Slavia – Kadaň 4:3 (kon.) | Poruba 2011 – Frýdek-M. 0:3 (kon.) | Chomutov – Havířov 3:2 (kon.)
Litoměřice – Vsetín 2:1 (kon.) | Přerov – Sokolov 3:1 (kon.) | Motor ČB – Prostějov 6:0 (kon.)
Benátky n/J – Ústí n/L 1:3 (kon.) | Jihlava – Třebíč 3:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 07.12.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 966 diváků. Druhá nejvyšší návštěva Jihlavy v sezoně. (20:09:53)
     
    Dnešní utkání je tímto definitivně za námi. V hostujícím kotli zahořelo pár menších dýmovniček, žádný větší mlžný opar se však nevytvořil. Situace na stadionu se postupně uklidnila a diváci postupně odchází, což je i signál pro mne, abych se s vámi rozloučil.

    Dukla se umístila po základní části na devátém místě, na osmý Havířov scházely dva body, což ve výčtu všeho může dost Jihlavské mrzet. Třebíč naopak zakončila základní část na 12. místě a na deváté místo ztrácí sedm bodů.

    Z mé strany je to dnes skutečně vše. Z dnešního onlajnového dvojboje se s vámi loučím a po reprezentační pauze se opět do Jihlavy vrátíme. Do té doby užívejte života, laďte vánoční formu a budeme se těšit napočtenou!
     
    Jeden ze šlágrů 30. (a posledního) kola základní části Chance ligy je za námi a slavit mohou jihlavští hráči, kteří dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu a připsat si tříbodový zisk na své konto, který jim pomůže do druhé části soutěže. Dlouho to ale vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, neboť oba týmy předváděly vyrovnaný výkon. Zlomový moment se ale ukázal v podobě gólu Ondřeje Matýse v čase 47:28. I přesto, že Třebíč po inkasované trefě zvýšila aktivitu, tak to k vyrovnání nevedlo, Duklu v tomhle případě zachránila nastřelená tyč. V závěru hosté krutě doplatili na dva fauly za sebou, čímž se vystavili oslabení a nedokázali se tak dostat do tlaku v posledních minutách. Tříbodový zisk pak naopak zpečetil pro Duklu Tomáš Chlubna, který si tak může po zápase společně s Janem Brožem užívat ovací.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Daniel Kolář tvrdě složil Michala Kunce v obranném pásmu a orámoval nám tak toto skvělé utkání.
     
    59:07
    Jsme v poslední minutě dnešního regionálního souboje. Třebíč se ještě sympaticky snaží o návrat do zápasu, Jihlava jej však kontroluje poměrně s přehledem.
    58:23 Tomáš CHLUBNA - 3:1
     
    58:23
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tři body dnes zůstávají v Jihlavě, to je nyní více než pravděpodobné! Furch nedokázal vyhodit puk z předbrankového prostoru, Lukáš Anděl mu jej uzmul a vznikla situace, kde zůstali dva hráči Jihlavy sami před Jekelem. Anděl řešil situaci jednoduše, postrčil vedle sebe na TOMÁŠE CHLUBNU, který trefil prázdnou část branky – 3:1! Asistence: Lukáš Anděl.
     
    57:54
    Pohl si vyjel z osy a vystřelil od modré, jeho pokus tečoval ještě těsně před brankou Illéš, ale jenom do ochranné sítě. Přesto tam byl zřejmě zákrok Jekela, neboť se i tak vhazuje před třebíčskou kasou.
     
    57:36
    Třebíč v závěru těžce platí za svoji nedisciplinovanost. Martin Šťovíček (TRE) za brankou Jekela tvrdě naremploval Vyviala na mantinel a za tento nešetrný zákrok dostává dvě trestné minuty, klasifikace krosček. Třebíč si navíc bere timeout do posledních minut.
     
    57:07
    Lichanec předvedl další skvělý forčeking, čímž dostal hosty pod tlak a dost zbrzdil jejich další pokus o útok.
     
    56:24
    Vodný se dostal do brankoviště po souboji na brankovišti, navíc branka vyskočila ze svého postavení. Proto je hra přerušena, vhazovat se i tak bude v útočném pásmu Třebíče.
     
    55:43
    Machač se ocitl sám mezi kruhy po přihrávce od Harkabuse a diváci už skoro křičeli gól, jenže Machačovi v poslední chvíli sklouzl puk z hole!
     
    54:51
    Přes půl přesilovky Dukly je pryč a Jihlava stále drží pásmo. Výborně to udělal Fronk, jenže jeho krosová nahrávka na Chlubnu byla zastavena a Třebíč vyhazuje.
     
    54:05
    Dvě střely Jana Holého z modré přinesly drobné nebezpečí před třebíčskou branku. Poprvé nedokázal Lukáš Anděl dorazit puk do branky, podruhé pro změnu vytěsnil kotouč ramenem Jekel.
     
    53:44
    Lukáš Nedvídek (TRE) předvedl nebetyčnou klukovinu, za kterou bude po komerční pauze mířit na trestnou lavici! Šest minut a 16 sekund před koncem je vyloučen za hrubost, když zcela mimo hru udeřil Tomáše Harkabuse pěstí do obličeje.
     
    52:31
    Domácí sice nepovedeně rozehráli, situaci však dokázali zachránit a vyšachovat dva třebíčské obránce ze hry. Přesilovka ale už začíná ztrácet energii z úvodu a vypadá to, že to HST ubrání.
     
    52:01
    A budou ho držet i nadále, neboť Tomáš Chlubna vyslal překvapivý pokus od modré na Jekela, který reagoval až v pozdější fázi a lapačkou poslal kotouč do ochranné sítě.
     
    51:19
    Anděl si vybruslil ze své pozice až na pravý kruh a střílel přes obránce, ten sice jeho střelu přizvedl, ale kýžený efekt to pro Jihlavu nemělo. Domácí však stále drží pásmo.
     
    50:55
    Jihlava si v signalizované výhodě vytvořila několik dobrých střel, které ale nekončí nějakým větším vzrušením na stadionu. Proto můžeme přejít k vyloučení, neboť Šimon Szathmáry (TRE) zezadu přidržel Čachotského při rozjezdu a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    50:15
    Dukla přestala po vedoucím gólu prakticky hrát a Třebíč je nyní v ohromném laufu. Cítí totiž, že by se mohla rychle dotáhnout na cenný remízový stav.
     
    49:52
    Nemuseli se však dostat už z další situace, kdy Pohlovu nahrávku napříč kluzištěm zachytil Michálek a zpoza branky nahrál na Nedbala, který z pravého kruhu rozezvučel levou tyč Brožovy branky! Stínující Staněk si následně skoro srazil puk do kasy, domácí gólman ale i tuto situaci vyřešil ke spokojenosti jihlavských fanoušků!
     
    49:01
    Třebíč nicméně po inkasovaném gólu zvýšila útočnou aktivitu a okamžitě se natlačila před Brožovu branku, kde to několikrát trošku zahořelo, ale nakonec se z toho domácí dostali.
    47:28 Ondřej MATÝS - 2:1
     
    47:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tenhle pardubický perníček Třebíči rozhodně nechutná! Domácí nakonec dokázali udržet kotouč v pásmu a ONDŘEJ MATÝS z osy hřiště nahrál na Petera Lichance, který se rozhodl nabruslit si mimo střelecký úhel, následně vrátil zpět pro Matýse, který už poměrně z těžké pozice vrátil puk do kasy – 2:1! Asistence: Peter Lichanec.
     
    46:13
    Staněk vyslal přes nadskakujícího Harkabuse střelu na vzdálenější tyč, z klubka těl před brankou se ale vynořila Jekelova lapačka, která puk shrábla a zastavila hru.
     
    46:04
    Komerční přestávka po tvrdé střele Pohla, přizvednuté do ochranné sítě, přerušuje hru a dává prostor atmosféře na stadionu, která zase po delší době snese přísnější měřítko.
     
    45:55
    Ofsajdové postavení Vodného zastavuje slibně rozjetou hru z obou stran. Oba týmy však hrají zcela otevřenou partii a objevuje se na našem stanovišti několik názorů, že další gól bude rozhodující.
     
    45:09
    Jekel zahrál kotouč holí, proto mu nemůže být vyhověno v rámci odpískání zakázaného uvolnění. Díky tomu Jihlava útočí, přihrávka Čachotského pod sebe na Fronka však byla nepřesná.
     
    44:19
    Nahrávka na Půžu letěla vzduchem, odrazila se od prken a letěla na branku Jekela. Ten si nedělal žádné problémy, raději přikryl kotouč, Půža následně jenom z rychlosti posunul branku.
     
    43:05
    Šťovíček se nedostal přes Machače, ale povedlo se to Hortovi, který tak vytvořil pro Třebíč podmínky na útočení. Na straně HST mohlo být ještě lépe po chybě Illéše, který si zpracoval puk rukou zády k brance, zatímco jej obtěžoval Havránek, ale nakonec si nová posila Jihlavy poradila.
     
    42:21
    Nedbal musel zpátky naskočit na střídačku, neboť stačilo, aby se jej kotouč pouze dotkl a pískalo by se příliš mnoho hráčů na ledě. Takto se pokračuje dále v plném počtu hráčů a Dukla si vybojovala vhazování před brankou.
     
    41:39
    Michálek napadal Holého, což mu moc nevyšlo, ale jejich střet zapříčinil zašlápnutí puk v rohu a nehybný boj o kotouč. Lépe z něj vzešla Třebíč, která zase útočí.
     
    41:10
    Szathmáry ale získal kotouč a přejel do brejkové situace, kterou zakončoval z pravého kruhu, Brož vyrazil ramenem.
     
    40:22
    Dukla zahájila třetinu dalším vyhraným buly a spouští útočné choutky zpoza vlastní branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Závěr třetiny obstarala ještě výměna názorů Chlubny s Bittnerem, Chlubna po dohrání sekl Bittnera zezadu přes lýtka a může být trochu rád, že to sudí řešili domluvou. Druhá třetina nabídla zcela vyrovnaný obraz hry, větší aktivitou hýřila přeci jen Třebíč, která si vytvořila dvě tutové šance, ani Král, ani Paták ale nedokázali v brejkových situacích prostřelit výborně chytajícího Brože. O skvělém gólmanském představení se dá mluvit i v případě Pavla Jekela, který předvedl několik důležitých zákroků. I on však inkasoval, a to v době, kdy se Jihlava dostala během konce druhé třetiny do velkého náporu, který nakonec korunovala gólem Daniela Koláře 82 sekund před koncem druhé třetiny.

    Střely na branku: 20 – 17 (9 – 9)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Třebíč vyhazuje jenom pár sekund před koncem druhé třetiny na zakázané uvolnění.
    38:38 Daniel KOLÁŘ - 1:1
     
    38:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tlak Jihlavy v posledních sekundách je korunován srovnávacím gólem 82 sekund před koncem třetiny! Buly nařízené v útočném pásmu vyhrál Fronk pod sebe na DANIELA KOLÁŘE, který z poměrně zajímavé pozice poslal přes obránce puk na branku. Pravděpodobně tam byla ještě teč jednoho z hostujících hráčů, neboť puk zalétl přímo do levé šibenice – 1:1! Asistence: Michal Machač.
     
    37:54
    Od modré střílel Anděl, Jekel vyrazil pouze před sebe do oblasti, kde se pohyboval Poletín, ale ani ten nedokázal poslat kotouč do branky.
     
    36:23
    Fronk stáhl kotouč až moc, Hortovi proto nedělalo problém sebrat mladému hráči puk a otočit hru. Jenže nepřesností je posledními minutami až moc, takový drobný zmar Dukly korunoval vzájemný hit Čachotského s Matýsem.
     
    35:49
    Jihlava je v plném počtu, HST však dokončuje práci před Brožovou brankou a pokračuje v náporu.
     
    35:11
    Dukla však dvakrát za sebou rychle vyhodila, čímž tlak svého rivala částečně otupila.
     
    34:17
    V posledních minutách je to prakticky hostující kotel, který se stará o atmosféru na zimním stadionu. Ten může být rozhodně spokojen, neboť Třebíč v přesilové hře má tlak na branku. Zklamání ale může přijít z toho, že to je beze střel.
     
    33:47
    Daniel Kolář (JIH) následně poslal totiž Patáka zezadu na zem, za tento zákrok je vyloučen na dvě minuty. Definice zní hákování.
     
    33:21
    Paták se po přihrávce od Formana natlačil před Brože, domácí gólman ale dokázal včas sklapnout betony proti střele hostující #8! Zdvižená ruka hlavního sudího Čecha ale značí, že se bude na domácí straně vylučovat.
     
    32:23
    Szathmáry usadil u mantinelu na zem po hitu Lichance. Slovenský forvard následně přijel před branku, kam mu přišla přihrávka. V těžkém osobním souboji ale Lichanec upadl, domácí fanoušci by rádi vyloučení, v nastoleném trendu plynulé hry však rozhodčí chtějí pokračovat.
     
    31:33
    Čachotský se nechal zmást klepajícím Nedvídkem za sebou a z otočky mu přímo přihrál. Třebíč se ale z kořisti neradovala dlouho a zase se musí bránit.
     
    30:45
    Michálek udělal u hostující střídačky to nejmenší, co mohl. Dostal kotouč od sebe za branku Dukly a skočil na lavici střídajících hráčů. Jeho nahození však zachytil poměrně brzy Anděl a poslal hru zase před Jekela, ten si střelu Matýse zblízka pohlídal.
     
    29:55
    Vála nahrál krosem napřič pásmem Kratochvílovi, který vjel do pásma, rozdal dvě přesné přihrávky a domácí jsou opět pod tlakem horácké pětice.
     
    29:03
    Čachotský udržel na zádech Nedbala a následně posunul puk pro Piegla na modrou čáru, jeho střelu se pokoušel tečovat před brankou Illéš, ale bezvýsledně.
     
    28:38
    Lichanec tak dlouho forčekoval Nedbala, až byl hostující asistent kapitána nucen vyhodit na zakázané uvolnění. Proto se zase hra vrací před Jekela.
     
    27:20
    Vodný těžil po přihrávce od Havránka a střílel z pravého kruhu, Brož však dokázal udržet puk na pravém betonu. Třebíč ale pokračuje ve své povedené hře z první třetiny a i nadále má více ze hry.
     
    26:29
    Fronk střílel proti brance Jekela, jeho pokus ale zastavil Furch. Puk však pod třebíčského obránce propadl a Čachotský mohl za vytrvalého bučení hostujícího kotle doklepnout puk do branky, měl to ale na až moc dlouhou hůl.
     
    25:29
    Harkabus složil na zem Patáka, ten si to ale nenechal líbit a vzniklo menší kočkování, které ale sami hráči dokázali rozehnat a pokračovat dále ve hře.
     
    24:49
    Střela Matěje Vály od modré spustila před brankou Bílých hvězd nepřehlednou situaci, do branky zkoušel dorážet Pohl a Fronk, ale Jekel si dokázal udržet přehled v předbrankovém prostoru a kotouč přikrýt lapačkou.
     
    24:19
    Vyvial nahrál přímo do hokejky Formana, který na nic nečekal a vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    23:45
    Karel Nedbal se do toho na modré opřel a trefil od modré protější plexisklo. Rána to byla skutečně tvrdá, mířila ale úplně mimo dosah jakéhokoliv hráče.
     
    22:38
    Lichanec za brankou Třebíče byl důrazný a vybojoval na chvilku pro Duklu kotouč, byla to však skutečně jenom chvilka, neboť si hosté záhy připsali další tutovou šanci! Havránek v pásmu vysunul Krále za obranu, hostující útočník ale z první trefil jenom betony Brože!
     
    22:16
    Třebíč spáchala zakázané uvolnění a hra se tedy stěhuje zase před její branku. Dukla se do očekávaného tlaku ve druhé třetině nedostala, naopak se nyní musí bránit.
     
    21:30
    Fronk se dostal ke střele z mezikruží, Jekel ji ale zablokoval a následně sám dokázal vyhodit soupeře z útoku. Třebíč zřejmě tyto těžké momenty v úvodu třetiny ustojí.
     
    20:40
    Jan Holý trefil od modré ochrannou síť a hra je vykázána zpět do středního pásma. První chvilky v oslabení tak Třebíčští zvládají dobře.
     
    20:01
    Dukla dohrává ještě přesilovou hru a hned se vrhla do útoku. Svého soupeře dostala pod tlak okamžitě v úvodu a kombinuje u něj.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině mohou být rozhodně spokojenější hráči Třebíče, kteří odchází do kabin s jednobrankovým vedením. A dá se říci, že zaslouženým. Jihlava sice v rané fázi třetiny hýřila aktivitou, pořádnou šanci si ale nevytvořila. Třebíč sice také ne, ale postupem času přebrala iniciativu, za což byla odměněna gólem v čase 9:45 po krásné kombinaci, kterou zakončil Šimon Szathmáry. Na začátku druhé třetiny bude Dukla dohrávat ještě minutu a 44 sekund přesilové hry.

    Střely na branku: 11 – 8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    15 sekund před vypršením první třetiny ještě dostane Dukla jednu přesilovou hru. Šimon Szathmáry (TRE) zasáhl jednoho z domácích holí do obličeje, za což dostává logicky dvě minuty.
     
    19:21
    Harkabus dostal nabito na levý kruh, na nic nečekal a okamžitě střílel, Jekel se ale betonem včas přesunul a tento pokus vyrazil.
     
    19:15
    Přizvednutá střela Koláře zapadla přes mantinel až na schody tribuny. Posledních 45 sekund hry tak Jihlavští zahájí v útočném pásmu.
     
    18:40
    Daniel Kolář se dostal zřejmě mimo hru do nějakého konfliktu s Tomášem Havránkem, i tento hráč, který má jihlavskou minulost, okamžitě upadl na zem a držel se za obličej, zatímco Kolář držel jeho hůl. Jak to celé dopadlo? Po krátké poradě pokračujeme v plném počtu hráčů na obou ledě, třebíčský kotel hecuje ten domácí klasickým popichováním.
     
    18:27
    Havránek zalétl v souboji o kotouč pod mantinel, následovala nepřehledná situace, po které sudí jednoduše hru přerušuje.
     
    17:39
    Fronk nahrával krosem na Holého, Bittner však tuto nahrávku přečetl a jenom vyhodil. Třebíč nemusí nikam spěchat, neboť vede 1:0, navíc má i více ze hry.
     
    17:16
    Král po individuální akci pustil puk za sebe na osu pro Formana, který na nic nečekal a z nápřahu vystřelil na branku, Brož však tento pokus viděl a bez potíží jej pokryl.
     
    16:14
    Matýs se otočil a vyhazoval zpoza branky podél prken, Třebíčští nicméně mají jasně více ze hry. Ač tedy Jihlava svého rivala poslala ven z pásma, HST se tam dokázalo za pár sekund vrátit.
     
    15:11
    Třebíč hraje v plném počtu a nastává pro ní čas početní výhody. Kratochvíl si hned nabruslil do pásma a vystřelil z úhlu na Brože, který musel těžkou střelu vytěsnit maskou.
     
    14:19
    Harkabus jenom přistrčil kotouč pro Michala Poletína na pravém kruhu, tomu ale pokus z první vůbec nesedl a trefil se hokejkou spíše do ledu. Třebíč následně obloučkem vyhodila.
     
    13:35
    Jenže početní výhoda Dukly trvala jenom 19 sekund. Holý na útočné modré udělal další minelu a před něj se dostal Král, Lukáš Anděl (JIH) se vydal mladého útočníka stíhat a zezadu jej zahákoval. Hraje se tak 1:41 4 na 4.
     
    13:11
    Petr Kratochvíl (TRE) musel zatáhnout za brzdu u levé tyčky, nasadil šroubovák Čachotskému a dostává dvě minuty za hákování.
     
    12:39
    Tomáš Čachotský se obtáčel okolo Kunce a střílel, Jekel vyrazil pouze do pásma, kde se kotouče zmocnil Jan Pohl, najel si do otevřeného prostoru a vypálil, mířil však vysoko nad Jekelovu svatyni.
     
    11:41
    Vyvial podél mantinelu nahodil puk do pásma a odjel střídat. Na druhé straně útočí třebíčská letka, Furch zavřel pravý mantinel a nahazoval na branku. Puk se ale místo toho ocitl na protějším křídle. Kombinace a ostřelování branky domácích pokračovalo ještě pár sekund, až Brož sáhl do nahození a spustil druhou komerční pauzu.
     
    11:18
    Ofsajdové postavení bylo pískáno Nedbalovi, hra byla však přerušena až po delší době.
     
    10:47
    Dukla má rázem po úvodním náporu a musí složitě hledat cestu do útočného pásma. Tentokrát se to povedlo, ale pozorná třebíčská obrana toho moc nedovoluje.
    09:45 Šimon SZATHMÁRY - 0:1
     
    09:45
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíč jde do vedení po krásné akci na jeden dotek a slavit může bývalý Jihlavák! Tomáš Havránek zavezl puk do útočného pásma, přes ŠIMONA SZATHMÁRYHO se dostal puk k Michalu Vodnému, bivakujícímu na levém křídle. Vodný na nic nečekal, z jedničky vrátil kotouč před prázdnou branku na Szathmáryho, který střelou do prázdné dává HST vedení – 0:1! Asistence: Michal Vodný.
     
    09:04
    Několik hráčů u mantinelu bojovalo o kotouč, celou nepřehlednou situaci se rozhodl přerušit hlavní rozhodčí a určil, že vhazovat se bude po pravici gólmanské jedničky Dukly s číslem 2, Jana Brože.
     
    08:42
    Třebíč zůstává posledními minutami přikovaná v útočném pásmu a nepouští Duklu prakticky přes středový kruh ven. Ale její nápor je spíše platonického charakteru.
     
    08:15
    Hort vypálil od modré, ale celou situaci zahrál jenom na zadní plexisklo. Odtud Dukla zakládala útok, puk ale trefila na vlastní střídačku. Za bod vhazování je proto určeno střední pásmo.
     
    07:45
    Král se po pravém křídle dostal před Brože a vystřelil, domácí gólman si připisuje snad teprve druhý zákrok za osm minut hry. Vhazovat se bude pod hostujícím kotlem, který dnes má v hlasivkovém souboji jasně navrch.
     
    07:16
    Illéš jakožto nová posila do toho pořádně šlape a snaží se rozhýbat domácí hru. Právě díky němu se Jihlava dostala do náporu v útočném pásmu a ostřelovala hostující branku, poslední střela Pohla ale končí v ochranné síti a hra je vykázána do středního pásma.
     
    06:34
    Kolář tvrdě složil na zem havlíčkobrodského odchovance Michálka na středovém kruhu a urostlý domácí obránce za toto sklízí potlesk z valné části tribun, zatímco některým se tento zákrok dost nelíbil.
     
    06:08
    Nedvídek raději zvolil při zakládání útoku zpátečku, Třebíč to tedy zkusila po druhé straně. Vystavila se však do ofsajdu, na základě přerušení hry tu máme první komerční pauzu v dnešním zápase.
     
    05:16
    Anděl nahrával přes padajícího Šťovíčka krosem na Holého, právě padající hráč Třebíče ale zablokoval kotouč a vyhodil jej z pásma. Dukla pravděpodobně tuto přesilovou hru nevyužije.
     
    04:45
    Chlubna si vyjel na vrcholek levého kruhu a poslal na Jekela nijak nebezpečnou střelu, přesto zapsal pro domácí barvy jeden střelecký pokus.
     
    04:05
    Dukla hraje přesilovou hru 5 na 4, ale první kombinace před brankou Jekela neslavila žádný úspěch. HST se celkem bez problémů brání. Přečkalo i následnou šanci Michala Poletína, ten z ostrého úhlu nedostal puk přes hostujícího gólmana.
     
    03:26
    První vyloučení zápasu na sebe nenechalo dlouho čekat. Ladislav Bittner (TRE) zasáhl hned po buly Poletína holí do obličeje a dostává za to dvě minuty. Poletín míří na střídačku v předklonu.
     
    03:07
    Na levém křídle se nastartoval Čachotský, přebruslil jediného obránce na své straně a vystřelil tvrdě na vzdálenější tyč, Pavel Jekel ale skryl tento pokus v lapačce.
     
    02:26
    Do hry se zapojil i domácí junior Josef Vyvial. Jeho pobyt na ledě však byl pro tuto chvíli jenom pársekundový. Přesto dokázal zavézt puk před Jekelovu branku.
     
    01:37
    Půža raději nahodil kotouč podél levého mantinelu a odjel střídat. Jihlava na led posílá novou formaci, která stále drží útočné pásmo.
     
    00:59
    Nařízené buly v útočném pásmu Třebíče se bude na základě chybného rozhodnutí čárového opakovat. Tak či tak, Dukla jej vyhrála podruhé za sebou a hned se nastěhovala před Jekela.
     
    00:34
    Puk se dostal do levého rohu kluziště, kde o něj bojovali hráči, nakonec lépe z tohoto souboje vyšla Třebíč, ta ale jenom nahodila kotouč do útočného pásma. Přesto raději Jan Brož přerušuje hru.
     
    00:01
    Poslední zápas základní části začíná, úvodní buly vyhrála Třebíč, jenže ta téměř záhy přidělila kotouč svému soupeři, který se okamžitě natlačil do útočného pásma a útočí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -2:00
    Slavnostní ceremonie obstaraná Oldřichem Válkem je za námi a můžeme jít na souboj o Vysočinu!
     
    -22:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – J. Pohl (A), Staněk, Vála, D. Kolář, Půža, J. Holý, Piegl – Čachotský (C), Fronk, Machač – T. Harkabus, Poletín, Illéš – Anděl, Matýs, Chlubna – Vyvial, Juda, Lichanec.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Forman, Nedbal (A), Hort, Szathmáry, Jenáček, Furch – Bittner, Tadeáš Král, Šťovíček (A) – Vodný (C), Nedvídek, T. Havránek – Michálek, Kunc, P. Kratochvíl – Malec, Havlát, Paták – Ferda.

    Rozhodčí: Čech, Jaroš – Podrazil, Axman.
     
    -30:00
    Ještě jednou přijměte mé přivítání z Jihlavy! Do začátku souboje o Vysočinu zbývá půlhodina a stadion se v kontextu posledních zápasů Jihlavy plní velice solidně. Dnes má navíc zápas podkres charity, k tomu přibude čertovský průvod po tribunách. Navíc se bude křtít i nový kalendář Dukly, kmotrem nemůže být nikdo jiný, než jihlavská legenda Oldřich Válek. O druhé přestávce navíc vystoupí krasobruslařky.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    9. místo, 43 bodů, skóre 71:67, bilance 12-1-5-11

    Jihlavě se za 29 kol nepovedlo najít správnou herní pohodu a vyjma období mezi 13. – 18. kolem, kdy Dukla ze šesti utkání vyhrála pět, to dlouhodobě herně nesedělo. Sílící kritika k hernímu projevu týmu dokonce vyvrcholila i odvoláním dlouholetého lodivoda Jihlavy Petra Vlka (po 20. kole a prohraném zápasu v Litoměřicích). Jenže ani nové duo trenérů Viktor Ujčík s Karlem Nekvasilem tým do první osmičky nedotáhlo. Dukla nezvládala klíčové zápasy se soupeři na hranici osmičky. Ze čtyř vzájemných zápasů s duem Slavia – Havířov nevyhrála Dukla ani jeden, a právě tyto body ve finále Jihlavě chyběly. Dukla doplácela hlavně na slabý útok. Po Kadani a Ústí totiž na jejím kontě svítí druhý nejmenší počet branek (71). A s průměrem 2,44 gólu na zápas se těžko vyhrává, jak podotkli sami hráči i trenér Ujčík...
     
    SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ
    12. místo, 39 bodů, skóre 74:79, bilance 11-2-2-14

    Třebíč se letos vydala vlastní cestou, postupně se zbavila v menší či větší míře spolupráce s Kometou a vyhlásila boj o play-off. Mladý kádr se však v úvodu sezony trápil a první výhru zapsal až po pěti zápasech. Ztrátu již nedokázal dohnat, Třebíčí nepomohlo ani období mezi 13. a 20. kolem, kdy vyhrála pouze jeden zápas. I přesto, že z posledních devíti zápasů se radovala v šesti případech, na první osmičku to nestačilo. Ať už dnešní zápas dopadne jakkoliv, Třebíč může po 30 kolech býti buď na desátém, nebo dvanáctém místě.
     
    Příjemnou ledovkovou sobotu vám přeji z Jihlavy! Základní část Chance ligy končí právě v tomto, tedy třicátém kole. O rozdělení soupeřů do další části ligy je sice již rozhodnuto, ale i přesto je potřeba honit každý bod, neboť i ten může rozhodnout o tom, kdo bude pro koho soupeř v play-off. Třicetikolovou pouť zakončíme dnes v Jihlavě soubojem o Vysočinu mezi domácí HC Dukla Jihlava a SK Horácká Slavia Třebíč. Z Horáckého zimního stadionu začínáme v 17:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 39. D. Kolář (Fronk), 48. Matýs (Lichanec), 59. Chlubna (Anděl) – 10. Szathmáry (Vodný)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – J. Pohl (A), Vála, Staněk, D. Kolář, Půža, J. Holý, Piegl – Čachotský (C), Fronk, Machač – T. Harkabus, Poletín, Illéš – Anděl, Matýs, Chlubna – Vyvial, Juda, Lichanec.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Forman, Nedbal (A), Hort, Szathmáry, Jenáček, Furch – Bittner, Tadeáš Král, Šťovíček (A) – Vodný (C), Nedvídek, T. Havránek – Michálek, Kunc, P. Kratochvíl – Malec, Havlát, Paták – Ferda.

    Rozhodčí: Čech, Jaroš – Podrazil, Axman

    Diváci: 1 966
    thejrc.org