NY Islanders – Arizona 4:2 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 6:2 (kon.) | Columbus – Carolina 4:3 (po pr.)
Montreal – San Jose 2:4 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 4:0 (kon.)
Chicago – Philadelphia 1:4 (kon.) | Dallas – Anaheim 2:1 (kon.) | Calgary – Florida 6:5 (2:0 po s.n.)
Edmonton – Washington 4:3 (po pr.)
po prodl.
Edmonton Oilers
4:3 (1:0, 0:3, 2:0 - 1:0)
Washington Capitals
Pátek 25.10.2019, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám krásný den a někdy zase u onlajnu na počtenou. (05:58:46)
     
    Československá stopa v utkání

    Radko Gudas (WAS) – 0+0, -1, 1 střela na branku, 1 hit, čas na ledě – 18:29.

    Michal Kempný (WAS) – 0+0, -1, čas na ledě – 17:13.

    Jakub Vrána (WAS) – 1+1, 3 střely na branku, 1 hit, čas na ledě – 10:44.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Leon Draisaitl (EDM) 2+0
    2. Connor McDavid (EDM) 1+2
    3. Alexandr Ovečkin 2+0
     
    Je konec! Z bonusového bodu se nakonec mohou radovat domácí hokejisté, kterým stačilo něco málo přes minutu na rozhodnutí tohoto utkání! Do úniku se totiž dostala dvojice Connor McDavid – Leon Draisaitl a právě druhý jmenovaný proměnil přihrávku od svého kapitána ve vítěznou branku.
     
    Konec zápasu.
    61:18 Leon DRAISAITL - 4:3
     
    61:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Obrovská šance na straně Capitals brankou neskončila, a tak se z protiútoku radují Oilers! Edmonton se totiž dostal zase do přečíslení dva na jednoho, kdy Connor McDavid znovu našel LEONA DRAISAITLA, který rozradostnil fanoušky i tým. Asistence: Connor McDavid.
     
    60:42
    Necelá úvodní minutka nám nepřinesla vůbec nic. Washington sice drží kotouč častěji na svých hokejkách, ale nemůže se dostat do útočné třetiny.
     
    60:15
    Hosté sice vyhráli úvodní buly v této třetině, přesto se hra přesune zase před jejich branku. Nepřesná přihrávka totiž skončila až na zakázaném uvolnění.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak tohle byla parádní třetí třetina! Edmonton sice celkem rychle snížil stav na rozdíl jedné branky, když se v přečíslení dva na jednoho trefil Leon Draisaitl. Poté jsme ale viděli festival spálených šancí v podání domácího týmu, většinu z nich měl Connor McDavid. Jenže ten se nakonec ukázal jako správný kapitán týmu, když minutu a půl před koncem zápasu procedil puk mezi Holtbyho betony. Zápas jde tedy do prodloužení, oba týmy mají jistý alespoň bod.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí části!
    58:23 Connor MCDAVID - 3:3
     
    58:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže mu to vůbec nemusí vadit, jelikož minutu a půl před koncem je srovnáno! CONNOR MCDAVID dostal přihrávku na střed hřiště a jeho rána propadla Holtbymu mezi betony. Puk se nakonec došoural až za brankovou čáru. Asistence: James Neal a Alex Chiasson.
     
    57:52
    Capitals zase vyhodili z útočného pásma, navíc tak, aby z toho ani nebylo zakázané uvolnění. Edmonton tak musí začínat útok od znovu.
     
    57:09
    Oscar Klefbom sice vystihl přihrávku soupeře na útočné modré, ale jeho odražení puku zase sebral jen Washington, který se mílovými kroky přibližuje třem bodů.
     
    56:30
    T. J. Oshie nejprve pálil, ale jeho rána zaduněla jen o mantinel. Následně ještě přihrával na spoluhráče před branku, jenže až k němu se pas nedostal.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 14. Nurse (Draisaitl, Kassian), 45. Draisaitl (McDavid, Kassian), 59. McDavid (Neal, Chiasson), 62. Draisaitl (McDavid) – 26. J. Vrána, 27. Ovečkin (Siegenthaler, Carlson), 34. Ovečkin (T. Wilson, J. Vrána)


    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, K. Russell, Klefbom, Benning, Manning – Kassian, McDavid, Draisaitl – Chiasson, Nugent-Hopkins, Neal – Gagner, M. Granlund, P. Russell – J. Archibald, Sheahan, Khaira.
    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Carlson, Kempný, Jensen, Orlov, Gudas, Siegenthaler – Oshie, Bäckström, Ovečkin – T. Wilson, Kuzněcov, Hagelin – Hathaway, Eller, J. Vrána – Stephenson, Dowd, Leipsic.
    ocianews.com