných 10 minút. To je lepšou správou pre Košice, ktoré si stále držia jednogólový náskok.
     
    50:10
    David Růžička sa po košickej aktivite dostal k strele, no presne nenamieril. Ani tento puk nesmeroval medzi tri žrde Zalivinovej svätyne.
     
    52:15
    Stále pokračujeme za stavu 3:2 pre Košice. Snahu domácim uprieť rozhodne nemožno, no ak ešte chcú pomýšľať na bodový zápis, musia sa dostávať k častejšej streľbe.
     
    53:45
    Rana Dalibora Botňáka mala preveriť Zalivinovu pozornosť. Nebola myslená zle, ale napokon nebol potrebný ani úspešný brankársky zákrok.
     
    55:24
    Prebieha 56. minúta zápasu, Košice ho majú zatiaľ pod kontrolou. Je najvyšší čas na to, aby ešte domáci niečo vymysleli.
     
    55:45
    Príklep Rudolfa Hunu, gólové parametre ale nemal. Rovnaký hráč následne na buly usprel proti Daliborovi Bortňákovi.
     
    57:30
    Liptáci sa stále nevedia dostať do situácií, ktoré by mohli priniesť vyrovnávajúci gól.
     
    58:20
    Medzičasom začala plynúť predposledná minúta riadnej hracej doby. Skúšal to košický obranca Repe, ale neuspel. Oceliari budú chcieť ostať v blízkosti Zalivinovej bránky.
     
    59:06
    Košice dali gól!
    Gôl do prázdnej bránky, BRANISLAV RAPÁČ prekorčuľoval cez ľadovú plochu a upravil na zrejme finálnych 4:2 pre Košice. Asistencie: Tomáš Slovák, Andrej Košarišťan.
     
    59:28
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dávid Skokan – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    59:50
    Ešte jedna šanca Macíka, už to ale nič neznamená.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas dohrávaného 12. kola Tipsport ligy, v ktorom MHK 32 Liptovský Mikuláš podľahol na domácom ľade HC Košice. Zápas sa skončil výsledkom 2:4.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:28:18)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 23. Sukeľ (Kriška), 30. Oško (Kriška, Vybiral) – 22. Haščák, 28. Repe, 38. Chovan (Majdan, Haščák), 60. Rapáč (Slovák, Košarišťan)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin (Bátory) — Petran, Cebák, Stehlík, Kurali, Mezovský, Roman, Droppa, Nemec — J. Sukeľ, Uhrík, Kriška — Ri. Huna, Lištiak, Macík — Vybiral, Oško, Ru. Huna — Haluška, Ró. Huna, Nechaj
    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) — Slovák, Repe, Čížek, Koch, Bučko, Růžička, Cibák — Majdan, Chovan, Haščák — Belluš, Skokan, Bezúch — Rapáč, Bortňák, Klhůfek — Suja, Vrábeľ, Jokeľ

    Rozhodčí: Baluška, Goga — Durmis, Beniač
    bahis siteleri