Ufa – Magnitogorsk 1:2 (1:2 po s.n.) | Nižněkamsk – Čeljabinsk 6:4 (kon.) | Soči – Jekatěrinburg 2:1 (3:0 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Salavat Julajev Ufa
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Čtvrtek 05.12.2019, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Salavat Julajev Ufa a Metallurgem Magnitogorsk. Duel začíná v 15 hodin.
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Metallurg Magnitogorsk se po děsivém úvodu sezóny pomalu zvedá a blíží se k pozicím zaručujícím účast v bojích o Gagarinův pohár. Metallurg dosud sehrál pětatřicet utkání, ve kterých vybojoval třicet sedm bodů a patří mu devátá pozice Východní konference. Z posledních sedmi duelů však vyhrál jen jednou a opět se topí ve výsledkové krizi. Naposledy padl 2:3 po nájezdech na ledě Jaroslavle. Nejproduktivnějším hráčem je s jednadvaceti body Sergej Mozjakin.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Domácí Ufa je na tom mnohem lépe. Salavat Julajev zatím sehrál třicet šest zápasů a vybojoval v nich čtyřicet dva bodů. S tímto ziskem patří Ufě třetí pozice Východní konference. Na vedoucí Kazaň však ztrácí dvanáct bodů. V posledním duelu dokázala Ufa přerušit sérii porážek a na domácím ledě přehrála Čeljabinsk vysoko 5:2. Nejproduktivnějším hráčem je s dvaatřiceti body Omark.
     
    Vzájemné duely

    30.11.2019 Magnitogorsk – Ufa 1:0
    7.10.2019 Ufa – Magnitogorsk 0:3
     
    Češi a Slováci

    Andrej Nestrašil (MET) – 21 zápasů, 2 góly, 5 asistencí
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, A. Semjonov, Ar. Sergejev, Arzamascev, S. Garejev, Pašnin, Lisovec – Omark, Manninen, Amirov – Burmistrov, M. Majorov, Gimatov – Kadějkin, V. Žarkov, Kugryšev – Pustozjorov, Kartajev, Kuzmin – Soloduchin.

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Děmčenko) – Antipin, Běreglazov, J. Jakovlev, J. Birjukov, Dronov, Matuškin, Vereščagin, Babincev – A. Nestrašil, Paršin, Mozjakin – Rasmussen, Potěchin, O'Dell – Dorofejev, Loktionov, N. Kuljomin – Ljubimov, Timkin, Několenko.

    Rozhodčí: Birin, Judakov – Sadovnikov, Šeljanin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Ufa bude hrát v zeleném, zatímco Magnitogorsk oblékne bílé dresy.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní ruská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Ufa uspěla na úvodním vhazování dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale přihrávka na levé křídlo byla příliš prudká.
     
    00:37
    Andrej Nestrašil zachytil nepřesnou rozehrávku Ufy na modré čáře, prosmýkl se do útočného pásma, ale jeho zakončení zápěstím skončilo na betonu brankáře.
     
    01:10
    Alexej Semjonov se natáhl po odraženém kotouči a protečoval jej ven z obranného pásma. Hosté vlétli do utkání aktivněji a tlačí se do zakončení.
     
    01:40
    Kuljomin nahodil puk do rohu útočného pásma a podobně jako jeho spoluhráči vyrazil na střídačku. Ufa tak může rozjet další útočnou akci.
     
    02:05
    Vladimir Žarkov se prosmýkl do útočného pásma a střelou zápěstím prověřil pozornost hostujícího brankáře. Košečkin jeho pokus ukryl do lapačky.
     
    02:25
    Jakovlev poslal dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nestačil zareagovat a puk následně skončil na zakázaném uvolnění.
     
    02:48
    Vjačeslav Soloduchin napadal rozehrávku Metallurgu v jeho obranném pásmu. Domácí hokejista dohrál jednoho ze soupeřů, ale kotouč nakonec nezískal.
     
    03:10
    Nestrašil získal volný puk ve středním pásmu, ale musel si pomoci zpětnou přihrávkou na obránce. Magnitogorsk se může znovu vydat vpřed.
     
    03:38
    Dennis Rasmussen clonil před brankou domácího mužstva, ale nedokázal kotouč tečovat mezi tři tyče. Magnitka však nadále drží útočnou třetinu.
     
    04:10
    Linus Omark se prokličkoval do útočného pásma, přehodil si puk na bekhend a zakončil. Jeho pokus bekhendem skončil na hrudi brankáře.
     
    04:35
    Metallurgu se nepovedla rozehrávka. Prudká pobídka na levé křídlo byla příliš dlouhá a skončila na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před klecí Magnitogorsku.
     
    05:10
    Eduard Gimatov poslal přihrávku do útočného pásma, jenže jeho spoluhráči v soubojích u hrazení neuspěli a přišli o kotouč.
     
    05:27
    Burmistrov projel do útočného pásma, přehodil si puk na forhend a poslal jej směrem na branku. Hostující brankář Košečkin raději přerušil hru. Vhazuje se po jeho levici.
     
    06:04
    Gleb Kuzmin si z rohu útočného pásma vybruslil mezi kruhy a zakončil zápěstím. Jeho ránu však Košečkin dobře viděl a připsal si povedený zákrok lapačkou.
     
    06:18
    Vjačeslav Soloduchin se před brankou Metallurgu dostal k odraženému puku a pohotově zakončil. Jeho pokus však pozorný Košečkin vykopl pravým betonem.
     
    07:10
    Michail Pašnin získal volný puk na modré čáře a bez váhání jej nahodil směrem na branku soupeře. Domácí hráč ale trefil jen prvního obránce před sebou.
     
    07:35
    Andrej Loktionov projel po pravém křídle do útočného pásma, nicméně jeho pobídka bekhendem skončila na čepeli prvního obránce v dresu domácí Ufy.
     
    08:10
    Jevgenij Timkin projel po pravém křídle do útočného pásma, jenže domácí obránce jeho pohyb skvěle zachytil a tvrdým hitem poslal soupeře na hrazení.
     
    08:35
    Jevgenij Timkin dotíral před brankou domácí Ufy, nicméně brankář Metsola předvedl skvělý zákrok a udržel puk před brankovou čárou.
     
    09:05
    Vjačeslav Soloduchin se prosmýkl do útočného pásma, jenže jeho přihrávka bekhendem skončila u prvního obránce v bílém dresu.
     
    09:37
    Denis Paršin uklidňuje hru Metallurgu za vlastní brankou. Oba týmy mezitím stačily vystřídat. Na led naskakují elitní formace.
     
    10:10
    Eric O'Dell ustál souboj v rohu útočného pásma, poslal bekhendovou přihrávku před branku, jenže tam kraloval pozorný obránce Alexej Semjonov.
     
    10:28
    Právě Semjonov dojel nepřesnou rozehrávku Metallurgu a rozjel další akci domácího mužstva. Jeho nahození na levou stranu skončilo u obránce.
     
    10:55
    Bude se vylučovat. První přesilovku si zahraje Ufa. Běreglazov dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    11:15
    Ufa se už usadila v útočném pásmu a hokejisté v zeleném si hledají prostor pro zakončení. Nikdo z hráčů Ufy však nemohou zakončit.
     
    11:38
    Metallurg se zmocnil odraženého kotouče a hostům se podařilo vyhodit puk přes všechny čáry za branku domácího mužstva. Ufa musí začít nanovo.
     
    12:10
    Alexandr Burmistrov dojel odražený puk v rohu útočného pásma, poslal přihrávku bekhendem na modrou čáru, ale nikdo v zeleném jeho pobídku nezpracoval.
     
    12:55
    Hosté v plném počtu.
     
    13:12
    Eduard Gimatov nastřelil puk z levé strany do útočného pásma, nicméně za jeho pobídkou se nedostal nikdo z domácích hokejistů. Pokračuje hodně opatrný hokej.
     
    13:28
    Žarkov si zpracoval přihrávku za branku soupeře, vybruslil si s kotoučem do střelecké pozice, jenže jeho zakončení forhendem trefilo jen beton pozorného brankáře.
     
    14:10
    Eric O'Dell se chytrou kličkou v obranném pásmu zbavil dotírajícího obránce. Hostující útočník následně projel až do útočného pásma, ale nevypálil.
     
    14:28
    Košečkin vyjel za svou branku a zpracoval si prudké nahození domácího celku letící po hrazení. Hokejisté v zeleném následně získali puk zpátky.
     
    15:10
    Viktor Antipin vyhodil puk z obranného pásma za modrou čáru. Unavení hokejisté Metallurgu následně zamířili na střídačku. Čerstvé síly posílá na led i domácí kouč.
     
    15:37
    Sakari Manninen spěchal za vlastním nahozením do útočného pásma. Finský centr puk sice dojel, ale důrazný Jakovlev jej od něj tělem odstavil.
     
    16:04
    Košečkin měl dobře zakrytý výhled, ale přesto si našel cestičku k nahození od modré čáry a ukryl puk do připravené lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    16:13
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí celek se nakonec dostává do vedení ještě v průběhu úvodní periody! ALEXANDR KADĚJKIN si vzal puk na pravé straně útočného pásma, parádním průnikem se prokličkoval před branku a překonal Košečkina! Asistence: Dmitrij Kugryšev.
    16:13 Alexandr KADĚJKIN - 1:0
     
    17:10
    Vjačeslav Soloduchin uspěl v přetlačované o puk v rohu obranného pásma a bez problémů odehrál kotouč přes modrou čáru do středního pásma.
     
    17:25
    Ufa se dostala pod tlak svého soupeře a domácí hokejisté si znovu raději pomohli vyhozením kotouče do útočného pásma. Metallurg se těžko dostává do zakončení.
     
    18:03
    Kugryšev se dostal k odraženému puku v mezikruží, jenže jeho zakončení forhendem skončilo na betonu pozorného brankáře v bílém dresu.
     
    18:28
    Domácí brankář si dal pozor na zakončení od modré čáry a bez problémů schoval kotouč mezi betony. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:25
    Pavel Dorofejev projel po pravém křídle do útočného pásma, jenže Alexej Semjonov mu nedal ani metr prostoru a skvělým zákrokem jej odstavil od puku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější domácí Ufa. Hokejisté v zeleném byli v úvodní periodě aktivnějším týmem a dočkali se odměny. V 17. minutě se po pěkném průniku prosadil Alexandr Kadějkin! Hosté už se ve zbytku třetiny nezmohli na odpověď. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    Střely na branku: 13 – 13
     
    Další třetina začne přibližně v 15:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Ufa uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale přihrávka na levé křídlo byla příliš prudká.
     
    20:28
    Andrej Nestrašil projel po levém křídle do útočného pásma, jenže jeho prudká přihrávka před branku skončila na holi dobře postaveného Semjonova.
     
    21:10
    Linus Omark projel do útočného pásma, zadovkou chtěl udělat prostor pro Manninena, ale finský centr domácího celku příklepem trefil brusli prvního soupeře.
     
    21:35
    Alexandr Burmistrov udělal oblouk ve středním pásmu a nahodil puk do pásma útočného. Na jeho pobídku nakonec nedosáhl nikdo v zeleném dresu.
     
    22:10
    Až nyní se do útoku vydal také Metallurg, jenže Bogdan Potěchin z ostrého úhlu trefil jen boční oblouk domácí klece. Vhazuje se po levici Metsoly.
     
    22:31
    Vladimir Žarkov nabral velkou rychlost na levém křídle, prosmýkl se do útočného pásma, jenže jeho ránu na přední tyč Košečkin bez problémů vykopl.
     
    23:10
    Alexandr Kadějkin se prokličkoval do útočného pásma, ale nesetkal se s podporou svých spoluhráčů. Hostující Magnitogorsk může na chvíli uklidnit hru.
     
    23:35
    Košečkin si musel dát pozor na dorážku z levého kruhu. Hostující brankář se stačil přesunout k brankové konstrukci a vykopl puk mimo nebezpečný prostor.
     
    24:04
    Omark objel branku hostujícího celku a bekhendem hledal osamoceného Manninena. Druhý jmenovaný na jeho přihrávku o kousek nedosáhl.
     
    24:24
    Bogdan Potěchin objel branku domácího mužstva a přihrál na modrou čáru. Následné zakončení však skončilo na betonu připraveného Metsoly.
     
    25:10
    Manninen se dostal k propadnutému puku v útočném pásmu, krásně si jej zpracoval a tlačil se do zakončení. Košečkin na poslední chvíli utěsnil mezírku mezi betony.
     
    25:24
    Rodion Amirov byl příliš netrpělivý při přechodu do útočného pásma a projel do třetiny ještě před kotoučem. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    26:02
    Michail Pašnin operuje s pukem na modré čáře a vyčkává na lepší nabídku svých spoluhráčů. Hokejisté Magnitogorsku nyní hrají skvělou osobní obranu.
     
    26:25
    Paršin si nabruslil na krásnou přihrávku na levé křídlo, ale neprosmýkl se do útočného pásma. Pokračuje velmi soubojový obraz hry z první třetiny.
     
    27:05
    Viktor Antipin objel branku domácího celku a forhendem poslal přihrávku mezi kruhy. Na jeho pobídku nezareagoval nikdo v bílém a puk skončil u hráčů Ufy.
     
    27:29
    Maxim Majorov spěchal za odraženým pukem do útočného pásma, ale při jednom z bruslařských manévrů ztratil balanc a poroučel se k zemi.
     
    28:02
    Zachar Arzamascev se snažil zachytit rozehrávku soupeře, ale kotouč od jeho hole vyletěl mimo ledovou plochu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    28:19
    Vladimir Žarkov kouzlil s pukem v rohu útočného pásma. Domácí útočník se krásnou kličkou zbavil Ljubimova, jenže následnou přihrávkou připravil domácí celek o útočné pásmo.
     
    29:10
    Michail Pašnin projel s pukem na hokejce na modrou čáru, kde jej zdvojili zadáci v bílém a nedovolili mu přesně zakončit.
     
    29:36
    Alexej Pustozjorov se v obranném pásmu zbavil napadajícího soupeře a bez problémů rozehrál odrazem o mantinel. Hráči Ufy mohou pokračovat v aktivitě.
     
    30:10
    Je za námi polovina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně vyrovnané utkání. Aktivnější Ufa je zatím o branku napřed a nepouští soupeře do vyložených šancí.
     
    30:25
    Lisovec obdržel přihrávku zpoza branky, přehodil si puk na forhend a pohotově zakončil. Jeho přízemní pokus mířil k levé tyči, ale brankář stačil vykopnout beton.
     
    31:10
    Kuljomin zavezl puk do útočného pásma, nahodil jej za branku, nicméně nikdo v bílém za jeho pobídkou nepokračoval. Ufa tak získala puk zdarma.
     
    31:38
    Jakovlev rozjel další útočnou akci hostujícího mužstva, nicméně na jeho nahození nedosáhl nikdo v dresu aktivního Metallurgu.
     
    32:05
    Manninen projel středem ledové plochy až do útočného pásma a zakončil příklepem. Košečkin jeho střelecký pokus dobře viděl a vykopl puk levým betonem.
     
    32:28
    Metsola si dal pozor na střelu z pravého kruhu a bez problémů ukryl kotouč mezi betony. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    33:07
    Stanislav Garejev projel do útočného pásma a bez váhání zakončil. Jeho střelu zápěstím brankář dobře viděl a vyrazil puk ramenem mimo tři tyče.
     
    33:28
    Kuljomin spěchal za přihrávkou na pravé křídlo, jenže pobídka byla příliš prudká a skončila na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí zpátky před Košečkina.
     
    34:05
    Ufa opět vybojovala puk v obranném pásmu a uklidňuje dění na hrací ploše. Burmistrov nabádá své spoluhráče k větší aktivitě.
     
    34:38
    Jevgenij Lisovec skvěle zvládl souboj v rohu obranného pásma a obral o puk rozjetého soupeře. Domácí hokejisté zcela dominují dění na ledové ploše.
     
    35:04
    Juha Metsola si dal pozor na nahození ze středního pásma a bez problémů vyrazil puk směrem k vlastním spoluhráčům.
     
    35:28
    Linus Omark ujel obraně hostujícího celku a hnal se sám na Košečkina! Domácí střelec se pokusil o bekhendový blafák, ale hostující brankář vytáhl skvělý zákrok!
     
    36:05
    Philip Larsen se prudkou brzdou zbavil dotírajícího soupeře v rohu ledové plochy a poslal přihrávku před branku. Dojíždějící Lisovec se k zakončení nedostal.
     
    36:19
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Metallurg se nakonec dočkal vytoužené branky! NIKOLAJ KULJOMIN projel do útočného pásma, naznačil střelu a po krátkém manévru prostřelil Metsolu ránou do horního rohu! Asistence: Pavel Dorofejev.
    36:19 Nikolaj KULJOMIN - 1:1
     
    37:05
    Viktor Antipin uklidňuje hru Metallurgu za vlastní brankou. Hostující hráč nakonec poslal přihrávku na levou stranu, kde kralovali hráči Ufy.
     
    37:29
    Jegor Jakovlev se manévrem za vlastní brankou zbavil dotírajícího soupeře a poslal puk mimo nebezpečný prostor. Metallurg je na dobré vlně a tlačí se do útoku.
     
    38:10
    Grigorij Dronov chtěl pro Magnitogorsk udržet útočné pásmo, jenže kotouč mu přeskočil přes čepel a utekl mu do středního pásma.
     
    38:28
    Další zakončení od modré čáry zablokoval obětavým pádem obránce domácího celku.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:25
    Stanislav Garejev svedl souboj v rohu ledové plochy. Domácí útočník přetlačil Kuljomina, ale nepřesnou rozehrávkou daroval puk zpátky hostům.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! S průběhem prostřední periody mohou být spokojenější hosté. Metallurg totiž přestál další šance domácí Ufy a dočkal se vyrovnání. Přesnou střelou překonal brankáře aktivní Nikolaj Kuljomin. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:1.
     
    Střely na branku: 30 – 25
     
    Další třetina začne přibližně v 16:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Ufa uspěla na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže vinou nepřesné kombinace se nechal připravit o puk.
     
    40:35
    Sakari Manninen si nabruslil na dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže měl proti sobě dva obránce v bílém, kteří mu nedali prostor ke střele.
     
    41:05
    Kadějkin si na druhé straně bleskově přehodil puk na forhend a prověřil pozornost domácího brankáře. Metsola měl dobrý výhled a ukryl puk mezi tělo a ruku.
     
    41:19
    Eric O'Dell si nabruslil na přihrávku do útočného pásma, připravil si puk pro střelu forhendem, nicméně jeho zakončení prosvištělo nad horní tyčkou.
     
    41:21
    Metallurg si zahraje přesilovku. Sergejev dostává dvě minuty za hrubost.
     
    42:00
    Domácí hokejisté se zmocnili odraženého puku a bez problémů jej vyhodili přes všechny čáry za branku soupeře. Metallurg musí zahájit novou akci od Košečkina.
     
    42:25
    Mozjakin dostal přihrávku na levý kruh, přehodil si puk na forhend, jenže jeho pobídku mezi kruhy dokázal jeden z bránících hráčů vypíchnout do bezpečí.
     
    43:00
    Znovu se hokejistům domácí Ufy podařilo vyhodit puk přes všechny čáry až za branku Magnitogorsku. Hostům se tato přesilovka vůbec nepovedla.
     
    43:21
    Domácí v plném počtu.
     
    44:05
    Metsola si dal znovu pozor na dělovku od mantinelu a pravým betonem vykopl kotouč do rohu ledové plochy. Odražený puk pak vybojovali domácí hráči.
     
    44:28
    Sakari Manninen zavezl puk do rohu útočného pásma, jenže zadovkou poslal přihrávku na modrou čáru, kde si Eduard Gimatov nepotykal se zpracováním.
     
    45:10
    Burmistrov zavezl puk do útočného pásma, hledal Omarka, jenže druhý jmenovaný byl dobře střežen jedním z důrazných obránců Metallurgu.
     
    45:35
    Jegor Jakovlev obdržel přihrávku na levou stranu hrací plochy a protečoval puk do útočného pásma. Jeho pobídku následně dojeli jen zadáci v zeleném.
     
    46:10
    Jevgenij Lisovec vypálil od modré čáry, nicméně jeho dělovka mířila daleko od branky Magnitogorsku. Hráči v bílém poté bez problémů získali puk pro sebe.
     
    46:30
    Vjačeslav Soloduchin dostal přihrávku do středního pásma a pohotově hledal rozjetého Maxima Majorova. Druhý jmenovaný ztroskotal hned na modré čáře.
     
    47:05
    Andrej Nestrašil se pokusil překvapit brankáře domácího celku zakončením na přední tyč. Košečkin se dobře přesunul a prostor u tyčky si pokryl.
     
    47:35
    Viktor Antipin poslal přihrávku na modrou čáru, odkud následně zakončoval Roman Ljubimov, ale jeho dělovku Metsola čistě viděl a vyrazil puk hřbetem lapačky.
     
    48:40
    Metsola vyjel za svou branku a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Ani jeden z týmů se v závěrečné periodě nemůže dostat do šancí.
     
    49:05
    Nikolaj Kuljomin poslal přihrávku na modrou čáru, kam si nabruslil Sergej Mozjakin, nicméně druhý jmenovaný si puk nezpracoval dobře a Eduard Gimatov odpálil kotouč do bezpečí.
     
    49:45
    Birjukov dojel nahození do obranného pásma a dojíždějícím soupeřem vyhodil puk do středního pásma. Hráči v bílém mohou zaútočit.
     
    50:08
    Metsola si musel dát pozor na neposedný kotouč. Domácí brankář nakonec dokázal kontrolovat odraz neposedného kotouče.
     
    50:38
    Dmitrij Kugryšev zavezl puk do útočného pásma, nicméně jeho pokus skončil na hrudi dobře postaveného brankáře v bílém dresu. Pokračuje obrovská bitva.
     
    51:10
    Alexej Semjonov vyslal krásnou přihrávku do útočného pásma, nicméně na jeho pobídku nedosáhl Vjačeslav Soloduchin a obrana Magnitogorsku opět uklidnila hru.
     
    51:35
    Sergej Mozjakin získal volný puk u mantinelu a vybruslil si mezi kruhy. Zkušený útočník Metallurgu následně zakončil zápěstím, ale jeho pokus trefil obránce.
     
    52:10
    Metsola si musel dát pozor na další nebezpečný odraz kotouče. Tentokrát ještě stačil dorážet Nikolaj Kuljomin, ale finský brankář našel kotouč ve výstroji.
     
    52:19
    Domácí Ufa dostává skvělou možnost. Hostující Jevgenij Birjukov totiž dostává dvě minuty za sekání.
     
    53:05
    Philip Larsen nahodil puk na branku hostujícího celku. Košečkin však předvedl vynikající postřeh a vyrazil puk do rohu kluziště. Ufa stále drží pásmo.
     
    53:32
    Larsen pro změnu zkusil střelu zápěstím letící do horního rohu branky, jenže jeho další pokus srazil obětavý obránce mimo tři tyče.
     
    54:10
    Manninen se natahoval po odraženém puku, ale netrefil jej zrovna ideálně. Kotouč se finskému hráči svezl po čepeli a skončil na betonu brankáře.
     
    54:19
    Hosté v plném počtu.
     
    55:10
    Jevgenij Lisovec projel do útočného pásma, přehodil si kotouč na forhend, ale jeho zakončení skončilo na brusli pozorného obránce.
     
    55:28
    Alexej Běreglazov si v rohu obranného pásma splnil obranné povinnosti a odstavil od kotouče rozjetého soupeře. Hosté podle všeho hrají na prodloužení.
     
    56:10
    Jevgenij Timkin získal odražený puk v rohu ledové plochy a bekhendem jej vyhodil do bezpečí. Ani jeden z týmů se v posledních minutách není schopen dostat do zakončení.
     
    56:38
    Philip Larsen vyvezl puk do středního pásma a poslal prudkou přihrávku na modrou čáru. Na jeho pobídku však nedokázal zareagovat nikdo v zeleném.
     
    57:10
    Burmistrov poslal nahození do útočného pásma, nicméně jeho pobídka skončila u připraveného obránce. Puk se poté odrazil do středního pásma.
     
    57:32
    Mozjakin se prosmýkl mezi kruhy, odkud zakončil zápěstím, ale jeho projektil prosvištěl vysoko nad horní tyčí branky domácí Ufy.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:17
    Omark si vzal odražený puk v rohu útočného pásma a zadovkou jej poslal mezi kruhy. Nikdo v zeleném na jeho pobídku nedosáhl a Magnitogorsk vyvezl puk za modrou čáru.
     
    59:10
    Andrej Nestrašil projel s pukem na modrou čáru, nahodil jej za domácí klec a se svými spoluhráči odjel na střídačku. Vše nasvědčuje tomu, že uvidíme prodloužení.
     
    59:27
    Manninen ještě zkoušel překonat Košečkina střelou od levého mantinelu, nicméně hostující brankář měl dobré postavení a slabý pokus bez problémů kryl.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut hry nám o vítězi dnešního souboje nerozhodlo. Domácí Ufa byla sice ve třetí části o něco aktivnější, ale Košečkin vytáhl několik důležitých zákroků a nepustil kotouč za svá záda. O vítězi dnešního souboje tak rozhodne pětiminutové prodloužení nebo následné samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 38 – 34
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Manninen uspěl na úvodním vhazování prodloužení. Ufa se následně vydala do útočného pásma, ale Omark musel udělat oblouk zpět za modrou čáru.
     
    60:32
    Tentokrát už Omark dokázal zakončit, nicméně jeho pokus zápěstím prosvištěl kolem levé tyčky hostující branky. Košečkin zasahovat nemusel.
     
    61:15
    Kuljomin projel s pukem do útočného pásma, jenže krátkou kličkou se nezbavil rozjetého soupeře a nechal se od kotouče odstavit.
     
    61:34
    Jakovlev si netroufl na zakončení a nechal se vytlačit do středního pásma. Ani v úvodních minutách prodloužení se týmy zrovna neženou do útoku.
     
    62:05
    Arťom Sergejev získal odražený puk u vlastní branky, rozjel aktivního Kadějkina, který se sice natlačil před branku, ale místo kotouče dostal za brankovou čáru své tělo.
     
    62:27
    Metsola vytáhl zákrok večera! Viktor Antipin našel přihrávkou zpoza branky Ljubimova, jež pohotově zakončil příklepem, ale Metsola neskutečně vykopl levý beton!
     
    63:06
    Metsola si dal pozor na další zakončení od modré čáry a ukryl puk do lapačky. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    63:24
    Domácí postupovali ve dvou hráčích proti jedinému obránci v bílém dresu. Alexandr Burmistrov to vzal na sebe, ale střelou zápěstím minul vzdálenější tyč.
     
    63:46
    Roman Ljubimov zůstal zcela osamocený před domácí brankou, měl moře času na zakončení, ale jeho pokus zápěstím na poslední chvíli přizvedl do ochranní sítě Burmistrov, který předvedl obětavou rybičku!
     
    64:10
    Domácí se snažili kombinovat v útočném pásmu, jenže zadáci Magnitogorsku byli hodně důrazní a zastavili snad druhou přihrávku.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani pětiminutové prodloužení nám vítěze nepřineslo! O držiteli druhého bodu tak budou muset rozhodnout samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 40 – 36
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel Roman Ljubimov, který recept na domácího brankáře nenašel.
     
    1. série
    0:0
    Ani domácí Eduard Gimatov nedokázal puk přizvednout nad Košečkinův beton.
     
    2. série
    0:0
    Loktionov zkoušel podobný kousek jako Gimatov, ale Metsola byl připraven.
     
    2. série
    0:0
    Domácí střelec Kadějkin pro změnu zvedal puk nahoru bekhendem, ale trefil lapačku Košečkina.
     
    3. série
    0:1
    Metallurg se dostává do vedení. Eric O'Dell překonal bezmocného brankáře.
     
    3. série
    0:1
    Dmitrij KUGRYŠEV neproměňuje.
     
    4. série
    0:1
    Kuljomin hledal mezírku mezi betony, ale brankář utěsnil prostor.
     
    4. série
    1:1
    Je srovnáno! Kugryšev zvolil zakončení mezi betony a trefil mezírku.
     
    5. série
    1:1
    Andrej Nestrašil se pokusil o blafák do forhendu, ale Metsola se stačil přesunout.
     
    5. série
    1:1
    Burmistrov si sice dokázal Košečkina položit, ale neposlal puk nad jeho beton.
     
    6. série
    1:1
    Dmitrij KUGRYŠEV neproměňuje.
     
    6. série
    1:1
    Eric O´Dell hledal prostor nad betonem, ale ani on netrefil.
     
    7. série
    1:1
    Omark sice klamal rameny, ale Košečkin udržel beton na ledě.
     
    7. série
    1:1
    Ani Ljubimov není úspěšný. Metsola mu puk vypíchl hokejkou.
     
    8. série
    1:1
    Amirov tlačil kotouč k levé tyči, nicméně Košečkin se stačil přesunout.
     
    8. série
    1:1
    Sergej Mozjakin vyzkoušel střelu na lapačku, ale Metsola se nenechal překvapit.
     
    9. série
    1:1
    Majorov vypálil zápěstím z mezikruží a trefil Košečkina někam pod krk.
     
    9. série
    1:1
    Ljubimov se rozjel znovu, ale nenašel mezírku mezi betony domácího brankáře.
     
    10. série
    1:1
    Neskutečný výkon brankářů! Kugryšev také nedokázal přesně zakončit.
     
    10. série
    1:2
    Je rozhodnuto! Loktionov si rozhýbal brankáře a procedil kotouč do sítě!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Metallurg Magnitogorsk.
    Autorem rozhodujícího nájezdu je ANDREJ LOKTIONOV!
    Andrej LOKTIONOV - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Z vítězství se nakonec raduje hostující Magnitogorsk, který o svém triumfu rozhodl v samostatných nájezdech. Ty trvaly dlouhých deset sérií. V té desáté domácí Kugryšev svůj nájezd neproměnil, zatímco Andrej Loktionov byl úspěšný.
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Nestrašil (MET) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:03
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 6380 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (17:38:56)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 17. Kadějkin (Kugryšev) – 37. N. Kuljomin (Dorofejev), rozh. náj. Loktionov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Roman Ljubimov (MET)
    0:0   Eduard Gimatov (UFA)
    2. série:
    0:0   Andrej Loktionov (MET)
    0:0   Alexandr Kadějkin (UFA)
    3. série:
    0:1   Eric O'Dell (MET)
    0:1   Dmitrij Kugryšev (UFA)
    4. série:
    0:1   Nikolaj Kuljomin (MET)
    1:1   Dmitrij Kugryšev (UFA)
    5. série:
    1:1   Andrej Nestrašil (MET)
    1:1   Alexandr Burmistrov (UFA)
    6. série:
    1:1   Dmitrij Kugryšev (UFA)
    1:1   Eric O'Dell (MET)
    7. série:
    1:1   Linus Omark (UFA)
    1:1   Roman Ljubimov (MET)
    8. série:
    1:1   Rodion Amirov (UFA)
    1:1   Sergej Mozjakin (MET)
    9. série:
    1:1   Maxim Majorov (UFA)
    1:1   Roman Ljubimov (MET)
    10. série:
    1:1   Dmitrij Kugryšev (UFA)
    1:2   Andrej Loktionov (MET)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, A. Semjonov, Ar. Sergejev, Arzamascev, S. Garejev, Pašnin, Lisovec – Omark, Manninen, Amirov – Burmistrov, M. Majorov, Gimatov – Kadějkin, V. Žarkov, Kugryšev – Pustozjorov, Kartajev, Kuzmin – Soloduchin.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Děmčenko) – Antipin, Běreglazov, J. Jakovlev, J. Birjukov, Dronov, Matuškin, Vereščagin, Babincev – A. Nestrašil, Paršin, Mozjakin – Rasmussen, Potěchin, O'Dell – Dorofejev, Loktionov, N. Kuljomin – Ljubimov, Timkin, Několenko.

    Rozhodčí: Birin, Judakov – Sadovnikov, Šeljanin

    Diváci: 6380
    bahis siteleri