Augsburg – Mohuč 2:1 (kon.) | Dortmund – Düsseldorf 5:0 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 1:0 (kon.)
Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.) | RB Lipsko – Hoffenheim 3:1 (kon.) | Leverkusen – Schalke 2:1 (kon.)
konec
RB Lipsko
3:1 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 07.12.2019, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, přeji Vám hezký zbytek večera. (17:32:17)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 14:5.
     
    Lipsko poráží Hoffenheim 3:1 a v bundesligové tabulce si upevňuje druhou příčku. Vedoucí Mönchengladbach má jen o bod více, naopak ztráta Bayernu, který klesl až na šesté místo, narostla už na šest bodů. Dnes se Býci opět mohli spolehnout na Tima Wernera, který se postaral o dva góly. K vyrovnání Roberta Lewandowského na čele tabulky střelců tak německému reprezentantovi schází už jen jedna trefa. Po brance na 2:0 domácí hru kontrolovali, ve třiaosmdesáté minutě jejich vedení ještě navýšil Marcel Sabitzer. Hosté se dočkali alespoň čestného úspěchu, po rohu se se štěstím prosadil Ermin Bičakčić.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté se ještě snaží něco vymyslet a alespoň lehce zdramatizovat závěr druhého poločasu, jejich soupeř si ale dvoubrankové vedení už bez obtíží pohlídá.
     
    90+1
    Samssékou zariskoval ve středu pole, těžit z toho mohl Nkunku. I když byl nalevo úplně volný Poulsen, francouzský záložník se rozhodl pro střelu, kterou Baumanna neohrozil.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Tak fotbalisté Hoffenheimu se nakonec přeci jen dočkávají čestného zásahu a krátce před vypršením základní hrací doby snižují na 1:3. Baumgartnerův centr od rohového praporku dolétl k ERMINU BIČAKČIĆOVI, který jej ramenem usměrnil za Gulácsiho záda.
     
    88
    Robert Skov nejprve na půli hřiště zákrokem na hranici pravidel atakoval Laimera, poté předvedl povedené sólo a získal pro hostující mužstvo rohový kop.
     
    87
    Oba hráči se zdají býti v pořádku, Nkunku i Bebou se po krátkém pobytu za postranní čarou vrací zpět do hry. Domácí mezitím opět kontrolují balon a užívají si ovace z ochozů.
     
    86
    Až nyní jsou poprvé do hry povoláni zdravotníci, kteří spěchají z obou střídaček. Ti domácí se věnují Nkunkuovi, péči hostujících si žádá Ihlas Bebou.
     
    85
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Hannes Wolf.
     
    84
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Dennis Geiger, přichází Christoph Baumgartner.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Marcel Sabitzer (RB Lipsko).
     
    83
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Nyní můžeme už se stoprocentní jistotou říct, že z dnešního utkání si fotbalisté Lipska odnesou tři body! Hosté vrhli veškeré síly do ofenzivy a nechali vzadu otevřené vrátka. Z levé strany postupující Nkunku ještě na Baumanna nevyzrál, s dorážkou MARCELA SABITZERA už nemohl německý gólman nic dělat.
     
    82
    Timo Werner dnes podnikl neuvěřitelné množství sprintových náběhů a únava si na něm možná začíná vybírat svou daň. Německý útočník nešťastně podklouzl, aut pro hosty.
     
    81
    Další rychlý výpad Býků skončil ještě dříve než začal, Timo Werner tentokráte nenačasoval svůj náběh ideálně a byl přichycen v ofsajdu.
     
    80
    Skvělý Baumann! Německý gólman jen potvrzuje má předchozí tvrzení, nyní nejprve zastavil další Wernerův průnik a o chvíli později jej střelou z otočky nepřekonal ani Nkunku.
     
    79
    Na levé straně číhající a relativně zapomenutý Sabitzer s k míči nedostal, obránce Hoffenheimu zastoupil vybíhající Baumann, který dnes chytá opravdu slušně.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 11. Werner (Schick), 52. Werner (pen.), 83. Sabitzer – 89. Bičakčić (Baumgartner)

    Karty:   54. Halstenberg (RBL), 77. Laimer (RBL), 84. Sabitzer (RBL) – 51. S. Posch (HOF)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 14:5.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Laimer, Demme (C) – Sabitzer, Forsberg (66. Nkunku) – Werner (85. H. Wolf), Schick (61. Y. Poulsen).
    Náhradníci: Mvogo – Saracchi, Haidara, Y. Poulsen, Lookman, Nkunku, Cunha, Mukiele, H. Wolf.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Bičakčić, Akpoguma, S. Posch (58. Bebou) – Kadeřábek, Geiger (84. Baumgartner), Grillitsch, Samassékou, Skov – Adamjan, Kramarić.
    Náhradníci: Pentke – Stafylidis, Nordtveit, Rupp, Bebou, Baumgartner, Ribeiro, Locadia, Bogarde.

    Rozhodčí: Deniz Aytekin – Christian Dietz, Eduard Beitinger
    ocianews.com