Vítkovice – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Zlín – Mladá Boleslav 4:0 (kon.) | Kladno – Litvínov 2:3 (po pr.)
Olomouc – Sparta 0:4 (kon.) | Liberec – K. Vary 0:4 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 5:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 25.10.2019, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a vstupte do víkendu stejně dobře, jako karlovarští hokejisté! (21:11:46)
     
    Jan Bednář vychytal první extraligovou nulu! Energie i díky jeho skvělému výkonu vítězí v Liberci

    Tygři ve třetí části dobývali hostující brankoviště, Vary ovšem hrály v bloku a nenechaly domácí hokejisty vytvářet si příliš velkých šancí. A když už něco nebezpečného přišlo, byl na místě skvělý Bednář. Energetici naopak ještě potvrdili tři body, v přesilovce se dorážkou prosadil dnes dvougólový Dávid Gríger, na konečných 0:4 do prázdné klece upravil Tomáš Mikúš.

    Karlovarští si tedy díky velice obětavému výkonu na hraně možností odvážejí ze severu Čech nesmírně cenné vítězství, šelmy naopak v extralize nebodovaly počtvrté za sebou.
     
    Střely na branku v zápasu:
    Liberec 36:21 Karlovy Vary.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    59:45 Tomáš MIKÚŠ - 0:4
     
    59:45
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Petr Kolmann v nouzi vystřelil naslepo, ale kotouč zasáhl hůl TOMÁŠE MIKÚŠE, který poslal do prázdné brány čtvrtý gól Energie. Domácím se tedy závěrečný pokus při hře v šesti nevydařil. Bez asistence.
     
    58:27
    Ladislav Šmíd si dojel pro puk za bránu a vyhrál osobní souboj. Liberečtí obracejí hru na druhou stranu, zatím si však nemohou vytvořit šanci.
     
    57:50
    Tomáš Filippi si proklestil cestu do ofenzivní zóny. Tygři z ní ke své smůle byli znovu poměrně záhy vyhoštěni.
     
    57:30
    Vhazovalo se po levé ruce Jana Bednáře. Petr Jelínek uspěl na buly, sražený pokus Graborenka gólmana nikterak nezaměstnal.
     
    56:57
    Ladislavu Šmídovi se zavřely všechny možnosti, musel tak z poloviny hřiště jen nahodit pryž na zadní hrazení.
     
    56:10
    Matěj Stříteský udržel útočné pásmo. Roman Graborenko se za okamžik vrátí zpět do hry, domácí se tak budou moci ještě pokusit o nápor.
     
    55:16
    Hosté využívají početní převahu především k držení puku. Liberečtí aktivně napadají a stále bojují, skóre je nicméně těsně před koncem proti nim.
     
    54:38
    Karlovy Vary pomalu rozehrávají ze středního pásma. Nakonec dostaly kotouč do rohu, kde se o něj bojuje. Zatím se skrývá kdesi pod bruslemi.
     
    54:18
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Roman Graborenko – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:00
    Oldrich Kotvan vyslal dělovku od modré čáry. Před Bednářem bylo rušno, ani teď ale nekončí černá guma v karlovarské síti.
     
    53:46
    Energetici už se pochopitelně nikam neženou a hlavně vyhazují kotouče do bezpečí, stejně jako teď v podání Matěje Stříteského.
     
    52:58
    Martin Kohout přebruslil Adama Musila a v rychlosti střílel z pravého kruhu. Puk mu trošku sjel a branku Schwarze neohrozil.
     
    52:29
    Hra se nám nyní pořádně kouskuje. Icing Varů vrací hru před jejich klec.
     
    Střely na branku – 33:19.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 1. Flek (Gríger, T. Rachůnek), 38. Gríger (Šenkeřík, Flek), 45. Gríger (Flek, T. Rachůnek), 60. T. Mikúš


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Peters) – Šmíd (A), T. Hanousek, Kolmann, Knot, Havlín, Graborenko, Kotvan – Birner (A), Bulíř, L. Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – J. Vlach, A. Musil, M. Zachar.
    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (F. Novotný) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, M. Rohan, D. Mikyska – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák – Kohout, T. Knotek, Křemen – Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa.

    Rozhodčí: Lacina, Pražák – Zíka, Ganger

    Diváci: 6 148
    thejrc.org