Nantes – Toulouse 2:1 (kon.) | Rennes – Saint-Étienne 2:1 (kon.)
konec
Stade Rennes
2:1 (1:1)
AS Saint-Étienne
Neděle 01.12.2019, 17:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Rennes, které porazilo svého soupeře poměrem 2:1 Druhý poločas nám nepřinesl zrovna atraktivní podívanou, naopak jsme sledovali celou řadu nepřesností, a to z obou stran. I tak bylo směrem dopředu aktivnější Rennes, které neustále bušilo do obrany soupeře. Kýžená branka přišla v nastaveném čase, tři body tak zůstávají v Rennes. (18:57:17)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:11.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Damien Da Silva - 2:1
     
    90+4
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči to přeci jenom dokázali! Rennes totiž zahrávalo poslední rohový kop, který se zakroutil přesně hlavu osamoceného DAMIENA DA SILVY, jenž uklidil hrací předmět přesně k bližší brankové konstrukci. Stadion je ve varu!
     
    90+3
    Poté na hranici pokutového území číhal hostující Kolodziejczak, kterému se povedlo zakročit. Akce hostujících hráčů měla hodně krátké trvání.
     
    90+2
    Do nadějného protiútoku se dostával domácí Hunou, který se ještě snažil přenést hru na naběhnuvšího Raphinhu, avšak míč se svezl pouze za autovou lajnu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na žádnou další změnu ve skóre to nevypadá. Oba celky mohou počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, stav je i nadále nerozhodný. Rennes je výrazně aktivnější, nicméně stále bez kýženého střeleckého úspěchu.
     
    86
    Tlak hráčů Rennes neustále sílí, domácí si navíc vybojovalo standardku z levé strany. Bourigeaud centroval do malého vápna, kde jeden z hráčů prodlužoval vedle.
     
    85
    Ani další rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, naopak se hra hodně rychle otočila na opačnou polovinu, kde se po delší době dostal k míči také Mendy.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Sergi Palencia (AS Saint-Étienne).
     
    83
    Třetí rohový kop domácích rozehrál z levé strany Raphinha, který to zkoušel centrem k přední tyči, kde vzdušnou nabídku odklízel na další rohový kop Trauco.
     
    82
    Na pravém křídle spolupracoval Raphinha společně s Leou, nicméně ani jeden z hráčů nevymyslel nic nebezpečného. Avšak i přesto přijde na řadu rohový kop.
     
    81
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Loïs Diony, přichází Mahdi Camara.
     
    80
    Rennes se dožadovalo pokutového kopu, nicméně místo toho bude pouze rohový kop pro domácí. Předchozí zákrok zkoumal také jeden z videorozhodčích.
     
    76
    Do bránění se zapojil také šikula Boudebouz, který na jistotu před dotírajícím protihráčem odehrál balón do zámezí, což přinese další autové vhazování.
     
    75
    Raphinha se kousek od brankové čáry pokoušel otřít míč o napadajícího Moukoudiho, jenomže ten s tímto úmyslem počítal. Rohový kop to nakonec nebude.
     
    74
    Dalekonosné autové vhazování mělo směřovat na Dionyho, který byl velice pečlivě bráněn Da Silvou. Druhý jmenovaný vyhrál souboj, poté posunul míč do rukou Mendyho.
     
    73
    Hodně vysoký nákop hravě zpracoval domácí Traoré, kterému přeci jenom utekl balón za postranní lajnu. Saint-Étienne se přibližuje k velkému vápnu domácích.
     
    72
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Eduardo Camavinga, přichází James Lea Siliki.
     
    71
    K rozehrávce se nakonec postavil Raphinha, který to zkoušel přímo na branku. Jeho pokus skončil pouze na boční síti, Ruffier by i tak střelu kontroloval.
     
    70
    Tohle by mohlo být nebezpečné. Rennes si totiž došlo pro nedovolený zákrok kousek od pokutového území, budeme svědky zajímavé standardní situace.
     
    69
    Druhý poločas skutečně nepřináší nic zajímavého. Naopak si Ruffier vyzkoušel další odkop od své svatyně, ten ale našel pouze jednoho z hráčů soupeře.
     
    68
    Po dalším nedovoleném zákroku se chopil volného kopu hostující Fofana. Na pomoc mu přispěchal Youssouf, kterému se nepovedlo přesněji přenést hru.
     
    67
    Ruffier tak ani v tomto případě nemusel nikterak zasahovat, ba naopak jsme o pár vteřinek později sledovali rozehrávku nakrátko, jenž směřovala na Moukoudiho.
     
    66
    Po delší době jsme sledovali pohlednou akci v podání Rennes. Traoré si na pravém křídle dokázal přichystat centr, po kterém hlavičkoval vysoko nad Bourigeaud.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, v posledních minutách se moc nehraje. Na zemi se pro změnu ocitl Raphinha, který je rovněž ošetřován lékaři.
     
    60
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Denis Bouanga, přichází Arnaud Nordin.
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Theoson Jordan Siebatcheu.
     
    60
    Bourigeaud je v tuto chvíli za postranní lajnou, Rennes tak bude chvíli hrát v početní nevýhodě. To se brzo změní, v tuto chvíli domácí hráči budou moci vhazovat.
     
    59
    Nakonec se jednalo o Bourigeauda, který zřejmě nebude moci pokračovat ve hře. Mohl za to předchozí zákrok, při kterém se domácí hráč snažil odehrát balón.
     
    58
    V osobním souboji se povedlo zasáhnout Traucovi, který se poté snažil proběhnout kolem protihráče. Hlavní sudí přerušil hru, probíhá ošetření domácího hráče.
     
    57
    Niang si hodil míč daleko od nohy, navíc tento záměr dokázal přečíst také pozorný Kolodziejczak. Ten navíc rozehrál velice přesně, neboť našel Youssoufa.
     
    56
    Ani v tomto případě se Ruffierovi příliš nepovedl odkop od branky. Jeho celek přesto udržel míč na útočné polovině, což momentálně vede ke kombinaci.
     
    55
    Maouassa zkoušel odkopávat podél levé autové lajny, avšak našel ve vzduchu pouze jednoho z protihráčů. Následně se k hlavičce vedle branky dostal Hunou.
     
    54
    Hra se přesunula na útočnou polovinu Saint-Étienne, kde si autové vhazování vybojoval Palencia. Tomu utekl míč daleko od nohy, což vedlo k dalšímu faulu.
     
    53
    Saint-Étienne se raději rozhodlo pro mnohem poklidnější kombinaci, při které se do nepříjemného nátlaku dostal Trauco, který vybojoval standardní situaci.
     
    52
    V úvodu druhého poločasu sledujeme celou řadu nepřesností, po další z nich se hrací předmět ocitl za postranní lajnou, vhazovat tak bude moci Palencia.
     
    51
    Jenomže odkop nezamířil vůbec daleko, naopak si ho u středového kruhu dokázal najít domácí Camavinga, kterému se navíc vydařilo také zpracování touše.
     
    50
    Aby toho nebylo málo, tak se daleko s míčem nedostal ani Hunou, který pro změnu narazil hned na dvojici protihráčů. Ruffier bude moci odkopávat od branky.
     
    49
    Rennes se celkem svižnou kombinací dostalo na útočnou polovinu, kde se del Castillo snažil prostrčit nahrávku na kolegu Nianga, včas ale zakročil Moukoudi.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si to po levém křídle namířil vpřed hostující Trauco, který se snažil nastartovat Bouangu, před kterým zasahoval Traoré.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Loïc Perrin, přichází Wesley Fofana.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl maximálně vyrovnanou podívanou. Oba celky se totiž střídaly v držení hracího předmětu, navíc jsme se dočkali hned dvou branek. Nejprve se dostali do vedení hosté, nicméně přesným zásahem se prezentovalo také Rennes, které srovnalo na současných 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Ke konci poločasu jsme sledovali ještě jednu standardku. Boudebouz nakonec rozehrával nakrátko, cvičený signál na Moukoudi ale absolutně nevyšel.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    To jsou věci. Niang si totiž myslel, že byl faulován, nicméně sudí ukázal na opačnou stranu. Domácí útočník si pomohl rukou, čímž k zemi skolil kapitána Perrina.
     
    40
    Žlutou kartu dostává M'Baye Niang (Stade Rennes FC).
     
    39
    U vzdálenější konstrukci si zpracovával míč Niang, jenomže si při tomto činu pomáhal rukou. To uviděl také sudí, který ihned odpískal ve prospěch hostů.
     
    36
    Palencia si prostřednictvím autu pokoušel najít Boudebouze, jenomže druhý jmenovaný hráč narazil pouze do Morela. Rennes se pozvolně přesouvá vpřed.
     
    35
    U postranní lajny si obrannou povinnost splnil Maouassa, který za sebe nepustil dotírajícího Palenciu. To znamená, že druhý jmenovaný bude moci vhazovat.
     
    34
    Ani po zákroku od Da Silvy nebylo pískáno, hlavní sudí nastolil hodně benevolentní metr. Rennes navíc chystalo akci, nahrávka na Nianga byla ale dlouhá.
     
    33
    Dionymu to v souboji s protihráčem trochu podklouzlo, což bylo při vedení osobního souboje klíčové. Místo akce Saint-Étienne tu máme rychlý protiútok.
     
    32
    Po pádu na zem se Hunou dožadoval odpískání nedovoleného zákroku, nicméně sudí nechal pokračovat ve hře. Saint-Étienne se přesto daleko nedostalo.
     
    31
    Málo času na odkop měl domácí brankář Mendy, kterému se před napadajícím Bouangou povedlo odkopnout do bezpečí, kde se navíc nacházel del Castillo.
     
    30
    S míčem si pohrál také brankář Ruffier, který poté místo odkopu zvolil polovysokou nahrávku na pravou stranu, kde se nacházel osamocený Palencia.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Zaydou Youssouf (AS Saint-Étienne).
     
    28
    Maouassa si vyzkoušel provedení dalekonosného autového vhazování, které se snažil poslat na del Castilla, jenomže v souboji byl mnohem důraznější soupeř.
    25. RAPHINHA - 1:1
     
    25
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Netrvalo nikterak dlouho a máme opět vyrovnáno! Rennes se sotva dostalo na útočnou polovinu, kde jsme sledovali velice pohlednou kolmici v podání del Castilla, kterému se mezi obránci povedlo najít RAPHINHU, který tváří v tvář Ruffierovi zamířil na druhou stranu.
     
    24
    Silva si zcela evidentně přidržel protihráče, je tak dalším hráčem, který si pomohl faulem. Hra se hodně často kouskuje, následuje další standardní situace.
     
    23
    V krátkém časovém sledu bylo opět pískáno, tentokráte po zákroku na Palenciu. Saint-Étienne se snažilo rozehrát urychleným způsobem, což nebylo dobré řešení.
     
    22
    K vidění byl další nedovolený zákrok, po kterém rozehrával z vlastní poloviny Moukoudi. Saint-Étienne je nyní aktivnější, nicméně směrem dopředu musí hrát domácí.
    19. Loïs DIONY - 0:1
     
    19
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Do kýženého vedení se dostává hostující celek! Ten totiž rozehrával rohový kop z levé strany, na který si dokázal naskočit jeden z hráčů. Mendymu se povedlo zakročit, avšak k volnému míči se jako první dostal LOIS DIONY, kterému se povedlo zamířit do prázdné branky.
     
    19
    V hlavičkovém souboji tentokráte uspěl domácí Hunou, kterému se povedlo prodloužit míč za sebe. Tam se nacházel pouze Trauco, jenž chyboval při rozehrávce.
     
    18
    Tentokráte Traoré vyprodukoval centr levou nohu, avšak opět ho odehrála připravená obrana. Za šestnáctkou ale číhal Niang, který levačkou mířil kousek vedle.
     
    17
    Hunou s vypětím všech sil udržel na hrací ploše, což mohlo být klíčové. Najednou do šestnáctky proskočil Niang, kterého na poslední chvíli zastavil Youssouf.
     
    16
    Na levém křídle se pokoušel o centrovanou nabídku domácí Maouassa, avšak našel pouze hlavu protihráče. Rennes se i přesto dostalo zpět k volnému míči.
     
    15
    Perrinovi se nepovedlo odehrát míč zrovna přesvědčivým způsobem, avšak za ním se nacházel ještě kolega Moukoudi, který se rychlostně dostal na druhou stranu.
     
    14
    Boudebouz sportovním gestem odevzdal míč soupeři, který tak podnikl další kombinaci. Ta neměla dlouhého trvání, na druhé straně nepřesně nahrával Kolodziejczak.
     
    13
    Traorému se v tísni povedlo odklidit hrací předmět, jenomže jeho kolega Raphinha ho pouze tečoval ven z hrací plochy. Hosté tak budou moci opět vhazovat.
     
    12
    Ruffier se tentokráte chopil rozehrávky volného kopu, který na jistotu poslal daleko na opačnou polovinu hrací plochy, kde se ve vzduchu prosadil Da Silva.
     
    11
    Bourigeaud upadl kousek od středového kruhu, v žádném případě se nejednalo o nedovolený zákrok. Saint-Étienne se přesto nedostalo k volnému balónu.
     
    10
    Na opačné straně to velice pohledným způsobem udělal del Castillo, který se stahovačkou zbavil protihráče, následnou ránu ale dokázal Ruffier zneškodnit nohou.
     
    9
    Bouanga se v krátkém časovém sledu dostal k dalšímu střeleckému pokusu, který nebyl vůbec povedený. Míč se stočil daleko vedle, Mendy tak nemusel zasahovat.
     
    8
    O další útočnou akci se staral Bouanga, který se po manévru na pravou nohu dostal k pohotovému centru. Na hranici malého vápna zasahoval pouze Morel.
     
    7
    K rozehrávce volného kopu se nakonec postavil právě Boudebouz, který to zkoušel prudkým krouceným centrem, jenž se snesl pouze do rukavic Mendyho.
     
    6
    Boudebouz se sympaticky vrhl mezi smečku protihráčů, proti které neměl šanci. I tak jsme sledovali nedovolený zákrok, na řadu přijde standardní situace.
     
    5
    Poprvé si práci s míčem vyzkoušel hostující brankář Ruffier, který místo odkopu zvolil rutinní roztažení do strany, kde si o nahrávku řekl kolega Moukoudi.
     
    4
    Perrin se dostal do nepříjemného nátlaku, ze kterého ho osvobodila píšťalka sudího. Jednalo se o hraní rukou v podání Nianga, který jinak zakročil čistým způsobem.
     
    3
    Hned v úvodu jsme sledovali autové vhazování v podání domácího Maouassy, který si pro spolupráci vybral vedle stojícího Nianga, jenž skončil na zemi.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Mendy – H. Traoré, Da Silva (C), Morel, Maouassa – Raphinha, Bourigeaud, Camavinga, Niang – Hunou, Del Castillo.
    Náhradníci: Salin – Gnagnon, Siliki, Nyamsi, Tait, Siebatcheu.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Moukoudi, Perrin (C), Kolodziejczak – Palencia, Youssouf, M'Vila, Trauco – Boudebouz, Diony, Bouanga.
    Náhradníci: Moulin – M. Camara, Nordin, Berić, Gabriel Silva, Benkhedim, Fofana.

    Rozhodčí: Wattellier – Viala, Berthomieu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    AS Saint-Étienne

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Saint-Étienne, které v tuto chvíli okupuje osmou pozici, což určitě není cílem vedení klubu. Saint-Étienne ztrácí na pohárové pozice pouze jeden bod, situace v horní polovině tabulky je totiž hodně vyrovnaná. Manko mezi čtvrtým a jedenáctým celkem je pouze tříbodové, situace se tak každým hracím dnem mění. Saint-Étienne však našlo ideální herní rytmus, navíc neprohrálo v posledních pěti zápasech v řadě. V tom posledním jsme sledovali vyrovnaný souboj se čtvrtým Montpellier, tento duel nakonec žádnou branku nepřinesl.
     
    Stade Rennes FC

    Fotbalisté Rennes se po třinácti kolech nacházejí na průběžné dvanácté pozici, což znamená spodní polovinu tabulky. Rennes má stále svůj zápas čtrnáctého kola k dobru, v případě vítězství může proniknout až na devátou příčku. Domácí celek tohoto zápasu v minulém kole přišel o dvouzápasovou sérii výher, Rennes si totiž nejprve poradilo s Toulouse výsledkem 3:2, následně zvládlo také další domácí zápas, tentokráte proti Amiensu. Hodně zbytečná byla porážka z posledního hracího dne, Rennes totiž nezvládlo souboj s osmnáctým Dijone, který si připsal vítězství poměrem 2:1.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Stade Rennes FC a AS Saint-Étienne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 25. Raphinha (Del Castillo), 90+4. Da Silva (Bourigeaud) – 19. Diony

    Karty:   40. Niang (REN) – 29. Youssouf (SET), 84. Palencia (SET)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:11.
    Stade Rennes: Mendy – H. Traoré, Da Silva (C), Morel, Maouassa – Raphinha, Bourigeaud, Camavinga (72. Siliki), Niang (60. Siebatcheu) – Hunou, Del Castillo.
    Náhradníci: Salin – Gnagnon, Siliki, Nyamsi, Tait, Siebatcheu, Da Cunha.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Moukoudi, Perrin (C) (46. Fofana), Kolodziejczak – Palencia, Youssouf, M'Vila, Trauco – Boudebouz, Diony (81. M. Camara), Bouanga (60. Nordin).
    Náhradníci: Moulin – M. Camara, Nordin, Berić, Gabriel Silva, Benkhedim, Fofana.

    Rozhodčí: Wattellier – Viala, Berthomieu
    bahis siteleri