Lipt. Mikuláš – Nitra 2:1 (po pr.) | Michalovce – Miskolc 2:3 (po pr.) | Zvolen – Detva 1:5 (kon.)
Trenčín – Košice 3:4 (0:2 po s.n.) | Nové Zámky – HC Slovan 1:5 (kon.) | MAC Budapešť – Poprad 7:3 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
1:5 (0:1, 1:4, 0:0)
HC Slovan Bratislava
sk Pátek 25.10.2019, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:57:40)
     
    I tretia tretina sa niesla v znamení aktivity Slovana, hostia však už hrali viac na krásu, ako na efektivitu a ďalší gól nepridali. I v tomto dejstve si domáci vypracovali niekoľko nádejných príležitostí, dnes však ich strely buď neboli presné alebo ich vychytal brankár Slovana Habal. Výhra Slovana je tak dnes úplne zaslúžená. Slovan sa vďaka tomuto víťazstvu posunul už na druhé miesto tabuľky za Banskú Bystricu, Nové Zámky sú naopak naďalej predposledné.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 10:14 (29:49)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:13
    Posledná minúta sa odohráva pred Pavlasovou bránkou, hostia však už hrajú viac na krásu. Ďalší gól tak už dnes zrejme nepadne.
     
    58:30
    Miklík prenikol medzi domácich obrancov, spomedzi ktorých ideálne vysunul Panceho. Ten si úspešným blafákem do ľavej strany položil brankára Pavlasa, odkrytú bránku domácich však minul.
     
    57:43
    Sersen prenikol do domáceho pásma a prihrávkou za obrancov posunul puk Abdulovi. Ten chcel hneď strieľať, puk mu ale odskočil od čepele.
     
    56:59
    Múčka sa dostal do prečíslenia 2 proti 1, ktoré zakončil sám strelou z pravej strany. Hudec jeho pokus obetavo zablokoval.
     
    56:54
    Slovan v plnom počte.
     
    56:15
    Šmach minul Habalovu bránku a následné vyhodenie Sersena zachytil na útočnej modrej práve Šmach. Presilovka domácich je však úplne jalová a nehrozí pre Habala žiadnym nebezpečenstvom.
     
    55:40
    Až teraz sa domáci dostali do presilovkovej formácie, nebolo to však nadlho. Po niekoľkých prihrávkach prišla nepresnosť na modrej čiare a hostia puk dotlačili do stredného pásma.
     
    55:18
    Ani túto presilovku nezačali domáci dobre a prakticky hneď po úvodnom presilovkovom vhadzovaní hostia puk vyhodili za Pavlasovu bránku.
     
    54:54
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Daniel Demo – 2 min., sekanie).
     
    54:30
    Slovan sa však veľmi rýchlo vrátil do útočnej tretiny. Demovu strelu od pravého mantinelu domáci brankár vyrazil a jeho spoluhráči neúspešne naháňajú hráčov hosťujúceho tímu.
     
    53:55
    Pavlas vykorčuľoval z bránky a takým polobodyčekom zbúral Puliša. Domáci získali puk a zaútočili po ľavom krídle, odkiaľ nahodil puk na Habalovu bránku Múčka. Brankár Slovana znovu úspešne zasiahol.
     
    53:06
    Slovan pokračuje v útočnej aktivite a brankár Pavlas musel zlikvidovať ďalšie nahodenie od modrej čiary.
     
    52:26
    Zigo prihrávkou pred bránkovisko nenašiel Bondru, pretože ho domáci obranca natlačil do vyznačeného priestoru pred Pavlasovou bránkou. Postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku vytláča Slovan do stredného pásma.
     
    51:50
    Drtina sa sólovým prienikom dostal do pásma Slovana, zasekol si obrancu, potom však výrazne minul bránku Slovana.
     
    51:26
    Miklík ho však potom získal naspäť na hokejky Slovana a prihral ho do jazdy Sersenovi, ktorý netypicky z bekhendu namieril do brankára Pavlasa.
     
    50:49
    Pance dostal výbornú prienikovú prihrávku na útočnú modrú, zbytočne sa však pokúsil o kľučku na Hatalu a o puk prišiel.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 26. Štumpf (Múčka, Hatala) – 20. Matoušek (Meszároš, Zigo), 26. Šedivý (Abdul, Meszároš), 29. Miklík (Matoušek), 35. Pance (Miklík, Bačik), 37. Pance (Meszároš, Miklík)


    HC MIKRON Nové Zámky: Kristín (37. Pavlas) – Šmach, Mikuš, Hatala, Ordzovenský, Hain, Drtina, Dlugoš – Pospíšil, Urban, Jurík – Štumpf, Hruška, Bajtek – Jakúbek, Fábry, Rogoň – Múčka, Ondrušek, Bečka
    HC Slovan Bratislava: Habal (Brust) – Bačik, Sersen, Hudec, Meszároš, Šedivý, Demo – Bondra, Zigo, Abdul – Jendek, Puliš, Matoušek – Žitný, Kukumberg, Sloboda – Miklík, Urbánek, Pance

    Rozhodčí: Lokšík, Rencz – Jedlička, Kis-Király

    Diváci: 2 237
    thejrc.org