Nîmes – Lens 3:0 (kon.) | Bordeaux – Dijon 2:0 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
2:0 (1:0)
Dijon FCO
Úterý 29.10.2019, 21:05 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzský Ligový pohár • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:06:24)
     
    Francouzský ligový pohár zná dalšího osmifinalistu, kterým je Bordeaux. To bylo hlavně v první půli jasně lepší, Majova trefa z osmé minuty však byla na dlouho jediná a zlepšený výkon Dijonu utkání po změně stran hodně zdramatizoval Domácí několik šancí ale přežili a v nastaveném čase díky parádní bombě de Prévillea upravili stav na konečných 2:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Nicolas de Préville - 2:0
     
    90+4
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Girondins stvrzuje postup do další fáze! Mexerův průnik skončil až těsně před pokutovým územím, kde ho při nápřahu zezadu fauloval Tavares. Nařízený přímý kop obstaral NICOLAS DE PRÉVILLE, který sice střílel na stranu gólmana, ale rána to byla tak prudká, že byl Rúnarsson naprosto bez šance dosáhnout do šibenice. Krásná trefa!
     
    90+3
    Hwang Ui-jo měl spoustu času na přípravu centru, kterým Brianda sice nenašel, ale domácí fotbalisté i nadále pokračují v obléhání pokutového území.
     
    90+2
    Aktuálně se nezdá, že by si dvaadvacet mužů na hřišti střihlo ještě další půlhodinu prodloužení. Baldé si naběhl do de Prévillea a míč ztratil.
     
    90+1
    Nad rámec dramatického druhého poločasu jsou přidány další čtyři minutky!
     
    90
    U postranní čáry to vychytrale udělal také Loris Benito, který využil Alphonseho přítomnosti k zisku autového vhazování. Po něm však míč skončil u Rúnarssona.
     
    89
    Žádný závěrečný tlak se zatím nekoná. Naopak jsou to domácí, kteří hrají na jistotu na útočné polovině a nedávají Dijonu šanci míč získat.
     
    87
    Samuel Kalu se nesportovně sápal po míči, který chtěl rychle vhodit do hry Ngonda, a řekl si tak o zaslouženou žlutou kartu.
     
    86
    Kalu byl na pravém křídle zdvojený, takže si pomohl s Mexerem. Ten se rozhodl centrovat, ale vracející se Baldé sklepl míč k Rúnarssonovi.
     
    85
    Nicolas de Préville si došel pro faul ve středu hřiště, kterým se provinil Romain Amalfitano. Hostům se začíná nepříjemně krátit čas zbývající na srovnání stavu.
     
    84
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Josh Maja, přichází Jimmy Briand.
    83. Julio Tavares (DIJ)
     
    83
    Obrovská možnost na vyrovnání! Mama Baldé využil čerstvých sil a prohnal se kolem Pabla, aby zprava nacentroval před branku na Tavarese, jehož hlavička prosvištěla vedle Poussinovy pravé tyče.
     
    82
    Bruno Écuélé Manga přitvrdil v souboji s de Prévillem, kterého trefil do hlavy. Píšťalka opět zůstala němá, nicméně domácí mají míč díky autu Mexera.
     
    81
    Sennou Coulibaly nakopával míč na pravé křídlo, ale Baldému se těžký pas zpracovat nepovedlo. Po autovém vhazování navíc hosté faulovali.

    Michal Břuchanský

    Branky: 8. Maja, 90+4. Préville

    Karty:   40. Benito (BOR), 43. Otávio (BOR), 87. Kalu (BOR) – 20. Cádiz (DIJ)


    Girondins Bordeaux: Poussin – Mexer, Koscielny (C), Pablo – Kalu, Benito, Otávio, Tchouaméni (67. Aït Binnásir), Adli (53. de Préville) – Hwang Ui-jo, Maja (84. Briand).
    Náhradníci: Costil – Kwateng, Poundjé, Aït Binnásir, Briand, Kamano, de Préville.

    Dijon FCO: Rúnarsson – Alphonse, Coulibaly, Écuélé Manga, Ngonda – Balmont (C) (72. Tavares), Amalfitano, Ndong (66. Loiodice), Soumaré, Chouiar (59. Baldé) – Cádiz.
    Náhradníci: Ntumba – Baldé, Chafik, Lautoa, Loiodice, Pereira, Tavares.

    Rozhodčí: Leonard – Lang, Hebrard
    thejrc.org