Č. Budějovice – Liberec 6:3 (kon.) | Kobra – Hvězda Praha 4:7 (kon.) | Vítkovice – Havířov 2:4 (kon.)
Plzeň – HC Litvínov 2:3 (po pr.) | HK MD Šumperk – Poruba 5:0 (kon.) | Přerov – Zlín 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Technika Brno 4:2 (kon.) | Chomutov – Kladno 5:6 (kon.) | Sparta – K. Vary 3:9 (kon.)
Třemošná – PZ Kladno 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Vsetín 4:1 (kon.) | Olomouc – Třinec 2:3 (kon.)
Tábor – Slavia 2:6 (kon.) | Pardubice – Havlíčkův Brod 6:3 (kon.) | Jihlava – Mladá Boleslav 2:1 (3:1 po s.n.)
konec
HC Kobra Praha
4:7 (1:3, 2:1, 1:3)
HC Hvězda Praha
Čtvrtek 14.11.2019, 16:15 • ZS HC Kobra Praha • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u 15. kola ELIOD extraligy juniorů na branickém zimním stadionu, kde domácí HC Kobra Praha přivítá v pražském derby HC Hvězdu Praha. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Proti sobě nastoupí týmy ze spodních pater tabulky. Domácí Kobra je ale na to přeci jen o něco lépe, na svém kontě má v současné době jedenáct bodů a patří jí osmá pozice v tabulce. To severopražská Hvězda je nyní až na poslední desáté příčce, přičemž si zatím vybojovala do tabulky jen čtyři body.
     
    Oba týmy proti sobě odehrály dosud poslední vzájemný zápas před reprezentační přestávkou. V rámci dohrávky šestého kola se utkali na zimním stadionu ve Vokovicích. A šťastnější byla branická Kobra, která si pojistila vedení už v úvodu a celé utkání ovládla v poměru 5:3.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Peyerl (Černý) – Jiráček, Nápravník A., Bucek (A), Mašek, Šesták, Kalajev, Frydrich – Král (C), Nápravník O., Čečetka, Halfar, Procházka, Rejna, Svoboda, Bauer, Krásný.

    HC Hvězda Praha: Grmela (Vavřena) – Šercl, Procházka, Adam (A), Kubas L., Hron, Kubas M. – Helikar, Potůček, Zajíc, Pírs, Jurak (A), Borodenko, Švadlák, Srb, Černý, Jelínek, Náhončík, Štefko (C).

    Rozhodčí: Bejček – Nekvapil, Hána.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    První buly získali hokejisté Hvězdy, kteří se ihned vydali na výjezd proti brance Matyáše Peyerla.
     
    00:43
    A po střele Adama Pírse musel gólman Kobry hasit první soupeřovu šanci. Proti kotouči včas vytáhl lapačku a bez velkých obtíží do ní zachytil kotouč.
     
    01:20
    Od vlastní branky vyjel podél mantinelu Matyáš Potůček. Jeho střela od modré ale mířila vedle vzdálenější tyče, načež si první brejkovou situaci vyzkoušela i Kobra.
     
    02:18
    Daniel Král udržel kotouč proti bránícímu Davidu Šerclovi. Po obtočení brankoviště se dostal ke střele. Tu ovšem gólman Grmela dokázal lapit.
     
    03:00
    Mark Jefferson Rejna nedokázal převzít přesnou přihrávku od Jana Halfara a rozjet se s pukem do protiakce. Namísto toho Kobra rozehrávala od vlastní branky.
     
    03:55
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Adam Nápravník – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:05
    Hvězda právě vstřelila branku!
    Trvalo to pouhých deset vteřin a Hvězda využívá přesilovku! Po rychlé kombinaci využil momentu překvapení JAN HELIKAR, který přesnou trefou posílá Hvězdu do vedení. Asistence: Adam Pírs a Matyáš Potůček.
     
    04:59
    Kobra právě vstřelila branku!
    Po krátkém čase ale máme srovnáno! Odražený kotouč od branky Dušana Grmely převzal PATRIK BAUER, který z první našel volný prostor u levé tyče svatyně Hvězdy. Asistence: Ondřej Nápravník a Adam Nápravník.
     
    06:01
    O něco aktivnější je Hvězda, která se více tlačí na branku soupeře. V obranném pásmu ale Kobra těží ze své rychlosti a blokuje soupeřovy akce.
     
    06:59
    Hvězda právě vstřelila branku!
    První třetina zatím přináší zajímavou přestřelku, neboť Hvězda jde opět do vedení! Průnik středem pole proměnil v přesnou trefu FILIP HRON. Asistence: Samuel Náhončík.
     
    07:53
    O dojezd k brance Hvězdy se postaral Vojtěch Srb. Odražený puk od jeho střely se ještě pokusili jeho spoluhráči dorazit, avšak to se jim již nepodařilo.
     
    08:42
    Tlak Hvězdy na branku postupuje. Volodymyr Borodenko nahodil kotouč do útočného pásma ve snaze dobýt útočný prostor. U puku ale byli jako první Braničtí, kteří jej dokázali zblokovat.
     
    09:30
    Hvězda právě vstřelila branku!
    Nádherný gól ŠTĚPÁNA ŠVADLÁKA a Hvězda navyšuje vedení! Poté, co byl uvolněn do útočného pásma, pojížděl Švadlák nikým nehlídán mezikružím a před brankou krásně vymáchl Peyerla. Asistence: Erik Zajíc a Matyáš Adam.
     
    10:05
    Vyloučení v týmu HC Hvězda Praha (Samuel Náhončík – 2 min., podrážení).
     
    10:31
    První přesilovka umožnila Kobře udržet se v útočném pásmu. S pokračujícím pokusem si ovšem gólman Grmela zatím dokázal poradit.
     
    10:56
    Vysoká střela Jakuba Svobody se odrazila o mantinel za zády Grmely. Braničtí se tak museli vydávat pro kotouč až k vlastní brance, neboť tam podél mantinelu dojel.
     
    11:48
    Puk stále patří na hokejky hráčů Kobry. Ti se pokoušejí o postupnou rozehrávku od vlastní branky.
     
    12:05
    Hosté v plném počtu.
     
    12:33
    Po vyrovnání početních sil se do herní moci dostala Hvězda díky její rozehrávce od Grmely.
     
    13:15
    Od modré čáry se pokusil o nahození kotouče na branku Patrik Bauer. Nastřelil ale jen brusle před ním stojícího Adama Čečetky a Hvězda se tak opětovně vydala do brejku.
     
    14:00
    Znovu v akci Patrik Bauer. Tentokrát z pravého kruhu vypálil přesně na Grmelu. Jeho střelu ale gólman hostí dokázal vyrazit a odražený puk si pohlídal Jakub Procházka.
     
    14:56
    Po icingu se vhazovalo před brankou Hvězdy. A záhy také došlo k jejímu střeleckému prověření. O to se postaral Jan Halfar, mířil však do Grmelových betonů.
     
    15:56
    V posledních chvílích musí být brankář Hvězdy celkem na pozoru. Přesto Kobra málokdy dotáhne akci takovým způsobem, aby výrazně ohrozila Dušana Grmelu.
     
    16:40
    Z otočky se pokusil prostrčit kotouč na branku Vojtěch Srb. Tato střela mu ale vůbec nesedla, ač byla z mezikruží, tak ani nedojela směrem k brance.
     
    17:20
    Hvězda se dostala k dalšímu průniku na soupeřovu branku. Finální střelu Erika Černého ale dokázal zbrzdit již první kobří obránce.
     
    18:25
    Braničtí se snaží o rozehrávku od vlastní branky. To jim sice Hvězda maximálně znepříjemňuje, přesto se jí to nedaří zastavit.
     
    19:03
    Kobře se podařilo obsadit útočné pásmo. Následně se pokouší o vstřelení gólu do Grmelovy branky. To se sice zprvu nepodařilo, avšak utkání se již vyostřuje a přináší první vzájemné potyčky.
     
    19:29
    Nutný rychlý návrat Kobry směrem k vlastní brance. Tam se Braničtí formují a čekají na vhodný moment pro průnik dále.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Hvězdě vyšel vstup do zápasu o poznání lépe, díky čemuž si dokázala získat dvoubrankový náskok před startem druhé periody.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Kobra Praha: ze hřiště odchází Matiáš Peyerl, přichází Tomáš Černý.
     
    21:23
    Kobra právě vstřelila branku!
    Po povedeném sehrání Kobry v útočném pásmu snižují Braničtí na rozdíl jediné branky! Do kotouče se přesně opřel MARK JEFFERSON REJNA, proti jehož dělovce neměl Grmela šanci. Asistence: Jan Halfar.
     
    21:31
    Po obdržení gólu nastartovala Hvězda svou vyšší aktivitu a bojuje o udržení se před Černým. Kobří obrana ale nepustí ani centimetr volného kluziště.
     
    23:16
    Záhy se Braničtí přesunuli před branku soupeře.
     
    24:32
    Rychlý nájezd Adama Čečetky dokázal vlastním tělem ubránit David Šercl. Díky jeho zákroku se Hvězda dostala do brejku, z něhož rychle vypálila proti Černému.
     
    25:40
    Je to ale Kobra, která je v posledních chvílích aktivnějším týmem na ledové ploše. Z tlaku, který si vytváří, se ale málokdy dostane k bezprostřednímu prověření Grmely.
     
    26:55
    Na obrazu hry se v posledních chvílích vůbec nic nemění, Hvězda je stále sevřená v obranném pásmu a jen odráží nápor branického celku na svou branku. Nutno ale říct, že celkem úspěšně.
     
    27:54
    Hráči Hvězdy se osvobodili a sami se vydali do protiakce. Zastavil je ale ofsajd na modré čáře.
     
    28:26
    Záhy se ovšem těžiště hry znovu dostalo do prostoru před Grmelu. Toho prověřil Bauer, avšak jeho střela nečinila gólmanu Hvězdy velký problém.
     
    29:38
    Hvězda zkoušela další průnik přes modrou čáru a opět byla zastavena ofsajdem.
     
    30:11
    Hvězda právě vstřelila branku!
    Sóloakce ERIKA ČERNÉHO a Hvězda vede opět o dvě branky! Odražený kotouč od srážky Adama Jelínka s obráncem Kobry nabral Černý jakožto druhý najíždějící a utrhl se do volného prostoru, z něhož propálil gólmana Černého. Asistence: Adam Jelínek a Matyáš Adam
     
    30:26
    Kobra právě vstřelila branku!
    Nebyl by to ale dnešní zápas, kdyby Kobra nedokázala rychle reagovat. Chaotické situace před brankou Grmely využil ONDŘEJ ŠESTÁK, jehož přesná trefa vrací Kobru na dostřel jediné branky. Asistence: Tomáš Bucek.
     
    31:38
    Adam Jiráček nepřešel přes Matyáše Adama. Hvězda následně pro uvolnění napětí vyhodila kotouč na icing.
     
    32:11
    Po vhazování pokračuje Kobra v tlaku na soupeřovu branku a Hvězda v jeho odrážení. Oběma celkům tyto role vycházejí, proto je k vidění celkem aktivní hokej.
     
    32:46
    Erik Zajíc vyslal do akce Erika Černého. Ten se projel s pukem podél mantinelu ve snaze dobýt branku soupeře. Přímo k ní ho ale obrana Kobry nechtěla za žádných okolností pustit.
     
    33:40
    Z vnější hranice pravého kruhu prověřil Grmelu po zemi Tomáš Bucek. Tato střela nečinila gólmanovi Hvězdy vůbec žádné problémy, přesto se hosté nemohou vymanit z kobřího sevření.
     
    34:42
    Souboj o puk ve středním pásmu zvládl vítězně Adam Jelínek. Ten nasměroval svůj tým do prostoru před Černým, kde se Hvězdě daří celkem úspěšně operovat.
     
    35:35
    Ne ale nijak dlouho, což mělo za následek výpad Kobry a další icing Hvězdy.
     
    36:00
    Viktor Procházka dokázal pohlídat kotouč před dojíždějícím Adamem Jelínkem. Přesto se Hvězda po krátké době dokázala udržet v útočném pásmu, kde se snaží dostat ke střele.
     
    37:01
    Ani to však netrvalo dlouho a vzápětí musel Dušan Grmela hasit dělovku od modré, kterou na něj vyslal jeden z kobřích beků.
     
    37:35
    Viktor Procházka byl vytlačen až k vlastní brance, kde s kotoučem na holi čeká na vhodný moment pro rozehrávku.
     
    38:17
    Najíždějícího Matyáše Potůčka středem pole ubránil Ondřej Nápravník. Díky tomu se mohla Kobra dostat do protiakce a Hvězda opět do zakázaného uvolnění.
     
    38:58
    V posledních chvílích Hvězda vyvezla kotouč ven ze třetiny. Ani to ale netrvalo příliš dlouho, neboť Kobra se rychle vrátila zpět.
     
    39:45
    Další zákrok Dušana Grmely. Gólman Hvězdy si ale počíná velmi dobře a zvládá lapat mnoho střel soupeře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině už měla ze hry o něco více Kobra. Sice vstup vyšel o něco lépe Hvězdě, pak ale Braničtí zařadili na vyšší obrátky a po zbytek třetiny drželi svého soupeře zkrátka. Díky tomu se dotáhli na rozdíl jediné branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Hvězda Praha: ze hřiště odchází Dušan Grmela, přichází Benjamin Vavřena.
     
    41:16
    Do třetí třetiny vstoupila o něco lépe Kobra. Braničtí se drží před brankou soupeře a tu se snaží dobýt.
     
    41:39
    V útočném pásmu se jako první dostal ke kotouči Adam Pírs. Tím přinesl nepěkné chvilky pro obranu Kobry, avšak domácí se s tím dokázali poradit.
     
    42:38
    Hvězda pozvolna rozehrává od vlastní branky. Záhy ale zvolila rychlé vyhození kotouče ven ze třetiny, z čehož vzešlo další zakázané uvolnění.
     
    43:16
    Nováček v brance Hvězdy, Benjamin Vavřina, zažívá krušné chvilky na svém dohledu. Rychlými pohyby ale zvládá mít celou situaci pod kontrolou a zvládá kotouče odrážet.
     
    44:24
    Rychlý nájezd a následná střela Marka Jeffersona Rejny podél pravého mantinelu! Gólman Vavřena ale včas vytáhl proti kotouči lapačku, čímž jej také dokázal zastavit.
     
    46:02
    Nájezd Hvězdy zahořel na modré čáře. Braničtí díky tomu dokázali obrátit těžiště hry a znovu se dostali k ostřelování Vavřeny.
     
    46:46
    Proti Branickým ale hovoří takticky celkem dobře připravená obrana Hvězdy. Hosté zvládají udržovat soupeře od střely a když už, tak ji zvládají vyblokovat.
     
    47:04
    Kobra právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Po vhazování v pravém kruhu se krátkou cestou a rychlou kombinací dostal ke střele TOMÁŠ BUCEK, čímž je Kobra definitivně zpět ve hře. Asistence: Viktor Procházka a Patrik Bauer.
     
    48:09
    Hvězdě se aktuální stav nelíbí a snaží se s ním udělat maximum možného. Zrovna tak ale Kobra zvládá velmi dobře defenzivní činnost a blokuje soupeřovy akce.
     
    49:43
    Zcela sám se objevil před Vavřenou Daniel Král. Kapitán Kobry ale nakonec zvolil střelu přímo do terče gólmana Hvězdy, díky čemuž neměl Benjamin Vavřena příliš práce s přivinutím puku k tělu.
     
    51:16
    Nepřesná rozehrávka Hvězdy ve středním pásmu má za následek brejk Kobry. Braničtí se z něj dostali do rohu kluziště, už ne ale ke střele na Vavřenu.
     
    52:04
    Překvapit Černého se jal Matyáš Potůček. Gólman Kobry ale i přes zakrytý výhled dokázal včas zareagovat a nasměrovat svůj tým do brejku.
     
    52:50
    Hvězda právě vstřelila branku!
    Hvězda se trochu překvapivě opět ujímá vedení! Rychlé souhry využil ALEN JURAK, který velmi přesnou střelou překonává Černého a vrací Hvězdě náskok. Asistence: Adam Pírs.
     
    53:33
    Rychlý nájezd Matyáše Potůčka podél mantinelu a následná přihrávka na centr do mezikruží. Odtamtud sice Hvězda nedokázala přesně vypálit, avšak v nátlaku pokračovala.
     
    54:33
    Pravá tyč zazvonila po střele Adama Čečetky, čímž uchránila Hvězdu od dalšího srovnání skóre.
     
    54:41
    Hvězda právě vstřelila branku!
    Naopak Hvězda v této přestřelce po rychlém brejku navyšuje své vedení opět na dvoubrankový rozdíl. Znovu v tom měl prsty ALEN JURAK, jemuž vyšel nájezd do volného prostoru. Asistence: Filip Hron.
     
    55:33
    Kobra ale stále cítí šanci, kterou se snaží uchopit za pačesy a maximálně využít. V cestě jim stojí ale obrana Hvězdy, která, jistě si vědoma svého náskoku, blokuje soupeřovy akce již na modré čáře.
     
    56:21
    Hronovou dělovku od modré zvládl Černý vyrazit nad sebe.
     
    57:08
    Hvězdě se daří dávat kotouče před branku Kobry a tím držet svého soupeře v sevření a bez možnosti vyjet do brejku.
     
    57:46
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:56
    Braničtí se ale nakonec dokázali utrhnout a těsně před brankovištěm se pokoušejí o prostřelení Vavřeny. Gólman Hvězdy ale rychlým pohybem kotouč pokryl.
     
    58:56
    Hvězda právě vstřelila branku!
    Na Braníku je zřejmě dobojováno! Sedmou branku Hvězdy dokázal přesně umístit do prázdné branky Kobry ADAM JELÍNEK, čímž pojišťuje vedení svého týmu v pražském derby. Bez asistence.
     
    59:16
    Kobra i v posledních chvílích pálí na Vavřenu.
     
    59:37
    Záhy se ale hra přesunula a i Hvězda chce něco vytvořit.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Sice v prvních chvílích závěrečné třetiny měla více ze hry Kobra, tak Hvězda v závěru získala zpět své vedení a to pojistila dvěma dalšími brankami, čímž si připisuje velmi cenné tři body z pražského derby.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek večera. (18:24:25)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 5. Bauer (Nápravník, Nápravník), 22. Rejna (Halfar), 31. Šesták (Bucek), 48. Bucek (Procházka, Bauer) – 5. Helikar (Pírs, Potůček), 7. Hron (Náhončík), 10. Švadlák (Zajíc, Adam), 31. Černý (Jelínek, Adam), 53. Jurak (Pírs), 55. Jurak (Hron), 59. Jelínek


    HC Kobra Praha: Peyerl (20. Černý) – Jiráček, Nápravník A., Bucek (A), Mašek, Šesták, Kalajev, Frydrich – Král (C), Nápravník O., Čečetka, Halfar, Procházka, Rejna, Svoboda, Bauer, Krásný.
    HC Hvězda Praha: Grmela (40. Vavřena) – Šercl, Procházka, Adam (A), Kubas L., Hron, Kubas M. – Helikar, Potůček, Zajíc, Pírs, Jurak (A), Borodenko, Švadlák, Srb, Černý, Jelínek, Náhončík, Štefko (C).

    Rozhodčí: Bejček – Nekvapil, Hána
    thejrc.org