Kladno – Boca Chotěboř 3:2 (kon.) | Jablonec n/N – Jerigo Plzeň 5:3 (kon.)
konec
FK Kladno
3:2 (2:1)
FK Boca Chotěboř
Pátek 22.11.2019, 20:00 • MSH Kladno • 2. Futsal liga západ • 9. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Kladno odehraje svůj osmý zápas této sezóny a mělo by být v souboji s Chotěboří favoritem. Dosud totiž, společně s vedoucím Ústím nad Labem, neztratilo ani bod, nachází se na druhém místě tabulky a nerado by na svého soka nějakým způsobem ztrácelo. Jeho nynější soupeř by měl být rozhodně v jeho silách, ze sedmi dosavadních klání prohrál hned pětkrát, uzmul přitom pouze dvě výhry.
     
    Domácí budou i nadále spoléhat hlavně na výtečnou práci v defenzívě, v úvodních sedmi zápasech inkasovali dohromady jen patnáct gólů a jsou v tomto ohledu vůbec nejlepší v celé lize. Hosté naopak v ofenzívě příliš nezáří, zaznamenalo jednadvacet branek, přičemž hůře je na tom v tomto ohledu už jen poslední Mladá Boleslav.
     
    K tomuto utkání byli jako rozhodčí nominováni Vrtal s Čurdou, jejich výkony bude hodnotit delegát utkání Gryc.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Kladno: Kučera (Tetour) – Stejskal, Vašák, Šnídl, Čurda, Jaráb, Caizl, Šafář, Verner

    FK Boca Chotěboř: Benc – Moravec, Novotný, Staněk, Tůma, Bělovský, Čapek, Vymetal, Kratochvíl

    Rozhodčí: Vrtal, Čurda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Jaráb se dostal do první šance, proti vyběhnuvšímu Bencovi ale neuspěl. Oba hráči spadli na zem, následně se zvedli, podali si ruce... Hraje se zkrátka v pohodě dál.
     
    01:06
    Kladno v první minutě utkání drželo míč na svých kopačkách. Zatím je to v jeho podání obléhaná soupeře. Benc jinak své spoluhráče z brány hlasitě diriguje.
     
    01:42
    Z ničeho nic mohli hosté udeřit! Novotný si seběhl do středu pole, na Kučeru ale nevyzrál. Následně se k dorážce propracoval Tůma, z těžkého úhlu ale neuspěl ani on.
     
    01:53
    Chotěboř právě vstřelila branku!
    Hosté dosud neměli moc míč na svých sálovkách, přesto se ujali vedení. Za Kučerou skončila střela z trochu krkolomné pozice a tu si navíc do vlastní sítě srazil nešťastník MICHAL JARÁB. Opravdu smolný moment pro domácí.
     
    02:33
    Chotěboř se dopustila svého prvního faulu, na zemi skončil po nedovoleném zákroku Čurda. Kladno bude pokračovat v cestě za vyrovnávací trefou.
     
    03:12
    V obrovské možnosti se objevil domácí Šafář! Poté, co Benc trochu nejistě vykopl míč od své branky, se dostal právě k jeho protihráče, jehož střela nakonec po odrazu skončila v zámezí.
     
    04:23
    Kladno působí po inkasovaném gólu poměrně rozpačitě! Teď navíc mohl druhý gól hostů přidat Novotný, jenž se elegantně uvolnil, jenže následně zamířil kousek vedle Kučerovy brány.
     
    04:41
    Šnídl vyzkoušel svou mušku, ovšem nesetkal se s úspěchem. Zamířil jen hodně nad břevno branky hostujícího celku.
     
    05:51
    Kladno sice drželo míč na kopačkách, ale jeho soupeř se skvěle bránil. Těžko říci, co nyní chtěl provést Šnídl. Jeho střela, možná i centr, totiž v podstatě skončila v rohu hrací plochy.
     
    06:16
    Vyrovnání bylo málem na světě! Na zadní tyči se před prázdnou bránou objevil Šnídl, jenže z blízkosti trestuhodně přestřelil. Sprostě si ulevil, není se čemu divit. Tohle proměnit rozhodně měl, bezpochyby ano.
     
    06:43
    Šnídl opět na očích, tentokráte však kvůli možnému zranění. Rozhodčí hru přerušili. Kladenský hráč by měl být každopádně v pořádku.
     
    07:26
    Chotěboř teď spoléhá hlavně na brejky. Kladno se snaží o odpověď na brzký inkasovaný gól, ale zatím marně. Jeho soupeř pracuje v defenzívě, pod taktovkou dirigenta Bence, velmi dobře.
     
    08:03
    Šafářova střela ze střední vzdálenosti zablokována. Chotěboř stále odolává. Nejvíce je na hrací ploše stále slyšet Benc, jenž své spoluhráče povzbuzuje, motivuje,
     
    08:42
    Hosté mohli znovu udeřit! Díky svému důrazu se do dobré střelecké pozice dostal Staněk, jenže na Kučeru nevyzrál. ten ještě musel o pár chvil později boxovat balón pryč do bezpečí kvůli možným dorážkám svého soka.
     
    09:13
    Verner prověřil připravenost Bence. Ten se ale nenechal nachytat na švestkách. U bližší tyčky v pohodě zasáhl. Pořád jinak Kladno buší do svého protivníka, co to jde.
     
    09:48
    Čurda se snažil svou kolmicí na pravé straně uvolnit rozeběhnutého Šafáře, ten ale na míč nedosáhl. Odkopávat od branky tak bude Benc.
     
    10:55
    Hezká akce Chotěboře. Staněk se snažil na pravé straně dostat do dobré pozice Novotného, jenže ten nakonec ani nevystřelil. Nakonec ještě Kladno vybojovalo míč ve svůj prospěch.
     
    11:43
    Chotěboř stále drží na Kladně výtečný výsledek. první polovinu prvního poločasu zvládlo, hlavně po defenzivní stránce, opravdu velmi dobře. Domácí se zatím marně snaží najít cestu za vyrovnáním, v jejich kombinaci se totiž občas objeví i některé chybičky.
     
    12:14
    Kladenští diváci už tlačili střelu Šnídla do brány! A mířila dobře k tyčce Bencovy svatyně. Nakonec ale hostující obrana zasáhla a jeho zakončení zablokovala.
     
    12:19
    A další rána Šnídla! Objevil se ve středu pole trestuhodně sám, avšak svůj přízemní pokus zase nenasměroval přesně. Na tribunách kladenské haly to jenom zahučelo.
     
    12:42
    Dokonce se už dopředu vydal domácí brankář Kučera, aby pomohl rozbít soupeřovu pevnou a urputnou defenzívu. Vystřelil z levé strany, Bence ale na bližší tyčce nepřekonal. Každopádně sympatická akce kladenského mužstva.
     
    13:33
    Čurda se spolu s Caizlem řítili do brejku dva na jednoho, jenže prvně jmenovaný nakonec byl odzbrojený. Kladno ne a ne najít cestu za vyrovnáním. Následně se dvakrát do slušné pozice dostal Šafář, nesetkal se však s úspěchem.
     
    14:01
    Vystřelil též nyní Verner, Benc byl ale mezi třemi tyčemi dobře připravený. Zatím je hostující brankář ve své brance jistý, pohotový, bez výraznějšího nedostatku.
     
    15:08
    Moravec se ocitl v parádní střelecké možnosti! Jenže zakončení prostě pokazil. A tak míč skončil pouze nad břevnem Kučery, který mimochodem do této chvíle příliš práce neměl.
     
    15:31
    Šnídl stále a stále hledá svými zakončeními mezeru v brance Bence. Marně. I tentokráte svou střelu nasměroval jen mimo.
     
    15:40
    Stejskal vyslal slušnou přízemní střelu, Benc se ale natáhl a jeho pokus zastavil svou nohou.
     
    16:10
    Další tutovku spálil kladenský Jaráb! Parádně se uvolnil na pravé straně, jenže nezamířil do kýženého a chtěného prostoru brány. Benc měl i kousek štěstí. Nicméně nutno podotknout, že soupeřovým střelcům kolikrát skvěle kryje úhel.
     
    17:29
    Teď to možná domácí překombinovali. Jaráb ještě přihrával na zadní tyčku, kde našel Šnídla, ten se však dostal do příliš obtížného úhlu, a tak zvnějšku trefil pouze boční síť Bencovy brány.
     
    18:06
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak už se domácí přece jenom dočkali svého kýženého úspěchu. Do bezprostřední blízkosti brány se dostal PAVEL STEJSKAL, a ač atakovaný, nakonec podél vyběhnuvšího Bence zamířil do sítě, přičemž míč se od tyče odrazil za brankovou čáru. Asistence: Michal Jaráb.
     
    18:49
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A další gól v krátkém sledu zaznamenali domácí hráči. PETR ŠNÍDL, střelecky dosud velmi aktivní, konečně zamířil tam, kam potřeboval. Tedy ke vzdálenější tyčce Bencovy svatyně. Hostující gólman se po tomhle zakončení jenom ohlédl. Asistence: Pavel Stejskal.
     
    19:39
    Mohl na řadu přijít ještě jeden přesný zásah! Stejskal poslal vysoký oblouček na Šnídla, jenž zvládl zakončení z těžké pozice slušně, nicméně o kousek Bencovu bránu minul.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Chotěboř, která na Kladno zajížděla v roli outsidera, zatím působí velmi sympaticky. Dlouho držela dokonce vedení, jenže závěr druhé půle se jí příliš nepodařil, inkasovala dvakrát a bude muset dohánět jednobrankové manko. Domácí každopádně opravdu dlouho hledali cestu za úvodním gólem.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:47.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:18
    Vašák jako první vyslal střelu na bránu! Z levé strany ale připraveného Bence nepřekonal. Ten proti svému soupeři včas vyběhl a znemožnil mu gólové podnikání.
     
    21:18
    Kladno i zkraje druhé půle drží balón ve své moci. Rozhodně by ho uklidnila další vstřelená branka. Mimochodem, oba týmy se již, každý z nich, dopustil jednoho akumulovaného faulu.
     
    21:59
    Úvodní dvě minuty druhé půle nějaké loženky nenabídl. A hra vypadá v podstatě stejně jako po celý průběh dějství prvního – Kladno je na míči, Chotěboř se brání. Zřejmě bude spoléhat i za tohoto stavu hlavně na brejky.
     
    23:22
    Stále obě mužstva kombinují hlavně na půlce, pozorné defenzívy utkání dominují. Jak Kučera, tak Benc zatím mezi třemi tyčemi neměli příliš práce.
     
    23:35
    Staněk se dostal k nebezpečnému zakončení ze středu hrací plochy! Avšak nemířil přesně, bohužel pro Chotěboř. K vyrovnání tak nakonec nedošlo.
     
    24:18
    Stejskal se nyní vřítil podél pravé strany, a ač si hosté mysleli, že zásluhou útočného faulu, rozhodčí byli jiného názoru. Nakonec tahle akce gól nepřinesla, jinak by zřejmě chotěbořští hráči protestovali o něco více.
     
    25:19
    Po ponechané výhodě vypálil ze středu pole Šafář, avšak Benc zase dobře zasáhl. Následně se kladenský muž s dvojkou na zádech propracoval k dalšímu zakončení, tentokráte byl ale míč zablokovaný.
     
    26:09
    Žlutou kartu dostává Ondřej Bělovský (FK Boca Chotěboř). Nesouhlasil totiž s výrokem jednoho rozhodčích a ten mu tímto osobním trestem jasně naznačil, že mluvit tímto způsobem s muži v černém nebude.
     
    26:43
    Kladno je stále na hrací ploše aktivnější, alespoň co se ofenzívy týče. Chotěboř každopádně stále drží nadějný výsledek. A pořád má ve zbývajícím čase bezpochyby o co hrát.
     
    27:46
    Čurda se pokoušel kombinovat s Jarábem, nakonec ale z celé akce nezbylo nic. Benc musel být sice v pohotovosti, pomohli mu ale spoluhráči, kteří podnikání soupeře zastavili v pravý čas.
     
    28:38
    Z dálky napřáhl kapitán Moravec, který ve středu pole dostal docela dost prostoru. Jenže Kučera zasahovat nemusel. A jeho střelu v podstatě pouze kontroloval pohledem, kterak míří do zámezí.
     
    29:16
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Možná že tohle může být klíčový okamžik celého duelu. Byť pochopitelně do konce utkání zbývá ještě mnoho času. Šnídl z rohu hřiště našel na zadní tyčce zcela volného MICHALA JARÁBA, který ve skluzu dopravil míč do sítě. Asistence: Petr Šnídl.
     
    30:10
    Moravec nyní svou přihrávku pokazil. Chotěboř zřejmě bude nyní vyrážet do útoku o něco častěji než doposud. Přece jenom musí dohánět hned dvougólový deficit, aby urvala aspoň nějaký ten bod.
     
    30:45
    Kučera vyběhl ze své brány opravdu hodně daleko, vrhl se do skluzu pod nohy útočícího Vymetala. Rozhodně povedený moment ze strany domácího gólmana.
     
    31:10
    Jaráb se snažil uvolnit svým obloučkem Stejskala na pravé straně, ovšem bez úspěchu. Míč nakonec skončil pouze v zámezí.
     
    31:29
    Stejskal si narovnal balón na svou pravačku a vypálil. Nicméně jeho střelu tečoval Tůma mimo hrací plochu. Určitě dobrý pokus ze strany kladenského, velezkušeného kapitána.
     
    32:30
    Sedm a půl minuty zbývá do konce tohoto klání. Boca stále nemůže najít cestu za snížením průběžného stavu, které by rozhodně přineslo dramatizaci celého střetnutí. I nadále je však nutno podotknout, že na půdě favorita odvádí sympatický výkon.
     
    32:53
    Šnídl zahrál standardkou přímou střelou na bránu. Tlačil svůj pokus na zadní tyčku, nicméně ten skončil o kousek vedle kýženého prostoru brány. Benc by na tuhle ránu zřejmě nestačil, kdyby směřovala do branky.
     
    33:05
    Žlutou kartu dostává Miloš Moravec (FK Boca Chotěboř). Hostující kapitán na pravé straně zabránil slibně se rozvíjející akci svou rukou a byl potrestaný osobním trestem.
     
    34:07
    Kladno potřebuje tohle klání dohrát, aby získalo chtěné vítězství. Domácí stratég Veselý se snaží své hráče korigovat tak, aby zisk plného počtu bodů uzmul na svou stranu.
     
    34:22
    Chotěboř právě vstřelila branku!
    Tak je tu přece jenom dramatický moment, který by nemusel misky vah převážit na stranu kladenského mužstva. Neboť k bližší tyčce se trefil přízemní střelou JIŘÍ KRATOCHVÍL, který se nyní se svými spoluhráči hecuje. Dojde ještě k vyrovnání? Uvidíme. Asistence: Jan Novotný.
     
    35:46
    Bělovský se prodral díky svému důrazu do parádní pozice! Snad ani tři jeho protihráči tenhle tank nezastavili. Nakonec tečovaný pokus skončil mimo hrací plochu. Kladno se o průběžnou výhru ještě určitě hodně strachuje.
     
    36:39
    Novotného zastavil u lajny Stejskal. Chotěboř je v tuhle chvíli lepším týmem. Nabuzené chce vyrovnat, je to vidět. A brankář Benc své spoluhráče i nadále neúnavně povzbuzuje.
     
    37:02
    Šnídl vyslal dělovku svou levačkou. Benc vyrazil míč do zámezí. Hostům se čas krátí a krátí...
     
    37:39
    Tůma jako by nyní nevěděl, co na pravé straně s míčem. A tak ho Stejskal zkušeně odzbrojil. Kladno působí nervózně. Toho by jeho soupeř rozhodně mohl využít.
     
    38:40
    Stejskal nyní zkušeně podržel míč na svých sálovkách. Čas, to je teď aspekt, který hraje proti Chotěboři. Už ho opravdu nezbývá mnoho.
     
    38:58
    Rozhodnout mohl Vašák! Ocitl se sám před Bencem, jenže vyběhnuvšího soupeře nepřekonal. Chotěboř tak má pořád šanci srovnat.
     
    39:04
    Žlutou kartu dostává Marek Vašák (FK Kladno). Zdržování hry je bezpochyby přestupek, za který se kartovat může. A rozhodčí tuhle situaci vyřešili přesně takto.
     
    39:04
    Oddechový čas pro hosty.
     
    39:21
    Šestý akumulovaný faul hostujícího mužstva znamenal šanci na skórování pro Vašáka. Ale ten svou střelou nedokázal překonat brankáře Bence, jenž zasáhl svou nohou.
     
    39:37
    Čurda míč odevzdal, aby šetřil čas. Určitě chytrý tah kladenského hráče. Jsou to velké nervy pro Kladno, i pro trenéra Veselého, který je nyní ve svém obvyklém, dramatickém živlu.
     
    Konec zápasu.
     
    Férový souboj nakonec dopadl zřejmě spravedlivou výhrou kladenského mužstva, které bylo po většinu času přece jenom aktivnější. Ale na plný bodový zisk se pořádně nadřelo, to nutno podotknout. Chotěboř předvedla bezpochyby sympatický výkon, hnala se v závěru dokonce za vyrovnáním. Leč svou pouť nedotáhla do úspěšného konce, za svůj výkon se stydět nemusí.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou.

    Patrik Sandev


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Boca Chotěboř. Více informací zde.

    Branky: 19. Stejskal (Jaráb), 19. Šnídl (Stejskal), 30. Jaráb (Šnídl) – 2. Jaráb (vla.), 35. Kratochvíl (Novotný)

    Karty:   40. Vašák (KLA) – 27. Bělovský (CHO), 34. Moravec (CHO)


    FK Kladno: Kučera (Tetour) – Stejskal, Vašák, Šnídl, Čurda, Jaráb, Caizl, Šafář, Verner
    FK Boca Chotěboř: Benc – Moravec, Novotný, Staněk, Tůma, Bělovský, Čapek, Vymetal, Kratochvíl

    Rozhodčí: Vrtal, Čurda
    bahis siteleri