Lyon – Dijon 0:0 (kon.) | Angers – Brest 0:1 (kon.) | Méty – Nantes 1:0 (kon.)
Nîmes – Amiens 1:1 (kon.) | Remeš – Montpellier 1:0 (kon.) | Toulouse – Lille 2:1 (kon.)
konec
FC Méty
1:0 (0:0)
FC Nantes
Sobota 19.10.2019, 20:00 • Stade Saint-Symphorien, Méty • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:05:32)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:13.
     
    Je dobojováno! Po zcela nezáživné první půli se obecenstvo na Stade Saint-Symphorien dočkalo mnohem zajímavější partie. K radosti většiny fanoušků to byli domácí, kteří byli nebezpečnější. Ambrose hlavičkoval těsně nad a N´Doram dokonce trefil tyč. Po hodině hry se tápající obrana Nantes dopustila jedné z mnoha chyb, kterou hasil Wagué zákrokem za červenou kartu. Méty si v závěrečných třiceti minutách moc šancí nevytvořily, ale díky sedmému gólu Habiba Dialla se přeci jen dočkaly vytouženého vítězství a posunu na čtrnácté místo Ligue 1. Hosté naopak potřetí v sezóně prohráli, ale i tak zůstávají na druhé příčce za odskočeným PSG.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Habib Maïga těsně vedle vlastního pokutového území podrazil Bambu. Na programu tak byla poslední standardní situace, ze které se vyklubal nacvičený signál, ovšem Blasova střela z hranice vápna byla kousek před brankovou čarou sražená.
     
    90+3
    Těsně bráněný Elie Youan byl zahnán ke koncové čáře, kde sice udržel míč ve hřišti, ale Nantes se posléze vrátilo až do středu hřiště.
     
    90+2
    Dlouho to ale neplatilo a díky dvěma autovým vhazováním Manuela Cabita se několik desítek vteřin odehrává v místech, kde by domácí rádi vydrželi co nejdéle.
     
    90+1
    Abídovi vůbec nesedla střela z dálky, kterou domácí publikum ocenilo posměškem. Po přetaženém nákopu na Dialla však znovu hrají hosté.
     
    90
    Od třetí výhry v sezóně a velkého posunu z posledního místa tabulky dělí Méty čtyři minuty nastaveného času.
     
    89
    Papírový favorit se pokusil rychle odpovědět ze standardní situaci za faul na Blase. To by však Mahdí Abíd nesměl pokazit centr, z něhož resultuje jen odkop od branky.
    87. Habib DIALLO - 1:0
     
    87
    Méty právě vstřelil branku!
    Domácí se pár minut před koncem zápasu dostávají do vedení! Není žádné překvapení, že se o to svým sedmým gólem v sezóně postaral HABIB DIALLO, který po centru Centonzeho levačkou uklidil míč do protipohybu brankáře Lafonta.
     
    86
    Alban Lafont vyběhl daleko z branky, aby odehrál nakopnutý míč před Diallem. Odkop se mu ale vůbec nepovedl a hosté měli kliku, že byl zajištěn jedním z obránců.
     
    85
    Hosté se i bez jednoho chybějícího hráče usadili na útočné polovině, jenže kvůli faulu na pravém křídle museli rychle zařadit zpátečku.
     
    84
    Dennis Appiah se vrhl pod nohy Cabita a s velkou porcí štěstí se postaral o to, že se bude jenom odkopávat od branky dvacetiletého gólmana Albana Lafonta.
     
    83
    Dva poslední domácí útoky zastavil nejprve ofsajd a podruhé nedovolený zákrok, kterého se dopustil kamerunský útočník Habib Diallo.
     
    82
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Marvin Gakpa, přichází Opa Nguette.
     
    81
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Kalifa Coulibaly, přichází Elie Youan.

    Michal Břuchanský

    Branky: 87. Diallo (Centonze)

    Karty:   49. Cabit (MTZ), 72. Maïga (MTZ) – 72. Abíd (NAT)   62. Wagué (NAT)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:13.
    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Boye (46. Sunzu), Fofana, Cabit – Maïga, N'Doram, Gakpa (82. Nguette) – Adama Traoré II, Diallo (C), Ambrose (77. Boulaya).
    Náhradníci: Dietsch – Boulaya, Cohade, Ndiaye, Nguette, Udol, Sunzu.

    FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Girotto, Wagué, Moutoussamy – A. Touré (C), Abíd – Blas, Benavente (66. Basila), Simon (68. Bamba) – K. Coulibaly (81. Youan).
    Náhradníci: Olliero – Bamba, Basila, Kayembe, Pereira De Sa, Youan, Moustache.

    Rozhodčí: Pignard – Danizan, Pignatelli
    thejrc.org