Nîmes – Lens 3:0 (kon.) | Bordeaux – Dijon 2:0 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
2:0 (1:0)
Dijon FCO
Úterý 29.10.2019, 21:05 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzský Ligový pohár • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:06:24)
     
    Francouzský ligový pohár zná dalšího osmifinalistu, kterým je Bordeaux. To bylo hlavně v první půli jasně lepší, Majova trefa z osmé minuty však byla na dlouho jediná a zlepšený výkon Dijonu utkání po změně stran hodně zdramatizoval Domácí několik šancí ale přežili a v nastaveném čase díky parádní bombě de Prévillea upravili stav na konečných 2:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Nicolas de Préville - 2:0
     
    90+4
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Girondins stvrzuje postup do další fáze! Mexerův průnik skončil až těsně před pokutovým územím, kde ho při nápřahu zezadu fauloval Tavares. Nařízený přímý kop obstaral NICOLAS DE PRÉVILLE, který sice střílel na stranu gólmana, ale rána to byla tak prudká, že byl Rúnarsson naprosto bez šance dosáhnout do šibenice. Krásná trefa!
     
    90+3
    Hwang Ui-jo měl spoustu času na přípravu centru, kterým Brianda sice nenašel, ale domácí fotbalisté i nadále pokračují v obléhání pokutového území.
     
    90+2
    Aktuálně se nezdá, že by si dvaadvacet mužů na hřišti střihlo ještě další půlhodinu prodloužení. Baldé si naběhl do de Prévillea a míč ztratil.
     
    90+1
    Nad rámec dramatického druhého poločasu jsou přidány další čtyři minutky!
     
    90
    U postranní čáry to vychytrale udělal také Loris Benito, který využil Alphonseho přítomnosti k zisku autového vhazování. Po něm však míč skončil u Rúnarssona.
     
    89
    Žádný závěrečný tlak se zatím nekoná. Naopak jsou to domácí, kteří hrají na jistotu na útočné polovině a nedávají Dijonu šanci míč získat.
     
    87
    Samuel Kalu se nesportovně sápal po míči, který chtěl rychle vhodit do hry Ngonda, a řekl si tak o zaslouženou žlutou kartu.
     
    86
    Kalu byl na pravém křídle zdvojený, takže si pomohl s Mexerem. Ten se rozhodl centrovat, ale vracející se Baldé sklepl míč k Rúnarssonovi.
     
    85
    Nicolas de Préville si došel pro faul ve středu hřiště, kterým se provinil Romain Amalfitano. Hostům se začíná nepříjemně krátit čas zbývající na srovnání stavu.
     
    84
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Josh Maja, přichází Jimmy Briand.
    83. Julio Tavares (DIJ)
     
    83
    Obrovská možnost na vyrovnání! Mama Baldé využil čerstvých sil a prohnal se kolem Pabla, aby zprava nacentroval před branku na Tavarese, jehož hlavička prosvištěla vedle Poussinovy pravé tyče.
     
    82
    Bruno Écuélé Manga přitvrdil v souboji s de Prévillem, kterého trefil do hlavy. Píšťalka opět zůstala němá, nicméně domácí mají míč díky autu Mexera.
     
    81
    Sennou Coulibaly nakopával míč na pravé křídlo, ale Baldému se těžký pas zpracovat nepovedlo. Po autovém vhazování navíc hosté faulovali.
    79. Hwang Ui-jo (BOR)
     
    79
    Školáckou chybu v hostující rozehrávce chtěl Hwang Ui-jo potrestat tvrdou střelou zpoza vápna, která však letěla přesně před brankáře Rúnarssona.
     
    78
    Cádiz zády brance přijímal míč a přitom si takříkajíc lehal na Pabla. Tolik chtěný faul se každopádně nepískal.
     
    77
    Po dlouhé době zahrozilo také u Rúnarssona. Centr z pravé strany přisál na noze Joshe Maji, kterému rána z voleje ale nesedla.
     
    76
    Znovu to dost zaskřípalo v domácí obraně, které nevyšla ofsajdová past a měla velkou kliku, že Cádiz ani Baldé na centr z hloubi pole o centimetry nedosáhli.
    75. Mama Baldé (DIJ)
     
    75
    Čtvrthodinu před koncem si domácí začínají trochu koledovat. Po dalším dobrém sladění náběhu a průnikové přihrávky Amalfitana spěchal na branku Mama Baldé, ale Poussin svůj tým opět podržel.
     
    74
    A další akce Dijonu, která byla jako přes kopírák. Jen s tím rozdílem, že Jhonder Cádiz při střele zakopl o svou vlastní nohu.
     
    73
    Jhonder Cádiz si zaběhl za Kalua a Mexera, jenže se také dostal do těžkého úhlu na zakončení a z nestabilního postavení netrefil Poussinovu branku.
     
    72
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Florent Balmont, přichází Julio Tavares.
     
    71
    Josh Maja byl v brejku tři na dva zahnán až na koncovou čáru a už nezvládl odcentrovat bez přípravy. Před odkopem se bude znovu střídat.
     
    70
    Hwang Ui-jo po změně stran dost vymizel ze hry. Teď v náběhu neměl šanci překonat dva křižující protihráče a jen sledoval, jak míč letí do autu.
     
    69
    Dijon se ubránil a Rúnarsson odkopl míč do středového kruhu, kde Pablo nepříjemně přepadl přes Balmontovu stoličku.
     
    68
    Bordeaux na chvíli zamklo hostující obranu u Rúnarssona. Menší zámek pokračuje i po odvráceném centru Kalua.
     
    67
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Aurélien Tchouaméni, přichází Júsuf Aït Binnásir.
     
    66
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Didier Ndong, přichází Enzo Loiodice.
     
    66
    Aurélien Tchouaméni byl trochu dohrán Amalfitanem a zůstal ležet na hrací ploše. Možná i on bude muset vynuceně střídat.
     
    65
    Mickaël Alphonse odcentroval z velké dálky, ale našel jen rukavice Poussina, který teď má rozhodně více práce, než tomu bylo v první půli.
     
    64
    Florent Balmont rozehrál hostující roh na hranici malého vápna, kde došlo k několika soubojům, až Coulibaly nakonec fauloval brankáře Poussina.
     
    63
    Mexer se nebojácně vrhl pod nohy Soumarého, který otáčel hru přes střed hřiště, ale vytěžil z toho jen autové vhazování.
     
    62
    Mickaël Alphonse se posunul o několik desítek metrů, ale nic moc tím pro Dijon nezískal, protože Cádiz jeho přihrávku na ose hřiště nezpracoval.
     
    61
    Nicolas de Préville potáhl míč v situaci dva na dva. Écuélé Manga ho nestíhal, ale nakonec ho aspoň trochu vyrušil při křižné střele, která byla nepřesná.
     
    60
    Mama Baldé se okamžitě pustil do individuální akce, během které obešel Pabla, ale přitom si míč ukopl až do míst, kde ho zastavil domácí kapitán Koscielny.
     
    59
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Mounir Chouiar, přichází Mama Baldé.
    57. Didier Ndong (DIJ)
     
    57
    První šance pro hosty! Chouiar doběhl přetažený centr a přenechal míč Ngondovi, který ho posunul do vápna Ngondovi a Poussin měl co dělat, aby jeho prudkou ránu pravou rukou vyrazil.
     
    56
    Loris Benito u levé postranní čáry podstoupil ryhclostní souboj s Alphonsem, na kterém ve finále nezískal kýžený rohový kop.
     
    54
    Nicolas de Préville se chtěl na levé straně poprvé zapojit do hry, jenže mu byl odmáván další dost diskutabilní ofsajd.
     
    53
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yacine Adli, přichází Nicolas de Préville.
     
    52
    Po krátkém ošetření je jasné, že Bordeaux nebude riskovat případné vážnější zranění. U střídačky se už připravuje de Préville.
     
    51
    Yacine Adli zůstal chvíli ležet na trávníku, kam k němu hlavní sudí Leonard přivolal i členy domácího realizačního týmu. Zřejmě jde o natažený sval.
     
    50
    V úvodu druhé půle je Dijon trochu více ve hře. Času na vyrovnání a třeba i na zajištění postupu do další fáze má v této chvíli ještě dostatek.
     
    49
    Mounir Chouiar šel ochotně k zemi, ale kýžený hvizd se neozval. Hosté u míče přesto zůstali, dokud z jednadvaceti metrů nepřestřelil bránu Cádiz.
     
    48
    Poměrně velká chyba pomezního rozhodčího Langa, který odmával ofsajd Maji, přestože byl anglický útočník dobrý metr před posledním bekem.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém se sice potkali dva prvoligové francouzské týmy, ale obraz hry připomínal spíše hru kočky s myší. Bordeaux bylo od prvních vteřin jasně lepší a od osmé minuty vedlo 1:0, když se hlavou prosadil Maja. Podobným způsobem pomohl po rohu udeřit také Adli, ale do cesty se mu postavila Rúnarssonova pravá tyč.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Mickaël Alphonse dostal pořádně naloženo v souboji s Benitem. Faul se tentokrát nepískal a domácí budou před odchodem do šaten ještě jednou vhazovat.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45
    Mounir Chouiar zazdil zajímavé přečíslení nepřesnou přihrávkou na Ndonga, před kterým pohotově zasáhl jeden z obránců.
     
    44
    Laurent Koscielny bez problémů odvrátil centr z levé strany a Dijon se vrátil s míčem až do klidného středu hřiště.
     
    43
    K nelibosti fanoušků se pískalo až nyní, kdy Otávio netrefil míč a naopak za žlutou kartu zezadu sestřelil Amalfitana.
     
    42
    Hwang Ui-jo si šikovně narazil se spoluhráčem, ale v plném běhu pak narazil do Mounira Chouiara, který ho naprosto učebnicově odzbrojil.
     
    41
    Mounir Chouiar se po drobném ošetření může znovu zapojit do hry, která pokračuje dlouhým nákopem z kopačky Sennoua Coulibalyho.
     
    40
    Hned šestice hráčů se na levém okraji velkého vápna sešla na metru čtverečním. Obrana Dijonu odolala a po žlutém faulu Benita si může definitivně oddechnout.
     
    39
    Mexer se vyrazil podívat na útočný výlet, jenže centr z jeho dílny měl tak špatné parametry, že z něj vzešlo jen Alphonseho vhazování.
     
    38
    Jhonder Cádiz si všiml postavení Poussina a zkusil jej propálit ze středového kruhu. Rozměry branky mu však nestačily.
     
    37
    Další zákrok Coulibalyho proti přihrávce Adliho. Ten si zopakoval rozehrávku rohového kopu a tentokrát našel hlavu Benita, který trefil Rúnarssonovu pravou tyč!
     
    36
    Za hostující obránce všechno bezpečně vyřešil gólman Rúnarsson, který schoval do rukavic Adliho centr z levé strany.
     
    35
    Hwang Ui-jo byl zakřižován Coulibalym, který mu balón ukopl od nohy a neplánovaně jej odrazil až na roh.
     
    34
    Loris Benito se musel vrátit do vlastního vápna a tam absolvovat souboj o nakopnutý míč s Chouiarem, který nakonec zvládl tak, že Poussin bude rozehrávat.
     
    33
    V tomto případě to nebylo vůbec nic. Maja si dal míč daleko od nohy a pak šel pozdě do souboje s faulovaným Florentem Balmontem.
     
    32
    Hosté se ani náznakem nesnaží napadat a ve zformovaném bloku pouze čekají, co proti nim hráči Bordeaux vymyslí.
     
    31
    Hwang Ui-jo nešel proti přihrávce od Benita a jeden z obránců ji díky tomu stačil vystihnout. Rychlý přechod Dijonu překazila hlava Koscielnyho.
     
    30
    Glody Ngonda vyhrál hlavu nad Kaluem, ovšem Tchouaméni v následujícím souboji vybojoval míč zpět do domácího držení.
     
    29
    Kalu tančil nad balónem a u rohu velkého vápna ho posunul na Adliho, který těžkou střelou ze stoje soupeřovu bránu hodně přestřelil.
     
    28
    Balmont roztáhl hru na Cádize, který mu míč vrátil. Kapitán Dijonu další nahrávku zkazil a následoval rychlý kontr, jenž Benito zastavil.
     
    26
    Kalu neměl šanci chytit přetažené přenesené hry na pravou stranu, nicméně hosté po rychle provedeném vhazování míč rovněž odevzdali.
     
    25
    Adliho nákop byl nad síly Maji, balón se od hostujícího obránce dostal až do náruče islandského gólmana Dijonu.
     
    24
    Hwang Ui-jo zachytil balón a okamžitě dával kolmici za obranu, na kterou si k jeho nelibosti nenabíhal žádný z útočných kolegů.
     
    23
    Hostům nebylo k ničemu, že se šikovně prokombinovali přes zahuštěný střed hřiště. Cádizovi byl odpískán faul poblíž pravé autové čáry.
     
    21
    Balmont nedal přesný pas na pravou postranní čáru a daroval domácím vhazování, po kterém zase fauloval Didier Ndong.
    20. Žlutá karta za údajné simulování
     
    20
    Sudí přešli zákrok na Kalua a nechali plynout hostující protiútok. Cádiz se ve vápně snažil využít zákroku Koscielnyho a přepadnutím přes jeho nohu získat penaltu. Hvizd se tentokrát ozval, ale místo pokutového kopu byla udělena karta za simulování.
     
    19
    Yacine Adli ztratil kontrolu nad balónem a kombinační akce Bordeaux tak skončila jen odkopem od branky Rúnara Rúnarssona.
     
    18
    Díky gólovému vedení se domácí už vůbec nepotřebují bezhlavě tlačit do ofenzivy. Tchouaméni z půlky hřiště vrátil míč až k Poussinovi.
     
    17
    Cádiz byl na konci až nečekaně přímočaré akce Dijonu. Také on pálil z delší vzdálenosti, ale Poussin zasahovat nemusel.
     
    16
    Tchouaméni prošel po ose hřiště do dobré palebné pozice. Míč mu ale sjel na vnější nárt a po střele letěl hodně vedle hostující branky.
     
    15
    Mounir Chouiar byl úplně sám na pravém okraji velkého vápna, jenže přihrávkou pod sebe našel jen jednoho ze tří připravených stoperů Bordeaux.
     
    14
    Hwang Ui-jo si svým náběhem řekl o průnikovou přihrávku od Maji. Na balón ale o půlkrok nedosáhl a úprk na Rúnarssona se tak nekonal.
     
    13
    Benitův centr z levé strany do vápna nedoletěl. Hosté vyrazili kupředu prostřednictvím Ndonga, ale ten pro změnu dostal míč jen na Koscielnyho.
     
    12
    Coulibaly ztečoval Majovu střelu zpoza vápna na rohový kop. K Adlimu se míč po odvráceném centru vrátil, a tak jej střelou z ostrého úhlu poslal do Rúnarssonovy náruče.
     
    11
    Hwang Ui-jo byl zezadu povalen napadajícím Alphonsem a domácí si tak mohou opět připravit postupný útok.
     
    10
    Dijon bude muset začít hráč trochu odvážněji, jinak ho dnes nepotká nic dobrého. V prvních minutách byli hosté až nezdravě zalezlí.
    8. Josh MAJA - 1:0
     
    8
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Domácí se na konci osmé minuty dostávají do vedení! Benitův přetažený centr proletěl až na Kalua, který zprava vrátil míč přes Ngondu do ohně a JOSH MAJA se probil k důrazné hlavičce do protipohybu Rúnarssona.
     
    7
    Až Pablo nakopl míč dopředu a Ngonda vyřešil vzniklé komplikace vysvobozujícím odkopem do zámezí.
     
    6
    Domácí nikam nechvátají a několik desítek vteřin si vyměňují nic neřešící přihrávky v obranné linii.
     
    5
    Premiérový rohový kop zrealizoval Yacine Adli, ale nepovedený centr vyletěl mimo hrací plochu.
     
    4
    Hwang Ui-jo měl čas na navedení míče na pravou nohu, ovšem Rúnarrson prudkou střelu skokem k pravé tyči vyrazil.
     
    3
    Alphonseho centr byl příliš krátký a Otávio neměl problém odkopnout míč pryč od vlastního pokutového území.
     
    2
    O úvodní výkop zápasu se postarali hosté, kteří nastupují v červených, zatímco domácí v tmavě modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Poussin – Mexer, Koscielny (C), Pablo – Kalu, Benito, Otávio, Tchouaméni, Adli – Hwang Ui-jo, Maja.
    Náhradníci: Costil – Kwateng, Poundjé, Aït Binnásir, Briand, Kamano, de Préville.

    Dijon FCO: Rúnarsson – Alphonse, Coulibaly, Écuélé Manga, Ngonda – Balmont (C), Amalfitano, Ndong, Soumaré, Chouiar – Cádiz.
    Náhradníci: Ntumba – Baldé, Chafik, Lautoa, Loiodice, Pereira, Tavares.

    Rozhodčí: Leonard – Lang, Hebrard.
     
    Vzájemné zápasy

    24.08.2019 Dijon – Bordeaux 0:2
    20.01.2019 Bordeaux – Dijon 1:0
    19.12.2018 Dijon – Bordeaux 0:1
    24.11.2018 Dijon – Bordeaux 0:0
    28.04.2018 Bordeaux – Dijon 3:1.
     
    Dijon FCO

    Hosté přijeli do Bordeaux v roli velkého outsidera. V Ligue 1 si museli počkat na první vítězství až do osmého kola, kdy vyhráli v Remeši 2:1 a hned o týden si vyšlápli 1:0 na Štrasburk. Poté Dijon dokonce vyválčil cenný bod v Lyonu, jenže proti papírově vyrovnanějšímu soupeři z Brestu paradoxně nebodoval kvůli porážce 0:2. Po jedenácti kolech má Dijon na kontě jen pět vstřelených branek a přestože jeho obrana rozhodně nepatří mezi ty nejhorší, tak se v tabulce nachází na úplném chvostu. Téměř přesně před rokem Dijon zvládl zápas třetího kola Francouzského ligového poháru proti Caen, ale v dalším kole nestačil na svého dnešního soupeře. O motivaci tak mají svěřenci trenéra Jobarda postaráno.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Domácí v prvním ligovém kole prohráli s Angers, ale poté si vychutnali sérii šesti zápasů bez porážky. Aktuální forma už je zase o něčem jiném, i když je to dáno i velice těžkým losem. Po prohře 0:1 s PSG Bordeaux vyhrálo 3:1 v Toulouse, jenže pak nedokázalo skórovat ani bodovat proti St. Étienne a Lille, a propadlo se v tabulce Ligue 1 na deváté místo. Ve Francouzském ligovém poháru Bordeaux došlo v minulé sezóně až do semifinále, kde těsně nestačilo na překvapivého vítěze ze Štrasburku. Předtím o jediný gól postoupilo přes Dijon a Le Havre.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu třetího kola Francouzského ligového poháru. Od jednadvaceti hodin a pěti minut se můžeme těšit na ryze prvoligové měření sil mezi Bordeaux a Dijonem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

    Michal Břuchanský

    Branky: 8. Maja, 90+4. Préville

    Karty:   40. Benito (BOR), 43. Otávio (BOR), 87. Kalu (BOR) – 20. Cádiz (DIJ)


    Girondins Bordeaux: Poussin – Mexer, Koscielny (C), Pablo – Kalu, Benito, Otávio, Tchouaméni (67. Aït Binnásir), Adli (53. de Préville) – Hwang Ui-jo, Maja (84. Briand).
    Náhradníci: Costil – Kwateng, Poundjé, Aït Binnásir, Briand, Kamano, de Préville.

    Dijon FCO: Rúnarsson – Alphonse, Coulibaly, Écuélé Manga, Ngonda – Balmont (C) (72. Tavares), Amalfitano, Ndong (66. Loiodice), Soumaré, Chouiar (59. Baldé) – Cádiz.
    Náhradníci: Ntumba – Baldé, Chafik, Lautoa, Loiodice, Pereira, Tavares.

    Rozhodčí: Leonard – Lang, Hebrard
    bahis siteleri