Rusko – Švédsko 3:4 (kon.) | Česko – Finsko 4:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
4:3 (3:1, 0:0, 0:2 - 1:0)
Finsko
Čtvrtek 12.12.2019, 18:30 • LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:23 Lukáš SEDLÁK - 4:3
     
    60:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pouze třiadvacet sekund trvalo prodloužení a Češi vítězí také počtvrté v sezóně! Proti Finsku i podruhé berou dva body. Rozhodl LUKÁŠ SEDLÁK, který se na levé straně natlačil před dva finské hráče a v tísni zakončil mezi betony Laurikainena! Asistence: Jakub Jeřábek.
    59:12 Veli-Matti SAVINAINEN - 3:3
     
    59:12
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hru v šesti Finsko využívá a je srovnáno na 3:3! Hosté vybojovali puk od mantinelu, Kemiläinen dostal nabito na osu hřiště a jeho dělovka propadla Willovi až do sítě! Před brankou dobře clonil VELI-MATTI SAVINAINEN, kterému se navíc povedlo puk tečovat a je označen za střelce branky. Asistence: Valtteri Kemiläinen.
     
    58:40
    Finsko usazené v útočném pásmu a hraje v šesti, Laurikainen na střídačce!
    51:30 Juho LAMMIKKO - 3:2
     
    51:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Češi přežili předchozí dvě finské šance, ale nyní už inkasují! Kotouč se ve středním pásmu odrazil nepříhodně pro domácí barvy, Sekáč už nezastavil rozjetého protihráče, Mozík si hlídal přihrávku. Ujíždějící JUHO LAMMIKKO měl tedy dostatek času zamířit a z mezikruží vypálil do pravého horního rohu! Bez asistence.
     
    49:05
    Další dobrá šance Suomi! Björninen rozkmital rychlé nohy na pravé straně a přihrál před branku Sallinenovi, který zblízka trestuhodně minul Willovu svatyni!
     
    47:46
    Rychlý finská protiakce, Nättinen se přeřítil přes Moravčíka po pravé straně a protáhl se před Willa, který teď podržel český tým důležitým zákrokem!
     
    39:41
    Jeřábek dlouhou přihrávkou našel na pravé straně rozjetého Gulaše, kterého křižoval obránce, český kapitán tedy musel střílet. Laurikainen zasáhl betonem a podržel Finy!
     
    30:47
    Vyloučení v týmu Česko (Dmitrij Jaškin – 2 min., vysoká hůl).
     
    27:31
    Rychlá kombinace Finska a mohlo být sníženo! Puljujärvi hledal prudkým pasem před brankou osamoceného Lammikka, tomu však kotouč přeskočil čepel!
     
    26:18
    Gulaš narýsoval nádhernou přihrávku na levou stranu, kudy ujel Martin Zatovič. Vypálil ostře, Laurikainen si však dokázal poradit s touto šancí českého týmu!
     
    24:55
    Valtteri Kemiläinen vypálil přes obránce z pravé strany a schovaný pokus skončil na bližší tyčce Willovy branky!
     
    23:18
    Filippimu se nepovedla rozehrávka a využít toho mohl Valtteri Puustinen, z mezikruží mířil do levého horního rohu, ale v dobré pozici přestřelil!
    17:10 Lukáš SEDLÁK - 3:1
     
    17:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Sedlák šikovně zavezl puk do útočného pásma a Češi následně svého soupeře pořádně zatlačili. Dlouho to bylo bez střely, ale dobrým bruslením domácí finskou pětku unavili. Nakonec od modré čáry nahazoval kotouč šikovně Michal Moravčík a LUKÁŠ SEDLÁK tečoval zády k brance. Puk se odrazil od ledu nad Laurikainenův beton, otřel se o levou tyčku a zapadl do sítě. Rozhodčí si ještě šel zatelefonovat s videorozhodčím, jestli nešlo o vysokou hůl, po chvilce však ukázal na středový kruh, je to gól! Asistence: Michal Moravčík a Andrej Nestrašil.
     
    12:27
    Vyloučení v týmu Česko (Jiří Sekáč – 2 min., podrážení).
    12:02 Hannes BJÖRNINEN - 2:1
     
    12:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi se dostalo do přečíslení dvou proti jednomu, které využívá a snižuje na 1:2! Moravčík propadl a situaci musel zachraňovat Krejčík, jenže Karjalainen přes něj propasíroval přihrávku a HANNES BJÖRNINEN už zakončoval do odkryté branky. Asistence: Jere Karjalainen.
    09:44 Jiří SEKÁČ - 2:0
     
    09:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Finové nedokázali zužitkovat přečíslení tří proti dvěma, český tým vyrazil do protiakce a dává druhý gól! Tomášek zaútočil společně se Sekáčem do docela dobře postavené finské obraně, přesto se tito dva hráči dokázali prosadit. David Tomášek držel puk, poté ho nahodil naslepo na branku a JIŘÍ SEKÁČ povedenou tečí k pravé tyčce překvapil Laurikainena. Asistence: David Tomášek.
     
    08:28
    Dmitrij Jaškin se dostal do dobré palebné pozice na levém kruhu, Laurikainen jeho pokus jen vyrazil a dorážet ještě mohl Nestrašil, finská obrana ho však včas dostoupila a nedovolila mu doklepnout puk do poloprázdné branky!
     
    06:43
    Vojtěch Mozík pálil od modré čáry nepřesně, ale kotouč odražený od zadního mantinelu znovu nadělal problém finské obraně. Dorážející Rousek však Laurikainena nepřekonal. Následuje komerční přestávka.
    05:54 Martin ZAŤOVIČ - 1:0
     
    05:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po půlminutě domácí využívají přesilovku a jdeme do vedení! Milan Gulaš úřadoval na levém kruhu, chvilku kotouč podržel a poté nezištně přihrál na MARTINA ZAŤOVIČE, který stál u pravé tyčky. Zpracoval si puk a stihl do doklepnout do branky dříve, než se přesunul gólman Laurikainen. Asistence: Milan Gulaš.
     
    05:24
    Vyloučení v týmu Finsko (Elmeri Eronen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:24
    Nestrašil vybojoval puk v útoku, posunul ho na modrou čáru a po Moravčíkově ráně do zadního mantinelu mohl dorážet Sedlák, přesunující se Laurikainen ho vychytal! Česko si však zahraje přesilovku.
     
    02:34
    Sekáč vybojoval puk ve středním pásmu a Češi díky tomu mohli zaútočit, Mozíkova ránu z pravého kruhu nebyla přesná, následně dostal přihrávku na levou stranu Tomášek, ale skákavý puk netrefil ideálně!
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 6. Zaťovič (Gulaš), 10. Sekáč (Tomášek), 18. Sedlák (Moravčík, A. Nestrašil), 61. Sedlák (Jeřábek) – 13. Björninen (Karjalainen), 52. Lammikko, 60. Savinainen (Kemiläinen)


    Česko: Will (Hrubec) – Jeřábek (A), Šustr, J. Krejčík (A), Moravčík, Klok, Mozík, Hrbas, Pyrochta – Zaťovič, Filippi, Gulaš (C) – A. Nestrašil, Sedlák, Jaškin – Sekáč, Horák, Tomášek – O. Beránek, Rousek, Lenc – R. Zohorna.
    Finsko: Laurikainen (Tuohimaa) – Koivisto, Pokka, Melart, Kemiläinen, Friman, Eronen, Reunanen – Savinainen, Lammikko, Puljujärvi – Palmu, Siikonen, Ju. Nättinen – Suomi, Paajanen, Puustinen – Sallinen, Björninen, Karjalainen.

    Rozhodčí: Sjöqvist, Öhlund – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6988
    bahis siteleri