Švýcarsko – Česko 3:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Česko
Pátek 13.12.2019, 13:00 • Vierumäki Sport Institute • Euro Hockey Tour (ženy U18)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezké páteční odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. V rámci reprezentační pauzy čeká české hráčky do osmnácti let poslední prověrka před nadcházejícím mistrovstvím světa žen této věkové kategorie a my budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy Švýcarska a Česka na turnaji Euro Hockey Tour ve Finsku.
     
    Týmy na turnaji ve Finsku

    Česko U18
    Finsko U18
    Švýcarsko U18
    Německo U18
     
    Nominace českého týmu žen U18

    Brankářky:
    Julie Pejšová (Příbram), Viktorie Švejdová (MODO, Švédsko).

    Obránkyně:
    Denisa Habartová (Příbram), Lucie Vávrová (Vsetín), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Adéla Hanzlíková (Rokycany), Lucie Kučerová (Vítkovice), Gabriela Horáková (Letňany), Viktorie Chladová (Ledeč nad Sázavou), Eliška Vaněčková (Havířov).

    Útočnice:
    Lucie Eignerová (Příbram), Karolína Sýkorová (Balmoral Hall, Kanada), Tereza Mazancová (Mladá Boleslav), Sára Čajanová (Vsetín), Hana Haasová (Opava), Patricie Škorpíková (Karviná), Anna Kalová, Michala Machková (obě Kadaň), Gabriela Hrubanová (Prostějov), Marie Nowáková (Děčín), Zuzana Černá (Benešov), Tereza Horáková (HC Krkonoše).

    Realizační tým:

    Hlavní trenér: Pavel Zuziak
    Asistenti trenéra: Jiří Vozák a Martin Vojtek
     
    Mistrovství světa žen do osmnácti let se bude konat v lednu 2020 v Bratislavě. Tento turnaj čtyř zemí tak bude vrcholem celé přípravy pro tento šampionát a zároveň poslední možnost, jak se do konečné soupisky probojovat. Čeká nás tak zajímavý duel, ve kterém se české juniorky budou snažit, aby si o místo v sestavě řekly.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Wagnerová (Spiesová) – Bachmannová N., Montalbettová, Polettiová (A), Gaberellová, Martiová, Messerliová, Gianolaová (C), Stuckiová – Salzgeberová, Bessonová, Staubová – Thalmannová, Ingoldová, Bachmannová S. – Harjuová (A), Buchiová, Surdezová – Merzová, Freyová, Baechlerová

    Česko: Švejdová (Pejšová J.) – Vaněčková, Hanzlíková (A), Habartová, Horáková, Vávrová, Chladová, Václavková – Mazancová (A), Kalová, Pejšová D. – Sýkorová, Škorpíková (C), Haasová – Hrubanová, Eignerová, Nowáková – Kafková, Černá, Machková

    Rozhodčí: Nurmiová, Ketonenová – Raitalaová, Anttilaová.
     
    Hráčky obou celků jsou už na hrací ploše. Utkání tak bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Od modré čáry střílela Alina Martiová, její střela ale byla sražena českou obranou do bezpečí.
     
    01:07
    Češky nyní vysunuly puk a namířily si to směr útočné pásmo, kde ale před Wagnerovou nevystřelily. Nicméně stále kombinují před její brankou.
     
    01:45
    Zuzana Černá si sjela do prostoru mezi kruhy, kde hledala puk, nakonec se k němu vůbec nedostala a akce českých barev končí.
     
    02:25
    Na druhé straně objela českou branku Emma Montalbettová, ale poté už se nedostala ke střele, zabránila ji v tom znovu obrana Švýcarska.
     
    04:01
    Patricie Škorpíková sebrala soupeřce puk a snažila se ho zavézt na druhou stranu. Ve středním pásmu ji však kotouč sebraly soupeřky.
     
    03:10
    Další nepřesnosti v útoku Švýcarska, které se nedostalo do zakončení před Švejdovou a do akce mohou zamířit Češky.
     
    04:20
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Mara Freyová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:01
    Češky jako první mají k dispozici přesilovou hru. Natlačily se před švýcarskou branku, jejich pokus však Wagnerová zachytila a raději přerušila hru.
     
    05:18
    Po dalším pokusu mladých českých hráček byla hra opět přerušena, neboť Wagnerová zase zasáhla, a sice po střele z pravého kruhu.
     
    06:01
    Švýcarky se dostaly na kotouč a hned ho poslaly až před českou branku. Tohle oslabení, zdá se, už zvládnou bez úhony.
     
    06:20
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    06:43
    Gabriela Hrubanová nepřebruslila obránkyni Švýcarska a na kotouč pak nedosáhla. Neměla už dost sil, proto šla střídat a na led skáče čerstvá síla.
     
    08:05
    Timea Messerliová napřáhla z levého kruhu a její pokus pak prosvištěl jen vedle branky Švejdové. Ta následně pak čelila dorážce, ale poradila si.
     
    08:32
    Elena Gaberellová vnikla do útočného pásma, udělala pár kroků navíc a z hrany pravého kruhu pak vyslala svižnou ránu, kterou kryje Viktorie Švejdová. Hra je pozastavena.
     
    09:01
    Na opačné straně se pokoušely Češky o střelu, která by mohla ohrozit Wagnerovou, avšak nestalo se tak. Soupeřky českého týmu pak rychle otočily hru.
     
    09:41
    Střelu z dálky srazila Wagnerová pouze před sebe, puk se poté ještě odrazil od její spoluhráčky. Dorážka Hrubanové z pravé strany se však neujala.
     
    10:54
    Po střela Barbory Kafkové zaduněly betony Wagnerové a hned na to se k puku dostaly Švýcarky, které pádí útočit.
     
    11:22
    Jenže před Švejdovou nic nevymyslely a Češky tak otáčí hru na opačnou stranu kluziště.
     
    11:35
    Českému týmu se sice podařilo dostat se do útočného pásma, ale skrze zhuštěnou obranu Švýcarek se nedokázal dostat k žádnému zakončení.
     
    12:19
    Češky jsou stále v útočném teritoriu a kombinují před Wagnerovou. Zatím se jim ale stále nedaří otevřít účet zápasu.
     
    12:50
    A po ztrátě puku šly švýcarské hráčky málem do přečíslení. Obrana českých juniorek však stihla přesun před Švejdovou a zakročila.
     
    14:05
    Švejdová nemusela nyní zasahovat proti útočné akci soupeřek a český tým tak přenesl hru zase před Wagnerovou. A opět se snaží o zakončení.
     
    14:33
    Bylo to ale zase nepřesné a po ztrátě puku se tak musejí hráčky českého týmu vracet opět do obrany.
     
    15:09
    Delší dobu se držely Češky před Wagnerovou. Na ní pak šla střela z levé strany, kterou ale pokryla brankářka švýcarského celku a raději opět pozastavila hru.
     
    15:34
    Stále se marně oba celky snaží otevřít skóre zápasu, obě brankářky jsou tak zatím ve svých zákrocích stoprocentní.
     
    16:02
    Češky nahodily puk do útočné třetiny a rychle odešly střídat. Na ledě jsou tak čerstvé síly, a to i na straně Švýcarek.
     
    16:55
    Wagnerová ukazuje, že má opět po další české střele puk ve své moci, konkrétně v lapačce a přerušuje hru. Vhazovat se znovu bude před její brankou.
     
    17:12
    Další nepřesná kombinace Češek před brankou Wagnerové, ta opět nečelila nebezpečné střele soupeřek.
     
    18:40
    U pravého mantinelu vybojovala kotouč Hana Haasová a Češky se pak dostaly do útočné akce. Tam došlo k faulu soupeřky a bude se vylučovat.
     
    18:40
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Ladina Staubová – 2 min., podrážení).
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:24
    Švýcarky se hned dokázaly osvobodit a vyhodily puk až před českou branku. Češky tak svou akci musí založit znovu od své brankářky.
     
    19:50
    Viktorie Chladová to ještě zkusila střelou zblízka, ale proti byla Monjo Wagnerová, která vytáhla puk vedle své branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní jsme se nedočkali ani jedné branky a ani žádné velké šance. Obě gólmanky tak zatím hájí svá čistá konta. Český tým na začátku druhé třetiny bude dohrávat přesilovou hru, kterou se bude snažit využít. Čeká nás tak zajímavá druhá třetina, která začne přibližně ve 13:43.
     
    Střely na branku: 2 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Švýcarky jsou v plném počtu.
     
    20:45
    A hned se vyloučená hráčka, která naskočila na ledovou plochu, dostala ke kotouči a šla směrem dopředu, ovšem byla v ofsajdové pasti a hra tak byla vykázána zpět do středního pásma.
     
    21:20
    Češky pak na opačné straně dostaly puk a zamířily s ním před švýcarskou klec, ale jejich počínání před ní bylo nepřesné.
     
    22:20
    Po střele Nory Harjuové zaduněly betony Švejdové. Akce pokračuje dále.
     
    22:24
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky se ujímají vedení. LARA SASKIA STUCKIOVÁ napřáhla ke střele kousek u modré čáry a puk po její střela zapadla za záda Švejdarové – 1:0. Asistence: Zoe Merzová.
    22:24 Lara Saskia STUCKIOVÁ - 1:0
     
    22:59
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Mara Freyová – 2 min., hákování).
     
    24:48
    Češky mají šanci srovnat a hrají přesilovou hru, která se jim vůbec nedaří. Několikrát se Švýcarky dostaly k vyhození puku ven a nepustily soupeřky do zakončení.
     
    24:59
    Přesilovka Češek utekla velmi rychle a Švýcarsko je už v plném počtu.
     
    26:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Češky neubránily další útok Švýcarek a prohrávají už o dvě branky. Annic Buchiová zpoza branky Švejdové poslala puk před branku, kde ho za její záda sklepla NORA HARJUOVÁ – 2:0. Asistence: Annic Buchiová.
    26:09 Nora HARJUOVÁ - 2:0
     
    27:20
    Vhazuje se po levé ruce Wagnerové. Češky udržely útočné pásmo a pokusí se o snížení.
     
    27:32
    Hana Haasová si sjela za branku Wagnerové, poslala puk o mantinel spoluhráčce, ale Viktorie Chladová nedokázala přesněji zakončit.
     
    28:19
    Na druhé straně čelil český výběr do osmnácti let dalšímu pokusu stejně sterých soupeřek, ale proti byla česká brankářka, která přikryla puk a zastavila hru.
     
    28:50
    Další obléhání české branky mají za sebou Švýcarky, tentokráte však Švejdovou neohrozily a obrana českého týmu otáčí hru před branku Wagnerové.
     
    29:03
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Alina Martiová – trestné střílení, hákování).
     
    29:03
    Martiová zahákovala českou hráčku a sudí nařídila trestné střílení. To poté provedla Daniela Pejšová, která vystřelila na Wagnerovou, kotouč ale neskončil v síti. Švýcarská lavička se tak radovala a soupeř českého týmu tak stále vede o dva góly.
    29:03 Neproměněný samostatný nájezd Daniely Pejšové
     
    32:10
    Češky se stále snaží o kontaktní branku, ovšem Švýcarky své dvoubrankové vedení velmi dobře brání.
     
    32:38
    A Česko se znovu bránilo útoku svých soupeřek, nakonec obrana českého výběru dostala puk do neutrální zóny.
     
    33:38
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky navyšují svůj náskok a radují se už ze třetího gólu. U levého hrazení vybojovaly puk a hned na to střílela ANNIC BUCHIOVÁ. Její dalekonosná střela pak skončila v české brance – 3:0. Asistence: Jade Surdezová.
    33:38 Annic BUCHIOVÁ - 3:0
     
    35:25
    No s českými hráčkami to v prvním utkání na turnaji čtyř zemí nevypadá dobře. Pokud chtějí uspět, musejí dohnat svou tříbrankovou ztrátu.
     
    36:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    A nyní už přichází gól, který může český tým nakopnout. TEREZA MAZANCOVÁ vybojoval v rohu kotouč, nabruslila s ním za brankou soupeřek až na pravou stranu, kde pohotovou střelou nedala šanci Wagnerové – 3:1. Bez asistence.
    36:03 Tereza MAZANCOVÁ - 3:1
     
    36:47
    Vyloučení v týmu Česko (Marie Nowáková – 2 min., podrážení).
     
    37:41
    Nyní se musí český tým poprvé v utkání bránit v oslabení při vyloučení Marie Nowákové.
     
    38:12
    Zatím se však Češky dobře brání a nyní znovu vyhodily puk až před branku Švýcarska.
     
    38:47
    Česko je v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Obránkyně českého týmu spěchala k brance Švejdové, nakonec puk dostihla a její tým ho vytahuje do středního pásma.
     
    39:48
    V závěru to ještě zkusila Gabriela Hrubanová, která však svou teč mezi kruhy neposlala do švýcarské branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní jsme se už dočkali branek. Nejprve se švýcarský tým dostal do dvoubrankového náskoku. Češky měly šanci snížit na rozdíl jediného gólu, ale Daniela Pejšová neproměnila nařízené trestné střílení. Poté se jejich soupeřky dostaly do vedení 3:0. Českému týmu se podařilo snížit, ale stále musí dohánět dvoubrankové manko. Třetí třetina začne přibližně ve 14:28.
     
    Střely na branku: 9 – 15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:00
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Mara Freyová – 2 min., podrážení).
     
    41:10
    Češky mají ideální možnost, jak se dostat na kontaktní branku a zpátky do hry. Musely by ale využít nabídnutou přesilovou hru.
     
    41:40
    Švýcarky se dostaly na kotouč a hned ho poslaly až před českou branku. Osvobozují se.
     
    42:17
    A další výhoz až před českou branku. Švýcarskému týmu se zatím oslabení daří na jedničku.
     
    43:00
    Švýcarky se ubránily a nyní jsou už v plném počtu.
     
    43:38
    Zakázané uvolnění českého týmu stěhuje hru před Viktorii Švejdovou. Vhazuje se po její pravé ruce.
     
    44:26
    Vyloučení v týmu Česko (Adéla Hanzlíková – 2 min., podrážení).
     
    44:42
    Další početní výhoda také pro švýcarský tým. Ten tak bude usilovat o navýšení svého náskoku. Švýcarky už kombinují před brankou Švejdové.
     
    45:45
    Češky vyhodily puk před Wagnerovou a pošetřily cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    46:26
    Nyní je už český tým v plném počtu.
     
    46:44
    Daniela Pejšová si sjela do mezikruží, kde se snažila tečovat střelu své spoluhráčky, ale nepřesně. Znovu se tak český tým nedostal na kontaktní branku.
     
    47:19
    Anna Kalová předvedla pěknou individuální akci, kdy se ze středu kluziště prosmýkla až před Wagnerovou, ovšem poté její přízemní pokus neskončil mezi třemi tyčemi.
     
    48:24
    A zase český tým marně dobýval švýcarskou svatyni. Obrana hráček helvétského kříže dokázala opět zakročit.
     
    49:03
    Adéla Hanzlíková neudržela puk u modré čáry a málem se rodilo přečíslení Švýcarek. Ale jedna z obránkyň se stihla dostat před soupeřky a akci zastavila.
     
    49:48
    Gabriela Horáková nahazovala kotouč před branku Švýcarska, ale nikdo z jejích spoluhráček nedokázal doklepnout puk za Wagnerovou.
     
    51:06
    Na druhé straně zasahovala betonem Švejdová, která zastavila přízemní pokus Emmy Ingoldové.
     
    51:21
    Vyloučení v týmu Česko (Gabriela Horáková – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:45
    Vyloučení v týmu Česko (Patricie Škorpíková – 2 min., hákování).
     
    53:21
    Češky čelily dvojnásobnému oslabení, to ale zvládly a nyní jsou už ve čtyřech.
     
    53:45
    A následně i v plném počtu.
     
    54:45
    Něco málo přes pět minut se ještě bude hrát ve třetí třetině a český tým stále ztrácí dva góly. Nyní se snaží o kontaktní gól, který ale stále nepřichází.
     
    55:38
    Zakázané uvolnění českého týmu.
     
    55:49
    Viktorie Švejdová lapila pokus švýcarské hráčky a přerušila hru. Bude se vhazovat po její levé ruce a Švýcarky tak ještě v útočném pásmu zůstanou.
     
    56:49
    Na druhé straně překazily švýcarské hráčky další akci Češkám, které se tak díky tomu nedostaly do žádného zakončení před Wagnerovou.
     
    57:28
    Nyní sledujeme pasáž hry, kdy se rodí nepřesnosti na obou stranách. Oproti českému týmu to ale tomu švýcarskému spíše nevadí.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:08
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Timea Messerliová – 2 min., krosček).
     
    58:08
    Česká lavička si bere oddechový čas.
     
    58:08
    Švejdová je na střídačce, český tým to zkouší se šesti bruslařkami v poli.
     
    58:26
    Švýcarky sice zachytily kotouč, ale nedostaly ho pryč z pásma. Povedlo se to až o chvilku později, a to se už osvobozují.
     
    59:32
    Češky pak zatáhly kotouč před branku Wagnerové, ale už jim moc času na korekci skóre nezbývá. Navíc se švýcarský celek velmi dobře brání.
     
    59:47
    Wagnerová zakročila proti střele zblízka a přikrytím kotouče lapačkou pak přerušila hru. Třináct vteřiny před koncem třetí třetiny se ještě bude vhazovat před její brankou.
     
    59:55
    Švýcarky pak vyhodily puk až před prázdnou českou klec a jelikož jsou ještě stále v oslabení, není to zakázané uvolnění a soupeřky tak nemají už šanci ohrozit branku Wagnerové.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Češky v prvním duelu na turnaji čtyř zemí ve finském Vierumäki nestačily na stejně staré Švýcarky, které uhájily vedení 3:1 až do konce.
     
    Nejlepší hráčkou na české straně byla vyhlášena Tereza Mazancová, na té švýcarské pak Emma Ingoldová.
     
    Střely na branku: 13 – 20
     
    Dozněla švýcarská hymna na počest vítězek tohoto utkání a to je z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (14:59:17)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 23. Stuckiová (Merzová), 27. Harjuová (Buchiová), 34. Buchiová (Surdezová) – 37. Mazancová


    Švýcarsko: Wagnerová (Spiesová) – Bachmannová N., Montalbettová, Polettiová (A), Gaberellová, Martiová, Messerliová, Gianolaová (C), Stuckiová – Salzgeberová, Bessonová, Staubová – Thalmannová, Ingoldová, Bachmannová S. – Harjuová (A), Buchiová, Surdezová – Merzová, Freyová, Baechlerová
    Česko: Švejdová (Pejšová J.) – Vaněčková, Hanzlíková (A), Habartová, Horáková, Vávrová, Chladová, Václavková – Mazancová (A), Kalová, Pejšová D. – Sýkorová, Škorpíková (C), Haasová – Hrubanová, Eignerová, Nowáková – Kafková, Černá, Machková

    Rozhodčí: Nurmiová, Ketonenová – Raitalaová, Anttilaová
    bahis siteleri